Master dina Perencanaan Daérah UNAH

Gelar Master dina Perencanaan Teritorial sareng Manajemén anu ditawarkeun ku National Autonomous University of Honduras (UNAH), mangrupikeun program akademik anu, ti saprak didirikeun taun 2005, parantos dikembangkeun babarengan sareng Departemen Geografi Universitas Alcalá (Spanyol) . Kusabab pamundut anu sumping ka kami sababaraha dinten ka pengker, urang nyandak kasempetan pikeun nginpokeun dasar-dasar ngeunaan gelar master ieu, sanaos kanyataanna di awal taun 2013 aranjeunna ditelepkeun dina prosés evaluasi Karir sareng Pembaruan Program Akademik anu promosi anyar bakal dimimitian pertengahan 2013. Kami ogé ngarepkeun éta tiasa dijantenkeun masukan pikeun sababaraha universitas sanés anu badé nawiskeun jasa anu sami.

ngawasaan urutan téritorial

Proses ieu dirojong ku Fakultas Spacelmu Spasi (FACES / UNAH) sareng Dinas Géografi Universitas Alcalá (Spanyol), sareng oriéntasi ka profésional universitas sareng pangaweruh sareng / atanapi pangalaman dina manajemen diwengku, tata kota sareng désa, manajemén sumberdaya alami, pamakean sustainable sahiji wewengkon, sareng ngamangpaatkeun data spasial sareng gambar satelit sénsor sensor.

Propil lulus

  • Lulusan Gelar dina Master dina: Perencanaan Territorial sareng Manajemén, nyaéta profésional sareng pelatihan husus dina specializedlmu Teknologi Spasi Dasar.
  • Anjeunna saurang profésional anu tiasa jadi Diréktur, Manajer atanapi Administrator tina Informationmbaran Geographic System.
  • Anjeunna saurang profésional anu nerapkeun kanyahona ku cara anu kritis sareng proaktif kana kaayaan administrasi, manajemén darat, sareng sareng kamampuan pikeun ngamekarkeun sareng ngembangkeun rencana master, proyék husus, sareng peta dasar, cadastral, tematik sareng zoning tina skala lokal, kota, régional jeung nasional pikeun susunan terpadu di daérah.
  • Bakal tiasa mendesain, ngatur jeung ngarti operasi sababaraha alat geodetic sareng alat komputer sareng software kanggo mangrupakeun akusisi, manajemen, pamrosésan sareng analisa data geospatial.
  • Anjeunna profésional kalayan dangong palatihan kontinyu, ngamutahirkeun pangaweruh na ku papanggihan anyar anu lumangsung di lapang sarta dina téknik anyar akuisisi, interpretasi sareng analisa data geospatial.
  • Profésional tina Gelar Master ieu bakal ngartos tanggungjawab ngajagi reliabiliti data geospatial anu diatur dina widang anu nagangan.

 

Rencana diajar

Program Master ngawengku subjék 19 disebarkeun di siklus 7 handap:

Ciclo1: Géografi sareng Chairil Anwar Organisasi Territorial

CTE-501 Géografi sareng Planning Territorial

CTE-502 Chairil Anwar tina Manajemén Tanah

2 Daur: Geodesy sareng Kartografi

CTE-511 Chairil Anwar of Geodesy and Cartography

CTE-512 Photogrammetry sareng Systems Geopositioning Global

CTE-513 Maps: Desain, Komposisi, Layout sareng Percetakan

Atlas Electronic CTE-514 sareng Publikasi Maps dina Wéb

Daur 3: Sistem Informationmbaran Kecap

CTE-521 yayasan of Sistem ofmbaran Geografis

Sistem Émbaran Geografis CTE-522 - Raster

CTE-523 Sistem Informationmbaran Geografis - Véktor

Programming CTE-524 diterapkeun ka lingkungan Sistim Gembaran Kecap

Siklus 4: Sensing Remote

CTE-531 Prinsip Fisika of Sensing Remote

CTE-532 Platform, Sénsor sareng Hyperspectral Remote Sensing

CTE-533 Interpretasi Visual of Images

CTE-534 Pengambangan Gambar Singkatan sareng Interpretasi

Siklus 5: Planning Territorial

CTE-541 Administrasi Territory - Aplikasi

CTE-542 Planning Territorial - Aplikasi

CTE-543 Manajemén Territorial - Aplikasi

6 Daur: Praktek Profesional

Praktek Profesional CTE-600 diterapkeun kana Planning Territorial

Daur 7: Project Master

Proyék Panalungtikan CTE-700 (Tesis).

métodologi:

Gelar di Master berkembang dina modeu Semi-kelas, diwangun ti:

· Kelas Virtual (on-line): Pikeun anu unggal pelajar siswa dianggo sacara online sakitar opat minggu, aya dina hiji platform anunologis virtual (Moodle). Areta dipirig ku guru; anu Sajaba bakal nyadiakeun rujukan bibliographic.

· Kelas: Pikeun tiap pelajaran siswa hadirkeun kelas-ka-rupi kelas dilayanan ti 8: 00 kana 17: jam 00, ti Senen nepi ka Saptu (jam 48 jumlahna aya total).

· Kagiatan praktis sareng pelengkap: Boh dina tatap muka sareng kelas virtual, murid ngembangkeun kagiatan praktis. Murid ngagaduhan skrip pikeun kagiatan ieu, ogé gambar satelit, foto hawa sareng data sanés ti SIG-FACES / UNAH. Salaku tambahan, aranjeunna ngalaksanakeun kagiatan sareng proyek di sababaraha kota di Honduras, pikeun kapentingan latihan nyalira sareng warga masarakat.

panalungtikan: Siswa ngalakukeun panaliti ilmiah asli anu diarahkeun ku Guru Besar, anu tujuanna nyumbang kana kreasi sareng / atanapi interpretasi solusi anu diusulkeun pikeun masalah nasional jeung / atanapi régional, sareng nimpah persiapan, pertahanan sareng persetujuan tina Tesis tina Gelar.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep:

http://faces.unah.edu.hn/mogt

5 Balesan ka "Master dina Perencanaan Daérah UNAH"

  1. Alus soré
    Kuring Iveth Levoyer ti Ékuador, kuring resep gelar master ngeunaan karir kuring Abdi mangrupikeun Insinyur Geografis sareng Perencana Daérah lulus ti Pontificia Universidad Católica del Ékuador, anu kuring milari mangrupikeun gelar master ngeunaan karir kuring tapi online, upami anjeun tiasa ngabantuan kuring Abdi leres-leres bersyukur ...

  2. Rencana master ayeuna ngabutuhkeun minggu payunna pikeun tiap kelas. Kinten-kinten unggal lima minggu, diperyogikeun kanggo hadir kelas ti 8 AM ka 5 PM ti Senén dugi Saptu. Ieu, kusabab kalolobaan guru besar ti luar nagara; hadir kursus di kelas awal di jalma sareng teras ngiringan sasarengan.

  3. Abdi henteu ngarti naon jadwal kitu. Sabaraha jam kelas per dinten?

  4. Éta lami dua taun. Ayeuna, promosi anu kaopat dimimitian, kursus pra-terapi sareng pre-pilihan calon parantos lulus. Ayeuna anjeun kedah ngantosan promosi anu salajengna pikeun ngamimitian, sigana dina 2016.

  5. Sabaraha lami gelar master sareng naon biaya éta, punten kirimkeun atuh inpormasi kana email kuring. Kuring bakal ngahargaan pisan sabab kuring resep UNAH

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.