platform GIS anu ngamangpaatkeun?

Hese ninggalkeun kaluar saloba platform nu aya, kumaha keur review ieu urang nganggo anyar Microsoft ngemutan sekutu taun kasaluyuan jeung SQL Server 2008. Kadé nyebut kieu Microsoft SQL Server kabuka pikeun mitra anyar, lajeng sahingga manajemén data spasial natively; Ngan ieu sateuacan urang bisa nyieun kalawan Oracle Ruang... tangtu dina hiji biaya aplikasi lisénsi taunan $ 30,000 pikeun ukuran biasa. waktos Ieu consolidates SQL Server for jeung sya ngamekarkeun cartridge ieu tanpa hiji aplikasi panengah atawa risiko kaleungitan pandang antara algorithmically hanca na landed dina kanyataanana urang.

Hayu urang marios ditambahan ieu mitra SQL Server 2008:

ESRI
Ieu pausahaan téknologi GIS sakuliah dunya pangalusna dipikawanoh, jualan taunan na leuwih $ 660 walk juta ti versi primitif 3x ieu beuki kuat ka extent anu masih dipaké dina tingkat desktop na ESRI masih nyadiakeun pangrojong pikeun produk ieu. Sajaba ESRI nyadiakeun ladenan ka pausahaan badag sarta wawakil lokal nyadiakeun rojongan, latihan jeung jualan produk umumna mibanda hiji nagara atawa kaayaan, sanajan produk na nu kiwari aya henteu ngan wawakil resmi.

Solusi pisan mantap, tapi nyaeta saeutik hésé ngarti waragad final pikeun ngembangkeun ku rupa-rupa aplikasi luar kotak jeung dina batang.

  • versi primitif anu salawasna sadia ArcView 3.20 $ 750 anu mana unggal dintenna najan ieu ngaleungit leuwih ku platform data kawates. Sababaraha urang boga AudaCity pikeun ngembangkeun aplikasi umumna make eta deui desktop Anjeun.
  • Sanggeus di luhur anu produk panglobana dipaké ArcGIS Desktop, Biasana disebut ArcMap tramping $ 1,500 3,000 pikeun $ pc na lisénsi ngambang, gumantung kana kedah ekstensi nu dibeuli.
  • Lajeng aya ArcEditor tramping $ 7,000
  • ArcInfo $9,000
  • Y ArcServerNu kiwari ngawengku naon éta ArcIMS ($ 12,000), ArcSDE ($ 9,000) jeung MapObjects ($ 7,000), ieu ayeuna di waragad ArcServer ngeunaan 35,000 ... panon $, per processor hartina lamun server a boga ongkos dua prosesor $ 70,000

Di sagigireun aya loba parabot, ekstensi na versi custom pikeun ampir unggal kedah.

Salah sahiji kaunggulan pangbadagna teh betah nyungsi pamaké husus atawa operator ku popularitas brand, sahenteuna pikeun tujuan tina aplikasi desktop; pikeun dearrollo, mobile atawa web kudu ngajadikeun leuwih hebat teangan sanajan kasaluyuan -na pikeun basa ngembangkeun sarta standar data DBMS ngajadikeun hal gampang. jasa Data ogé aya di sakuliah dunya, najan unggal poé platform séjénna bisa nyambung ka layanan ieu.

Komputer dibantuan Development Corporation Limited (Cadcorp)
produk ieu téh dipaké di Éropah, tuluy ngalahir di Inggris tapi ayeuna enstán kuat ngasupkeun pasar AS, utamana Amerika Serikat jeung Mexico ieu alus sabab ngakibatkeun rojongan caliche Hispanik. Cadcorp ngarojong OGC gerakan cukup, nu ngajadikeun produk disebut rada cocog sareng standar ieu.

Ampir kabéh kamajuan na aya di C basa ++, penampilan nyaeta rada sarupa jeung Windows naon ngajadikeun urang produk ramah tur scalable anu jelas, sahenteuna bisa jadi serparar platform operasi dasar:

  • Peta Viewer, peta Manajer, peta Editor na Peta Modeller. Harga bisa dibasajankeun $ 1,500 ka $ 4,000 gumantung kana seller na meuli; ).

nu lajeng platform ngembangkeun

  • Modeller CDM, CDM Viewer CDM Manajer sarta harga bisa balik pikeun $ 7,000 tiap na ku programmer

Dina hiji tingkat leuwih canggih anu kit develloper dina versi klasik maranéhanana, perusahaan na Web.

Manifold.net
Ofta mimiti na, tapi sareng poténsi anu anéh. Pausahaan ieu kedah dilahirkeun ti grup gurus geospatial anu nganggap ««kumaha carana sangkan alat a do dasar pikeun «, Sarta geus ngahontal produk scalable.

Mimitian panipuan sigana mikir yén alat pikeun $ 245 jadi nawiskeun ngabalikeun duit lamun euweuh kapuasan dina 30 poé. Cara geus kahontal waragad bajr atawa sahenteuna naon atuh nebak anjeun teu ngajual produk boxed tapi ngirim hiji konci aktivasina, teu print tapi manual digital, teu resellers, meuli langsung online wungkul. Ieu aspék anu detract kaunggulan di tingkat pangrojong lokal, jeung ningkatkeun potensi pikeun maranéhanana anu bisa nyadiakeun jasa ieu (ngembangkeun, palaksanaan na rojongan). Paling héran téh kumaha aranjeunna ngadamel lisensi, jalma ieu mimitina kudu ngarancang sistem lajeng lisénsi modél bisnis hehe. Di tukang aya sia aya leuwih ti ngajual 5 activations di béaya rendah, tempo yén dina dua taun sagala platform komputer téh leungit, jadi ninggalkeun anyar pembaharuan lisénsi vesion ngajual ka $ 50, tapi nu diaktipkeun deui 5 lisensi ... menarik, utamana lamun urang ngartos yen ESRI pohara populér di Amerika Latin tapi paling lisensi nu diajakan.

Manifold mangrupakeun cara praktis produk climbing tapi leuwih pikaresepeun téh yén produk anu sarua boga API ka garap. léngkah ieu:

  • Personal ($ 245)
  • tanaga ahli kaasup IMS ($ 350)
  • perusahaan ($ 475) ieu tiasa maca jeung nulis geometries natively di Oracle, SQL Server 2008.
  • sadunya ($ 650) ieu téh mangrupa perusahaan jeung ekstensi geocoding, bussiness sarta parabot permukaan
  • pamungkas ($ 950) kalawan ieu sareng bisa dijieun puffs crazier sakumaha nyieun indexes spasial atanapi ngaropea komponen eta boga databés Administrator.

A atraksi gede pikeun pamekar nyaéta anu lisensi runtime Éta bisa dibasajankeun $ 120, ieu ngabalukarkeun hiji aplikasi bisa jadi nguntungkeun keur resale.

Maranéhanana disebutkeun di handap teu nyadiakeun layanan multifunctional sakumaha di luhur, tapi aya disebutkeun ku Microsoft sakumaha cocog sareng SQL Server 2008.

Awhere, Nyarita

Awhere, Inc. mangrupakeun teguh konsultan di wewengkon tétéla GIS ku fokus kana Usaha AKAL, ngamajukeun produk Anjeun software pemetaan sadar. Ieu ngoperasikeun handapeun hiji logika sarupa Manifold, dimana éta peta teu aya dina minyak, tapi dina database na naon hancana nyaéta pawakilan dinamis anu ngakibatkeun formulir peta. Cai mibanda kasaluyuan jeung sagala rupa format na Virtual Bumi.

IDV Leyuran

IDV Leyuran nyadiakeun rpoducto disebut Visual Fusion ServerNu berorientasi GIS pendekatan jasa web sareng nu propaider laden ieu bisa nyieun extensible duanana di tingkat rundingan, visualisasi produk jeung jaringan kolaborasi.

Barrodale komputasi Layanan Ltd. (BCS)

BCS nyaéta parusahaan jasa téhnologi anu geus aya saprak 1978 na GISTXten produk na teuing geared mun nyadiakeun kamampuhan optimasi data, ngarah komplek pilarian prosés, fungsi atawa prosedur bisa disederhanakeun keur EFISIENSI hadé.

IntraGIS Systems Pty Ltd

IntraGIS Systems promotes nu IntraGIS produk, anu orientasi ka arah konsép disebut Server Lapisan anu pilari manajemén data leuwih efisien dina standar OCG sadar format file béda jeung sumber data, kaasup anjeun shapefiles, dwg, format tabular na gambar duanana di intranet na wéb. Numutkeun jangji-Na, éta alat pikeun pamaké non-ahli GIS naon maranéhna rék nyaeta ningali hasil data keur nyieun kaputusan.

IS konsultan

IS konsultan urang (ISC) promotes hiji produk disebut MapDotNet Server, anu ngamungkinkeun praktis ngawangun aplikasi wéb pikeun visualisasi, analisis, sarta data spasial. Cai mibanda hiji SDK kalawan nu pamekar bisa nyieun scalable, aplikasi cocog sareng Virtual Erth na Lampu Silver.

Software aman

Maranéhanana nyaéta Birokrat di FME nyaéta layanan nu ngidinan Anjeun gampang maca jeung nulis data spasial jeung migrasi, transformasi tur gabungkeun kontak diantara leuwih ti 190 format CAD, GIS na raster. Mastikeun yén paling hal anu bisa dilakukeun tanpa programming.

SpatialDB panaséhat

SpatialDB panaséhat nyadiakeun latihan jeung rojongan customer SQL Server Ruang, utamana di:

  • Basis data keur palaksanaan ROI di Benchmarketing
  • Konstruksi sarta konfigurasi data susunan, duanana systematization jeung dokuméntasi ngeunaan kamajuan kayaning konversi, hijrah, hurup, desain, kode T-SQL, optimasi sarta palaksanaan gudang data.
  • Latihan jeung mentoring di datasets wangunan
  • Palaksanaan ROI infrastruktur ku adapting produk teknologi aya kana pangabutuh bisnis.

SpatialPoint, LLC

organisasi pitulung SpatialPoint make informasi spasial pikeun ngurangan biaya ngaliwatan proses nyederhanakeun. istimewa nya eta garis kaasup Earht Virtual Microsoft, MapPoint sarta tangtu SQL Server 2008. téhnologi Atlas SpatialPoint urang ngamungkinkeun tampilan grafis tina data paling pajeulit tina platform luhur. Éta ogé nyadiakeun layanan palaksanaan ka kabutuhan husus.

Urang bakal minuhan frékuénsi ékspéktasi anu kajadian ku merek sejen nu SQL Server henteu malah nyebut diantara versi na cocog sareng mitra 2008, kayaning AutoCAD map3D, Bentley Geographics, GeoMedia jeung nu lianna, najan fokus utamana nyaeta geoengineering ogé nyieun maranéhanana earwigs samping GIS.Actualizacion:
TatukGIS ogé teu hal na kalawan Oracle Ruang

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.