VBA Microstation: ngahasilkeun peta bounded

Sababaraha poé katukang éta némbongkeun cara ngahasilkeun layouts percetakan ngagunakeun Microstation. Sateuacan cadar jeung model pilihan penanganan misalna, ieu perlu ngalakukeun eta unit heubeul generating (sél) jeung ku motong eusi.

menit kuring balik sabbaticalConto I némbongkeun waktu ieu mangrupa aplikasi dimekarkeun dina visual Basic MicroStation, nu peta bounded dihasilkeun, atanapi sakumaha sababaraha nelepon anjeunna sertipikat cadastral. Idéal pikeun departemén taneuh, anu kedah ngahasilkeun peta dina pamundut, skala, jasa nu ngecas tapi lamun teu automates waktos-consuming.

Ante kungsi video dihapus samentara, tapi keur kaperluan atikan di dieu kuring ninggalkeun kumaha eta dimekarkeun tur ngaropéa.

Inputs.

  • A DGN numbu tingkat tegalan
  • Hiji database Aksés, ngandung kolom wewengkon, perimeter na rentang koordinat. Lajeng a gabung ka database séjén nu tadi ngaran taxpayers (jalma), ti konci pendaptaran darat.
  • .Cel file ngandung sél (block) pigura kalawan 1 skala: 100, simbol tina kalér sarta titik pikeun nambahkeun data tina pangkalan data. Ieu kudu jadi tempat nu perpustakaan didaptarkeun (workspace / konfigurasi / cell) disimpen

Dina VBA ieu formulir newak ku topeng format nurutkeun tombol munisipalitas Cadastral yén ieu dipaké. Mibanda rohangan pikeun nambahkeun koméntar sarta pilihan bisa diselapkeun salaku annotations ngaran nu boga, tombol pendaptaran darat atawa Jumlah ukur enggon.

Sakumaha ngalir.

Sakali fitur ditunjuk, anu "ngahasilkeun bijil" na sistem teu operasi normal bakal sacara manual bisi teu ngabogaan tombol aplikasi dipencet.

peta bounded

Kusabab eta ngalir dina file anyar (karya), sistem teu di handap:

  • peta rujukan panggero ngandung plot numbu
  • Etang rentang ti koordinat ngandung plot, pikeun ngeset skala luyu
  • Lajeng nyiptakeun pager sabudeureun harta, jeung sarimbag genep ukuran tanah, ulah gaduh digawekeun ku sakabéh peta
  • Lajeng anjeunna ngajadikeun klip Hal ieu ngandung ukur wates darat perlu, angka tina kebon, wates apel jeung ngaran jalan lapisan. Dina prosés ieu, conto operasi waktos-consuming sabab kriteria topological teu ogé cocog pikeun peta ieu, tinimbang linking centroid nu ditumbukeun wates, forcing nyieun hiji mindahkeun Flirting ujung ka centroid jeung kanyataan ngatur payil peta tunggal gantina zona atanapi quadrants ngajadikeun analisis bagong.
  • Lajeng Etang skala, nyieun hiji tingkat 1 ukuranana block rujukan (sél): 100 ningali lamun poéna nyieun badag atanapi leutik sarta nempatkeun sél.
  • Mangka dibangkitkeun pager dina konteks naon dina peta bounded, sarta motong kaleuwihan éta.

Hasil.

Aya urang boga éta, sertipikat cadastral, nu modul data diselapkeun salaku agénsi executing pikeun proyék, logo kotamadya, wewengkon diitung, skala, angka daun sarta pedaran nunjukkeun.

peta bounded

Dina lambaran detik dibangkitkeun koordinat pigura sahiji stasiun béda, jarak na arah nu dihasilkeun dina laleur ti hiji pager jero di lokasi, nempatkeun hiji titik sarta sajumlah vertex jarum jam ti nu kapanggih kulon leuwih tebih. Upami diperlukeun, ku sabab polygon ngabogaan loba hucu, éta dibangkitkeun daun perlu.

peta bounded

Pikeun kasus ekstrim tina plot anu deukeut teuing, aranjeunna hareup ka jalan pisan lega, mangka pilihan anu dijieun maksa skala handap atawa ngahasilkeun 1 skala: 125 sahiji sistem diitung. conto butuh ngalakukeun ieu sabab ningali meungkeut sisi séjén jalan ulah buka dina skala éta.

aplikasi nu jalan dina Microstation Geographics V8, tapi pamustunganana tuh ieu sareng sarébu hal séjén pikeun prosés anu hiji poé mudahan mun nyarita.

3 balesan pikeun "VBA Microstation: ngahasilkeun peta bounded"

  1. Anjeun bisa ngabejaan dimana abdi tiasa meser makro nu? sarta cosnto tina eta punten? a nangkeup nuhun pikeun perhatian Anjeun

  2. Ayeuna damel atuh sirah quebradera éta yén kuring resep ninggalkeun peta bebeneran pasti bounded prosés jajajjaja unggulan

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.