Urang bener immersed dina prosés "inovatif" dina Wasalam ka 3D Ruang?

"The mencet sahiji tombol a boga potensi pikeun muka dimensi sejen" nulis, Near tungtung artikel-Na, Muthukumar Kumar, ngarujuk husus kana kreasi lingkung 3Dusefulness anak, pentingna jeung hareup.

Catetan yen ngobrol hareup, Dina cara nu urang mindahkeun jauh ti quackery basajan, éta anu diperlukeun éta kecap ieu complements séjén (s) anu méré beurat perlu jeung reliabilitas profésional tungtutan sawah urang. Ieu mangrupa tempat pikeun anjeun ngalebetkeun kecap "nepungan". patarosan timbul: Lamun "hiji hal" bisa ngaku kecap sipat inopatip?

Hartina inovasi salaku konsép

A sugestif jeung metot artikel supplementing inpo nu dipikabutuh pikeun comment ieu nyebutkeun yén "Inovasi nyaeta di NANGTANG tilu alam: pasar, téhnologi jeung palaksanaan éféktif".

Ngalengkepan frasa kalawan gambar dipintonkeun, anu emphasized nu nu tres komponén Éta kudu nyerah dina waktos anu sareng dina eta "hal" anu bakal cocog sakumaha inopatip. Kusabab, sakumaha nyeratna nekenkeun pos:

"Bagian paling pikaresepeun inovasi nyaeta kreativitas, ideation, motivasi jeung téknologi anyar. Najan kitu, konsép ieu teh bagian pangleutikna hiji prosés inovatif. Bagian pangpentingna teh aksi, la palaksanaan éféktif. "

Alus titik. tanpa eksekusi kabeh euweuh tapi impian ngantosan datangna someday leres. Lajeng nanya ka diri: Naha anjeun terang lamun dilaksanakeun "hal" ngeunaan "lingkunganana" dina 3D Ruang? Dina naon wewengkon? Anjeun ngarasa?

Sumuhun. Kusabab saluareun pamakéan (atawa geus dipaké, atawa ukur nyaho aranjeunna aya) duanana ArcGis Pro salaku Qgis2threejs mun nyieun hasil displayable pinuh di 3D, nyaéta ngawangkong ngeunaan kamajuan dina ngawakilan data dianalisis; salawasna muncul (atawa geus mecenghul) peryogi anu teu acan ngumbar acan na ngantosan péngkolan di garis ka muncul.

3D spasial salaku platform kahareup informasi jeung pangalaman

Kumar nyebutkeun yen "aya sababaraha kamajuan matak "dina 3D Ruang. Kamajuan ngécéskeun, bisa ngarasa di jalan anu sarua sakumaha nalika urang "beuleum" dina kaulinan gaya Grand maling Otomatis. Urang nambahkeun yén konteks ieu téh dihasilkeun modifying atawa nyieun wewengkon béda naon urang ngarasa ayana sabenerna sakumaha poean tur éféktif.

Hartina, urang hartosna didieu boh kanyataanana maya salaku kanyataanana Augmented, Widang nu pangaweruh awal abdi, abdi ngaku, no leuwih ti éta saukur informatif. Kituna catetan kiwari. Kuring wont meuntas wates, muhasabah "innovating" na nepikeun yen perhatian pikeun sakabéh anjeun, pamiarsa dear. Aya urang balik!

Ngeunaan pangalaman immersive, metaverse jeung bumbu séjénna

Intuit yén kanyataanana virtual Ieu nujul kana fiksi a. Sabaraha bakal realitas ilusi bakal gumantung kana naha urang ngagunakeun layar komputer basajan kalawan hardware atawa alat dijieun ex-guru papiliun bakal make ngalaman tur hirup unreality éta. Kiwari dimungkinkeun teh kanyataanana maya immersive, Hiji nu pamaké perceives rangsangan indrawi jeung kahirupan saolah-olah éta nyata dunya tilu diménsi anu némbongkeun.

La kanyataanana augmentedGantina, nambihan kana elemen maya nyata, nyieun hiji lingkungan "dicampur" dina nyata waktu na nu kami teu leungit touch ku "nyata". Ku sabab kitu urang téh ditémbongkeun informasi nu bisa jadi teu bisa ningali dina "kaayaan normal" nu bakal enrich pangalaman urang.

realities maya immersive yén laju dipikaresep Kumar dina artikel na aya jalma maké geolocation. Titik penting didieu nyaeta nangtukeun kontéks nu aya dina nu urang "neuleumkeun". konsep nembongan, teras, metaverse. Dipikaharti salaku dunya maya (a kiasan pikeun nyata) dimana hiji jalma dilibetkeun ku batur maké identitas grafis digambarkeun salaku hiji gambar atawa photograph dipikawanoh salaku avatar.

sarta sanajan matrix mangrupakeun metaverse rujukan dina film, paling narik, dina panon urang, anu ieu dijieun keur kaperluan atikan pikeun neuleuman GIS na commented dina blog Esri:

Putting potongan di tempat

Kumar nujul kana proyék 3, sadaya dijieun ku pausahaan mantel. Katimu mimitina salaku preliminal Kaulinan ku pendiri anak, proyék ieu aimed dina nyieun kaulinan anu make geolocation dibere tilu dimensi nu pamaké nyobian maén a nurun tina realitas augmented. Pisan pas maranéhna sadar yen persatuan, The populér platform ngembangkeun game, aya loba anu empleasen peta. Ieu aya anu jengkar di aranjeunna pamanggih nyieun sistem sorangan sahingga mantel.

Prosés awal éta ngagunakeun gambar MapBox (Miheulaan mantel), sarua maranéhanana dirobah ku nurun scraping piksel maranéhna pikeun nempatkeun "prefabricated" nu nyieun nepi géografi hiji jalan kota ngajaga kelir sahiji gambar aslina.

Aranjeunna dicatet yén Ecological ieu, pamakéan peta, bisa dilarapkeun ka wewengkon béda lianna ti ngan kaulinan. Kumar lajeng ngécéskeun ngeunaan proyék BrownsvilleHiji komunitas di Brooklyn, New York, dimana, alatan senioritas jeung precariousness imahna sarta kurangna tata ditangtoskeun ku otoritas, geus dihasilkeun aya hiji wewengkon kamiskinan heightened jeung kajahatan di kerawanan rahayat mangrupakeun bahya sapopoé.

Ieu diperlukeun keur nyingkab situasi ieu dunya dina cara nu teu Isro unnoticed atanapi mungkas nepi keur wadah tina hiji newscast anu lulus kana oblivion dina sababaraha poé. Mangka katimu hiji formulir béda komunikasi anu najan hiji cerminan on kanyataanana ditémbongkeun lumangsung, ieu ditémbongkeun dina leuwih pikaresepeun, ku cara playful, mun "hook" nu éta tampilan na megatkeun schemes solemnity na linearity tina jinis warta dokumenter laporan.

Ka tungtung ieu, unggal nu nyicingan bisa nyieun sajarah nu sami ieu diriwayatkan dina format tina "dokumen interaktif"Atawa"docu-Games"(Loba dipaké dina program kanyataanana kawas" Big Brother ", contona) dimana aranjeunna tiasa deui lingkungan fisik némbongkeun tekenan poéan hirup maranéhanana di lingkungan ieu sareng ngabejaan carita ti titik maranéhanana of view. Ku kituna, ku mantel sarta Talagasari, aranjeunna geus bisa meunangkeun deui kadali leuwih lingkungan pikeun ngabejaan carita nu pamustunganana bisa ngarobah spasi anjeun hadé.

Pikeun ngahontal disebut Simulasi tina tutumpakan nu otonomMantel disadiakeun salaku kamampuan nilai-ditambahkeun kana naksir prosedur multifeed (incorporation) lapisan peta nyieun bagian signifikan tina hiji hal ngagunakeun lingkungan maya salaku "simpang husus" atanapi komédo kacilakaan dipikawanoh éta bisa jadi siap mun ngalatih di menit atawa jam tinimbang poé atawa minggu.Proyek panungtungan disebutkeun ku Kumar, nyaéta patali jeung industri otomotif. Husus mibanda kamungkinan simulasi mobil digawé anu bisa timer ngalaksanakeun. Tapi mun nyieun na tés amprok dina spasi autoconducción, urang peryogi kauninga kumaha mahluk manusa di hareup lagu behaves. Kami nepi ka "emulate" cara hiji alesan manusa dina kaayaan béda. Ieu brings kami ka widang AI (kecerdasan jieunan) Mana boga tujuan pikeun baranahan paripolah otak manusa. Ka ieu kami nambah mesin Learning sabab mesin kudu bisa mikawanoh pola tina kabiasaan pikeun diri jeung "ngaduga" kabiasaan.

Jeung salaku tim ti loba pausahaan geus boga duanana unit fisik sorangan kayaning sistem kaméra wahana, aranjeunna bisa sasari langsung ka lingkungan mantel jeung kamungkinan latihan di visi jeung purwa.

Hambalan ka arah mungkin sarta desirable kahareup bari

Kumar cik nu "gagasan mimitian ti gedong simulator pikeun nguji nyetir otonom kaasup algoritma navigasi, mun wangunan kaulinan VR dimana anjeun tiasa mana di dunya tur neuleumkeun diri di pangalaman anu merlukeun sababaraha parabot sarta kamampuan serius. "

Sanajan eta bisa sigana tebih dikaluarkeun tina kanyataanana urang, kaleresan aya nu pangalaman dinya. Tapi keur solusi dumasar-spasi bisa dilarapkeun di lingkungan urang sapopoé merlukeun teu ukur ngaliwatan layar inovatif tapi narik perhatian jelema nu bisa nyieun proyék ieu kanyataanana a.

Éta pisan sababna naha nyeratna insists on dua qualities: "katentreman"Jeung"utiliti". gampil ku sabab kusabab ngajantenkeun ruang Spatial 3D, kaprah sareng gunana "halangan anu parantos aya diturunkeun atanapi turun pikeun masihan percobaan; éta kedah 'gampang maén sareng ngaleupaskeun' ». Teras anjeunna nambihan, "Ngan upami panyipta sagala rupa tiasa ékspérimén teras ngawangun solusi dina percobaan éta dina sakedik detik, masarakat umum tiasa nguntungkeun."

Sajaba ti, Ruang 3D kedah lulus tabung nu utilitiIe lamun pamaké peryogi eta unggal poe na ngan saukur bisa make eta tanpa pamikiran ngeunaan eta; Éta mun anjeun bener bakal asak sarta siap kanggo pamakéan utama. Urang curhat ngeunaan uji kawentar Larry Page Ieu kudu dilarapkeun jeung disatujuan

Egeomates nanya ka maca, ¿arah usaha anjeun pikeun ngahontal ieu roh inovatif nu kami ngarujuk dina néangan gawé anjeun?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.