uDig, gambaran kahiji

Malah saméméh urang candak katingal di parabot lianna open source GIS di wewengkon, kaasup qgis sarta gvSIG, sajaba ti  uDig moal program haratis kami diuji sateuacanna. Dina hal ieu kami bakal ngalakukeun éta kalayan GIS Internet pamaké-Friendly Desktop (uDig), Salah sahiji jalma datang dina PortableGIS.

mana timbul

uDig nyaéta parusahaan konstruksi Refractions PanalungtikanAnu sanggeus unggul hiji hadiah utama disponsoran ku GeoConnections, aranjeunna nanem modal dina ieu sareng kamajuan sanés. UDig dilisénsikeun dina GNU LGPL, Parusahaan sarua ieu owed ngembangkeun PostGIS jeung kontribusina signifikan pikeun Geoserver.

uDig

perbawa

Ieu mangrupa ngembangkeun exquisite, megatkeun loba Konvénsi ngeunaan parabot tradisional sareng raray kawas qgisjgrass uDig Diantara ciri na urang tiasa disebatkeun:

  • Diwangun di Jawa dina lingkungan Kuwu (kayaning gvSIG)
  • kabebasan pikeun ngonpigurasikeun panganteur nyaeta enviable, keur bisa nyered jandéla ampir mana, hajar dina latar tukang, sered éksternal sarta internal, pikeun ngaleutikan tombol tur kalawan bébas modifying edges of pigura.
  • uDigspeed palaksanaan pisan alus (sanajan keur ngeunaan Java, Kuring geus sakecap ti Acer Aspire SalahKalawan Windows XP); Eta dijalankeun dina Linux Ubuntu jeung Mac, écés kalawan kinerja hadé.
  • Sedengkeun pikeun maca format vektor eta ngan bisa laksana pikeun file diskrit (moal maca DGN, kml, dxf atanapi dwg) tapi anu ngaroko (gml, xml) nyaéta. Hiji-hijina tradisional anu maca nyaéta bentukna file.
  • Gambar Raster ogé boga watesan, tapi anjeun bisa lengket jasa WMS sarta jasa online séjén.
  • Salaku basis data sorangan sturdy, ArcSDE, DB2, MySQL, Oracle Ruang PostgreSQL/ PostGIS na WFS, jadi ngagunakeun sababaraha ieu bisa ngahijikeun data vector moal diakses conventionally.
  • uDigKisi, skala bar, sareng legenda dihijikeun saolah-olah lapisan éta. Ieu pikaresepeun sabab éta sanés fungsionalitas tina tampilan tampilan tapi data na. Sanaon konfigurasi na rada rumit (tayangan munggaran)
  • Cai mibanda fitur nu nyieun praktis, kayaning:
    -salinan / témpél de Fitur (salaku GIS manifold
    -Paste salaku XML en Notepad
    -
    symbology tunduk pisan praktis, jeung ngabejaan uDig ulah aya masalah sareng colorblind, monitor CRT, projectors, monitor LCD, percetakan warna na photocopying.
  • Anu matak, alat biasana sareng conto terstruktur, anu kalebet komunitas Kanada sareng basis global kota, nagara, zona waktos, sareng gambar satelit. Strategi ieu saé pisan pikeun ngartos kapasitasna dina waktos ningalna pikeun anu munggaran, hiji hal anu program anu diunduh, dipasang sareng ngahasilkeun patarosan ageung kedah dipertimbangkeun:**** Jeung ayeuna mah ngalakukeun kalawan tombol ieu?
  • Mariksa apdet online mangrupikeun fitur sanés anu sanés anu kedah dipertimbangkeun ku proyék sanés. Dina ieu, rada mirip sareng gvSIG, aya halangan dina kesan anu munggaran, sareng éta kabeungharan anu aya dina ekstensi teu gaduh pamasaran anu cekap atanapi henteu ngagaduhan benang umum anu ngamajukeun kagunaanna (sareng dina kasus éta resmi). Sahenteuna, ku pembaruan online ieu (anu teu dipiboga gvSIG), saatos sababaraha menit diunduh kuring tiasa ningali seueur kamampuan anu nampi dina ekstensi Jukut, JGrass, SEXTANTE, Horton Mesin sarta Axios dina aplikasi hidrologis, model 3D, vektor GPS interaksi raser.

jgrass uDig

kalemahan

uDig uDig ngajadikeun hal metot, kawas qgis ieu complemented ku JGrass, tapi salaku solusi GIS Teu nu pangalusna alat open sourceDina istilah konstruksi vektor fungsionalitas sarta manajemen topologies bakal ngaleuwihan qgis (Sareng ekstensi nu brings) jeung gvSIG (tanpa ekstensi). Sanaos parantos asak, sareng ngagaduhan naon anu diperyogikeun ku pangguna umum, poténsialna pikeun pangguna kalayan kamampuan ngembangkeun Java; pokus anjeun GIS Internét ngajadikeun rasa pikeun nyambung ka data jeung apdet ngeunaan ieu publikasi tapi boga saeutik nawarkeun (Sumuhun hancana Geoserver). 

format Lee sababaraha CAD / GIS, Ieu teu junun integral tina tingkat masarakat gvSIG, Sarta dina pamaké ieu paménta jeung alliances strategis anu hiji ngembangkeun speed engine penting, hiji aspék nu henteu sigana Éta téh gaining moméntum di gvSIG (enya tingkat Kanada, tapi teu sacara global).

kanyataan schemes putus Ayeuna damel anjeun leungit sababaraha titik, saloba pamaké haywire di awal (dina manajemen proyek, katalog na prospek).  jgrass uDig Recovers titik ieu pikeun kesederhanaan Hal ieu ngabogaan sakali mode Anjeun operasi anu dipikawanoh, najan falsafah scalability Java kudu ngurus kasaimbangan supados versi dasar ekstensi beuki (anu ngajadikeun rasa) teu muncul (dina évolusi bébas maranéhanana) ka tangkal Natal nu sipatna mangkal seueur inohong nu hiji poe urang leungit, atawa harmoni atawa simétri, atawa Kala.

Teu kitu ogé dipikawanoh Ieu mangrupakeun disadvantage badag (nu kajadian nepi ka loba batur), janten solusi pikeun grup pilih geus teu istilah lila-garansi, moal aplikasi open source; akibatna, saeutik systematization pangalaman jeung dokuméntasi, sanaos protokol na pikeun nyandak kaputusan anyar pikaresepeun. Pikeun kotamadya, uDig tiasa janten solusi anu fungsional pisan, tapi kéngingkeun dukungan sareng pelatihan masalahna hiji kompléks (tebih ti British Columbia); Ieu leuwih praktis pikeun proyék-proyék nu ngalibetkeun personalization na nu kudu anggaran pikeun ngarojong eta (misalna. Lingkungan, kerentanan). 

Da eta kentang proyék Peru sarta ngalaporkeun Axios, saeutik geus uninga ti uDig di lingkungan Hispanik; nu kontinuitas solusi misalna dina tingkat nagara gumantung kana aplikasi nu kawijakan migrasi ka software bébas, hiji topik nu pisan slow di Amérika Latin.

Nu disadvantage pangbadagna I tingali téh uDig kelestarian dina jangka panjangKanyataan keur alat dirojong ku pausahaan swasta kami nyieun mamang di patarosan kawas:

    • Kumaha lamun Refractions Panalungtikan nyebutkeun sapoé nu mangrupa waragad unsustainable nuluykeun rojongan tur ngembangkeun, anu bakal?
    • Dupi eta ngalayanan komunitas dijieun pertumbuhan global dinamis, upami aya hiji paménta tinggi?
    • Henteu aya proyék séjén di Java / Kuwu nu lakonan hal nu sarua, aranjeunna Open SourceNu sigana jadi gaduh panulisan usaha?
    • Ieu henteu sigana anu parabot bébas nu strategi pausahaan nu ngarojong captive ahirna eureun?

Pasti Mara di kabuka boga jawaban pisan jelas mun ieu, tapi sia pamikiran ngeunaan kelestarian nu sorangan nyusahkeun di proyek haratis alatan lamun urang misahkeun aspék téknis sarta téhnologis nu sigana jelas gawe, anu sisi finansial Éta questionable dina jangka panjang. Ayeuna urang hirup di jaman nalika badai runtuh sistem ekonomi dunya, a zapatazo dina konférénsi anu bisa memicu hiji perang anu ends dina poé tunggal kalawan omens alus, anu kacilakaan pasar saham sahandapeun bisa ditarima sabab pausahaan badag buka ka naraka dina waktu kurang ti sajam.

hal ieu, urang meunang mikir yén kalawan rentang sapertos (na enya éta sangkan) solusi anu masihan kabébasan lengkep pikeun manusa, dispersi usaha sareng artos dina bahaya (sabab tungtungna éta hargana). Kabébasan tiasa janten seueur anu hiji dinten éta tiasa dianggo pikeun ninggali proyek kusabab kaputusan anu dilakukeun ku batur anu sanés pendiri ideu aslina. Dina hubungan ieu, pastina seueur anu parantos nyerat, tapi urang kedah teras-terasan ngémutanana sacara ati-ati, émut yén hiji dinten Investasi bakal diukur ku pangaruh sareng sanés ku geofumada.

kacindekan

  • Salaku ngembangkeun: pisan mantap na praktis, proyék séjén kedah niru pamendak didieu.
  • Salaku solusi boga watesan utama lamun dibandingkeun tingkat séjén (a percetakan kahiji)
  • Salaku proyék walks pisan slow sarta henteu sigana puguh a.
  • Anjeun buka dina tés ekstensi, urang bisa méré Anjeun titik nu sum sanggeus gambaran mimiti.

12 Balesan ka "uDig, kesan munggaran"

  1. JRE6.
    Tapi Kuring geus direngsekeun dina Niron sqljdbc.jar nu lib \ ext folder JRE.
    Hatur nuhun sapuk.

    Pohara alus blog anjeun. Gening.

  2. Kuring netelakeun yén kuring parantos masang versi 1.2 tina uDig di XP. Upami éta ngabantosan ...

  3. Kuring ngan dipasang uDig tur resep eta.

    Hiji-hijina hal kuring daek teu kawas ngakses hiji BD SQLServer 2008. Nalika kuring ngalakukeun:
    tambahkeun lapisan -> DataStores–> MS SQL Server
    Kuring meunang béwara anu nyarios: "Pabrik ieu henteu sayogi, biasana nunjukkeun JDBC anu leungit, atanapi imageIO-EXT teu dipasang dina anjeun JRE".

    Sarta aranjeunna duanana dipasang na ngajalankeun GeoServer. Éta hitungan masang jalur pikeun uDig? Dina GeoServer anjeun kudu mindahkeun sababaraha perpustakaan ka folder nu tangtu. Sarta di uDig?

    Mun saha boga clue wae, abdi hatur nuhun lamun mantuan kuring.
    Wasalam

  4. Sumuhun, tangtu maneh bisa.

    SQL Server kaasup 2008 geus ngawengku rojongan spasial.

  5. Dupi anjeun gaduh kemungkinan nyambung ka MS SQL Server 2008?
    Wasalam

  6. Sae pisan kontribusi anjeun, ku kasempetan teu terang naon basa programming dirojong manjangkeun kamampuhan na? Éta nu Kuring ngalakonan studi geomarketing jeung aku museurkeun program GIS

  7. Diva ngalir di uDIG! Aya sababaraha ekstensi pikeun modeling cuaca na bioclimatic kawas ieu. Ieu mangrupakeun proyék nu sipatna gabung organisasi sejen, mastikeun kumaha bae masa depan eta.

  8. Leres, anjeun leres, aya ekstensi pikaresepeun, sapertos sapertos Horton Machine, anu kalebet model digital anu pikaresepeun sareng aplikasi hidrologis; sareng, sareng anu SEXTANTE, Jukut sareng JGrass datang seueur fungsional raster sareng vektor.

    Kuring dijieun sababaraha pondok masangkeun pangaluyuan, tapi kami baris nempo di pos sejen lamun urang ngagunakeun ekstensi.

  9. ngan anjeun nu aksés bisa laksana pikeun uDig comment. kalawan ekstensi earn teuing

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.