Twingeo ngaluncurkeun Edisi ke-4 na

Geospatial?

Kami parantos sumping sareng kareueus sareng puas dina edisi ka-4 Majalah Twingeo, tepat dina waktos krisis global éta, sawaréh, parantos janten kakuatan nyetir anu aya parobahan sareng tangtangan. Dina kasus urang, urang terus diajar - tanpa eureun - tina sagala manpaat anu ditawarkeun jagat digital sareng pentingna kalebet sumber téknologi dina karya umum.

Saatos langkung ti 6 bulan hirup pandemik Covid 19, urang langkung seueur ningali laporan, alat sareng solusi dumasar kana industri Geospatial pikeun ngawaskeun virus. Perusahaan sapertos Esri parantos ngadamel analisis data spatial sareng alat manajemén anu sayogi pikeun anjeun pikeun mutuskeun ékspansi. Janten, istilah "Geospatial" dibéré pentingna? Naha urang ngartos poténsi anu tiasa ditawaran?

Nyaho yén urang parantos parantos ngiringan jaman digital anu ka-4, naha urang yakin yén urang tiasa ngatasi sadayana anu nunjukkeun data geospatial? Naha palaku kalibet dina pamekaran téknologi, panangkepan data, palaksanaan rencana sareng proyék, leres-leres dina tingkat ieu? revolusi hébat?

Hayu urang mimiti heran, ti mimiti yayasan pendidikan, Akademi siap-siap nantang tangtangan ieu umure digital ka-4. Hayu urang émut naon anu diarep-arepkeun ti payun 30 taun ka pengker? Sarengna urang mikirkeun naon peran geosciences sareng Geomatics ayeuna? Naon anu ngarepkeun dina taun-taun bakal datang? Sadaya patarosan ieu ditetepkeun dina tabel di Twingeo, khusus dina artikel sentral anu nyertakeun téma utama majalah "perspektif Geospatial".

"Aya siklus ngabeledug dina inovasi. Ayeuna urang ayeuna bade ningali hiji mimiti ”

Aya frasa anu pikaresepeun pisan anu cocog sareng masalah anu kami sebatkeun, "Pikeun terang dimana kami angkat, anjeun kedah terang ti mana kami asalna." Upami urang daék mendakan, aya seueur padamelan anu kedah dilakukeun.

Naon eusina?

Publikasi panganyarna fokus dina "Geospatial Perspective", dimana éta ngagambarkeun kumaha deui - sareng dina sababaraha kasus kumaha diperkirakeun - évolusi komunikasi antara manusa-lingkungan-téknologi. Lolobana urang jelas yén leres pisan anu urang laksanakeun dipeungpeuk,-kanyataan kanyataan dihijikeun ka wilayah anu kami karep-tempat, anu hartosna inpormasi anu dijalankeun liwat alat ponsel atanapi jinis sensor anu sanésna komponén spasial. Ku alatan éta, urang teras-terasan nyiptakeun data spatial, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaidentipikasi pola pikeun kaputusan dina tingkat lokal, daérah atanapi global.

Nalika nyebut "Geospatial", paling tiasa dikaitkeun sareng GIS Geographic Inpormasi, drone, gambar satelit sareng anu sanés, tapi urang terang yén éta sanés ngan ukur éta. Istilah "Geospatial" nyakup sadaya tina prosés néwak data dugi ka citakan siklus AEC-BIM kanggo ngiringan-ngincihkeun proyék sareng rinci proyék. Saban dinten langkung téknologi kalebet komponén geospatial dina solusi atanapi produkna, ngadegkeun dirina salaku fitur anu penting anu teu bisa disélakeun, tapi henteu mimitina produk ahirna bakal dibuktikeun dina peta.

Dina sakedik langkung ti 50 halaman, Twingeo ngumpulkeun wawancara anu pikaresepeun sareng kapribadian ti kolom geospatial. Dimimitian ku Alvaro Anguix, Diréktur Umum gvSIG Association, anu nyarios ngeunaan "Dimana gratis perangkat lunak GIS bade".

Hiji patarosan anu ku cara urang tiasa ngawaler diri urang nalika ngahadiran Konferensi Internasional anu ka-15 gvSIG, dimana kami bagian tina lingkungan profésional sareng sarjana ruang géografis anu nunjukkeun carita kasuksésan aranjeunna nganggo alat anu kuat ieu. Anjeunna nyorot kamekaran anu luar biasa anu dipimilik ku komunitas gvSIG, hiji deui buktina pikeun ngartos yén tren ngeunaan pamakean software gratis terus ngalikeun kana waktosna.

"Saluareun ékspansi panggunaan GIS, ieu ngagaduhan akibat anu jelas dina ayeuna sareng anu dina waktos badé bakal ningkat." Alvaro Anguix

Salah sahiji masalah anu paling kontroversial berhubungan sareng GIS nyaéta perdebatan ngeunaan cara nganggo perangkat lunak gratis atanapi proprietary, sareng kaunggulan anu hiji atanapi anu sanésna. Realitasna nyaéta naon anu nganalisa ku analis atanapi profésional dina geosciences nyaéta yén data-data anu bakal diatur tiasa dioperasikeun. Dumasar ieu, téknologi anu sacara épéktip sareng épisién nyayogikeun alat-alat pikeun meunang seueur data anu bakal dipilih, upami giliran éta henteu ngagaduhan lisénsi, update, biaya pangropéa sareng undeuran gratis, éta mangrupikeun hiji pertimbangan.

Urang ogé milarian opini ti kapribadian sapertos Wang Haitao, Wakil Présidén SuperMap International. Haitao milu dina Twingeo édisi 4 ieu pikeun ngungkabkeun rinci sareng pendapat SuperMap GIS 10i, sareng kumaha alat ieu nawiskeun kaunggulan éksténsif pikeun ngolah data geospatial.

"Dibandingkeun ka pangical parangkat lunak GIS sanés, SuperMap ngagaduhan kaunggulan hébat dina Data Big Spatial sareng téknologi GIS 3D anyar"

Dina téma utama majalah, Jeff Thurston Kanada GIS profésional sareng pangropéa tina sababaraha publikasi geospatial, ngobrol ngeunaan "Kota-abad Abad 101: Pangwangunan sareng Infrastruktur XNUMX."

Thurston nyorot butuh kabutuhan infrastruktur anu leres dina tempat anu henteu dianggap Metropolises, sabab sacara umum aktor lokal fokus kana pamekaran téknologi sareng spasial kota-kota ageung ku ngenalkeun: sensor, intelijen buatan - AI, kembar digital - Digital Kembar, BIM, GIS , ngantunkeun daérah poténsial penting.

"Téhnologi parantos panjang-panjang garis wates anu ditangkep, tapi kawijakan sareng manajemén GIS sareng BIM parantos gagal ngahontal kamampuanana sareng pangaruhana paling luhur."

Ngamajukeun kamekaran conurbations ngaliwatan ngenalkeun solusi geospatial anyar tiasa janten konci pikeun ngahontal lingkungan calakan. Urang tiasa ngabayangkeun dunya dimana inpormasi tiasa sayogi sareng dimodelkeun sacara real waktos, urang mikiran kitu.

Ogé kedah disebatkeun yén Twingeo ngungkabkeun strategi anyar, kolaborasi sareng alat anu dibawa ku raksasa téknologi sapertos:

  • Salian publikasi anyar ka Bentley Institute of Bentley Systems,
  • Vexcel, anu nembe ngarilis UltraCam Osprey 4.1,
  • Di dieu sareng kerjasamana sareng Loqate, pikeun optimalisasi pangiriman
  • Leica Geosystems sareng pakét scanning laser 3D anyar na, jeung
  • Publikasi anyar ti Esri.
  • Persetujuan antara Pamaréntah Skotlandia sareng Komisi Geospatial PSGA

Sakaligus, anjeun bakal mendakan wawancara sareng Marc Goldman Diréktur Téknik Arsitéktur sareng Solusi Industri Konstruksi pikeun Esri Amérika Serikat. Goldman nyatakeun visi ngeunaan integrasi BIM + GIS, sareng mangpaat anu hubungan ieu ngahasilkeun konsép Smart Cities. Ieu mangrupikeun patarosan anu sanés antara para ahli industri konstruksi sareng ahli geoskientis, anu mana anu dua anu paling cocog pikeun ngatur data spatial sareng modél éta? Urang henteu kedah méntal hiji anu sanés sareng seueur deui nalika babarengan ngalamar aranjeunna hasilna pangsaéna.

"Pikeun ngamangpaatkeun poténsial BIM, integral aliran antara BIM sareng GIS kedah terpadu." Tim emas

Dina sagala hal, nyiptakeun atanapi ngadegna Kota Smart atanapi Kota Smart, ngabutuhkeun tuangeun dina komponén géografis. Sakabéh unsur-unsurna kedah jelas-jelas geoposisi -pformasi, sensor sareng anu sanés-sanésna, éta moal tiasa terasing sistem upami anjeun hoyong modél ruang anu jéntré saluyu sareng kanyataan.

Ngomongkeun BIM, warta hébat nyaéta BIMcloud salaku Service of the company Hungaria GRAPHISOFT, dipikanyaho nawiskeun solusi modél ngaliwatan software ARCHICAD terkemuka, sareng ayeuna komitmen pikeun nyiptakeun platform panyimpen data dumasar-awan.

"BIMcloud salaku jasa mangrupikeun naon arsiték anu kedah ngalih pikeun damel ti bumi tanpa kalah ngéléhkeun"

Studi kasus édisi ieu judulna "6 Aspék anu perlu dipertimbangkeun dina integrasi Registry-Cadastre". Di jerona, panulis Golgi Alvarez - Editor Geofumadas-, ngungkabkeun kumaha gawé babarengan antara Kadastre sareng Registri Harta tiasa janten tangtangan anu pikaresepeun pikeun prosés modéren sistem hak milik.

Dina maca anu pikaresepeun pisan, éta ngajak urang naroskeun patarosan ngeunaan standarisasi prosés kadaster, parobahan teknik pendaptaran, ngahubungkeun pendaptaran, sareng tantangan anu bakal disayogikeun dina mangsa anu bakal datang.

Langkung seueur inpo?

Henteu aya anu tinggaleun tapi ngajak anjeun pikeun maca maca ieu, sareng ngantebkeun yén Twingeo mangrupikeun sadidya anjeun pikeun nampa artikel anu aya hubunganana sareng Geoengineering pikeun édisi salajengna, hubungi kami ngaliwatan email editor@geofumadas.com y editor@geoingenieria.com.

Kami ngantebkeun yén pikeun ayeuna majalah diterbitkeun dina format digital - pariksa deui di dieu-, upami diperyogikeun sacara fisik pikeun peristiwa, éta tiasa dipénta handapeun palayanan percetakan jeung pengiriman barang dumasar paménta, atanapi ku ngahubungan kami liwat email anu disayogikeun anu saacanna. Naon anu anjeun nunggu unduh Twingeo? Turutan kami LinkedIn pikeun langkung seueur apdet.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.