Nu matak - KOMUNITAS software bébas pikeun analisis kajahatan

Detecting pola spasial insiden kajahatan jeung tren nyaéta topik dipikaresep pikeun sagala kaayaan atanapi lokal pamaréntah.

peta kajahatan 2Nu matak aya ngaran hiji software bébas, inisial Kajahatan Analytics pikeun Spasi - Time, nu dirilis dina 2013 salaku hiji solusi open source pikeun analisis actuarial, pola spasial na tren algoritma dina nanganan statistik kriminal.

Nu matak mangrupakeun aplikasi klien dimekarkeun dina Python jeung C ++ anu dijalankeun dina Windos, Mac jeung Linux Ubuntu, dikembangkeun ku taya lian ti Puseur geode, anu geus ngembangkeun rupa aplikasi analisis komputasi jeung spasial. pusat ngabogaan laboratorium nu diadegkeun ku Diréktur Sakola Élmu Kecap sarta Planning Urban di Universitas Illionis.

Pikeun Nu matak, anjeunna diwanohkeun ku panghargaan ti National Institute of Justice sarta Kantor Kaadilan Program ti Amérika Sarikat Departemen Kaadilan. Metodologi pikeun ngamekarkeun algoritma digarap kalawan Arizona State University.

peta kajahatan 1

aplikasi nu ngarojong file SHP, insiden biasana nunjuk tingkat tur ngaliwatan analisis spasial dibangkitkeun tren ti tanggal, keur naon polygons salaku peta neighborhoods, blok atawa neighborhoods anu diperlukeun.

Hasilna maranéhna bisa ngencar tina grafik, peta tematik tina simpangan statistik, ogé panas peta na peta almenak.

Bisa oge paling pikaresepeun tina aplikasi téh nya éta hadir kalawan fungsi husus geus tangtu pikeun tujuan analisis trend na laporan dumasar kana subjek. Contona, anjeun tiasa normalize trend di sakuliah data populasi keur ngagambarkeun Jumlah insiden telenges di bagéan, sabagé conto, kasus Jumlah maotna per saratus sarébu jiwa. Lajeng ngamungkinkeun analisis temporal nangtukeun ngaliwatan pertumbuhan grafik, studi turunna sarta hal husus duanana tabular sarta tingkat spasial. peta kajahatan 4Nya kitu Nyieun husus kalénder bisa nyieun analisa antara poé husus, kayaning libur atawa insiden dina weekends.

Anjeunna maén kalawan alat eta, malah bisa ngahasilkeun timescale peta animasi jeung nu kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nangtukeun mana titik kajahatan bakal ngalegaan lamun tren nuluykeun. Tangtu, sakuduna jadi istiméwa panawaran data anyar tina ukuran kaamanan dicokot, ningali dampak anjeun boga. Hal pohara kapaké di perkotaan sareng konteks kiwari pangaruh geng dikelompokeun jeung asuransi bakal kauninga sakumaha kajahatan clousters interconnected. Sarta alatan sistem dijieun pikeun tujuan ieu, eta diluyukeun kana model manajemen kaamanan sarta pencegahan kekerasan, kayaning nanganan quadrants, séktor atanapi distrik.

Dina kacindekan, hiji aplikasi berharga. Hiji model sumber kabuka handap, nu keukeuh we sponsor disiarkeun, tanpa tempo naon pamaréntah investasi di kaamanan pikeun fungsionalitas moal kitu husus.

Nu matak bisa diundeur ti link ieu. oge manual pamaké.

3 balesan pikeun "Nu matak - KOMUNITAS software bébas pikeun analisis kajahatan"

  1. Alus inisiatif ieu dilarapkeun statistik kana fenomena kriminal, GVSIG ogé disajikan solusi anu keur ayeuna dilarapkeun dina Castellon Spanyol disebut GVSIG Kajahatan, upami saha maca artikel ieu anjeun sadar wae prakarsa sejenna dina widang serius ieu loba dipaké pikeun nu ditalungtik di daerah ieu. Dina raraga ngadamel Latar dina tipe ieu panalungtikan.

  2. sigana yén download link anu handap, moal bakal acan sadia ka umum?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.