tren téhnologis di infrastructures data spasial di Amérika Latin

Dina proyék jeung institusi IPGH 3 Amérika Latin nagara (Ékuador, Kolombia jeung Uruguay) nu dipake dina proyék nu

«Skenario pikeun nganalisis tren anyar dina Infrastruktur Data Spatial di Amérika Latin: tantangan sareng kasempetan».

Dina kontéks ieu kami ngajak anjeun pikeun ilubiung dina survey ieu ogé pitulung pikeun nyebarkeun jeung nyebarkeun di media mana pamiarsa kudu egeomates ngahontal.

Handap uleman nu geus ditangtukeun urang babaturan urang IPGH.

Komunitas Latin Latin (lembaga umum, perusahaan swasta, professional mandiri, paguron luhur sareng pusat riset) diajak milu dina survey aplikasi tina téknologi trampil dina infrastruktur data spatial di Amérika Latin dimekarkeun dina kerangka proyék risét «Skenario pikeun nganalisis tren anyar dina Infrastruktur Data Spatial di Amérika Latin: tantangan sareng kasempetan ». Proyék ieu dibiayaan ku PAIGH - Pan American Institute of Geography and History sareng dieksekusi ku Universitas Cuenca (Ékuador), Universidad del Azuay (Ékuador), Universitas Republik (Uruguay) sareng Kantor Walikota Bogotá - IDECA (Kolombia).

survey tujuan pikeun ngaidentipikasi aplikasi di Amerika Latin anu numbu spasial jasa infrastruktur data tur lokasi basis kalawan tren téhnologi anyar kayaning alat nu bagerak, sensor gandeng ka alat nu bagerak, komputasi awan na informasi geografis sukarela. Inpo nu dikumpulkeun eta bakal nulungan pikeun ngadegkeun kamajuan matuh di Amérika Latin.

Di antara jejer maranéhna kaasup:
kapanggihna aplikasi 1-, Aimed di Ngajalajah aplikasi anu geus dimekarkeun atawa aya dina kaayaan pangwangunan.

spésifikasi 2-, Sangkan identifying standar sarta spésifikasi dipaké, kaunggulan maranéhanana, watesan jeung rumusan butuh ngembangkeun salajengna ngeunaan spésifikasi.

indikator 3-, Aimed di identifying mékanisme monitoring sarta evaluasi pikeun ngukur éféktivitas sarta dampak aplikasi dina masarakat.

4- amalan hade, Aimed di identifying lila pangalusna sarta palajaran diajar di Amérika Latin, hartina prakték alus atawa inisiatif digentos dihasilkeun hasil tangible jeung ukuran.

aplikasi pihak-katilu kapanggihna 5-, Aimed di Ngajalajah aplikasi nu geus dikembangkeun ku institusi séjén.

Hasil survéy bakal diterbitkeun dina laporan proyék, buletin jeung artikel dina subjek, sahingga contributing ka aplikasi iklan dilaporkeun. Salian pagawé anu nyadiakeun inpo di acknowledgments laporan na artikel eta bakal disebutkeun.

Aksés ka survey: di dieu
Deadlines keur resi réspon: nu 12 7 Mei nepi ka bulan Juni 2014.

Ti geus hatur nuhun keur gawé babarengan anjeun.

  • Daniela Ballari - daniela.ballari@ucuenca.edu.ec - universitas Cuenca (Ékuador)
  • Diego Pacheco - dpachedo@uazuay.edu.ec - Universidad del Azuay (Ékuador)
  • Virginia Fernández - vivi@fcien.edu.uy - Universitas Republik (Uruguay)
  • Luis Vilches - lvilches@catastrobogota.gov.co - Walikota Bogotá - IDECA (Kolombia)
  • Jasmith Tamayo - jtamayo@catastrobogota.gov.co - Walikota Bogotá - IDECA (Kolombia)
  • Randolf Diego Perez - dperez@catastrobogota.gov.co - Walikota Bogotá - IDECA (Kolombia)

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.