Transformasi hiji ED50 file DGN mun ETRS89

Ilaharna pamaké GIS nuju tangtangan pikeun ngarobih CAD data sareng sistem rujukan. Urang nyarios tantangan kusabab, dina seueur kasus, perbandingan ieu supados manten anu matuh pikeun anu ngabantosan ngawétkeun pamawah saloba informasi-data asli.

Panasaran yén fungsionalitas ieu hadir kalawan Microstation, tapi pikeun jalma anu parantos lakukeun, éta baris sanggup terang yén intuipitipna teu khususanana. Abdi hoyong dina kasempetan ieu pikeun ngagunakeun bantuan visual ieu anu parantos diwanohkeun dina Geobide Suite ngécéskeun kumaha atuh éta, urang tos ka Geoconverter, saprak konverter format geografis ieu masihan urang kamungkinan ngalaksanakeun prosésna sacara tepat, basajan, sareng bebas

Salaku conto, kami baris nyandak file DGN kalayan sistem rujukan ED50, sareng ngarobahna kana ETRS89. Sahiji konversi anu ngalebetkeun berkas dina format DGN, jieun henteu langkung tepat batan naon anu ditawarkeun sacara standar, sasaena pikeun ngontihkeun aspék ieu:

1. Unsur sél sél

Geoconverter -> Tab Input -> Format DGN -> Tab lianna -> pilihan

Di dieu urang ngagantikeun unsur sél maya pikeun definisiina anu ayeuna na aya di perpustakaan sélna

clip_image002

Pilihan ieu ngidinan anjeun milih file sél (atanapi ogé disebut sél), anu kasaruaan meungpeuk AutoCAD dina MicroStation numana ngartikeun elemen anu disimpen dina raraga nyandak kana file kaluaran.

Salami perpustakaan ieu henteu ditugaskeun, Geoconverter, sabab henteu gaduh harti blok / sél, nyiptakeun hiji sarimbag anu pas kalayan téks anu nganggo ngaran ngaran / sél dina kaayaan posprocess anu kedah diganti.

Upami ditetepkeun ti mimiti, harti anu dibantélkeun di file ieu diselapkeun.

Dina hal DGN, sél aya dina .CELL ngetik payil najan maranéhna bisa dibuka salaku file dgn normal, kalayan versi V8i.

Dina hal DWG, mangka dina siki anu aya sakaligus kudu dilakukeun blok.

2. Téks

Dina robahan berkas DGN, urang kedah nyedal nalika leresan téks aslina henteu dibérésina tina handap - kénca (JUST = LB ≈ 2), kedah ngadamel konfigurasi tambahan ditétélakeun di handap, saprak ukuran sumberna. tina téks nu ngaropéa posisi titik panempatan anu sami.

Geoconverter nawiskeun dua kamungkinan nalika ngarekam téks ti file DGN. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun tiasa nunjukkeun kumaha urang hoyong ngatur titik asupan téks ogé titik pamaké.

Di hiji sisi, kami mendakan opsi pikeun nganggo file sumberdaya (* .rsc). Ieu format font husus-MicroStation, anu berkas tiasa ngandung rupa-rupa sumber, anu masing-masing dicirikeun ku jumlah sarta nami.

Geoconverter -> Tab Input -> Format DGN -> Sumber tab

clip_image004

Dina waktu konversi Geoconverter milari sumber dina sumber payil (* .rsc) dituduhkeun dina jandéla saméméhna. Upami anjeun henteu tiasa mendakan berkas font anu ditétélakeun, éta nganggo font anu ditétélakeun sacara standar kanggo dina setélan sistem operasi. Ieu tiasa nyababkeun naskah pikeun kapindahanana.

Upami anjeun ngartikeun file font (* .rsc), Geoconverter bakal apal kana jenis aksara anu kedah anjeun simpen dina file tujuan supados posisi naskah sami sareng file aslina.

Di sisi anu sanésna, aya pilihan anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngahususkeun panambang téks nganggo MicroStation.

Geoconverter -> Tab Input -> Format DGN -> Tab séjén -> pilihan, didieu urang ngartikeun titik panulis téks

clip_image006

Pilihan ieu ngalaksanakeun program MicroStation anu ditunjukkeun dina méja ieu Lokasi MicroStatio"Kanggo ngitung ukuran sabenerna font font. Pilihan ieu paling jelas ku Geoconverter tiasa naksir konfigurasi MicroStation (mimitian ti jalur anu ditempatkeun) sareng nganggo file sumberdaya anu dijelaskeun di jerona.

3. Konfigurasi

Geoconverter ngidinan Anjeun pikeun terurai elemen-pajeulit anu béda kana éntitas basajan.

Di hiji sisi, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun terurai elemen sél / meungpeuk jadi éntitas basajan anu mandiri.

Geoconverter -> tab Input -> Format DGN -> tab Konfigurasi

clip_image008

Dina conto di handap ieu bisa diverifikasi yén sanggeus decomposing unsur digambarkeun dina gambar 1 gambar, hasilna nyaéta sababaraha badan anu digambarkeun dina gambar 2 image.

clip_image009 clip_image010

Di sisi anu sanésna, éta ogé tiasa terpurkan géométri unsur-bagian kalayan ngagambarkeun kurva dina bagéan sederhana.

clip_image012

Conto di handap ieu nunjukeun di Gambar 1 mode dimana unsur-melengkung anu dipidangkeun dina format CAD. Dina gambar 2, anu hajar anu diwangun tina kurva inohong 1 anu ditalungtik. Dina gambar 3 anu tiasa diverifikasi yén Geoconverter ngenalkeun jumlah puncak anu diperlukeun pikeun ngajaga géométri kurva sahiji unsur aslina.

clip_image013 clip_image014 clip_image015

4. kelir

Nalika nyieun file CAD, dimungkinkeun pikeun nangtukeun file cikal anu kedah dianggo dina transformasi. Ieu berkas ngandung inpormasi ihwal parameter konfigurasi sapertos unit digawé, skala, ...

Urang kedah némpélkeun yén harti paléma warna file DGN dihartikeun dina file cikal, sedengkeun dina file DWG, palette ieu dibenerkeun.

Geoconverter -> tab Kaluaran -> Format DGN -> tab Setélan

clip_image017

Upami henteu berkas cikal henteu ditangtukeun, Geoconverter nganggo serat anu anu terpadu kalayan aplikasina. Hal paling sasaena nyaeta pikeun nangtukeun éta pikeun ménta hasil disaluyukeun kana kabutuhan unggal kaayaan.

inpo leuwih www.geobide.es

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.