The panutupanana of Megaupload sarta sababaraha reflections

masalah nu geus jadi pompa global dina hiji waktu sarta PIPA na SOPA panerapan sempet warmed atmosfir. The wahyu tina loba jutaan anu Birokrat sarta infrastruktur internasional nu kungsi dipasang téh agenciaron anu endah, kitu ogé réaksi masarakat pamaké kalawan justifications mimitian ti falsafah tinggi ka luhur ridiculous. lampah koléktif sakumaha Anonimous waspada urang nu mangrupa perang di alam maya tiasa fatal ka kagumantungan anu urang hirup dina dunya nu disambungkeun tur globalized.

Masalahna nyaéta Megaupload janten rujukan anu gemar diunduh. Disebutkeun yén teu kirang tina 4% tina lalulintas poean dina Internét dicandak ku usaha ieu, anu parantos ditutup dina dalil anu kantos «dirancang pikeun Tujuan dibeunangkeun".

Sisi sah ieu

Hal ieu pasti diperlukeun ti pamaréntah, pausahaan sarta profésional ngamekarkeun kawijakan respecting hak cipta. Di seueur Amérika Latin, wirausaha kreatif henteu pikaresepeun, sapertos nyerat buku, ngahasilkeun musik, pilem atanapi ngembangkeun alat komputer sabab lumayan nyebar yén nyieun salinan haram sanés rampog, dina seueur kasus karya pamaréntah janten sakedik yén kantor negeri ogé nganggo lisénsi anu haram sareng ngamajukeun musik ambien "folk" anu disalin bakal ngarusak panulis lokal anu investasi dina produksiana.

Dalil anu software nyaeta mahal meunang sih ridiculous, nempatkeun sababaraha conto:

Naha program GIS proprietary patut $ 1,500? Jeung naha anjeun 1,300 kudu mayar unggal extension?

Kusabab pasaran téh jadi, tahan hiji béa Industri duit internasional, posisi produk jeung tetep kaputusan pamasaran diropéa merlukeun tungtung di tempat harga hiji.

Tapi ogé lantaran mibanda éta alat kami pérak, idin karya salah pemetaan massana modestly cageur investasi éta. Kami leuwih produktif alatan maranéhna ngalakukeun proyek kualitas hadé salaku urang teu saméméh jeung peta diarsir dina kertas Maila sarta crisscrossing dina méja atawa jandela lampu kaca.

Urang teu bisa mungkir téhnologi nu ngajadikeun kami leuwih produktif. Urang mayar kanggo komputer, lantaran mibanda eta urang ngahasilkeun leuwih untung, mayar kanggo hiji software CAD lantaran kami teu bisa grab dewan gambar na ngalakukeun hal kalawan produktivitas handap. Naha urang mayar software jeung hardware, sabab urang ngalakukeun eta di kirang waktos tur kalawan kualitas nu tungtutan customer; duanana aranjeunna ngagambarkeun benefit ékonomi. Perkara sejen téh boga sawatara pausahaan bingung inovasi kalayan consumerism, tapi biasana teu saurang ngajaga tujuh Wild theodolite sarta total stasiun ieu meuli ngan alatan prettier.

Lamun kami henteu nyangka, Urang ngagunakeun software Open Source tur éta leuwih. Karya Sarua -tur hadé- nu bisa dilakukeun ku alat bébas kawas gvSIG atanapi Quantum GIS. A karunya nu Teu Bisa Ngucapkeun sami di alternatif bébas lianna nu leungit loba kematangan sarta kelestarian.

Ieu adil! Megaupload ngagaduhan kaluar buku nu nganyahokeun dina kuliah, sababaraha di antarana teu malah aya.

megaupload

Hayu urang nyanghareupan. Mun batur aya dina kuliah, éta sabab anjeunna geus diajar nilai ngalambangkeun pangaweruh. Investasi di buku, lamun teu boga duit eta, mangka anjeun ngawatesan diri kana kemungkinan dina perpustakaan sahiji Universitas. Tapi nu kakurangan tina jasa atikan henteu leresan pikeun hiji prakték ilegal, upami na mun anjeun lulusan anjeun bakal leumpang kaluar aya maok milik batur urang keur gain pribadi.

Sooner atanapi engké urang kedah ngartos yen judulna hiji ngajadikeun urang ogé profésional, ieu ngawengku respecting batur sangkan investasi di pangaweruh jeung anu embodied dina program komputer atawa buku. Sakali anjeun boga judul, anjeun nyangka janten langkung produktif teu ngan sabab leuwih jéntré, tapi sabab bisa ngecas hadé; sabab kuring nebak maneh moal ngalakukeun hiji consultancy na regalarás aya keur parusahaan nu commissioned éta bakal nyieun salinan na ngadistribusikaeun eta leuwih Internet.

Ieu moal ngeunaan falsafah atanapi agama, kantun hormat prinsip universal anu Confusio ceuk 300 taun saméméh Al Masih:

Kuring teu hayang batur keur ngalakukeun, naon teu kudu ngalakukeun aranjeunna.

Sisi haram

bajagMasalahna rumit kusabab kaayaan prakték anu henteu aya 30 taun ka tukang. Piracy pernah kitu «gampang prakna«. Naroskeun janten patarosan: upami FBI naon anu dibenerkeun, didukung sareng sah, maka naon na Act SOPA?

Kumaha uncomfortable tetep dina kasaimbangan hukum internasional. Bener jalma dipaké Megaupload pikeun nyimpen file anu teu ngalanggar hak cipta, sarta aranjeunna mayar kanggo jasa éta. Jadi outweighs pangaruh pausahaan 30 katuhu jutaan pamaké.

Sugan naon paling kesel éta interventionist dawam kalayan kakuatan ieu pikeun ngalakukeun naon urang sadayana terang. Kuring heran:

Mun hiji téroris neruskeun ku Pamaréntah Kuwait geus nyumputkeun di wewengkon Tomball, hiji waktos Houston 1, Amerika bakal Kuring eureun sababaraha nagara Jérmanik datang ka Bom sababaraha area Texas dugi aranjeunna neangan?

Tapi maranéhna ulah percanten maranéhna boga hak pikeun ngalakukeunana mana di dunya.

Jadi kumaha uncomfortable retaking naon geus aranjeunna dipigawé ku Megaupload nyaeta:

Kumaha lamun di panerapan anyar a parusahaan nunjukeun yen server email di Gmail disimpen aya loba bahan hak ciptana?

Lamun diterapkeun perlakuan anu sarua, sarta mutuskeun pikeun nutup Google, tanpa ragu hiji deui bakal aya rusuh dunya. Tapi anggap anjeun ulah nutup Google, tapi maranéhna ngalakukeun jeung jasa anu sahingga Peta ilegal jeung nutup Gmail ti hiji poé nepi ka nu sejen. Tempo sabaraha jauh urang gumantung kana hiji email akun: mana file urang, nyukcruk karya urang, gerakan kontak bisnis urang, ngan pamikiran ngeunaan ngabalukarkeun tur disimpen kawas lalaki peed.

Aya ogé loba ngobrol ngeunaan palanggaran privacy. Kasus Megaupload nunjukeun yen aya kakuatan bisa nyaho privasi dina komunikasi éléktronik. Tur upami batur hayang make nu keur jahat ... pikasieuneun. Saluareun hiji poé dilakukeun paguneman extramarital publik Facebook, Gmail atanapi Yahoo Rasul ku ngan ngetikkeun alamat surélék tina dua, bakal fatal ka pausahaan badag baris ngagunakeun inpormasi ti pesaing ngamangpaatkeun.

Dina ieu jasa P2P sarta loba conspiracies ... nanaon beuki ngomong pikeun pas dina artikel ieu.

Lajeng?

Mun aya hiji gain dina panutupanana of Megaupload éta yén sagala pausahaan aktipitas lampah nu sarupa geus dawned reviewing strategi maranéhanana, kaasup layanan nu urang sadayana pamakéan sarta mibanda kualitas hadé pisan sakumaha Dropbox atanapi Yousendit hal. Henteu janten soothsayers pikeun ngaduga nu asalna hiji kawijakan pamakéan update dina loka ieu sarta lila-pengawasan gede nu nambutkeun diri illegality.

Taya nu teu boga aranjeunna, tapi ayeuna mun anjeun ngalaporkeun palanggaran a, aplikasi protokol ngabalukarkeun jadi loba informasi ngabuktikeun yén anjeunna téh panulis atawa boga hiji produk nu hayang maranéhna poho masalah; ku kituna dina tungtung hijina dipiceun file ti pamaké, tinimbang generalizing ngageter brand éta geus dilaporkeun.

Dina sabalikna, anu naék pilem, musik, software na buku teu kudu ngabuktikeun nanaon. Ngan ngetik nami hiji merk on Google, AutoCAD 2012 pikeun conto, sarta ningali eta situs download do teuing optimasi karya muncul mimitina di mesin pencari, kaasup sababaraha kali saméméh produsén sarua. Google pasti kudu nyieun pangaluyuan kana algoritma nu.

Sakumaha lumangsung kalawan Napster, Megaupload moal nyegerkeun, moal leungeun pangarang na anu catetan kriminal aya sia aya pondok tina mawa musibah. Jigana komunitas hacker ngahanca, atawa situs benefiting generating lalulintas keur eusi ieu, tapi leuwih gampang éta pesaing bakal nyandak tindakan pikeun nyegah ilegal ngan maok lantaran anjeunna ngalaman scrounged Megaupload, nu ngahontal 50 juta kunjungan sapopoé. Jigana aranjeunna sadayana bakal janten pisan saeutik museurkeun ngalakonan mogok lapar pikeun membela Megaupload, saprak lapar nu dibawa manehna final na bisa manggihan dendam amis. Hiji bakal ngagantian sadaya; enya jeung aturan anyar pikeun gera ieu.

Anu bakal? MediaFire, Filefactory, Quicksharing, 4shared, Badongo, TurboUpload ... sanes hitungan waktos, hitungan SOPA.

handap

Ogé basajan, urang kudu tarung pikeun SOPA panerapan / PIPA na derivations taun tiap nagara teu balik kalawan yén tingkat adidaya. Nu politikus ulah nyieun hukum nu teu sanajan teu ngarti, nu geus diatur ku kituna aya euweuh ambiguities anu geus dipedar nauseam ad ku jaringan.

Pikeun maranéhanana anu dedicated digawekeun, urang balik deui sadar yen kantor kami nganggo software légal jeung sateuacanna dina nyaho Sumber alternatif Buka eta boga loba nawarkeun.

Pikeun maranéhanana anu dipaké Megaupload legitimately, tarung pikeun katuhu pikeun balik aranjeunna sahenteuna bisa ngundeur file maranéhna sempet disimpen, diunggah ka loka sejen tur Tumbu bener yén diarahkeun lalulintas maranéhanana payel. eusi dijagi yén éta aya na ngalambangkeun kontribusi budaya, asuransi bisa kapanggih nguap.

Jeung jalma anu tuh masif Megaupload piracy ... miara lantaran tadi disadiakeun loba informasi, sarta ayeuna eta sagalana maranehna jero ieu dipikawanoh ku otoritas légal.

Balesan keur 3 "The panutupanana of Megaupload sarta sababaraha reflections"

  1. Piracy bakal salawasna aya, teu ukur dina media digital, hanjakalna téh bagian tina lingkungan jeung masyarakat urang na nu teu hartosna yén kuring ngarojong. fenomena kieu kawas sagalana alus jeung goréng urang salaku mahluk manusa, ieu reflected ayeuna di dunya digital.
    Naon oge leres éta, kalawan gajih si asa kami nampi, urang teu tiasa mésér lisensi ieu. Ieu dimana aya equity, dimana pausahaan badag, nganalisis waragad maranéhanana for jeung sya badag sarta buyut urang.
    Masalah sareng SOPA, PIPA, ACTA antara séjén nya éta méré éta kakuatan pikeun pamaréntah jeung usaha, megatkeun privasi pamaké sarta meunangkeun kauntungan tina ieu.
    Kuring nyandak conto, di dieu di Mexico, anu konon kalayan pendaptaran ponsel kalayan data pribadi kami sapertos nami sareng CURP, pédah ku telepon bakal ditungtungan, anu henteu kajantenan. Ngan sababna pamaréntah ngagaduhan data pribadi ieu, kuring mimiti ngoyagkeun yén maranéhna ngahontal panangan anu salah. Salam

  2. Tangtosna, éta mangrupikeun fenomena sosial salaku gampang dipidangkeun salaku mawa equity di dunya. 🙂

    Tapi oge leres yen seueur piracy henteu alatan kudu ngahasilkeun, tapi hobi ku consumerism:

    Lamun batur teu bisa meuli AutoCAD pinuh, lt meuli, keur sarua AS $ 1000
    Lamun teu tiasa, sabab hiji IntelliCAD AS $ 500 meuli jeung lamun eta Sigana pisan mahal sakumaha meuli QCAD AS $ 60.
    Mun anjeun teu mibanda satengah upah minimum keur QCAD, éta diperkirakeun taun sarta LibreCAD lowered.

    Pilihan séjén nyaéta pikeun ngagambar papan gambar sareng tukang gambar. Upami anjeun mutuskeun dina hiji IntelliCAD, anjeun bakal lakukeun sami sareng AutoCAD, sareng anjeun bakal ngumpulkeun damel anjeun. Kalayan 14 gambar anu dilakukeun ku kartunis pikeun harga US $ 37 ijin tiasa dibayar.

    Masalahna nyaéta nalika urang percaya yén bajak laut mangrupikeun latihan anu leres sabab teu mungkin eureun. Ieu naha inisiatif OpenSource milari hésé jadi sustainable, sabab jalma ningali éta langkung gampang hack Microsoft Office tibatan diajar OpenOffice.

    Prakték goréng ngabalukarkeun urang yakin yén sadayana tiasa didownload ti dinya haratis. Sakumaha jalma teu kénging mayar lisénsi Stitchmaps bernilai AS $ 50.

    Ucapan, hatur nuhun kanggo input.

  3. Teu aya piracy upami jalma ngagaduhan cukup artos pikeun mésér produk. Sareng harga produk anu dilarang. Di Mexico, jalma anu hoyong mésér autocad 2012, contona, kedah ngumpulkeun dua taun gaji minimum kanggo ngagaduhan aksés kana program éta. Samentara di Holland, jalma anu hoyong mésér program anu sami bakalan hargana tilu bulan gaji minimum. Bédana mangrupikeun sosial, masarakat ngaraos bajak laut kusabab kanyataan anu saé yén produk asli jauh tina kanyataan.
    Yakin, abdi gé ngajawab yén 2012 autocad, hiji laci ieu dibeuli pikeun buka boling sapatu teu meuli.
    Piracy mangrupakeun fenomena sosial sarta ékonomi. Eta ditutup teu ukur keur hak cipta.
    Contona, loba buku teu di tangerang dasar mahasiswa, nu teu aya dina perpustakaan. Tapi ngayakeun anjeun manggihan di toko buku. Naha? Pikeun kanyataan basajan anu sipatna imah non-komersial sarta penerbitan teu diakalan meh luyu diédit. Rada saukur descatalogan, tapi tetep kalawan hak cipta, maranéhna ulah ngajual atawa masihan dina. Lajeng kumaha upami eta judul? Aranjeunna leungit ku visi mercantile.
    Anjeun tiasa mikir patén-patén narkoba. Sawaktos Anjeun ngadenge yén laboratorium farmasi utama papanggih di Swiss jeung satuju teu ngurangan harga obat.
    Atanapi rampog anu microsoft teu mac pikeun kameunangan 7 na; maling téknologi ti Boing ka Aerobus; atanapi maling téknologi ti Cervélo ka Cannondale; éta spionase Porsche di Mac Laren; Maok téknologi Intel sareng pajabat ti AMD; Android, ngaganggu Jobs Jobs pikeun maling industri; atanapi Apple ngalawan Phillips; éta Mercedes Benz dina insinyur Maseratti.

    Hal ieu gampang pisan gaduh pangawasa tapi ukur dina dua cara anu béda. Masalahna nyaéta perusahaan transnasional hoyong gaduh sesa umat manusa salaku klién klien pasif. Ngan éta, aranjeunna moal ningali jalma sapertos aranjeunna. Ningali jalma sapertos artos. Ka hiji anu tolak.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.