Tarik polygon di Microstation ti Excel

Ngagunakeun citakan ieu, anjeun bisa digambar polygon di Microstation, ti daptar kursus na jarak di Excel, atawa daptar koordinat x, y, z.

bisi 1: Daptar arah jeung jarak

Anggap urang mibanda tabel ieu data ti lapangan:

Dina kolom kahiji boga stasiun, teras jarak ka dua tempat decimal, sarta tungtungna kursus. Urang rék tarik polygon ieu, migunakeun Microstation.

Pikeun maranéhanana anu geus dipigawé kalawan alat nu AccuDraw ngarti éta gélo, lain ngan alatan alat anu boga trik na janten jandela floating tapi sabab ogé kudu asupkeun unggal koordinat; jumlah salah, ngaleungitkeun salah sahiji atawa euweuh paréntah gaya reset ulang asupkeun data pikeun pariksa naon urang salah.

Dina hal ieu urang bakal ngalakukeun ngagunakeun citakan Excel nu ngidinan Anjeun pikeun ngasupkeun data di méja, lajeng nyortir nu gambar polygon on Microstation.

usum jarak kursus
1 - 2 29.53 N 21 ° 57 ' 15.04 » W
2 - 3 34.30 N 9 ° 20 ' 18.51 » W
3 - 4 19.67 N 16 ° 14 ' 20.41 » E
4 - 5 38.05 N 10 ° 59 ' 2.09 » E
5 - 6 52.80 S 89 ° 16 ' 30.23 » E
6 - 7 18.70 S 81 ° 43 ' 5.54 » E
7 - 8 15.18 N 46 ° 12 ' 23.79 » E
8 - 9 24.34 S 83 ° 34 ' 23.62 » E
9 - 10 17.87 S 76 ° 6 ' 49.78 » E
10 - 11 33.64 N 78 ° 38 ' 19.03 » E
11 - 12 17.05 N 88 ° 22 ' 24.25 » E
12 - 13 29.98 S 85 ° 34 ' 34.94 » E
36 - 37 21.79 N 69 ° 17 ' 35.24 » W

Kumaha Citakan nu:

Exel MicroStation

Ngaliwatan citakan anu keyed:

  • stasiun Data kedah padeukeut, ngan nyerat jumlah munggaran tur citakan anu kaeusi dina kolom E jeung G.
  • Jarak di kolom H,
  • jalur data atawa jalur. Teu perlu asupkeun lambang darajat, menit atawa detik salaku format sél geus kaasup.

citakan boga pilihan pikeun milih sabaraha decimal nyangka truncation; inget yen lamun urang dipake ngan dua decimals, polygonal pasti teu nutup lantaran akurasi bakal leungit dina decimal kadua.

Ogé citakan ngidinan Anjeun milih hiji koordinat kanggo titik mimiti, pikeun ngahontal georeference a. Ngelingan yen karya ieu dina format ieu biasana diangkat kalawan theodolites konvensional, jadi sahenteuna salah sahiji unggal titik geus UTM a koordinat rujukan.

Exel MicroStation

tombol draw dipencet, sarta salaku hasil dina Microstation geus digambar polygon, sakumaha ditémbongkeun dina video.

bisi 2: Daptar koordinat UTM

citakan ogé gawéna lamun urang boga mangrupakeun daptar koordinat dina wangun Ngaran, Easte, North, élévasi. Na tabel parsial handap.

titik X Y Z
1 418,034.12 1590,646.87 514.25
2 418,028.56 1590,680.72 526.11
33 418,107.63 1590,609.31 446.07
34 418,090.65 1590,610.45 420.49
35 418,065.54 1590,611.78 343.22
36 418,045.16 1590,619.48 335.91

Exel MicroStation

Ieu lumaku pikeun duanana kasus. polygon kasebut digambar ku nambahkeun katerangan sakumaha téks atanapi angka di unggal vertex. Bakal make ukuran teks, warna, font na alignment dina pamakéan di Microstation. Ku kituna lamun urang teu nyangka ukur eta rebuilds.

citakan geus sadia pikeun diundeur nilai simbolis. Sarta kami nyebutkeun simbolis sabab pikeun jalma anu hirup ulah iguanas darat atanapi topografi maké Microstation, bakal nyimpen loba karya.

meunang template kalawan PayPal atanapi kartu kiridit.


Diajar kumaha ngadamel ieu sareng template sanés dina Kursus cheat-Excel CAD-GIS.


8 balesan pikeun "Draw polygon di Microstation ti Excel"

  1. halo
    Upami anjeun hoyong nambihkeun langkung stasiun,
    Selapkeun baris anu diperyogikeun, contona dilebetkeun kana barisan 10 sareng 11
    mangka anjeun nyalin salah sahiji jajar pinuh ku cara nyeluh hal éta tina lulugu kenca teras témpél kana jejel anu anjeun diasupkeun preferably kaasup baris 10 sareng 11 sarta anu nyababkeun rumus dileungitkeun sarta parantos neruskeun.

    Upami anjeun ngagaduhan mamang, sareng saprak anjeun parantos nampi témplat anjeun tiasa nyuhunkeun pangrojong editor@geofumadas.com

    Wasalam

  2. Poe dintenna ku citakan henteu ngantepkeun abdi langkung stasiun, anjeun tiasa ngawartosan kumaha kuring tambahkeunana punten, sareng upami anjeun tiasa masihan parentah anu langkung lengkep

  3. Dinten alus kuring-kéngingkeun citakan anjeun pikeun nyiptakeun poligonal, tapi henteu ngantep abdi tambahkeun langkung jajar tiasa ngawartosan kumaha carana nambahan stasiun langkung punten

  4. citakan gawéna ogé pikeun AutoCAD atanapi Civilcad?

  5. Kuring boga Mobil mapper 6 nu hoyong undeur sababaraha titik, tapi nyambung ka komputer kuring nu boga Windows 7 sarta henteu mikawanoh

  6. Kirim ka kuring file unggul, sareng data anu anjeun tambahkeun. Ngabuktikeun naha henteu dianggo pikeun anjeun.

    redaktur (di) egeomates. com

  7. Kuring boga template, stasiun ditulis, arah, jarak, sarta hiji awal koordinat keur kursus, teu tarik, abdi teu ngartos, x eta.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.