Ngatur proyék: diantara tantangan insinyur sipil teu diajar di kelas

Kana parantosan sahiji lomba na sarjana insinyur, minuhan salah sahiji tujuan anu unggal murid disetel ka ngawitan studi universitas na consolidates. Malah leuwih penting nyaéta balapan anu culminates di wewengkon anjeun gairah ngeunaan. rékayasa sipil mangrupakeun profesi nu motivates unggal taun rébuan mahasiswa enroll di paguron luhur kalawan harepan yen sanggeus studi maranéhanana baris boga sawah lega karya nu ngamekarkeun pangabisa pribadi tur profésional maranéhna; sarta katutupan ku ulikan, manajemén proyék, konstruksi jeung manajemén konstruksi di wewengkon handap: kaséhatan (aqueducts, tatangkalan perlakuan kokotor, kokotor, manajemén runtah padet, jsb), jalan (jalan, jalan, jambatan, bandara, jsb), hydro (bendungan, waduk, cinyusu, kanal, jsb) sarta struktural (urbanisms, imah, wangunan, tembok, torowongan, jsb).

Manajemen proyek pangwangunan anu salah sahiji disiplin nu saban poé metot insinyur langkung sipil kalibet dina widang profésional ieu, sarta jalma anu wani ngatur proyék unprepared, mungkas nepi nalangsara konsékuansi na merealisasikan yén di kelas universitas teu sakabeh nu diajar keterampilan perlu nyanghareupan tangtangan gedena PPN ieu.

Pikeun manajemén sukses hiji proyék konstruksi, Anjeun kudu boga pangaweruh éksténsif di wewengkon béda kaahlian jeung loba taun pangalaman, acan kaahlian tambahan nu teu diajar di kelas hiji anu diperlukeun, kayaning aspék kalawan kecerdasan emosional jeung ngembangkeun interpersonal.

Hiji proyék téh rencanana, samentara sarta unik usaha dilakukeun pikeun nyieun produk atawa jasa anu nambahkeun nilai atanapi ngakibatkeun parobahan mangpaat unik. Sadaya proyék téh béda jeung masing-masingna kaayaan kiwari tur tantangan anu merlukeun skill na kecerdasan uninga aranjeunna ngajawab di jalan pangalusna. Sanajan kitu, saha anu dimimitian dina manajemen proyek di sawatara titik gaduh proyek kahiji, sarta kami bakal nyoba némbongkeun Anjeun sababaraha tips tentang kumaha carana Cope di jalan pangalusna.

Nasehat pangalusna I bisa masihan insinyur sipil nu pikir bakti profésional maranéhna di wewengkon hirup manajemén proyék nu kudu dimimitian langsung saatos kalulusan mun deepen pangaweruh teoritis maranéhna di wewengkon ieu sarta kalawan cara anu pangalusna geus ngalakukeun gelar master, gelar postgraduate atanapi nyandak kursus husus dina subyek ieu. The Manajemén Institute Project (PMI), organisasi nirlaba sarta salah sahiji asosiasi profésional panglegana, kalawan satengah juta anggota Certified dina manajemen proyek di leuwih ti nagara 150, nyaeta pilihan utama pikeun ngamimitian learning tina manajemen proyek ngaliwatan standar sarta certifications, dipikawanoh di sakuliah dunya, sarta dictating sakuliah dunya ngaliwatan komunitas kolaborasi. Anjeun tiasa meunangkeun inpo nu leuwih lengkep ihwal certifications PMI on website maranéhanana: www.pmi.org. Pilihan séjén di sakuliah dunya bisa reviewed dina website: www.master-maestrias.com. Dimana master pilihan 44 didaptarkeun dina manajemen proyek di nagara béda. Sababaraha kursus ieu nyandak pueen gancang sarta ampir, sabab dina kasus Manajemén Project Kursus profésional (PMP).

Ka alamat proyék munggaran ieu, nu biasana kudu jadi hiji leutik, urang nyarankeun nyokot kana akun aspék handap:

  • Review, ulikan jeung panalungtikan kacida alusna sarta di jéntré ngeunaan proyék, Anjeun tanggel waler salaku manajer sarta kudu nyieun kaputusan krusial sapanjang manajemén teknis. Dina ahir tahap ieu anjeun kudu nyaho prosés konstruksi sakabeh jeung lingkup segi ongkos, waktos tur kualitas diperlukeun pikeun ngalengkepan eta pinuh.
  • Ngamekarkeun gol anjeun sarta tujuan. Naon anu dipiharep tina proyék éta? Naon anu dipiharep ti manajemén? Naon nu mangpaat pikeun pausahaan?
  • Méakkeun loba waktu di awal proyék pikeun rencana kaluar kumaha maranéhna bakal mawa hal, ménta pamanggih jeung tim anjeun pikeun pangwangunan lingkup, jadwal, anggaran jeung idéntifikasi resiko.
  • Papanggih tim, ngadengekeun kaperluan maranéhanana. Jalma anu dianggo senang, mangpaatkeun poténsi pinuh maranéhna pikeun ngalakukeun pagawean pangalusna maranéhanana.
  • Ngalibetkeun tim anjeun. Pikeun extent yen urang ngarasa dicirikeun ku proyék, maranéhanana kudu produktivitas hadé.
  • Pariksa proyek. Nangtukeun rapat ngawaskeun biasa, nu ngawas palaksanaan kagiatan, belanja anggaran, jalma, resiko na sagala kasulitan nu bisa hudang.
  • Tetep stakeholder informed. Hiji prihatin pangaruh nu teu acan informed sasuai, tiasa nyandak sababaraha kaputusan luyu pikeun manajemén, hal anu penting pikeun tetep informed tur wareg.
  • Lamun masalah timbul atanapi lamun proyek Anjeun teu nohonan gol konci, ulah asa. Ieu leuwih penting kumaha carana ngadamel kaayaan. Pariksa anu ngabalukarkeun masalah, panawaran lampah corrective, ngokolakeun parobahan diperlukeun dina rencana, ngawartosan pihak kabetot ngeunaan situasi jeung ngaléngkah ka manajemén.

manajemén proyék bisa dihartikeun salaku disiplin tina pangatur na menata daya, ku kituna hiji proyék dibikeun pinuh réngsé dina konstrain tina wengkuan, waktos tur biaya ngawarah di awal. Kituna ngalibatkeun ngajalankeun runtuyan kagiatan anu meakeun daya kayaning waktu, duit, jalma, bahan, tanaga, komunikasi (diantarana) pikeun ngahontal tujuan pre-tangtu.

Dumasar harti ieu manajemén proyék nu diartikeun sarta ngadegkeun wewengkon pangaweruh diperlukeun kudu boga manajer alus mun epektip ngalakonan gawé, sarta aranjeunna:

  • Integrasi jeung lingkup proyék éta: aréa ieu diringkeskeun dina dua kecap: misi jeung visi. The manajer proyék kedah jelas ngeunaan wengkuan nu tujuanana nyaéta dina jihat waktu jeung kali na, utamana dina hal ka dampak teh. Ieu ngawengku ngembangkeun sarta palaksanaan rencana na robah kontrol. Jang ngalampahkeun ieu anjeun kudu nyaho aspék téknis sarta konstruktif husus nedunan karya.
  • Estimasi tina waktos na deadlines: kompetensi ieu ngalibatkeun teken nepi jadwal mana tugas, deadlines maranéhanana sarta daya sadia pikeun tiap nu disetel. The manajer proyék kedah tiasa beroperasi dina program sarta aplikasi nu dipaké pikeun ngamekarkeun jadwal pagawean, kayaning Microsoft Project, Primavera, jsb
  • manajemén ongkos: Good manajer proyék kedah ngatur biaya husus sarta umum ngaliwatan perencanaan karya saméméhna sumberdaya (duanana manusa jeung bahan, alat-alat na technicians).
  • manajemén kualitas: anu diperlukeun pikeun nerapkeun lampah ka evaluate kualitas produk, jasa atawa eusi jeung ngaleungitkeun sagala halangan pikeun ngahontal tingkat luhur tugas kapuasan. Papanggih kompetisi ieu manajer teh kudu nyaho standar téknis sarta kualitas nu berlaku di lingkunganana dimana pangwangunan geus dieksekusi.
  • Manajemén Resource manusa: Ieu ngawengku Ngiring tina tanaga kacida mumpuni, évaluasi kinerja sarta insentif manajemén; jeung gagasan nyokot kaputusan pikeun ngaronjatkeun tingkat produktivitas jeung komitmen maranéhanana aub dina proyek.
  • manajemén hubungan: manajer proyék ogé pakait ngembangkeun hubungan jeung komunikasi rencana nu fits kaperluan unggal hal. rencana teh dasarna kedah nyadiakeun keur sebaran informasi, anu fluidity tujuanana jeung sosialisasi dina kaayaan unggal fase proyék, ti ​​heula ka pangiriman final.
  • Manajemén résiko: aréa ieu pangaweruh geus ngalakonan kalawan identifying ancaman nu bisa nyanghareupan tim iraha wae panggung palaksanaan, sarta manajemen resiko ieu, boh mitigate épék maranéhanana atawa reversing dampak na.

Pamustunganana manajemén proyék nyaéta salah sahiji tantangan pangbadagna nyanghareup insinyur sipil dina kahirupan panarjamah-Na, sarta anu teu acan sapinuhna disiapkeun dina kelas, jadi kabeh alus profésional anu ngajadikeun putusan keur ngahaturanan disiplin ieu, anjeun kudu nyieun putusan pikeun nyiapkeun tiap sarta unggal salah sahiji wewengkon pangaweruh perlu jadi hiji manajer proyék alus teuing.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.