Hiji model standar pikeun Cadastre nu

Ngaran ieu mawa kertas dibere di Katilu ISDE Kongrés di Républik Céko taun 2003.

Nu nulis, sakabéh ITC jeung Departemen Geodesy Universitas Téhnologi Delft, Walanda.
Sanajan link acara (dina Basa Inggris) boga pangaluyuan tambahan tangtu.

Christiaan Lemmen
Paul Van Der Molen
Peter Van Oosterom
Hendrik Ploeger
Wilko Quak
Jantien Stoter
Jaap Zevenbergen

modél darat dokumen ngajadikeun usul sarta bisa janten cadastre modél, néangan ulah duplikasi inisiatif individu; bari interaksi data antara portals tiasa kirang nyeri ... Haduh nu asalna ayeuna Kuring digawé dina cadastre kertas konsép. Modél kieu nyadiakeun susunan data katelah "spasi umum" tanpa ngawatesan kana particularities jeung premis yén bisa diadaptasi jeung varian béda nu aya di wewengkon masing-masing nagara urang, kaasup konformasi institusional, tingkat akurasi, pagawean finaliter.

dokumen nu pisan alus, haseup hébat, nyaéta hasil tina review model béda di nagara kawas Holland, Él Salvador, Bolivia, denmark, swedia, Portugal, Yunani, Australia, Nepal, Mesir, Islandia, sarta sababaraha nagara Afrika jeung Arab . Dina bagian bubuka na ngajelaskeun rupa inisiatif keur ngariung, kaasup OGC, mere ilham, EULIS, standar ISO, sarta standar Gbr Catastro 2014.

Cadastral Domain Modél (CCDM)

obyek katuhu matuh lemen Tingkat dokumen kerja UML diagram rupa béda objék, dumasar kana tilu utama Pekuncén cadastral:

  • Objék (barang milik)
  • Subject (jalma)
  • Hukum (atawa robahan)

Ieu prinsip dasar sagala pendaptaran darat, nu nyiar tetep hubungan antara jalma jeung harta ku hak kaala, jadi maranéhna didaptarkeun atawa kanyataan. kelas husus lajeng wincikan keur unggal aranjeunna dijieun kalawan kelir husus kaasup:

  • kelas Topographical
  • Géométri jeung Topology
  • Légal jeung Administratif kelas
  • Kadali parobahan sajarah

obyek katuhu matuh lemen Lajeng pamustunganana asumsina haseup ganja bisa diatur jadi objék dina tilu dimensi na spasi légal. Vérsi Pitifully Castilian teu kaasup kelir masing-masing tina dokumen jeung kualitas gambar pixelated aslina anu goréng, jadi kuring nyarankeun ngabogaan on leungeun versi Inggris. Ogé kandungan Spanyol ieu sasari, sarta henteu kaasup jejer kayaning conto diwangun dina GML.

modél mana keur panjang, saprak sanajan keur dimaksudkeun pikeun matuh deklarasi Cadastral 2014 ngeunaan pati ka pemetaan manual tur modeling hirup lila, transcends mahluk kawates istilah "darat" dimana objék anu plot kana " manajemén darat "kalawan objék diwengku salaku puseur hiji.

Kanyataan yén maranéhanana geus diimpor standar TC211 OGC (Géométri na Topology) méré beurat kana konteks OpenGIS. Tapi dasarna dampak nyaeta ngajukeun cara ngungkit paménta pikeun e-pamaréntah sarta infrastructures data spasial konektipitas leveraging jeung téhnologi informasi.

Hiji dokumen hébat, abdi nyarankeun maca eta jeung simpen ka kempelan anjeun egeomates sabab sooner atanapi engké aranjeunna bisa peryogi eta.

Di dieu anjeun bisa ngundeur Vérsi Spanyol Kamentrian Ekonomi jeung Keuangan Spanyol.

Di dieu anjeun bisa ngundeur versi English of Eurocadastre, sanajan sababaraha rinci enlarged bisa ditempo dina kitab "cadastre 3D dina konteks internasional "

---

dokumen nu disebut di dieu mangrupakeun versi 6, katelah 06 Moscow '. Ieu ngawengku aggregates 5 ngusulkeun dina versi kaasup wangunan dina kelas RRR sarta wincikan misah kelas PartOfParcel. Kahiji dibere dina bulan Séptember 2002, 5 bulan sanggeus Chrit Lemmen bunuh dina hiji acara di Washington Gbr.

Pikeun 2012 CCDM nu katelah LADM jeung standar ISO kadaptar. Hal ieu dianggap yén LADM mangrupa évolusi Cadastral 2014.

Balesan keur 4 "A modél baku pikeun Cadastre"

  1. Kuring museurkeun masalah éta upami anjeun tiasa ngirim kuring inpormasi.

  2. Kuring keur ngawanohkeun isu rateable, sabab Kuring keur meunang kursus Profesional juru ukur tanah di Guatemala Kota, Guatemala, Amérika Tengah .. Lamun kuring bisa neruskeun pikeun ngirim informasi jeung mail abdi bakal salawasna jadi bersyukur, hatur nuhun.

  3. Ngundeur éta lengkep, dina tautan dua paragraf anu terakhir anjeun klik katuhu teras pilih «save link as» sareng anjeun bakal ngagaduhanana dina pdf.

  4. Salam, cumento unggulan ulah, mangga ngirim pinuh ka email abdi, hatur nuhun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.