STAAD - ciptakeun desain anu efektif sareng dioptimalkeun pikeun nyetél stres struktural - West India

Tempatna di lokasi utama Sarabhai, K10 Grand mangrupikeun gedong pelopor anu netepkeun standar anyar pikeun rohangan komersial di Vadodara, Gujarat, India. Daérah ieu parantos ngalaman pesat gedong komersil alatan jarakna di bandara lokal sareng stasion karéta. K10 nyewa Konsultan VYOM salaku konsultan struktural pikeun proyék kasebut sareng ditugaskeun pikeun mendesain gedong anu nyumponan sareng ngaleuwihan ekspektasi elit bisnis Vadodara.

Proyék INR 1.2 milyar ieu diwangun tina ruangan ruangan bawah tanah sareng lantai 12, kalayan lega aréa suku 200,000. Kaseueuran wangunan di daérah ieu dicampur nganggo, sareng rohangan kantor di luhur usaha anu sanés. Nanging, K10 hoyong nyangking hal anu anyar pikeun daérah, janten K10 Grand ngan tiasa dianggo pikeun kantor. Konfigurasi ieu bakal ngawatesan gangguan tina kahirupan kantor pikeun pangeusi.

Ngatasi masalah desain pikeun nyiptakeun ruang bébas kolom

Pikeun mendesain struktur anu pikaresepeun ieu, VYOM diperyogikeun pikeun nungkulan seueur tantangan. Kusabab élévasi sareng rencana arsitéktur internal wangunan, aya masalah sareng desain struktur anu diperyogikeun organisasi. Tim proyék hoyong ngadamel gedong kalayan tilu menara sareng struktur tengah di tengahna. Struktur kasebut ngagedér kaluar pikeun genep lanté handap teras condong ka luhur pikeun genep lanté luhur. Susunan kolom sareng témbok témbong sesah kusabab bentuk anu unik ieu. Salaku tambahan, arsiték sareng pamekar mekarkeun ngagaduhan rohangan bébas kolom dina balé lawang. Inti sentral diperyogikeun pikeun ngeusian sakumna jasa umum, sareng hese gaduh rarancang tahan gempa sabab bentukna gedong langkung narik kakuatan gurat. Tungtungna, dasar gedong ieu digabungkeun sareng rakit basa, ku kituna perlu taliti meunteun struktur sateuacan pangwangunan. Ayeuna keur dina tahap konstruksi, gedong dipiharep tiasa janten tonggak kanggo daérah.

Struktur sambungan kanggo desain anu langkung ekonomis

Nalika mendesain wangunan, rencana aslina nyiptakeun opat gedong anu misah: tilu munara sareng struktur sentral. Nanging, nalika VYOM mimiti nganalisa desain di STAAD, tim proyek sadar yén usul desain awal ieu henteu ekonomis. Sabalikna, tim dianggo STAAD pikeun ngadamel desain anyar sareng dioptimalkeun supados langkung nguntungkeun. Tim proyék mutuskeun pikeun nyambungkeun sagala gedong, nyimpen duit sareng waktos. Éta kritis pikeun tim nyieun parobahan ieu sateuacan fase konstruksi.

Kalayan desain ieu di tempat, VYOM mutuskeun tempat nempatkeun kolom dukungan struktural. STAAD nunjukkeun tim proyék yén bentukna ngagambarkeun kurva gedong tina lantai kasalapan ka luhur, sahingga kolom lempeng anu mustahil ku sabab bakal nyebrang rencana wangunan. Kolom keuneung pasti henteu tiasa ngusahakeun boh sabab bakal nyata nurunkeun siling sareng ngarusak rencana kantor. Sabalikna, VYOM ngasongkeun kolom lempeng pikeun salapan lanté munggaran sareng kolom condong ti kasalapan dugi ka lantai nomer belas. Rencanana ieu bakal ngajaga arsitéktur salami tetep aya dina sarat kode IS.

Palaksanaan balok sareng kolom pikeun masangkeun tegangan

Fitur séjén anu mantuan VYOM nyiptakeun rohangan anu unik nyaéta ngagunakeun balok anu ditegangan pasca. Balok teu tiasa jero pisan, kusabab arsitékna hoyong siling anu paling luhur. Salaku tambahan, rencana dibutuhkeun pikeun saluran dina sapanjang beam. Balok ieu, bareng jeung kolom sareng témbok motong, dicegah torsion di gedong, ngijinkeun pusat massa sareng kaku anu padeukeut. VYOM nyusun kolom supados gaya gurat ngaso lengkep di tengah gedong. Sadaya tembok anu motong, angkat tembok sareng kolom disusun supaya aranjeunna tiasa nahan 70% tina kakuatan gurat. Pikeun masihan rohangan bébas kolom dina lobi, VYOM nganggo balok sareng cantilever slaks 20 suku pikeun sesa lanté gedong.

Nganggo STAAD, VYOM sadar yén aya kénéh tegangan luhur di jero wangunan. Wewengkon ieu kajantenan di lantai kasalapan sabab jarak kolom klasifikasi. Lantai kasalapan mawa beban anu ageung, ku kituna perlu nyaluyukeun desain éta. Sakali tim proyék sadar kaayaan ieu, anggota tim hasil tiasa mindahkeun kakuatan arah jauh ti balok di lantai kasalapan kalayan tulangan sareng kabel disimpen dina balok anu sami.

Ngahemat waktos desain kanggo gawekeun masa depan

Kalayan ngagunakeun STAAD, VYOM nyampurnakeun sakabéh desain wangunan sareng gambar dina sabulan. STAAD ngahemat tim proyék waktos parantos dina sapanjang desain, anu ngamungkinkeun ampir 70 desain iterasi pikeun dua desain sareng desain ahir dina sasih. STAAD ngirangan waktos anu diperyogikeun pikeun mendesain sareng nganalisis iterasi ieu. Aplikasi ieu ogé ngamungkinkeun parobahan sareng desain ieu pikeun nganut kodeu IS dina lingkungan anu gampang dianggo.

Rarancang nyayogikeun sagala syarat arsiték sareng pamekar, kalayan konstruksi ayeuna diteruskeun. Wangunan anu ditunggu-tunggu sigana sami sareng model 3D, sareng rohangan komersil henteu kapake tanpa aya halangan. Nu aya di pusat kota, K10 Grand bakal ngijinkeun padamelan pikeun gaduh sadayana anu diperyogikeun di caket dieu, kaasup pusat balanja, rumah sakit, supermarkét sareng réstoran. Rohangan ieu bakal kalebet bérés bucu, rohangan konperénsi, ruangan konperénsi, gym sareng kantin, anu bakal ngajantenkeun gawana ka hareup.

Proyék K10 Grand inovatif dipilih salaku finalis dina Program Taunan Infrastruktur 2018 Taun dina kategori "Struktural Engineering".

Nyandak warisan salajengna, taun ieu, organisasi di handap ieu parantos ngahontal daptar finalis taun dina Program na Penghargaan Infrastruktur 2019 dina kategori "Téknik Struktural".

  • FG Consultoria Empresarial pikeun markas Patrimonium anyar, anu dilaksanakeun 100% dina desain struktural BIM, Lagoa da Prata, Minas Gerais, Brazil
  • Layanan Sterling Engineering Consultancy Pvt. Ltd. Kanggo Dhirubhai Ambani International Convention & Exhibition Center, Sukabumi, Maharashtra, India
  • WSP pikeun ngirim desain anu dioptimalkeun pikeun ruangan bawah tanah kompléks handapeun kaayaan Admiralty Arch, London, UK

Ku Shimonti Paul

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.