6.2 Splines

Di sisi séjén, splines mangrupakeun jinis kurva lemes nu dijieun numutkeun kana metodeu anu dipilih pikeun napsirkeun titik anu dituduhkeun dina layar.

Di Autocad, spline diartikeun salaku "kurva non-seragam Bezier-spline rasional" (NURBS), anu hartina kurva henteu diwangun ku busur kuriling, sareng ogé busur elliptis. Curta kurva anu mulus anu, tangtosna, ngabantosan urang nyiptakeun desain potongan kalayan kurva nu kabur ka géométri objék anu basajan. Sakumaha anjeun parantos ngabayangkeun maca maca, seueur wahana wahana wahana, contona, ogé alat-alat sababaraha ergonomi, merlukeun gambar ieu ngagambarkeun kurva. Aya dua padika pikeun ngawangun hiji spline: kalayan titik adjustment atanapi sareng kadali kontrol.

Sahiji kalayan titik pamutahiran merta ngaliwatan titik anu dituduhkeun dina layar. Sanajan kitu, pilihan "Knots" ngidinan Anjeun pikeun milih metodeu matematis anu beda-beda pikeun parameterization spline, anu tiasa ngahasilkeun ngagambarkeun kurva rada beda pikeun titik anu sarua.

Kahareupna pilihan "toLerancia" tina paréntah nangtukeun katepatan kurva bakal adaptasi kana titik anu dicirian. Nilai pangaturan nu sarua jeung nol bakal ngabalukarkeun kurva ngaléngkah sasuai saeureuk ngomong, anu mana wae nilai anu béda bakal "mindahkeun" kurva jauh ti titik. Hayu urang tingal pangwangunan spline kalayan titik pangaturan tapi kalayan kasabaran anu béda.

Meureun anjeun parantos dicatet yén nalika ngamimitian paréntah kami boga pilihan "Métode", anu ngamungkinkeun urang pikeun pindah kana metodeu kadua pikeun ngadamel splines, hal ieu, ngagunakeun pucu kontrol, najan giliran kami tiasa milih metodeu ieu langsung tina tombol na dina pita pilihan.

Splines anu dijieun tina kagagalan kadali bakal ngahalangan titik-titik anu, babarengan, ngahasilkeun garis samentara ti poligon anu bakal nangtukeun bentuk lada. Kauntungannana metoda ieu nyaéta yén hucu ieu nawiskeun kadali leuwih luhur dina ngédit spline, najan, pikeun ngedit, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngaganti spline titik pangaturan pikeun ngadalikeun sahiji vertices sareng sabalikna.

Sanaos ngédit splines mangrupakeun subjék bab 18, urang tiasa ngantisipasi nalika milih spline a, urang tiasa nganggo clamp triangular -na pikeun pindah dina tampilan titik-titik pangaturanna atawa hucu kontrol na. Urang ogé tiasa nambihkeun atanapi anu sanésna, ngarobihkeun atanapi ngaleungitkeunana.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.