Manajer spasial: Atur data spasial éfisién, sanajan ti AutoCAD

Kuring candak waktu pikeun pariksa kaluar aplikasi metot ieu, nu kuring yakin bakal suku loba pamaké téknologi CAD, aspiring gawé bareng data GIS, salaku shp file hal, kml, gpx, nyambung ka basis data atawa jasa WFS .

éta Manajer spasial, A ngembangkeun nu asalna di dua versi: hiji pikeun desktop, anu boga pungsi CAD-GIS sorangan, sarta séjén salaku plugin for AutoCAD, nu geus sadia pikeun versi ti AutoCAD mun AutoCAD 2008 2015.

Simkuring sadar yen dinten aya loba parabot di pasar, duanana muka sumber na deprivation, jadi do solusi anyar merlukeun gawé ati tina sela ditinggalkeun ku ngical paralatan software utama na pamaké Kabiasaan umum. Saatos ngundeur alat jeung cobaan sumber data béda, Jigana abilities maranéhanana ngabales patarosan professional dina geoengineering salaku:

Éta mungkin pikeun nyambungkeun AutoCAD kalawan PostGIS?

Kumaha kuring ngarobah hiji file KML ti CAD a?

Dupi anjeun nyauran layanan WFS ti AutoCAD?

Kumaha carana ngarobah data ti Buka Street Peta mun file Wangun ESRI?

1. Spasial Desktop Manager.

alat Desktop ngajadikeun Kabiasaan nempoan, reprojection, ngedit, percetakan jeung exporting data spasial. Ieu teu merlukeun AutoCAD, sabab ngalir bebas dina Windows.

format spasial dirojong

Bari Ruang Manajer Desktop téh basajan, na kamampuhan manajemén data GIS / CAD mana saluareun naon di ekspektasi awal abdi:manajer spasi

  • Lee ampir 20 sumber data spasial, saperti ditingalikeun dina tabel di katuhu.
  • Anjeun tiasa ngedit vektor jeung tabular file data SHP, KML / KMZ Google Earth.
  • Anjeun bisa maca tur edit file téks sakumaha téks ASCII, sapertos anu hal jeung koordinat listings dina format CSV.
  • Via OGR bisa ngédit data V7 Microstation DGN na DXF, tab / MIF Mapinfo. E00 maca salaku ArcInfo, GeoJSON na WFS.
  • Sedengkeun pikeun basis data spasial, anjeun bisa ngédit langsung PostGIS, SQLite jeung SQL Server.
  • Anjeun bisa maca via ODBC (teu édit) sumber sejenna basis data.
  • data satelit bisa ngédit FDO SDF AutoDesk, baca Feature Web Services (WFS) jeung MySQL.
  • Anjeun oge bisa maca data tina standar GPS Exchange (GPX)

koordinat Transformasi

Pikeun nelepon sumber nu kudu ngan pilih format, sarta wizard dina ngabalukarkeun kaputusan kayaning lapisan ngaran tujuan, data baris datangna salaku pamundut, warna, transparansi, sarta lamun nu polygons anu dijaga atawa tipe arc-titik data dihasilkeun. Ahirna anjeun bakal manggihan fitur pisan praktis, kayaning tugas dijadwalkeun sarta sered / serelek ti Windows Explorer.

Ieu oge mungkin keur nandaan sistem proyéksi jeung rujukan ngabogaan lapisan awal, sarta nerapkeun transformasi kana sejen; pisan gunana bisi urang gaduh data tina sumber béda jeung urang miharep ka visualize dina proyéksi sarua. Ieu ngarojong loba sistem rujukan nu bisa disaring jeung dumasar ngaran, wilayah (aréa / nagara), ku kode, ku (projected / geografis) ngetik.

CAD fungsi - GIS

Bener mangrupakeun alat kuat, sabab sakali data ditampilkeun bisa dirobah pisan gampang nembongkeun sipat, atribut misahkeun lapisan, urutan robah jeung pangalusna: nelepon gambar latar atawa Bing Maps, MapQuest, atawa séjénna.

manajer spasi CAD

Sababaraha fitur anu teu katempo iwal aranjeunna diwajibkeun, saprak aranjeunna kontekstual. Salaku conto, tingali nu milih hiji pilihan Pilihan catetan nu diaktipkeun, kayaning pupus, data zum, Pilihan investasi atawa kreasi lapisan kalawan hasil sleccionados.

manajer spasi ucing

Aya sababaraha fitur sejenna yen artikel ieu teu ngajelaskeun di jéntré, kayaning tampilan peta percetakan atawa atribut dipilih, nu rada intuitif.

Exporting kana format sejen

data vector sakali dicirikeun dina sumber data panel bisa diékspor ka format 16 handap: SHP, KML, KMZ, naék, CSV, NEZ, TXT, xyz, UPT, DB, SQLite, SDF, DGN, DXF , tab tur MIF.

Tempo yen ieu bakal mawa Kabiasaan ékspor ilahar dipake, tapi ayeuna henteu aplikasi sagala, kayaning data kabuka ti Buka Street Maps (OSM) jeung ékspor ka DXF atanapi SHP.

Nyimpen Kabiasaan sakumaha tugas

Manajer spasial sanes alat GIS lengkep, sakumaha anu solusi sejenna, tapi pelengkap pikeun manajemén data. Sanajan kitu eta boga ciri nu mana wae pamaké bakal nyangka ngagunakeun GIS pikeun practicality na. Hiji conto anu pungsionalitas disebut Tugas nu tiasa nyimpen rutin pikeun deui nelepon-deui dina waktos sejen, contona:

Abdi hoyong ngahemat lapisan data disebut parks.shp sakumaha format KML, sarta lapisan nu aya mimitina di CRS NAD 27 / California Area Kuring, jeung Abdi miharep eta janten WGS84 geus maké Google Earth. Sajaba ti, ngagunakeun data sakumaha ngaran jeung harta NAME sakumaha pedaran, warna eusian biru sarta ujung konéng, 1 piksel lega tur% transparansi 70. Kalawan luhurna buruan dina beungeut cai na dina folder Dropbox husus.

Nalika ngajalankeun pikeun kahiji kalina, abdi ningali lamun abdi hoyong nyimpen sakumaha Tugas ka ngajalankeun iraha wae, sanajan tina paréntah jandela Operating System.

Mun kuring neundeun salaku Tugas, nalika bakal ningali data deskriptif handap:

Klik 'ngaéksekusi' sangkan ngaéksekusi pilihan di handap ieu:

sumber data:

- Citakan: Potong kompas: \ data Sampel \ shp \ Parks.shp

tujuan Data:

- Citakan: C: \ Pamaké \ galvarez.PATH-II \ Undeuran \ Parks.kml

pilihan:

- The tabel udagan bakal overwritten lamun Dipikabutuh

Koordinat transformasi:

- Bakal transformasi koordinat tina sumber Jeung parameter di handap ieu:

- Sumber CRS: NAD27 / California zone I

- Sasaran CRS: WGS 84

- Operasi: NAD27 mun WGS 84 (6)

Nyimpen ruteu na Project

Anjeun tiasa nangtukeun ruteu potong kompas, katelah Potong kompas, sarupa jeung naon ngajadikeun ArcCatalog, identifying hiji sumber data pikeun pamundut pisan sering. Ogé file bisa disimpen kalayan extension .spm nu ngaheéat sadaya setelan Anjeun ngalakukeunana hiji proyék QGIS atanapi ArcMap MXD.

Lisensi jeung harga Manajer Ruang Desktop

Anjeun tiasa tryouts handap Manajer spasial. Aya tilu édisi alat ieu: Dasar, Standar na Profesional, kalawan fungsionalitas scalable, ditémbongkeun saperti dina tabel di handap:

Sipat umum Dasar Standar Profesional
peta Stylized sarta manajemén
kaasup
kaasup
kaasup
Sered jeung leupaskeun data spasial kana peta
kaasup
kaasup
kaasup
peta tukang (jalan, Gambar, Sato)
kaasup
kaasup
kaasup
Lawang intelligently peta
kaasup
kaasup
kaasup
Pilih sarta filter dumasar kana atribut
kaasup
kaasup
kaasup
consultations alpanumérik
kaasup
kaasup
kaasup
koordinat Transformasi
kaasup
kaasup
kaasup
data ékspor pikeun pamakéan di kantor atanapi CAD aplikasi
kaasup
kaasup
kaasup
Nyitak peta atawa atribut dipilih
kaasup
kaasup
kaasup
panel tampilan
kaasup
kaasup
kaasup
Query data spasial
teu kaasup
kaasup
kaasup
Manajemén lapisan
Jieun lapisan anyar ti Pilihan atanapi queries
kaasup
kaasup
kaasup
Projecting lapisan dina peta
kaasup
kaasup
kaasup
Separation lapisan dina lapisan anyar
kaasup
kaasup
kaasup
lapisan luar jeung batin
kaasup
kaasup
kaasup
lapisan Pegatkeun tina sumber data éksternal
kaasup
kaasup
kaasup
Salinan atribut ka lapisan
kaasup
kaasup
kaasup
Sumber data
Manajemén potong kompas sorangan (potong kompas)
kaasup
kaasup
kaasup
file aksés spasi (SHP, GPX, KML, OSM, jsb)
kaasup
kaasup
kaasup
Ngatur sumber data sorangan
teu kaasup
kaasup
kaasup
aksés server basis data spasial (SQL Server, PostGIS, jsb)
teu kaasup
kaasup
kaasup
Aksés ka sambungan séjén (WFS, ODBC, jsb)
teu kaasup
kaasup
kaasup
édisi
Panggihan tur ngaganti data
teu kaasup
kaasup
kaasup
Ngédit data alpanumérik
teu kaasup
kaasup
kaasup
Ngédit data sababaraha
teu kaasup
kaasup
kaasup
Dipiceun atribut dihoyongkeun
teu kaasup
kaasup
kaasup
Simpen lapisan dirobah kana lapisan anyar
teu kaasup
kaasup
kaasup
Tugas jeung prosés
Prosés Impor sarta ékspor
kaasup
kaasup
kaasup
Automation ngaliwatan tugas (tugas)
teu kaasup
teu kaasup
kaasup
tugas ngajalankeun tina sistem operasi jandela
teu kaasup
teu kaasup
kaasup
harga lisénsi hiji
AS $ 149
AS $ 279
AS $ 499


2. Spasial Manajer pikeun AutoCAD.

plugin Ieu idéal pikeun nambahkeun kamampuhan spasial kana versi dasar AutoCAD, tapi ogé jalan on Civil3D, Map3D na Arsitéktur.

Dina hal ieu, Kuring geus diusahakeun make AutoCAD 2015, sarta sakaligus dipasang a tab dina pita mucunghul kalawan sababaraha fitur. Tangtu, moal datangna kabeh versi Desktop, sabab boga Paréntah AutoCAD sorangan.

Lamun nyieun hiji sumber data, Anjeun kedah tombol mouse ukur katuhu dina "sumber data pamaké"Jeung pilih"sumber data New". jenis font nu sami lajeng milih pilihan dina versi desktop.

manajer data spasial

Urang terang yen sababaraha ieu mungkin tina AutoCAD Peta sarta 3D Sipil via OGR, kumaha lamun urang marios sagalana nu ngajadikeun Manajer Ruang kami sadar yén Birokrat tina aplikasi ieu boga pikiran jeung kumawula ka sadaya fitur nu pamaké tina AutoCAD aranjeunna moal bisa ngalakukeun dina cara praktis. Aspék kawas nelepon lapisan PostGIS, méré conto, atawa layanan WFS diterbitkeun ti lapisan GeoServer némbongkeun gudang data Oracle Ruang.

Ningali fungsionalitas Manajer Ruang di AutoCAD, kami geus dijieun video ieu kalawan conto dipikaresep urang.

Dina video nu awalna eta disebut lapisan shp lokal, jeung nagara wates, teras hiji wates jeung kotamadya. Lajeng sambungan kana jasa WFS sarta tungtungna lapisan plot Microstation DGN file arc ngawangun titik dijieun.

Bisa nunjukkeun yén titik-titik datangna saperti AutoCAD blok, kaasup anu blok béda anu dipaké dumasar kana hiji karakteristik data. Ogé ngadegkeun naha datangna saperti polylines, polyline atanapi polylines 2D 3D.

Lajeng lamun éta jumlah dituduhkeun sakumaha atribut XML study data mangrupa objék datangna saperti Data Badan ngalegaan (EED). bagian ieu pisan sarupa kumaha ngajadikeun Bentley Peta impor data inlaid dina DGN XFM sakumaha data extensible.

manajer spasi autocad

Spasial lisensi Manajer pikeun AutoCAD

Aya dua versi lisensi, bisi ieu panggero Dasar Edition na Edition Standar kadua, anu aya ampir sarua, nurutkeun daptar di handap fitur:

kamampuhan umum

  • Anjeun ngimpor data spasial mun gambar AutoCAD
  • Koordinat transformasi kana impor
  • Panel panempo data study (EED / XDATA). fungsionalitas Ieu ukur dina versi baku.

kamampuhan impor

  • Objék nu diimpor kana gambar anyar atawa aya
  • Objék bisa datang ka lapisan target dumasar kana hiji nilai data
  • Ngagunakeun blok atawa centroid
  • Inserting block dumasar kana data tabular
  • Polygon eusian tur transparansi
  • Centroids of polygons lamun perlu
  • Élévasi sarta ketebalan tina data tabular
  • Importing data tina tabel sakumaha EED. fungsionalitas Ieu ukur dina versi baku.

Sumber data

  • Manajemén potong kompas sorangan (potong kompas)
  • Akses ka data spasial (SHP, GPX, KML, OSM, jsb)
  • Ngatur sumber data sorangan. fungsionalitas Ieu ukur dina versi baku.
  • Aksés basis data spasial. fungsionalitas Ieu ukur dina versi baku.
  • Aksés ka sambungan séjén (WFS, ODBC, jsb). fungsionalitas Ieu ukur dina versi baku.

manajer harga spasial pikeun AutoCAD

The Edition Dasar ieu dibanderol di AS $ 99 na 179 Standar Edition AS $

di Kacindekan

Duanana parabot anu solusi metot. Kuring manggihan eta pohara berharga pikeun Ruang Manajer Desktop, saprak fungsi transformasi, ngedit, ékspor jeung analisis data ngahargaan ngaran maranéhanana. Sanajan sakumaha kuring disebutkeun, ieu pakakas lawanna jeung panengah antara Kabiasaan nu dijieun kalayan CAD jeung eksploitasi inpormasi anu dijieun tina hiji software GIS.

kadua sigana tumuwuh saeutik leuwih anjeun buka meunang eupan balik deui ti nu; keur kiwari eta complements naon teu bisa ngalakukeun AutoCAD.

Tempo hargana teu investasi goréng, lamun urang mikirkeun kauntungan eta bisa mawa.


Uninga daptar harga anu sadia dina kaca ieu. http://www.spatialmanager.com/prices/

Pikeun leuwih jéntré fungsionalitas sarta fitur anyar, ieu téh nu Manajer spasial Blog atawa wiki

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.