Basajan GIS Software: GIS ku $ 25 klien tur Web server pikeun $ 100

Dinten ayeuna urang hirup dina adegan anu pikaresepeun, dimana parangkat lunak gratis sareng propriétér hirup aya, nyumbang kana industri dina kaayaan daya saing anu langkung saimbang unggal dinten. Mungkin masalah geospasial mangrupikeun salah sahiji bidang anu solusi sumber kabuka sakumaha mantap sakumaha solusi lisénsi anu gratis; Nanging, nyanghareupan dua ekstrim ieu, pasar muncul pikeun anu henteu hoyong kabuka, tapi anu henteu tiasa mayar biaya proprietari anu dipopulerkeun ogé. Ieu parangkat lunak murah.

Solusi ieu sok narik perhatian kuring, sabab ku cara panasaran, aranjeunna ngagaduhan tempat anu menarik. Salah sahiji anu kuring paling resep sateuacanna nyaéta Manifold GIS. Dinten ieu kuring ningali Software GIS Sederhana, hiji aplikasi anu ngagaduhan sababaraha fitur anu pikaresepeun pikeun dipikanyaho sareng dianalisis.

Kumaha basajan na? Software GIS sederhana

Simple GIS Software (SGS) nyayogikeun réspon padamelan tina dua payun, sanés ngan ukur desktop konvensional, tapi ogé anu kolaboratif, ngalangkungan server anu ogé tiasa nyayogikeun jasa WMS (OGC Standard). Anu terakhir pikaresepeun, kumargi SGS nyayogikeun kamampuan pikeun néwak, nyimpen, ngamanipulasi, nganalisis ogé nampilkeun data spasial sareng géografi; ngagabungkeun kamampuan sareng kakuatan database tradisional.

Usul SGS nyaéta janten parangkat lunak anu gampang dianggo, kalayan kurva diajar pondok sareng kesederhanaan ngalakukeun GIS kalayan solusi anu boro-boro hargana 25 dolar. Kaseueuran naon anu dilakukeun ku Simple GIS Software mirip pisan sareng alat gratis sareng proprietari anu sanés; meureun hal anu matak ngeunaan solusi ieu nyaéta kepraktisanana, dina ngalakukeun ku cara saderhana anu paling diperyogikeun ku pangguna, tanpa komplikasi sababaraha tombol sareng plugins. Parangkat lunak GIS saderhana henteu ngan ukur ngahasilkeun sareng ningalikeun peta, tapi ngagaduhan (sareng ieu sigana rada intuitif) kamampuan analitik pikeun ngabantosan masalah dunya nyata dumasar kana hubungan spasial antara objék.

Kuring parantos ngaunduh vérsi uji coba, sareng kuring parantos nyobian ngaunduh sadaya lapisan data OSM tina UTAH. Ayeuna parantos ngolah sakitar 10 menit, anu paling lami nyaéta lapisan jalan, tapi kusabab kuring parantos naroskeun ka geocode. Sigana kuring hiji hal anu mengesankeun, yén kuring hoyong aplikasi anu sanés dilakukeun, sabab dina tungtungna éta nurunkeun sadaya dasar nagara ieu, éta parantos ngajantenkeun pangwangunan topologis sareng fungsi pembubaran pikeun konversi data kana lapisan shp. Kalayan sababaraha VBA ngédit sobat kuring «filiblue»Parantos ngadamel pangaluyuan pikeun ngunduh pangkalan Open Street Map di Bogotá sareng ... salaku balad urang, Bombazo!

Ditémbongkeun saperti, ti dieu anjeun tiasa ngundeur lapisan shp of Open Street Map of Bogotá, diantara koordinat -74.343, 4.536; -73.903,4.813.

Jujur sakedik satengah jam nu kuring dedicated.

Rada saderhana dina analisa saring pamilarian, pikeun aplikasi jinis geomarketing. Kapasitas anu disebut 'analisis jarak' tina parangkat lunak ieu tétéla dianggo pisan ku perusahaan infrastruktur anu ngalaksanakeun studi pangwangunan jalan pikeun nangtoskeun daérah anu tiasa dipangaruhan. Data GPS tiasa diintegrasikeun kanggo nembongkeun inpormasi lokasi real-time atanapi nyayogikeun inpormasi rute sareng navigasi tina parangkat lunak.

The pemetaan peta rada ditarima, praktis, dipikir naon anu pamustunganana ditéang nepikeun ideu.

Simple GIS Client - Desktop GIS Software

Ngarojong data vektor Shapefiles, Lapisan Grafis GIS Sederhana, DXF, Sederhana GIS Server Véktor, Lapisan Acara kalayan spreadsheet sareng database naon waé via konektor ODBC. Ngédit jinis CAD lumayan praktis, dina paréntah umum sapertos ngimbangan, motong, fillet, split, kalayan épisién dina nambihan atanapi ngaleungitkeun simpul, batalkeun / redo anu henteu maéhan mémori, sanaos ngalaksanakeun tugas anu beurat, dukungan cogo pikeun bantalan sareng jarak, sareng snap fungsional. Pondokna, kapasitas éditan anu cekap.

Anu paling heran, bentukna éditan file dina modeu multi-pangguna. Mertimbangkeun yén ieu mangrupikeun file kuno kalayan watesan ngan ukur 16 bit na, anu sumping ka kami salaku standar de facto anu mana hésé pisan dileungitkeun saatos langkung ti 20 taun.

Ngeunaan dukungan raster, éta kalebet BMP, Jpeg, Tiff, Jpeg 2000, MrSid, Simple GIS MRI (gambar multi résolusi), Lapisan Gambar GIS Server Sederhana, WMS sareng nembé éta kalebet WMS tessellated (WMTS)

Klién GIS saderhana dijalankeun dina Microsoft Windows. Éta ngagaduhan kakuatan, ringan, sareng fungsionalitas pikeun dianggo salaku aplikasi parangkat lunak GIS desktop. Upami anjeun hoyong anggo pikeun lapangan atanapi navigasi, éta tiasa dijalankeun dina tablet anu ngadukung windows. Éta ngalaksanakeun fungsi umum peta tematik, set seleksi, nyaring, spasial sareng atribut query, ngédit sareng ningali file .shp dina modeu multi-pangguna, éta ngagaduhan fungsi éditan anu maju, produksi peta, geocoding, routing, sareng anu sanésna. Kuring mendakan kapasitas unduh sacara gembleng Data Peta Street, contona kaayaan sakabeh Amérika Sarikat, sareng geocoding jeung nagara atanapi ku Zipcode.

Anjeun tiasa nyiptakeun peta jalan di wincikan geocod sareng lengkep rutable ngagunakeun ukur sababaraha klik. Containsta ogé ngandung seueur parabot geoprocessing tina wengkuan anu narik metot, ku sanggup ngaropea softwarena nganggo Visual Basic pikeun Aplicatons (VBA).

Ngahasilkeun kaluaran kualitas anu ditarima anu tiasa dicitak langsung atanapi ditempokeun dina format grafis anu umum kanggo dianggo kana paket software anu sanés.

Basajan GIS Server - Perangkat lunak pemetaan GIS

Nyanghareupan perluna ngabagi data GIS ngalangkungan jaringan, lokal, broadband atanapi Internét, Simple GIS Server mangrupikeun sérpér Microsoft Windows anu nganggo TCP / IP sareng ngandung sérver Wéb mandiri anu ngamungkinkeun ngalayanan vektor sareng / atanapi data raster ka palanggan GIS ngalangkungan jaringan data atanapi nyayogikeun layanan pemetaan geospatial web (WMS). Versi anyar Server ngamungkinkeun nyandak peta anu didamel di Simple GIS client sareng nyebarkeunana salaku WMS ku cara anu cukup saderhana.

Anjeun tiasa ngalayanan data sareng ngonpigurasikeun auténtikasi SSL. Anjeun tiasa ogé nyambungkeun kana AVL (Lokasi Kendaraan Otomatis) ku cara plugin pikeun GPS jauh.

Kasimpulanana, Software GIS Sederhana, sanaos alat anu ditujukeun pikeun pangguna Amérika Kalér, ngagaduhan poténsial anu pikaresepeun salaku solusi béaya rendah. Pikeun $ 25 kuring ngarepkeun kirang; numutkeun kuring éta mangrupikeun parangkat lunak kalayan kamampuan klien-sérver, kalayan kamampuan anu cekap

Waktos bisaeun sabaraha jauh eta évolusi.

Ieu situs sahiji Basajan Software GIS. Pikeun inpormasi husus ngeunaan Basisir GIS Basajan, pencet di dieu. Upami anjeun hoyong anu nganggo about Simple GIS Server, pencet di dieu.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.