Nyambungkeun peta kalayan Google Earth

Aya program béda pikeun nembongkeun na ngamanipulasi peta, kaasup ArcGIS (ArcMap, ArcView), Manifold, Cadcorp, AutoCAD, Microstation, tingkat GIS, méméh urang nempo sakumaha sababaraha ngamangpaatkeun...

Dina hal ieu urang bakal ningali kumaha nyambungkeun manifold jasa Imaging, ogé ieu téh cara pikeun ngundeur hiji gambar pikeun neundeun georeferenced.

Dina pos sejen diucapkeun sakumaha eta geus rengse kalayan ArcGis

1. download toko buku

Munggaran sadaya, lamun urang geus teu acan rengse jadi kedah ngundeur aplikasi server gambar, anu aréa ngurangan sabab biasana teu datang jeung lisénsi nu.

  • 64bitImageServers.exe (111 KB) - pikeun vérsi dina bit 64.
  • ImageServersPack.zip (16 KB) - pikeun vérsi 32-bit, duanana ngandung file .dll anu diperyogikeun pikeun nyambung ka Microsoft Virtual Earth, jalan / peta Yahoo, sareng Google Earth / peta. Sakali diunduh, aranjeunna kedah ditempatkeun dina folder «file program / manifold system /». Alat-alat ieu, numutkeun réréncangan Manifold, sanés milikna tapi tina Georeferance.org, komunitas dimana aranjeunna dimekarkeun; Kana waktosna parantos disebatkeun yén pakakasna tiasa dianggo, tapi Google parantos juggled pikeun nampik aksés; Kuring nyarankeun pikeun ieu tetep tetep nuturkeun hal éta masarakat.2. Nyambung ka server IMS

    Kahiji urang buka peta atawa komponén, sarta kami ngalih ka daerah anu kapentingan kami singkronisasi (bisa napelkeun koordinat, tapi éta leuwih praktis ku cara kieu)

    Sakali kami aya dina nyebarkeun anu ngariksa urang, urang milih «file / link / image» sareng milih «server gambar anu manéh»

    gambaran

    • Jandéla ngamungkinkeun kami milih antara pilihan tina peta / satelit Google, peta / jalan Google, Bumi Bumi / satelit, peta Bumi / jalan Bumi sareng peta / jalan Yahoo. Bisi kami kami bakal milih peta Google / gambar satelit.
    • Lamun boga lisénsi Google Earth mayar (Pro atawa perusahaan) URL bisa dipilih pikeun resolusi hadé, disebutkeun, urang ninggalkeun standar nu nembongan.
    • Dina médan "skala", kami milih ukuran piksel anu dipikahoyong, anu tiasa dibasajankeun 1 méter dugi 160 km. Jelas yén langkung caket tampilanna, langkung saé resolusi gambar.
    • Pikeun sistem candak extent (deployment) urang kudu, urang klik tombol Anyarkeun.
    • Mun urang hayang cache nu deployment Manifold kedah ngadamel nu pilihan jeung proxy tombol kanggo macar intranet urang kudu boga eta.
    • Teras kami klik tombol "ok"

    gambaran

    Di wewengkon komponén anjeun tiasa ningali hasilna.

    2. Assigning gambar proyéksi porsi

    Dina kasus Google Earth, unduhan éta disayogikeun ku proyéksi UTM (mercator) standar nganggo WGS84 datum. Perlu napelkeun proyéksi ieu, kalayan tombol katuhu «pasihkeun»

    Masalah "milih atanapi ngarobih" ramalan mangrupikeun nyeri, saatos langkung saé henteu nganggo robahan.

    3. Deploying nu IMS dina peta

    Kanggo ieu, urang ngan ukur nyeret kana «peta», sapertos komponén sanés, anu mangrupikeun kasaruaan lapisan arcmap, pikeun ningali éta tukangeun peta éta perlu nyeret éta dina tab handap, tukangeun anu urang hoyong, sareng ngadaptarkeun transparansi kana peta tibalik.

    4. Simpen gambar georeferenced

    Pikeun ieu, anjeun ngan ukur pencét katuhu dina komponénna, sareng ékspor, éta tiasa disimpen dina format anu sanés, disarankeun .ecw pikeun kompak na. Pikeun nyandak gambar, anjeun ngalakukeun "impor / gambar" sareng saatos éta diimpor, anjeun kedah teras masihan proyéksi pikeun éta. Entong hilap masihan proyéksi Google awal (standar, silinder mercator wgs84), ayeuna anjeun tiasa ngarobih proyéksi sacukupna, contona zona UTM 16 kalér, wgs84

  • Jang ngalampahkeun ieu: klik katuhu dina obyék anu ditanda di luhur kalayan beureum sareng serahkeun "Universal travers mercator / zone 16N / Datum wgs84" anu dina hal ieu mangrupikeun Honduras.

    ... soca, ieu mangrupikeun cara anu sanés pikeun georeference diunduh ... tanpa nempatkeun sesat sapertos anu kuring nunjukkeun dina pos anu sanés Microstation atawa AutoCAD.

    ArcGis pikeun nyambung jeung Google / Virtual Bumi tingali di dieu

    5 Bales ka "Kumaha nyambungkeun peta sareng Google Earth"

    1. Kuring parantos maca dina forum Manifold, sareng katingalina Google parantos ngarobah cara data anu diaksés ku kituna sigana teu aya anu tiasa nyambung. Masarakat Manifold henteu ngajamin nalika aranjeunna bakal ngadamel versi panyambungan énggal anu ku jalan mangrupikeun alat sanés ti Manifold tapi ti Georeference.org

    2. Kuring Manifold 8 mangrupakeun alat hébat, tapi kuring moal bisa nyambung ka Google Earth, tuturkeun sagala léngkah tapi ieu dibantah aksés. Salaku abdi tiasa ngalereskeun masalah?
      hatur nuhun

    3. Hello. Pohara alus blog anjeun. Kuring kapanggih nembe ku maca hiji.
      Patarosan abdi naha aya naon dll pikeun linking kalawan gambar satelit di Yahoo.
      Simkuring gaduh Google Earth, ve, Yahoo Maps, tapi dina sababaraha kasus, Yahoo boga Gambar résolusi luhur satelit mana gé keur leutik. Anu jadi pertanyaan kuring kalayan Yahoo linkear peryogi satelit.

      Hatur nuhun tur buka! Butuh hiji informasi online pisan kana Manifold. Eta bakal alus mun balik nyieun tutorials leutik basajan tur konkrit pikeun magang pamaké (kawas kuring) isu. Hatur nuhun!

      Gerardo

    Ngantunkeun balesan

    email alamat anjeun moal diterbitkeun.

    Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.