Nyambungkeun peta kalayan Google Earth

Aya program béda pikeun nembongkeun na ngamanipulasi peta, kaasup ArcGIS (ArcMap, ArcView), Manifold, Cadcorp, AutoCAD, Microstation, tingkat GIS, méméh urang nempo sakumaha sababaraha ngamangpaatkeun...

Dina hal ieu urang bakal ningali kumaha nyambungkeun manifold jasa Imaging, ogé ieu téh cara pikeun ngundeur hiji gambar pikeun neundeun georeferenced.

Dina pos sejen diucapkeun sakumaha eta geus rengse kalayan ArcGis

1. download toko buku

Munggaran sadaya, lamun urang geus teu acan rengse jadi kedah ngundeur aplikasi server gambar, anu aréa ngurangan sabab biasana teu datang jeung lisénsi nu.

  • 64bitImageServers.exe (111 KB) - pikeun versi 64 bit.
  • ImageServersPack.zip (16 KB) - pikeun vérsi 32 bit. Kadua ngandung file .dll anu diperlukeun pikeun nyambung ka Microsoft Virtual Earth, Yahoo jalan / peta sareng Google Earth / peta. Sakali diunduh, aranjeunna kedah disimpen dina folder "file program / manifold system /" folder. Alat ieu, nurutkeun réréncangan Manifold, sanes milikana tapi tina Georeference.org, komunitas dimana aranjeunna dimekarkeun; Lila leuwih waktos éta parantos disebatkeun yén alat-alat damel, tapi Google parantos juggled nampik aksés; Abdi nyarankeun kanggo ieu tetep waé masarakat.2. Nyambung ka server IMS

    Kahiji urang buka peta atawa komponén, sarta kami ngalih ka daerah anu kapentingan kami singkronisasi (bisa napelkeun koordinat, tapi éta leuwih praktis ku cara kieu)

    Sakali kami aya dina nyebarkeun anu ngariksa urang, urang milih «file / link / image» sareng milih «server gambar anu manéh»

    gambaran

    • jandela nu ngidinan Anjeun pikeun milih antara pilihan tina Google peta / satelit, peta Google / jalan, Virtual Bumi / satelit, Virtual Bumi peta / jalan na Yahoo peta / jalan. Bisi kami urang milih peta / gambar Google satelit.
    • Lamun boga lisénsi Google Earth mayar (Pro atawa perusahaan) URL bisa dipilih pikeun resolusi hadé, disebutkeun, urang ninggalkeun standar nu nembongan.
    • Dina kolom "skala", kami milih ukuran anu dipikahoyong dina piksel, anu tiasa dipasang ti 1 méter ka 160 km. Ieu jelas yén énggal-énggal panyebaran, langkung saé resolusi gambar.
    • Pikeun sistem candak extent (deployment) urang kudu, urang klik tombol Anyarkeun.
    • Mun urang hayang cache nu deployment Manifold kedah ngadamel nu pilihan jeung proxy tombol kanggo macar intranet urang kudu boga eta.
    • Teras kami klik tombol "ok"

    gambaran

    Di wewengkon komponén anjeun tiasa ningali hasilna.

    2. Assigning gambar proyéksi porsi

    Dina hal Google Earth, undeuran kasebut hadir sareng ramalan silinder standar UTM (Mercator) sareng datum WGS84. Perlu ditunjukkeun proyéksi ieu, kalayan tombol anu leres «ngadaptar»

    Masalah "milih atanapi ngarobih" ramalan mangrupikeun nyeri, saatos langkung saé henteu nganggo robahan.

    3. Deploying nu IMS dina peta

    Kanggo ieu, urang ngan ukur nyeret kana «peta», sapertos komponén sanés, anu mangrupikeun kasaruaan lapisan arcmap, pikeun ningali éta tukangeun peta éta perlu nyeret éta dina tab handap, tukangeun anu urang hoyong, sareng ngadaptarkeun transparansi kana peta tibalik.

    4. Simpen gambar georeferenced

    Kanggo ieu, ngan klik katuhu dina komponén, sareng ékspor, tiasa disimpen dina format anu béda-béda, disarankeun .na pikeun kompakna. Pikeun nyandak gambar éta, "impor / gambar" atos atos parantos diimpor, anjeun kedah teras-terasan proyéksi. Henteu hilap ditunjukkeun unjuran Google awal (standar, wéb84 mercator cylindrical), ayeuna anjeun tiasa ngarobah ramalan pikeun rasa, contona zona UTM North 16, wgs84

  • Jang ngalampahkeun ieu: klik katuhu dina obyék anu ditanda di luhur kalayan beureum sareng serahkeun "Universal travers mercator / zone 16N / Datum wgs84" anu dina hal ieu mangrupikeun Honduras.

    ... panon, ieu cara sejen tina georeferencing diundeur gambar ... tanpa perang pikeun jahat sakumaha némbongkeun di pos sejen kalawan Microstation atawa AutoCAD.

    ArcGis pikeun nyambung jeung Google / Virtual Bumi tingali di dieu

    5 balesan pikeun "Nyambungkeun peta kalayan Google Earth"

    1. Kuring parantos maca dina forum Manifold, sareng katingalina Google parantos ngarobah cara data anu diaksés ku kituna sigana teu aya anu tiasa nyambung. Masarakat Manifold henteu ngajamin nalika aranjeunna bakal ngadamel versi panyambungan énggal anu ku jalan mangrupikeun alat sanés ti Manifold tapi ti Georeference.org

    2. Kuring Manifold 8 mangrupakeun alat hébat, tapi kuring moal bisa nyambung ka Google Earth, tuturkeun sagala léngkah tapi ieu dibantah aksés. Salaku abdi tiasa ngalereskeun masalah?
      hatur nuhun

    3. Hello. Pohara alus blog anjeun. Kuring kapanggih nembe ku maca hiji.
      Patarosan abdi naha aya naon dll pikeun linking kalawan gambar satelit di Yahoo.
      Simkuring gaduh Google Earth, ve, Yahoo Maps, tapi dina sababaraha kasus, Yahoo boga Gambar résolusi luhur satelit mana gé keur leutik. Anu jadi pertanyaan kuring kalayan Yahoo linkear peryogi satelit.

      Hatur nuhun tur buka! Butuh hiji informasi online pisan kana Manifold. Eta bakal alus mun balik nyieun tutorials leutik basajan tur konkrit pikeun magang pamaké (kawas kuring) isu. Hatur nuhun!

      Gerardo

    Ninggalkeun comment hiji

    email alamat anjeun moal diterbitkeun.

    Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.