Kumaha nu Pajak Harta di nagara 27 sakuliah dunya

Kertas ku Ignacio Lagarda Lagarda, grafik mintonkeun hubungan ngeunaan PDB pajeg harta di Amérika Latin.

cadastre pajeg sipat

Contextualizing Mexico ngeunaan dunya, urang tingali yen pajeg ieu bener henteu sakumaha wawakil sakumaha dibandingkeun nagara séjén. Urang nempo yén Kosta Rika, Panama, Bolivia, Él Salvador jeung Chili nu luhur, nu sarupa jeung pamadegan Slowakia, Céko, Austria, Hungaria, Turki, Jerman, Norwégia, Portugal, Polandia jeung nilai Finlandia. Bari Uruguay, Paraguay sarta Argentina nu dibandingkeun Bélgia, Irlandia, denmark, swedia jeung Yunani. Questionable tempo yén GDP loba nagara ieu teu boga kasaimbangan jeung indéks Gini sarta ngabalukarkeun kituna disangka tina kateusaruaan sosial.

cadastre pajeg sipat

Jeung budaya umum, éta metot ningali tabel di handap summarizes kumaha pajak sipat jalan di nagara 27, nu 62% ieu dikumpulkeun ku pamaréntah puseur sarta 48% ku pamaréntah lokal atawa kotamadya.

nagara

pajeg sipat kaayaan

Kanada

Paling kotamadya ngumpulkeun pajeg real estate di varying ongkos, kaasup tanah, gedong komérsial jeung harta padumukan. The kotamadya ogé ngecas pajeg dina ronjatan ka enggon.

AS

Jurisdictions handap tingkat kaayaan biasana maksakeun pajeg harta mun boga real estate. Sababaraha sipat tangible (jeung intangibles sejenna), aya ogé taxed di loba nagara. assessment biasana dumasar kana persentasi nilai pasar. pajeg sipat anu deductible keur pajeg dina panghasilan.

Rusia

Landowners kudu mayar pajeg tanah diitung dina hiji nilai prasetél. Laju pajeg nu ditangtukeun dina rubles na relatif kalindih.

Polandia

Pajak estate di Polandia dieusi mun individu jeung entitas ekonomi, kaasup usaha kaayaan sarta ventures gabungan. pajak dihasilkeun tina nilai tanah jeung wangunan teu dipaké dina hubungan tatanén. ongkos Pajak rupa-rupa luyu jeung jinis sipat. ongkos maksimum téh: Pikeun gedong apartemen, PLN 0.18 per méter pasagi pikeun gedong dipaké pikeun tujuan komérsial. 6.63 PLN per méter pasagi pikeun gedong sejen, PLN 2.21 per méter pasagi pikeun surya halam, 2% tina nilai na, daratan dipake pikeun tujuan komérsial, PLN 0.22 per méter pasagi.

Bulgaria

Kabéh boga sipat di Bulgaria anu poko keur pajeg dina wangunan, dasar pajeg ngarupakeun nilai ditangtukeun ku pamaréntah. Ongkos rupa-rupa antara 0.2% na 0.6%. pajak kudu dibayar quarterly kana kotamadya.

Slowakia

Pajak sipat ieu levied on boga real estate, sarta dasar pajeg nyokot kana akun duanana lahan jeung wangunan. Ongkos gumantung kana jenis jeung kualitas taneuh, ukuran sarta nilai Kalolobaan wangunan padumukan na anu poko keur pajeg harta. Ongkos gumantung kana jenis wangunan sarta pamakéan na. sababaraha iwal ditagihkeun.

Céko

Landowners anu poko keur pajak. Ongkos rupa-rupa luyu jeung guna lahan (dina kasus lahan pertanian), sarta di wewengkon Anjeun tur tipe, (dina kasus lemahna lianna) boga Gedong anu poko keur pajeg dina wangunan. Ongkos rupa-rupa gumantung kana spasi lanté sarta pamakéan wangunan.

Romania

Pajak sipat on wangunan anu taunan, sarta diitung nepi 1.5% tina nilai wangunan. Pajak harta di darat oge taunan sarta diperkirakeun antara L na L 15 120 per méter pasagi. Pajak sipat on lahan pertanian henteu sarua diantara tilu L na L 14,000 45,000 per hektar, gumantung kana klasifikasi tanah.

Slovénia

pajeg sipat ieu levied dina nilai tina wangunan, saperti ditangtukeun ku pamaréntah. nerapkeun ongkos kutang, teu leuwih gede ti 1.5%. Sababaraha constructions anu dibebaskeun. Pajak harta ogé lumaku pikeun parahu.

Hungaria

pajeg geus dicas mun boga sagala jenis wangunan. Dasar pajeg bisa jadi aréa mangpaat floor, atawa nilai pasar harta, saperti mutuskeun ku munisipalitas nu. Aya "Pajak dina harta undeveloped", anu lumaku pikeun kabéh plot darat nu bisa jadi diwangun. Laju maksimum pajeg ieu HUF 100 per méter pasagi.

Australia

Pajak darat mangrupa pajak taunan maranéhna kudu mayar sagala boga tanah di unggal nagara, kaasup Téritori Australia Ibu. Dina unggal kaayaan eta nyadiakeun remisi lengkep atanapi parsial pajeg luyu gumantung boh mangrupa harta éta tempat tempatna taxpayer nu. ongkos Pajak rupa-rupa antara nagara.

Jepang

Individu jeung pausahaan nu sorangan real estate lokasina di Jepang nu matuh ka pajak sipat disebut "Niley Pajak Land". pajeg Ieu 0.3%. Dasar pajeg sacara umum nyaéta 70% kana 80% tina nilai pasar. Sababaraha jenis di sipat anu dibebaskeun tina pajeg ieu, kayaning darat dipaké ku individu pikeun tinggal sorangan, disadiakeun wewengkon total teu ngaleuwihan 1,000 méter pasagi.

Malasia

pajeg harta di Malaysia disebut "Pajak gains sipat Real". pajeg ieu boga muatan on ongkos nyirorot tina 20% kana 5%, gumantung kana jaman ngalibetkeun gains atawa karugian ibukota dianggap ngalawan pajak on kauntungan earned dina sataun ayeuna atanapi di taun kahareup, iwal dina kasus dispositions biasa parusahaan real estate. Hiji individu bisa menta hiji pajeg Malaysia waiver pikeun ngamangpaatkeun sipat sakumaha tinggal hiji. Rm remisi 5,000 atanapi 10% tina kauntungan chargeable, whichever nyaeta gede, ditangtukeun ku sakabéh individu tanpa wangenan tinimbang ngajaga status salaku warga Malaysia.

Singapura

pajeg ieu disebut "Pajak Harta". pajeg Ieu taunan sarta laju lumaku téh 4% keur residences boga-nempatan, sarta 13% keur sakabeh kaperluan lianna.

Cina

Kabéh urang terang aya anu pajeg dina real estate jeung ajén muatan darat.

NZ

otoritas pajeg Lokal ngumpulkeun pajeg dina sipat nyata.

India

Kotamadya ngecas pajeg harta.

Tailandia

pajeg ieu disebut "Harta jeung Pajeg Tanah". Boga tanah atawa gedong di wewengkon ditunjuk nunut ka pajeg taunan boh di handapeun Act Pajak Development Lokal of 1965 na Act Pajak 1965 sahiji. Pajak ngembangkeun lokal dumasar kana nilai judged (sic) taneuh. Laju taunan nyaéta 12.5% tina pangajen panghasilan harta.

Péru

Pajak sipat ieu dumasar kana nilai resmi, sarta geus boga muatan ka badan légal jeung individu owning real estate désa atawa pakotaan. pajeg geus dicas dina nilai agrégat sadaya pasipatan makéna mayar. The Bulan téh .2% dina munggaran .6 pajeg lima belas unit% keur sixteenth hiji pajeg Unit sixtieth, sarta 1% nu ngaleuwihan jumlah ieu.

Guyana

Dina Guyana pajak sipat disebut Pajak Harta, sarta mangrupa pajak taunan boga muatan dina "harta net" di tungtung taun. sipat Net nyaeta jumlah ku nu nilai total tina sipat naon baé ngaleuwihan nilai total sadaya hutang dicekel ku jalma éta. harta ngawengku sakabeh harta movable na immovable tina hak-hak individu nanaon nu, épék pribadi (lokasina di Guyana atanapi nguap), sarta gains ti diobral tina harta atawa duit atawa Investasi ngalambangkeun gains misalna. Sababaraha debits anu kaasup dina itungan sipat net, sarta lobana deductions bisa dijieun tina harga harta lamun harga anu anu jadi dadasar pajak. Umumna diomongkeun, harga mayar ieu dipaké dina hubungan sipat kaala dina atawa sanggeus 1 1991 January, sedengkeun nilai pasar anu dipaké dina hubungan jeung pasipatan kaala saméméh tanggal éta. Ongkos pajeg sipat for jeung sya aya 0% keur mimiti G $ 500,00, 0.5% keur di handap G $ 5 juta sarta .075% keur naon matuh Jumlah kana pajeg. Ongkos pajeg kanggo individu anu 0% keur mimiti G $ 5 juta, 0.5% keur di handap G $ 5 juta sarta .075% keur naon matuh Jumlah kana pajeg.

Venezuela

Pajak dina real estate, ieu dumasar kana nilai harta, nurutkeun kana assessment ku otoritas prihatin. Pajak umumna ngeunaan 0.1% tina pangajen anu. pajeg Ieu taunan, tapi biasana moal dibayar dugi sipat hiji dijual.

Bélis

Sababaraha waragad keur ditumpukeun ku otoritas kota di kacamatan jeung desa ka residences. pajak oge ngahasilkeun real estate luar watesan kota. pajak nyaeta ngeunaan 1%.

Kosta Rika

Pajak sipat disebut Pajak Land jeung dieusi nurutkeun kana nilai ngadéklarasikeun atanapi ditaksir taneuh tur permanén wangunan, struktur jeung fasilitas, kaasup mesin sarta alat-alat anu mangrupa bagian tina wangunan. pajak kudu dibayar quarterly. Sipat hargana sahandapeun c 150,000 dibebaskeun pajeg

Panama

real estate lokasina di Panama, désa atawa urban, anu poko keur pajeg sipat disebut "pajeg milik". Pamilik kedah mayar fee a nurutkeun rupa skala kutang of 1.4% tina nilai luhur 10,000 balboas, anu 2.1 75,000% luhureun balboas. dasarna ditangtukeun ku nilai Komisi Land. Aya sababaraha iwal, kaasup wangunan jeung kamajuan dipaké ku amal atawa badan publik atawa pikeun maranéhanana sipat sareng nilai handap ka balboas 10,000.

Ékuador

Kotamadya kumpulkeun hiji pajeg taunan dina sipat désa jeung urban disebut "Pajeg di sipat salaku pakotaan jeung désa". pajak dumasar kana nilai resmi kirang deductions nanaon. Ongkos anu kawilang saeutik. Mun taxpayer a boga sababaraha sipat, nilai anu dikelompokkeun ku munisipalitas, sarta manglaku ka total nilai per munisipalitas.

Guatemala

Pamilik real estate lokasina di Guatemala kedah mayar hiji pajeg sipat taunan disebut "pajeg Tunggal on real estate". Nilai lumaku téh nu kapanggih dina register resmi harta, sanajan otoritas pajeg bisa marios nilai. ongkos Pajak mimitian ti 0% keur mimiti Q 2,000, 0.9% kana nilai wae gede ti Q 70,000.

Honduras Kotamadya ngumpulkeun pajeg di hormat tina real estate salaku pakotaan jeung désa ti nilai rateable. balitungan pajeg real estate urban ngemutan nilai darat jeung kamajuan; pikeun pasipatan désa urang tambahkeun nilai pepelakan permanén. Saatos ngitung nilai rateable tina harta, laju mimitian ti 2.50 mun 3.50 lempiras per sarébu, nu bisa ditingkatkeun laun dina nilai euweuh gede ti 0.50 per taun lumaku. Sajaba ti éta, hukum ngamungkinkeun unggal 5 taun aya diropéa nilai cadastral na menyimpulkan perséntase kalawan populasi.

Méja dicandak tina produksi Miguel Ángel Montoya Martín del Campo dina publikasi na «Analisis perbandingan ngeunaan situasi pajeg harta di nagara-nagara anu sanésna».

Hiji Balesan to "Kumaha dina Pajak Harta di nagara 27 tina dunya"

  1. Di Kolombia, pajak dina perumahan sareng sadaya jinis konstruksi disebut pajak harta, disimpen ku pamaréntahan kalayan sanés sareng éta maling paling gedé anu tiasa aya, ayeuna parantos aya rébuan juragan, INGGRIS KUMAHA anu teu tiasa mayar , anu teu mayar ayeuna di awal taun teu tiasa dilakukeun diskon tina 10 persen sareng upami henteu mayar waktuna pamaréntahan ngecas kapentingan standar anu dicaram tina ngecas ka jalma alami atanapi badan naon waé di nagara tapi Pamarentah upami teu sareng ngajalankeun dinten-dinten, salaku conto kuring nyarioskeun yén kuring teu tiasa mayar pajeg imah pikeun opat taun dina tungtungna kuring junun mayar hutang sareng kapentingan éta parantos sami sareng hutang !!! Kolombia naha nagara éta nempatan tempat kalima dina kateusaruaan sareng ketidakadilan sosial. Dina korupsi dina bagian DASAS, YOU MUDAH UNTUK NTU PERTAMA.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.