Salaku gawé dina wates dua wewengkon UTM

Urang mindeng minuhan masalah gawe dina wates teh zone UTM, sarta kami nempo koordinat teken lantaran aya teu jalan.

Kusabab masalah

Sababaraha waktu ka tukang kuring dipedar Pamahaman koordinat UTMDi dieu kuring bakal museurkeun ngan dina masalah. Bagan di handap ieu nunjukeun kumaha antara Kosta Rika, Honduras jeung Nikaragua aya parobahan antara wewengkon 16 na 17; nu ngakibatkeun yen jalma koordinat ditandaan di kalangan bodas nu diulang. Hiji titik dicokot dina Honduran Mosquitia, upami eta teu ngomong yén éta di wewengkon 17 bakal digolongkeun kana Guatemala di wewengkon 16 bari hiji on Atlantik basisir Nikaragua urang bakal tumiba kana Pacific Ocean, ngan lumangsung hiji dina Island Caño di Kosta Rika.

Karya di wewengkon béda utm

Ieu alatan dina UTM grid nyokot méridian sentral, hiji x koordinat tina 500,000 na aya dugi anjog ka wates zone. Ku cara kieu aranjeunna pernah bakal négatip. Tapi akibatna, koordinat henteu unik, nu terus-terusan dina tiap daerah na di unggal beulahan bumi.

Kumaha carana ngajawab

Kuring make conto ieu ngagunakeun Microstation Geographics kiwari Bentley Peta, AutoCAD kedah kasampak kawas: abdi hoyong georeference hiji gambar, ngabogaan opat koordinat tina juru. UTM mustahil, lantaran lamun ngasupkeun titik, dua baris turun kana Guatemala.

1. Ngarobah geografis koordinat UTM. Ieu bisa dipigawé kalayan sagala program éta kaluar aya saméméh Kuring Filed lambar a Excel ngajadikeun kali ieu. Hasilna urang kudu kieu:

-85.1419,16.2190
-83.0558,16.1965
-83.0786,14.2661
-85.1649,14.2885

2. Ngarobah sistem koordinat dina Microstation. Ieu sangkan bisa ngasupkeun titik dina format éta.

Karya di wewengkon béda utmEta dijieun ku: Parabot> koordinat Systems> master

Di dieu urang pilih ikon munggaran (édit master) Jeung dituduhkeun yén sistem koordinat nyaeta geografi. salawasna ngajaga Datum WGS84.

Teras pilih panel pilihan sarua ieu ngawasaan jeung toko. Sistim bakal menta kami sabagian patarosan pikeun mastikeun kami nyaho naon hartina, urang nampi sadaya tilu kali. Ti ayeuna, urang tiasa asupkeun koordinat dina lintang / bujur.

Karya di wewengkon béda utm3. Lebetkeun koordinat. Ieu, keur sababaraha titik dipigawé liwat keyin; Urang ngaktipkeun titik paréntah, teras ti keyin nu wrote:

XY = -85.1419,16.2190

Karya di wewengkon béda utmUrang lakonan hal nu sarua pikeun batur:

  • XY = -83.0558,16.1965, asupkeun
  • XY = -83.0786,14.2661, asupkeun
  • XY = -85.1649,14.2885, asupkeun

Mun anjeun teu hoyong megatkeun kalapa nu aranjeunna tiasa nyimpen aranjeunna dina txt a na ngimpor ka paréntah nyaéta dijieun pikeun eta.

gambar Georeferenced.

Karya di wewengkon béda utmHasil tina ngasupkeun titik anu aya dina dua sisi tina wates di wewengkon éta.

Ayeuna kabeh eusina nyaeta muka gambar. Hal ieu dilakukeun ti manajer raster, nunjukkeun yén gambar jadi sarat interactively tur nunjukkeun titik kénca luhur lajeng ka katuhu handap.

Aya nu boga eta:

Karya di wewengkon béda utm

Naon ngeunaan plot:

Hal sarupa lumangsung kalawan sipat anu pihak ku wates zone; naon anu dipigawé téh nu ngadamel hucu geografis ka boga deployment tunggal. Éta idéal dina éta aréa ngangkat titik ku netepkeun GPS pikeun néwak koordinat geografis.

Balesan keur 17 "Gawe di wates dua zona UTM"

  1. Kaula teu yakin kuring ngartos naon ngeusian.
    Lamun ragrag antara dua wewengkon Abdi rephrase maké koordinat geografis, tipe lintang / bujur.
    Kumaha anjeun mimitina?

  2. Kuring ngagaduhan PROBLEM PLEASE A PLOT AYAU ANTARA DUA DUA: 17 18
    NOT ngabéréskeun AS
    Di sawah AS Kuring geus rephrase
    Haté IN GOOGLE koordinat hoyong Excel nyalin aya nu bisa getol gancang VA Hatur nuhun cukup
    AAGRACIAS

  3. Hiji pilihan nyaéta anjeun ngintunkeun ka Google Earth sareng didinya anjeun pariksa ku ngaktipkeun grid derajat. Salam ka darat danau gunung pas urang ka sana aya tuangeun manggang.

  4. Kuring boga masalah di handap ieu
    Kuring boga XY koordinat format, ditambahan ieu digolongkeun kana 16 ZONA tapi nyangka batur turun di 17 zone, sakumaha Abdi terang ti mana aréa anu?

  5. Kuring wgs84 titik aréa 17N na I bade nampilkeunana dina bentuk sabudeureun nagara di aréa WGS 84 17 Selatan, proyek di arcgis 10.2 ngalakukeun ceunah kasalahan, hatur nuhun pikeun pitulung anjeun
    Wasalam

  6. pangajaran teknis Alus, abdi miharep neruskeun diajar pangaweruh ieu lajeng ngajalankeun ngaliwatan programas.Les maranéhna I kirimkeun ka rundingan perlu beforehand sarta keukeuh aranjeunna ayaan nya teknologi tinggi na dilarapkeun ka geodesy sarta topografi.

  7. Éta dilawan.
    Anjeun tiasa ngarobih wétan anu palsu, supados meridian sentral aya panjang anu ngamungkinkeun anjeun gaduh sadayana dina jalur anu sami. Kalayan karugian anu koordinat anjeun robih.
    Cara sejen geus gawe dina lintang na bujur.

  8. Friend'm dipake dina Arcgis 9.3, anjeun nyaho kumaha eta bisa pindah ka zone tunggal.

    Hatur nuhun pitulung anjeun

  9. Hatur nuhun sobat, naha anjeun tiasa ngabantosan kuring, abdi gaduh bentuk inpormasi tina daérah pangajaran di dua daérah anu béda 17S sareng 18S, aranjeunna dina sistem rujukan WGS84 sami. Hal ieu ngajantenkeun inpormasi ngajempolan kusabab janten di daérah anu béda sareng kuring peryogi aranjeunna ngan ukur dina 18S.

    Gening dina blog anjeun

    Andrea-Ékuador

  10. Lama anu alus blog anjeun, tapi seueur publisitas anu sieun, sigana yén anjeun nekad, kuring terang yén anjeun henteu badé nyetél kuring, sateuacan éta kualitas, tapi tagihanana ngarobah konsép «padamelan» anjeun.

  11. Abdi henteu terang Perlu dibuktikeun, gambar tiasa ngalaksanakeun unjukan, tapi nalika nyiptakeun peta panyebaran énggalna tiasa aya dina koordinat géografis, ku kituna kedah dicabut dina laleur.

  12. Sarta di Manifold, anjeun bisa ngagabungkeun dua orthophotos (nu PNOA, UTM) kalayan béda Huso?
    Gracias

  13. Hello kaleresan aya nu kieu pisan alus, tapi Abdi hoyong q punten nyusun artikel ngeunaan kumaha gawe dina hiji wewengkon tumpang tindihna.

    Masalah kuring gaduh nyaeta q q nagara kuring Bolivia tilu zone ieu 19, 20 na 21 na I koordinat lolobana ieu dina waktos 19, tapi bagian tina eta asupkeun zona 20 (tindih aréa).

    Kuring hayang nanya maksudna bakal boga pakasaban q q dina dua zona atanapi ngan hiji spindle.

    Hatur nuhun sateuacanna kanggo kerjasama anjeun sarta kabeneran q nyaéta kaca buenisima, Siguan maju deui hatur nuhun pikeun pitulung anjeun.

  14. Kuring nebak anjeun bahas ngeunaan data tanpa aya georeference. Kitu ogé, anjeun ditugaskeun titik rujukan sareng mindahkeun aranjeunna, jalma anu murag di zona sanésna ngarobih kana garis lintang sareng bujur.

  15. formulir Ieu alus gawé, tapi aya salah sahiji jéntré, tur ngaluyukeun titik tina tumpang tindihna mun anjeun realizao kalawan theodolite éléktronik

  16. formulir Ieu alus gawé, tapi aya salah sahiji jéntré, tur ngaluyukeun titik tina tumpang tindihna mun anjeun realizao kalawan theodolite éléktronik

  17. Kusabab balad sapertos kitu ngucapkeun salamet anjeunna dina blog na, sakedik jalma di jagat ieu ngaungkeun bagian tina waktosna pikeun ngadukung koléktif dina aplikasi anu beda-beda survey sareng teknik sipil, kuring parantos ngiringan masalah anu anjeun nyebarkeun sedeng ieu pikeun sababaraha sasih , bagian ti éta parantos ngajantenkeun kuring salaku alat kanggo waktu anu pondok, saprak dina urusan tanaga kuring kuring milari salaku kadis sareng salaku aspék swasta pribadi kuring ngagaduhan stasion SOKKIA 630RK, sareng sanaos kusabab padamelan kuring mah ngarang kuring nyegah kuring ngahaturanan diri ka topografi salawasna Kuring milarian jejer anu ngajantenkeun kuring diropéa dina sagala kartografi sareng produk rékayasa sipil, saé kanggo henteu ngalegaan nyalira kuring ngucapkeun pamit.

    Atte: Emerson Marin
    Banten, Anaco Edo. Anzoategui.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.