Cara nyieun link di Manifold GIS

Hyperlink sok diperyogikeun dina peta, kami parantos nganggo, contona, dina lapisan cadastral pikeun ngahubungkeun poto, sertipikat cadastral, akta pendaptaran atanapi dina kasus lapisan kotamadya pikeun ngahubungkeun inpormasi anu aya hubunganana sareng daérah éta, utamina anu henteu éta gampang ditabél. Urang bakal ningali dina hal ieu kumaha nyiptakeun hyperlink dina peta nganggo program GIS manifold.

1. lapisan

Manifold nanganan file nganggo extension .map, anu dina dirina sami sareng geodatabase pribadi, dimana gambar, lapisan vektor, tabel, sareng sajabana tiasa disimpen. Tapi aya ogé ngan ukur tiasa ngaitkeun file sapertos mxd ArcGIS.

Ku kituna pikeun associating hyperlink a, obyék kudu boga méja; ieu bisa jadi kaluar tina peta (numbu) atawa malah dina tipe database éksternal Oracle, MySQL jsb

2. Kumaha atuh eta

Kahiji nyaeta pikeun nambahkeun hiji kolom anyar anu ngaran na tipe ditugaskeun, dina hal ieu urang milih url.

gis hyperlinking manifold

Lajeng arah file ieu pakait ieu disimpen, bisa jadi lokal, di salah sahiji disk tina mesin, hiji intranet IP atawa ngaran komputer atawa malah dina Internet sareng jenis URL http: //

Manifold narima alamat kalawan spasi masih web url, éta ngajadikeun transformasi karakter nalika nelepon obyék.

gis hyperlinking manifold

3. hasilna

Ukur keur muka hyperlink di ieu diklik dina peta tur ieu raises file dina program masing-masing.

gis hyperlinking manifold

Teu angkat hyperlink salaku objek primér, geus diklik ngagunakeun konci kontrol, sahingga bakal ngangkat tabel data pakait sareng obyék.

gis hyperlinking manifold 

Kedah ngirim file ka layanan IMS, hyperlink di dijaga, ieu téh salah sahiji trik dipaké pikeun digawekeun ku sababaraha file dina ieu publikasi IMS salaku urang nempo ka tukang sababaraha dinten.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.