Salaku georeferencing peta discan

Samemehna urang dikaitkeun kana cara ngalakukeun prosedur ieu ngagunakeun MicrostationSarta sanajan éta hiji Turun gunung gambar Google Earth, éta lumaku sarua jeung peta kalayan UTM koordinat tangtu.

Ayeuna hayu urang tingali kumaha ngalakukeun prosedur sarua ngagunakeun manifold.

1. Koordinat Meunangkeun Control nunjuk

sahenteuna opat titik dina peta anu diperlukeun ku koordinat dipikawanoh ... panon, sarta ogé projecting yén éta ogé bisa jadi NAD27, WGS84 atawa séjén. Umumna koordinat ieu dina sudut kawas gambar di handap ieu.
koordinat UTM

Mun anjeun teu boga koordinat peta, ieu bisa dicokot di sawah jeung GPS, ngagunakeun eta titik diwanoh jelas. Dina hal ieu kuring dipaké basa Thales Mobile Mapper sarta séjén pikeun néwak éta titik, teras Kuring geus dipigawé koreksi diferensial Mobile Mapper Kantor jeung akurasi sahiji titik anu submeter.
titik GPS diangkat

gambaranSakali data ti toko dina file Excel dua kolom, hiji keur koordinat x (panjangna) jeung hiji keur jeung koordinat (lintang)

Pikeun ngimpor gambar ngagunakeun Manifold file / impor / gambar tur pilih gambar discan.
2. Impor Control titik ka System Manifold

Manifold dipilih ti file / impor / gambar tur pilih pilihan pikeun xls file, terus teang file.
clip_image002 [4]Hiji kotak dialog mucunghul, Anjeun kudu pilih kolom ngandung data dipikaresep.

kolom: Simpen dipariksa di kolom X 'sarta Y', di séjén dipiceun cek.

X / Bujur: X '

Y / Lintang: Y '

Ayeuna klik Buka, sarta tabél ieu otomatis diimpor kana manifod file.

3. Napelkeun data proyéksi diimpor

Dina jandéla Project kami klik tombol katuhu dina gambar karek diimpor (tungtung *titik gambar) Jeung menu pull-handap milih Asupkeun proyéksi. Atur sistem koordinat dina hal ieu kami nganggo zone UTM 16N, sarta datum WGS84.
gambaran

4. Nyieun checkpoints.

Pikeun menu nu "Parabot / ngaropea" sarta kotak dialog mana kotak pikeun milih unfolds kontrol nunjuk lajeng nutup.

Ka katuhu kotak layar ditémbongkeun Kontrol nunjuk, a klik alat nu Anyar Control PointSarta kami nempatkeun unggal titik kontrol ngagunakeun snap ka titik, peta ieu lamun urang terang juru.
gambaran

Pikeun peta kami geus dicokot titik kalayan importarmos GPS éta file DXF kalawan pilihan nu File / impor / gambar tur pilih kategori DXF payel. sésana téh sarupa jeung hambalan saméméhna, salawasna assigning léngkah 3 titik proyéksi.

5. Georeferencing gambar discan

Pikeun ngimpor gambar dipilih payil file / impor / jpg teken ku milih pilihan, atanapi format anu boga gambar urang. Teras we tambahkeun proyéksi handap léngkah 3 titik.
Ayeuna urang muka gambar ku ngaklik ka dinya, tur pilih alat nu Anyar Control Point, nyirian tiap titik dina lokasi anu sarua tina item nu didaptarkeun di luhur, sarta di persis urutan sarua maranéhanana ditugaskeun dina peta.

clip_image002 [6]Ayeuna pilih kotak Control nunjuk ngadaptar, y deployed dina kotak anu dipariksa parameter di handap ieu:

  • Rujukan: Mosaic
  • Metoda: Affine (skala, shift, muterkeun) lajeng dipencet OK

    Pikeun nyimpen gambar dina hiji format georeferenced ukur katuhu pikeun ngalakukeun ieu, lajeng ngekspor. Anjeun tiasa nyimpen format .ecw nu geus cukup lampu.

Tangtu cara pangalusna keur georeference hiji gambar tina Google Earth (atawa Virtual Bumi atawa Yahoo Maps) kalawan manifold nyaeta glued langsung ka jasa gambar ... anjeun simpen sadaya perangna ieu.

Balesan keur 11 "Salaku georeferenced scanning peta"

  1. Lamun anjeun ngimpor leuwih ti 50 titik manifold keur ngahasilkeun garis kontur, titik manifold na ngan nempatkeun bunderan sabudeureun éta ngalambangkeun kurva jeung lolobana pesawat daun kuring dina interval tunggal ...... nu peryogi ngaropéa sagala pilihan pikeun abdi tiasa generarme cornering hadé tur kumaha abdi tiasa ngarobah jangkung maksimum sarta minimum nalika generating garis kontur ??????

  2. Kuring scanning peta cadastral pikeun georeferenciarlos lajeng aya skala 5000 na 10000 ngeusian MS Descartes jeung ERDAS, dina waktu nu resampling dina duanana mangrupakeun pilihan pikeun ngeset nilai piksel pikeun maranéhanana skala nu kedah, upami batur boga rumus jelas hatur nuhun,

  3. Hatur nuhun pisan kanggo ngeposkeun ieu. Tapi kuring badé naroskeun patarosan anjeun, upami anjeun bageur ngawalonna, kumaha kuring tiasa "georeference" peta dina pdf pormat »terang sababaraha titik dina garis lintang sareng bujur

  4. Anu kajadian éta, éta bakal hese pikeun anjeun resep, kusabab kurva bumi anu dina skala éta mangaruhan gambar ngan ukur opat juru. Kuring anggapna hoyong ngadamel méru sareng peta, anu pasti didamel nganggo skala precision anu langkung ageung, dimana kurva bumi dianggap.

    Naha anjeun beuratna teuing gambar boga tampilan anu?, Atawa malah Anjeun pikeun ngirim kuring layar print tina naon anu lumangsung kana layar AutoCAD.

    redaktur (di) egeomates (titik) com

  5. Hatur nuhun COMENTARION G!, Meureun kuring misspoke kalawan téma wewengkon, naon kajadian éta kuring diusahakeun georeferencing peta Peru ku RASTER desain maké format pikeun anjeun nunjukkeun koordinat geografis, sedengkeun négatip ku CLARO janten kidul jeung W, tapi kajadian ka ngagunakeun opat titik gambar teu cocog TO koordinat diatur dina posisi BENER HIS, aya béda, meureun nu bisa dipungkas ku cara ningkatkeun titik, tapi perhatian IS dina kayaan IF I tina citakan gambar dua méridian dina AUTOCAD peta keur visualizing kawas dua garis paralel, anu teu sigana bener mah (nu bener mah lamun Abdi lepat) ... Abdi hoyong ngartos kumaha AUTOCAD peta jalan koordinat geografis,
    Hatur nuhun.

  6. Dina koordinat geografis henteu aya spindle, supados henteu mangaruhan. Koordinat tiasa tina bentuk: 87.7890, 15.654

    Naon anu diperlukeun éta format nu mangrupa unit gawe dina koordinat geografis.

  7. Peryogi kauninga kumaha bisa Halo GEOREFERENCIARSE IN AUTOCAD gambar IN geografis koordinat WHERE gambar georeferencing ngandung leuwih ti pamakéan, AS kasus Peru ngabogaan 17, 18 19 jeung wewengkon.
    salam

  8. Lorenz Baraya, I commented bisi kuring, abdi biasana resep ngagunakeun Microstation Descartes pikeun ngubaran gambar sakumaha Manifold pisan kawates lamun rék ngalakukeun leuwih ti gambar ngan manjang

  9. hatur nuhun munggaran pikeun artikel metot nu keur medarkeun, Jigana éta alternatif sumber penting pikeun loba pamaké Manifold (anu nyarita sabagian Spanyol).

    Paké Manifold waktos rélatif pondok tur Kami a desepcionado saeutik kalayan prosés georegistración gambar nu teu ngameunangkeun acara residual di unggal titik jeung transformasi rms saméméh ngarekam naon mindeng anu diperlukeun pikeun pariksa kualitas sahiji titik kadali nu dipilih (ogé, manual nyebutkeun bisa nyieun permukaan mindahkeun lajeng ngaleupaskeun resiuales jangkung lajeng ngitung rms sacara manual ...).

    Anjeun ngajawab anjeun kakurangan Manifold sapertos (misalna. Dina RUU cadastre nagara Anjeun atawa batur)?

    Wasalam

  10. Dimana abdi tiasa nampi software pikeun GPS Thales Mobile Maper ce

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.