Salaku georeferencing peta discan

Samemehna urang dikaitkeun kana cara ngalakukeun prosedur ieu ngagunakeun MicrostationSarta sanajan éta hiji Turun gunung gambar Google Earth, éta lumaku sarua jeung peta kalayan UTM koordinat tangtu.

Ayeuna hayu urang tingali kumaha ngalakukeun prosedur sarua ngagunakeun manifold.

1. Koordinat Meunangkeun Control nunjuk

Sahenteuna opat titik dina peta sareng koordinat anu dipikabutuh dibutuhkeun ... panon, sareng kalayan ramalan anu tiasa waé NAD27, WGS84 atanapi anu sanés. Umumna koordinat ieu aya di juru sapertos gambar di handap ieu.
koordinat UTM

Dina kasus peta anu henteu ngagaduhan koordinat, ieu tiasa dicandak di lapangan nganggo GPS, nganggo titik anu jelas tiasa dikenal. Dina hal ieu kuring parantos nganggo dasar Thales Mobile Mapper sareng anu sanés pikeun néwak poin-poinna, maka kuring parantos ngadamel koreksi diferensial sareng Mobile Mapper Office, janten presisi poinna submetric.
titik GPS diangkat

gambaranSakali data ti toko dina file Excel dua kolom, hiji keur koordinat x (panjangna) jeung hiji keur jeung koordinat (lintang)

Pikeun ngimpor gambar ngagunakeun Manifold file / impor / gambar tur pilih gambar discan.
2. Impor Control titik ka System Manifold

Manifold dipilih ti file / impor / gambar tur pilih pilihan pikeun xls file, terus teang file.
clip_image002 [4]Hiji kotak dialog mucunghul, Anjeun kudu pilih kolom ngandung data dipikaresep.

kolom: Simpen dipariksa di kolom X 'sarta Y', di séjén dipiceun cek.

X / Bujur: X '

Y / Lintang: Y '

Ayeuna klik Buka, sarta tabél ieu otomatis diimpor kana manifod file.

3. Napelkeun data proyéksi diimpor

Dina jandéla Project kami klik tombol katuhu dina gambar karek diimpor (tungtung *titik gambar) Jeung menu pull-handap milih Asupkeun proyéksi. Atur sistem koordinat dina hal ieu kami nganggo zone UTM 16N, sarta datum WGS84.
gambaran

4. Nyieun checkpoints.

Pikeun menu nu "Parabot / ngaropea" sarta kotak dialog mana kotak pikeun milih unfolds kontrol nunjuk lajeng nutup.

Ka katuhu kotak layar ditémbongkeun Kontrol nunjuk, a klik alat nu Anyar Control PointSarta kami nempatkeun unggal titik kontrol ngagunakeun snap ka titik, peta ieu lamun urang terang juru.
gambaran

Pikeun peta kami geus dicokot titik kalayan importarmos GPS éta file DXF kalawan pilihan nu File / impor / gambar tur pilih kategori file dxf. Sésana sami sareng léngkah sateuacanna, sok masihan proyéksi sareng léngkah-léngkah titik 3.

5. Georeferencing gambar discan

Pikeun ngimpor gambar kami milih file / impor / gambar milih pilihan file jpg, atanapi format anu ngagaduhan gambar urang. Teras we nambihan proyéksi nuturkeun léngkah-léngkah dina titik 3.
Ayeuna urang muka gambar ku ngaklik ka dinya, tur pilih alat nu Anyar Control Point, nyirian tiap titik dina lokasi anu sarua tina item nu didaptarkeun di luhur, sarta di persis urutan sarua maranéhanana ditugaskeun dina peta.

clip_image002 [6]Ayeuna pilih kotak Control nunjuk ngadaptar, y deployed dina kotak anu dipariksa parameter di handap ieu:

  • Rujukan: Mosaic
  • Metoda: Affine (skala, shift, muterkeun) lajeng dipencet OK

    Pikeun nyimpen gambar dina format georeferénsi, anjeun kedah pencét katuhu dina gambar éta, teras ékspor. Éta tiasa disimpen dina format .ecw anu cukup enteng.

Tangtu cara pangalusna keur georeference hiji gambar tina Google Earth (atawa Virtual Bumi atawa Yahoo Maps) kalawan manifold nyaeta glued langsung ka Jasa gambar ... sareng anjeun nyimpen ieu perang.

11 Balesan kana "Kumaha georeferénsina peta anu dipindai"

  1. Nalika ngimpor langkung ti 50 poin kana manifold pikeun ngahasilkeun garis kontur, manifold ngan nempatkeun titik sareng bunderan di sakurilingna anu ngagambarkeun kurva sareng kaseueuran pesawat ngantunkeun kuring dina interval anu sami ...... anjeun kedah ngarobih sababaraha pilihan pikeun yén kuring tiasa ngahasilkeun kurva ku cara anu langkung saé sareng kumaha kuring tiasa ngarobah jangkungna maksimum sareng minimum nalika ngahasilkeun garis kontur ??????

  2. Kuring scanning peta cadastral pikeun georeferenciarlos lajeng aya skala 5000 na 10000 ngeusian MS Descartes jeung ERDAS, dina waktu nu resampling dina duanana mangrupakeun pilihan pikeun ngeset nilai piksel pikeun maranéhanana skala nu kedah, upami batur boga rumus jelas hatur nuhun,

  3. Hatur nuhun pisan kanggo ngeposkeun ieu. Tapi kuring badé naroskeun patarosan anjeun, upami anjeun bageur ngawalonna, kumaha kuring tiasa "georeference" peta dina pdf pormat »terang sababaraha titik dina garis lintang sareng bujur

  4. Anu kajadian éta, éta bakal hese pikeun anjeun resep, kusabab kurva bumi anu dina skala éta mangaruhan gambar ngan ukur opat juru. Kuring anggapna hoyong ngadamel méru sareng peta, anu pasti didamel nganggo skala precision anu langkung ageung, dimana kurva bumi dianggap.

    Naha anjeun beuratna teuing gambar boga tampilan anu?, Atawa malah Anjeun pikeun ngirim kuring layar print tina naon anu lumangsung kana layar AutoCAD.

    redaktur (di) egeomates (titik) com

  5. Hatur nuhun kana koméntar G!, MUNGKIN JAJIBKEUN DIRIKEUN NGEUNAAN MASALAH ZONES, Naon anu kuring cobaan pikeun ngamajukeun peta PERU kalayan desain anu gancang, ngagunakeun formasi anu anjeun nunjukkeun pikeun koordinator GEOGRAPHical, jelas nimbang-nimbang Janten ka kidul sareng ka w, Tapi kajadian anu ngagunakeun opat titik gambarna henteu saluyu sareng koordinasi anu didirikeun dina posisi anu saleresna, aya anu kapendak, panginten anu tiasa di tambihan ku poin anu ningkat, tapi upami éta dimungkinkeun Kuring ningali aranjeunna salaku dua MERIDIAN dina peta AUTOCAD salaku dua garis PARALLEL, anu sigana henteu leres pikeun kuring (leres upami kuring salah) ... Abdi hoyong ngartos kumaha peta AUTOCAD jalanna koordinator GEOGRAPHIC,
    Hatur nuhun.

  6. Dina koordinat geografis henteu aya spindle, supados henteu mangaruhan. Koordinat tiasa tina bentuk: 87.7890, 15.654

    Naon anu diperlukeun éta format nu mangrupa unit gawe dina koordinat geografis.

  7. Peryogi kauninga kumaha bisa Halo GEOREFERENCIARSE IN AUTOCAD gambar IN geografis koordinat WHERE gambar georeferencing ngandung leuwih ti pamakéan, AS kasus Peru ngabogaan 17, 18 19 jeung wewengkon.
    salam

  8. Lorenz Baraya, I commented bisi kuring, abdi biasana resep ngagunakeun Microstation Descartes pikeun ngubaran gambar sakumaha Manifold pisan kawates lamun rék ngalakukeun leuwih ti gambar ngan manjang

  9. hatur nuhun munggaran pikeun artikel metot nu keur medarkeun, Jigana éta alternatif sumber penting pikeun loba pamaké Manifold (anu nyarita sabagian Spanyol).

    Kuring parantos nganggo Manifold kanggo waktos anu pondok sareng kuring rada kuciwa ku prosés georegistrasi gambar kusabab éta henteu kéngingkeun nunjukkeun residu dina unggal titik atanapi RMS tina transformasi sateuacan ngadaptar éta, anu sering diperyogikeun pikeun mariksa kualitas poin tina kontrol anu dipilih (tah, dina manual éta aranjeunna nyarios yén anjeun tiasa ngadamel permukaan teras ku jangkung transfer hapus résidu teras sacara manual ngitung RMS ...).

    Anjeun ngajawab anjeun kakurangan Manifold sapertos (misalna. Dina RUU cadastre nagara Anjeun atawa batur)?

    Wasalam

  10. Dimana abdi tiasa nampi software pikeun GPS Thales Mobile Maper ce

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.