orthophotos sakumaha georeferenced dina Google Earth

Anjeunna saméméhna sempet dikaitkeun peta sakumaha georeferenced Google Earth, ayeuna urang gé ningali kumaha urang ngalakonan hal anu sarua kalayan hiji orthophoto. Dipikaharti ku hiji orthophoto, hiji gambar orthorectified, nu urang kenal georeference na.

Google Earth miwarang opat potongan informasi nu pakait jeung puseur unggal sisi orthophoto (tempo gambar dihandap), loba yakin Sistim ngabogaan margin kasalahan ti orthophotos of mosaic a henteu grid anu edges coincide jeung leres kalér, rada aranjeunna bagéan tina meridians na parallels.
Sanajan euweuh kasalahan ngeunaan eta, sabab Google Earth miwarang naon eta opat wates orthophoto format lintang na bujur, jadi ieu bakal perlu meunang opat.

Dina hal ieu hayu urang nganggap urang ngalakukeun di Microstation.
Hayu lajeng step by step:

georeferenciation-gambar-microstation.JPG

Nyaho data gambar

1. tampilan Orthophoto di Microstation, keur nu muka file, Anjeun milih manajer raster / ngagantelkeun, anjeun nganonaktipkeun pilihan jeung nampa tempat interaktif.

2. Mun anjeun teu ningali gambar, pilih manajer raster kalawan tombol mouse katuhu sarta aktif "raster pas pikeun nempo" pilihan

3. Ayeuna, uninga koordinat, aktipkeun parabot / toolboxes / alat xyztext jeung anjeun make paréntah "koordinat labél '

2. Anjeun peryogi koordinat tina titik puseur nu wates of orthophoto, ku kituna cara pangalusna nyaeta nyieun garis sabudeureun ieu, ayeuna pilih "paréntah koordinat labél 'jeung anjeun klik dina titik sentral sahiji garis.

4. Kalawan nu geus boga koordinat x minimum x maksimum, minimum, sarta maksimum.

5. Saliwatan, ngékspor format gambar nu ngarojong Google Earth, bisi kuring aya dina .ecw, pikeun ieu ukur di manajer raster Anjeun milih gambar kalawan tombol mouse katuhu jeung anjeun milih "simpen salaku" dina hal ieu exportaré ka .tif

UTM koordinat ngarobah Geographic

Sanajan anjeun bisa meunangkeun eta langsung kalayan séjén setélan MicroStation, ngagambarkeun hambalan ieu salawasna.

6. lokasi abdi aya dina Honduras, koordinat kuring nyaéta kieu: X = 489885.60, 1579986.30 Y = X = 493260.30, 1577678.70 Y =

sakumaha Abdi kedah transformasi lintang na bujur, abdi bakal ngagunakeun loka ieu salaku sobat urang Jibril Ortiz Cai mibanda leupaskeun halaman Anjeun. Dina situs ieu kuring milih buleud, bisi abdi 1866 Clarke, teras wewengkon, nu ngarupakeun 16, beulahan bumi kalér (N) jeung panghasilan koordinat.
koordinat-dirobah-utm.JPG

Kusabab Google Earth miwarang kuring data dina format decimal, ngarobah éta detik ka decimal ngabagi ku sawidak, teras sami sareng menit sarta sumo. Prosedur sarua geus rengse jeung opat koordinat eta henteu buleud sakumaha dina ieu koordinat format decimal hartina kadua jarak signifikan. Anjeun ogé tiasa ngalakukeun ieu jeung program husus misalna aya loba kaluar aya, teu subyek pos.

Importing gambar ka Google Earth

7. Buka Google Earth na Meunang situated kasarna di nagara éta bakal orthophoto nu; Kuring nebak anjeun kungsi ditutup Google Earth sakumaha consuming sumberdaya.

8. Pilih pilihan "nambahkeun gambar overlay", Ningali gambar di browser tur masihan eta ngaran mangpaat keur kaperluan Anjeun

9. Dina tab panungtungan tina panel (lokasi) Anjeun tuliskeun opat koordinat dina decimal format derajat, paduli moal mupus simbol gelar.

10. Ayeuna coba pikeun ngazum gede pikeun wewengkon, sarta ningali ortho projected; Hiji tanda alus éta kotak boga babandingan gambar.

11. Dina Kala luhur tab dina panel kieu anjeun bisa milih nilai transparansi, teras pilihan "nampi" na siap.

georefimagenes.JPG

Dina usaha gigireun ngabalikeun, Undeur Google Earth tur jieun anjeun georeference. Good tuah na hayu atuh nyaho lamun kuring ngirim format surat :) sah).

Balesan keur 5 "orthophotos Salaku georeferenced dina Google Earth"

  1. alus pisan
    Abdi anyar pikeun ieu tapi boga mamang nu margin d kasalahan geus garis kontur dihasilkeun tina google bumi ka 3d sipil

  2. Wilujeng sonten ... saur forum ieu saé. hatur nuhun abdi bakal ngantosan sababaraha patarosan..attm

  3. Kuring datang kaluar format sah !!!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.