Kabéh QGIS anyar

Artikel ieu mangrupa kasimpulan sagala warta yén kajadian dina QGIS. Dina moento ieu diropéa keur Vérsi 2.18.

QGIS téh kiwari salah sahiji pangalaman greatest alat open source kalayan potensi pikeun bersaing jeung software proprietary sustainably.

[judul halaman hareup = »QGIS 2.18 Las Palmas»]

Anyar QGIS 2.18 'Las Palmas'

release ieu fitur anyar handap:

  • Symbology: The picker warna ayeuna terpadu kana panel gaya lapisan
  • Panyiri: Gantikeun daptar rojongan pikeun panyiri
  • Panyiri: ningkat lokasi algoritma labél online
  • Panyiri panyiri of polygons maké ngagambarkeun kurva tag sabudeureun perimeter nu
  • Manajemén Data: Katambah hiji bandéra pennant mun nyalin fitur ukur dipilih
  • Bentuk jeung Alat: ngamungkinkeun labél kontrol pikeun édisi widget individu
  • Bentuk jeung Alat: pisibilitas nyaeta kondisional ka tab grup na buleud
  • Bentuk jeung Alat: Nilai Lapang Default
  • Conformer Maps: panah Leres Kalér
  • Processing: algoritma Anyar "Point on Surface" (Point di wewengkon)
  • Processing: New algoritma bounding géométri
  • Processing: algoritma Anyar Bounding Box
  • Processing: Algoritma ngaleyurkeun (ngabubarkeun) narima sagala widang
  • Processing: algoritma geus dioptimalkeun Vidéo (Cut)
  • Processing: New garis algoritma ngagabung disambungkeun
  • Tumbu otomatis dina hasil idéntifikasi kana: umum
  • Umum: Control ngaliwatan kabayang mouse, anu palette warna
  • Umum: Katambah schemes warna custom menu leupaskeun-handap warna tombol
  • panyadia Data: Mosaicos xyz panyadia data raster cocog sareng WMS
  • QGIS server: Kamungkinan segmentizar informasi géométri on server
  • Plugins: DB Manajer: Tambahkeun kamampuhan pikeun ngamutahirkeun lapisan SQL
  • Programmability: fitur Anyar Babasan
  • Programmability: exposing fungsi linier GEOS rujukan pikeun QgsGeometry

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.16 Nødebo»]

Naon Anyar di QGIS 2.16 'Nødebo'

Pelepasan ieu ngagaduhan fitur-fitur anyar ieu:

  • Panganteur Pamaké: Perbaikan dina panggunaan zum dina peta
  • Interface Panganggo: Amplifier Skala
  • Antarbeungeut pangguna: Redaksi redaktur redaktur redaktur
  • Antarbeungeut pangguna: Milih tampilan standar pikeun kotak dialog atribut
  • Panganteur Pamaké: Perbaikan pikeun kalénder pop-up
  • Antarbeungeut pangguna: Pamilih warna sing ditingkatkeun
  • Antarbeungeut pangguna: Kamampuan pikeun nyalin eusi sél tina tabel atribut
  • Antarbeungeut Panganggo: Dhukungan HiDPI
  • Antarbeungeut pangguna: Ningkatkeun paripolah Alat pemilihan peta
  • Simbolis: Lambang lapisan, jinis panah
  • Symbology: Jenis lapisan anyar kanggo simbol "spidol ngeusian"
  • Symbology: Lambang aksés anyar sareng ngabantosan jalma anu kirang visi
  • Symbology: Simbol anyar pikeun spidol basajan
  • Symbology: "Henteu aya simbol" renderer
  • Symbology: Kontrol anu langkung ageung pikeun ngeusian simbolis centroid
  • Symbology: Setélan skema pikeun simbol pananda font
  • Symbology: Gaya skéma kontrol gabungan pikeun spidol, elips, sareng fon sederhana.
  • Symbology: Alat anyar pikeun interaktif nyaluyukeun titik offset.
  • Simbologi: Gaya Anyar
  • Labeling: Alat panyiri ayeuna tiasa dianggo sareng panyiri dumasar aturan.
  • Gambar: Katerangan input pikeun ukuran diagram
  • Diagram: Anjeun tiasa ngédit lebar garis diagram
  • Diagram: Ngatur diagram tina tulbar
  • Rendering: Alternatif énggal 'dina laleur' ​​pikeun saderhana
  • Rendering: Klasifikasi dumasar jumlah pikeun lapisan raster
  • Rendering: 'Panas' penanda hender
  • Digitization: "Repetitive" mode konci pikeun parameter
  • Ngagali: Manjangkeun géométri lapisan linier kalayan alat Reshape Spatial Objek
  • Digitization: Segérasi kasabaran
  • Administrasi Data: Pilihan konfigurasi énggal pikeun tabel atribut
  • Manajemén Data: Sababaraha kolom dina bentuk atribut
  • Manajemén Data: Kontrolkeun atribut pikeun ékspor nalika lapisan vektor disimpen
  • Administrasi Data: Bentuk Pandang: ngarobih kolom tabel atribut
  • Administrasi Data: Widget Rujukan Hubungan: Trabasan kanggo nambihan nilai anyar
  • Administrasi Data: Perbaikan ékspor DXF
  • Manajemén Data: Widget tingkat tinggi anu diwangun kana desainer sered sareng serelek
  • Administrasi Data: Pilihan dumasar sareng nyaring
  • Manajemén Data: Jieun Lapisan GeoPackage
  • Manajemén Data: Watesan dina widget
  • Manajemén Data: Modeu atribut multi-éditor
  • Katerangan Lapisan: Pilihan zum skala anu katingali Anyar
  • Pembuat Peta: Alat anyar pikeun ngagambar poligon sareng polimén
  • Pembuat Peta: Fitur atlas dipasang dina éditor kode HTML sapertos GeoJSON
  • Maker Map: Dhukungan pikeun ngatur gambar SVG dina Desainer
  • Maker Map: Pamaké HTML leuwih gampang dina tag
  • Pembuat Peta: Link anu aya hubunganna sareng labél dina Desainer
  • Pembuat Peta: Nyimpen file anu aya di bumi (sapertos PDF) ti pangropéa
  • Peta Peta: Éditor Peta ayeuna otomatis diropéa nganggo prasetél
  • Alat Analisis: Ngartikeun ngaran parameter dina babasan
  • Alat Analisis: Hijian jarak langkung
  • Alat Analisis: Parobihan dina ungkapan
  • Alat Analisis: Statistik kanggo tanggal sareng jinis jinis senar
  • Alat Analisis: Radius éntitas melengkung dina alat inpormasi
  • Alat Analisis: Dhukungan pikeun ungkapan agrégat
  • Alat Analisis: Plugin fTools diganti ku algoritma ngolah
  • Ngolah: Ngeset lokasi titik ku ngaklik antarmuka
  • Ngolah: algoritma GRASS Anyar parantos dilebetkeun
  • Ngolah: Dukungan pikeun ungkapan sareng variabel
  • Ngolah: Alihan algoritma.
  • Ngolah: Nyiptakeun plugin nganggo algoritma dumasar-algoritma tina kotak surat
  • Ngolah: Nganggo manager auténtikasi kanggo algoritma anu aya kaitanana PostGIS
  • Ngolah: Tulis dukungan pikeun tabel tanpa géométri
  • Umum: Fungsi nyalin dina pormat GeoJSON
  • Umum: Nyimpen Spatial Tanda dina File Project
  • Umum: Rojongan kanggo pesen GNSS GN RMC
  • Umum: Témpél GeoJSON éntitas langsung kana QGIS
  • Umum: Saran pikeun ningkatkeun peta
  • Umum: Program QGIS pikeun ngalereskeun bug dina modeu mayar
  • Umum: Ikon Desktop MIME pikeun jinis file dina QGIS
  • Panyadia Data: Data OGR otomatis dibuka dina modeu dibaca sacara standar
  • Panyadia Data: Perbaikan dina manajemén jinis domain dina widang Postgres
  • Panyadia Data: Atur lapisan vektor kanggo modeu ukur dibaca dina hiji proyek
  • Panyadia Data: Dhukungan pikeun basis data DB2
  • Panyadia Data: Ngamutahirkeun Postgres pintonan dina DB Manager
  • Panyadia Data: OGR FID atribut anu katingali
  • Panyadia Data: Simpen gaya kanggo duanana basis data MS SQL sareng Oracle
  • Panyadia Data: ganti nami dina lapisan
  • Panyadia Data: Sambungan ka jasa ArcGIS: Peta, REST, sareng Layanan Fitur
  • Panyadia Data: Dhukungan dasar pikeun manajer Oracle Workspace
  • Panyadia Data: Sababaraha pamutahiran di panyadia WFS
  • Panyadia Data: Generasi nilai standar dina lapisan Postgres «langsung»
  • QGIS Server: Ngalaksanakeun dukungan dina pamundut GetMap sareng GetPrint
  • QGIS server: Transformasi standar datum
  • Plugins: update plugin Globe
  • Plugins: Objék ékstrim dina plugin Globe
  • Plugins: API: Tambihkeun halaman kana sipat lapisan vektor
  • Plugins: Globe: Pangrojong lapisan Véktor
  • Plugins: Globe: Kamampuhan pikeun ngalegaan jangkungna dina DTM
  • Programmability: Widget kaasup kana struktur lapisan
  • Programmability: Kamampuhan pikeun plugins pikeun dokumén sipat hiji lapisan vektor

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 2.14 Essen»]

Naon Anyar di QGIS 2.14 'Essen'

Pelepasan ieu ngagaduhan fitur-fitur anyar ieu:

  • Alat Analisis: Lobana statistik pikeun itungan sayogi
  • Alat Analisis: nilai-z ayeuna ayeuna ditingalikeun kalayan alat Objék Spatial Objék
  • Pangotektak: Perbaikan Browser
  • Panyadia Data: Nganggo fungsi ST_RemoveRepeatedPoints pikeun mempermudah geometri dina PostGIS 2.2 atanapi langkung luhur
  • Panyadia Data: Kamampuhan Cache WMS
  • Panyadia Data: Pangurus lapangan anu langkung tina tanggal sareng jinis waktos
  • Panyadia Data: Dhukungan pikeun data Z / M dina file téks anu ngahapus
  • Panyadia Data: Dhukungan anu ageung pikeun ngahasilkeun géométri kurva
  • Panyadia Data: Grup Transaksi pikeun ngedit sareng Postgres
  • Panyadia data: Panyadia Postgres tina auténtikasi PKI.
  • Panyadia Data: Lapisan Virtual
  • Panyadia Data: Langkung ekstensi file ti perpustakaan GDAL / OGR
  • Administrasi Data: Ékspor DXF: Pilihan ngagunakeun judul gaganti nami salaku nami lapisan DXF dina aplikasi sareng pangladén
  • Data Data: SPIT Plugin dihapus
  • Administrasi Data: Kamampuhan milih jinis géométri dina Simpen salaku dialog
  • Manajemén Data: Véktor gabung disimpen salaku file gaya lapisan lapisan QLR
  • Manajemén Data: Édit Hubungan M
  • Administrasi Data: Widget pikeun numbu ka sumber éksternal
  • Nyeken: Kelir band karét dikonfigurasi
  • Digitization: Otomatis-renik
  • Digitization: Anyar "Trace alat digitalisasi"
  • Umum: Robah kumaha fungsina jalan na
  • Umum: Kalkulator widang tiasa ngomean geometri
  • Umum: Lapisan maya
  • Umum: Zumkeun kana catetan dina méja atribut sareng tombol mouse anu leres
  • Umum: Perbaikan gancang
  • Umum: Langkung ungkapan pikeun itungan variabel
  • Umum: Fitur Anyar dina Vérsi 2.14 pikeun Widang Kalkulator
  • Umum: Kontrol anu langkung ageung pikeun panempatan unsur peta
  • Umum: Program Program Koreksi Dibiayaan
  • Labeling: Simbolis salaku halangan pikeun dilabélan, ngahindari simbolis sapertos titik
  • Labeling: "Cartographic" posisi tina labél jinis titik
  • Labeling: Labél jarakna tina wates simbol
  • Labeling: Kontrol labél ku perwakilan perwakilan
  • Katerangan Lapisan: Nerapkeun gaya anu sami pikeun lapisan dipilih atanapi kanggo kumpulan legenda
  • Legenda Lapisan: Pilihan anyar pikeun nyaring unsur legenda
  • Katerangan Lapisan: Filter legenda ku babasan
  • Maker Map: Jalur tambahan pikeun éditor template
  • Map Map: Pilihan langkung seueur dokumén tina pangurus
  • Plugins: Sistem otentikasi dukungan pikeun manajer plugin
  • Ngolah: Algoritma énggal dina vérsi 2.14
  • Ngolah: Q / A tés
  • Ngolah: Ningkatkeun toolbox ngolah.
  • Ngolah: Dialog inpormasi algoritma langkung rumit.
  • Ngolah: Pelaksanaan Batch tiasa disimpen sareng kasandak engké ti antarbeungeut ngolah batch
  • Ngolah: GRASS7 net modul kalebet
  • Programmability: ngarencanakeun fungsi redaktur kalkulator widang
  • Programmability: Nyimpen kode init Python dina proyék na
  • Programmability: Panyaring sareng nyusun pilihan pikeun QgsFeatureRequest
  • Programmability: Bentuk pilihan kustomisasi sareng Python
  • Programmability: Kelas PyQGIS Anyar dina 2.14
  • QGIS Server: Parameter STARTINDEX dina pamundut GetFeature di WFS
  • QGIS server: ShowFeatureCount di GetLegendGraphic
  • QGIS Server: Ningkatkeun neundeun kanggo daptar kata konci proyék
  • QGIS Server: Pilihan pikeun nyegah elemen rendering dina ujung mosaik
  • QGIS Server: Kamampuhan INSPIRE WMS
  • QGIS Server: Pariksa setélan sipat proyék
  • QGIS Server: Setting ngaran pondok pikeun lapisan, kelompok, sareng proyék
  • Symbology: Wizard kalainan ukuran ukuranana
  • Symbology: Rojongan pikeun ngadegkeun transparansi dina simbolis SVG
  • Symbology: duplikasi sederhana pikeun lapisan simbolis
  • Simbologi: renderer 2.5D
  • Symbology: generator generator Geometric
  • Simbologi: Tarikan anu diartikeun pikeun objék spasial
  • Antarbeungeut pangguna: Ngamutahirkeun tabel atribut
  • Antarbeungeut pangguna: Anjeun tiasa nyunting legenda simbol langsung tina struktur tangkal lapisan
  • Antarbeungeut pangguna: Setél rendering sareng warna simbol kelas langsung tina menu kontéks dina legenda
  • Panganteur Pamaké: Widget pamilih file anu langkung hadé sareng kuat pikeun wujud
  • Antarbeungeut pangguna: Témbongkeun / nyumputkeun sadayana elemen legenda ngalangkungan menu kontéks

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 2.12 Lyon»]

Naon Anyar di QGIS 2.12 'Lyon'

release ieu fitur anyar handap:

  • Alat Analisis: Inpormasi vertikal pikeun widang diturunkeun sareng alat Objék Spatial
  • Alat Analisis: Alat Anyar Rice Alter
  • Alat Analisis: Pamariksaan Géométri sareng Plugin Geométri
  • Pilihan sareng Proyék Aplikasi: Manajemén kecap konci énkripsi
  • Pangotektak: Perbaikan pikeun sambungan PostGIS dina browser
  • Panyadia Data: Perbaikan sambungan PostGIS ti QGIS Browser
  • Panyadia Data: Perbaikan dina DB Manager atanapi Manajer DB
  • Panyadia Data: Perbaikan ka tabel atribut ku netepkeun aturan pormat kondisional
  • Panyadia Data: Dhukungan pikeun jalur relatif dina widget
  • Digitization: Perbaikan Digitalisation
  • Umum: layar wilujeng sumping Anyar
  • Umum: Perbaikan kualitas kode tetep
  • Umum: Editor Konfigurasi Advanced
  • Umum: Silih kelompok ekslusif kelompok tangkal
  • Umum: Ngaringkeun nilai kolom dina pilihan ku éksprési
  • Umum: Dhukungan pikeun ngarobih téma dina Panganggo Panganggo
  • Umum: Fungsi éksprési énggal dina versi 2.12
  • Umum: Variabel dina ungkapan
  • Labeling: Kuadran anu ditetepkeun data nalika dina modeu "sekitar titik"
  • Labeling: Tarik labél éksklusif di jero polygon
  • Labeling: prioritas dina ngatur labél halangan
  • Labeling: Pilihan anyar pikeun ngadalikeun kumaha lapisan poligonal janten halangan
  • Labeling: Kontrol masihan anu dihartikeun dina prioritas panyiri dina lapisan anu sami
  • Labeling: Atur lapisan salaku halangan pikeun labél
  • Labeling: Labeling dumasar aturan
  • Pembuat Peta: Peringkat navigasi Atlas
  • Pembuat Peta: Format khusus pikeun annotations grid atanapi grid
  • Pembuat Peta: Penanganan téks Multiline sareng bungkus téks otomatis dina tabel atribut
  • Pembuat Peta: Ngaluyukeun warna latar sél dina tabel atribut
  • Pembuat Peta: Pilihan adaptasi halaman kana eusi sareng ékspor pilihan clipping kana kontén
  • Pembuat Peta: Lapisan vektor lapis pikeun dijantenkeun salaku raster
  • Peta Map: Kontrol Data nu ditetepkeun tiasa dilaksanakeun dina lapisan peta sareng setelan gaya
  • Map Map: Pilihan pikeun nyumputkeun halaman tina pilihan / ékspor pilihan
  • Plugins: update plugin GRASS
  • Programmability: Buka skrip dina éditor éksternal
  • Programmability: MapTools dipindahkeun tina aplikasi> gui
  • Programmability: Édit Layer via 'sareng edit (layer):'
  • Programmability: API Anyar pikeun mesin panyiri (QgsLabelingEngineV2)
  • Programmability: Kelas anyar dina program PyQGIS
  • QGIS Server: API QGIS Server Python parantos dibangkitkeun
  • QGIS server: GetMap dina pormat dxf
  • Simbolis: Gambar leutik tiasa diékspor tina gaya manajer
  • Symbology: Pilihan anyar muncul pikeun ngawatesan ukuran dina mm sawaktos nganggo ukuran unit peta
  • Symbology: Gulung renderer pamutahiran
  • Symbology: Sadaya warna warna tiasa ayeuna dirobah
  • Simbologi: Perbaikan dina nanganan skéma spidol SVG
  • Symbology: Tambihkeun piksel salaku pilihan pikeun sadayana unit ukuran ukuran simbolis

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.10 Pisa»]

Naon Anyar di QGIS 2.10 'Pisa'

Ieu sékrési édisi ditambah ku fitur-fitur anyar ieu:

  • Widget ringkesan statistik énggal.
  • Fungsi logaritikm dina Kalkulator Raster.
  • Plugin anyar pikeun statistik zona.
  • Widget sipat browser anyar.
  • Ikon anyar pikeun panyungsi QGIS.
  • PostGIS: Dhukungan pikeun lapisan PointCloud.
  • PostGIS: Saringan ekspresi sisi-panyedhiya.
  • Perbaikan dina paripolah GRASS sareng alat.
  • Perbaikan ékspor DXF.
  • Widang virtual ayeuna ngagaduhan kamungkinan diapdét.
  • Ngedit garis autofill pikeun Widget ngédit ValueRelation.
  • Perbaikan DB Manager.
  • Widget édit Rujukan nganggo panyaringan panyaring.
  • Perbaikan / Perbaikan Diagram.
  • Ningkatkeun alat rotasi géométri.
  • Mesin géométri énggal.
  • Perbaikan dina nanganan panyabutan tulisan file anu berpotensi.
  • Gabung parameter tiasa ayeuna dirobah.
  • Lapisan sareng méja ngagabung tiasa disaring.
  • Pangaluyuan kana kotak dialog hérsét kotak.
  • Dukungan pikeun skrip non-Latin dina labél melengkung.
  • Alignment tina labél "Titik Jalur" sababaraha garis.
  • Ngarojong ditindes atanapi diropéa gaya lapisan ogé dina panyipta legenda.
  • Nambahkeun modeu ukuran bar skala supados tiasa disaluyukeun kana lebar bar skala anu dipikahoyong.
  • Plugins ayeuna tiasa nyiptakeun éntri sorangan dina browser.
  • Ngaran anu langkung lengkep sareng diprediksi pikeun ngolah hasil.
  • Ngidinan ngarobah sumber data tina lapisan vektor.
  • Bagikeun kelas anu saé.
  • Kelas QgsStatisticalSummary énggal kanggo ngitung statistik tina daptar nomer.
  • Qt Minimum naék kana 4.8.
  • GetFeature tanpa géométri.
  • Dhukungan pikeun parameter kasabaran dina pamundut WMS GetFeatureInfo.
  • Sipat data anu ditetepkeun pikeun spidol font.
  • Ukuran ukuran sareng rotasi parantos dikaluarkeun tina ménu canggih.
  • Kasaluyuan kategori sareng gaya anu tos aya.
  • Pilihan anyar pikeun ngindarkeun fitur tina otomatis dina jarak peta.
  • Babasan pikeun ukuran stroke, rotasi, sareng ketebalan stroke dina tingkat daptar simbol.
  • Pangaruh lapisan aktip pikeun lapisan simbol sareng lapisan sacara umum.
  • Ningali sareng ngarobih renderer lulusan nganggo histogram.
  • Variasi ukuran simbol nganggo renderer lulusan.
  • Perbaikan dina antarmuka pangguna.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.8 Wien»]

Naon Anyar di QGIS 2.8 'Wien'

Ieu sékrési minor dimana eta parantos ningkat sareng ciri-ciri ieu:

  • QGIS 2.8 mangrupikeun dadasar pikeun versi jangka panjang (kanggo diropéa sataun pisan).
  • Langkung ti 1000 masalah anu ditandaan ku alat analisis statik parantos dikoréksi.
  • Kode anyar Pull sareng Komitaris ayeuna otomatis diuji dina kerangka tés kami.
  • Browser QGIS langkung réspon berkat dukungan multi-benang.
  • Pangrojong pikeun grafik legenda kontéks WMS.
  • Rarangkén khusus pikeun tabel ngiringan.
  • Nyiptakeun lapisan mémori ayeuna mangrupikeun fitur utama.
  • Kalkulator lapangan anyar dina tab atribut.
  • Perbaikan ékspor DXF.
  • Alat scanning maju.
  • Ningkatkeun pilihan sareng paripolah imbuhan.
  • Ningkatkeun alat saderhana, kalebet “on fly” pangrojong tina proyéksi ulang deui diaktipkeun.
  • Dukungan Qt5 (opsional: bungkusan standar anu masih ayeuna diwangun pikeun QT4).
  • Impor / ekspor spidol spatial.
  • Perbaikan dina antar muka pangropéa.
  • Paringkat overlay pikeun perbaikan peta pikeun tilas.
  • Eusian jinis gambar raster dina unsur poligonal.
  • Renderer panawaran dinamis.
  • Anjeun ayeuna tiasa nganggo sababaraha gaya per lapisan.
  • Puteran kanvas peta ayeuna dirojong.
  • Ningkatkeun antarmuka pangguna pikeun simbolik anu didefinisikeun data.
  • Algoritma énggal diolah.
  • Babasan ayeuna extensible sareng fungsi Python adat.
  • Koméntar ekspresi ayeuna dirojong.
  • Perbaikan server QGIS: langkung caching, pangrojong gaya lapisan, hubungan nilai, DescribeLayer, Python plugins.

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 2.6 Brighton»]

Naon Anyar di QGIS 2.6.0 'Brighton'

Ieu sékrési édisi ditambah ku fitur-fitur anyar ieu:

  • Perbaikan dina ékspor ka DXF.
  • Ngaran file proyék kotak kotak proyék
  • Kéngingkeun ngahapus titik pamungkas nalika ngukur, nganggo / tombol backspace
  • Pilih fungsi anu aya hubunganna dina kanvas tina widget rujukan hubungan
  • Widget pangropéa ngadukung batal sareng perbaikan anu sanés
  • Pilihan ngan ukur subset sawah tina lapisan anu napel
  • Bidang Ekspresi (widang virtual)
  • Anjeun tiasa nyetél tampilan kelas dina render anu ditampi sareng dikatégikeun
  • Ikon dukungan pikeun tindakan tambihan
  • Kelas anu dina pas lulusan sareng dikategorikeun tiasa ditarik
  • Perbaikan Legenda sapertos nyaring, ikon manajemén lapisan, jsb.
  • Kontrol pikeun nyumput barang desain désain ti cetakan / ékspor
  • Ngadalikeun percetakan halaman kanggo pigura desainer kosong
  • Panel anyar anu nunjukkeun struktur tangkal elemen Desainer
  • Kontrol anu langkung ageung kana penampilan / garis panah barang desainer
  • Kontrol ditetepkeun ku data item desainer
  • Gambar desainer tiasa ditetepkeun salaku URL anu jauh
  • Perbaikan dina tabel Composer (font / warna header, kasaluyuan pagination langkung saé, saringan pikeun fungsi atlas, sareng sajabana)
  • Perbaikan desainer
  • Perbaikan dina snap hiji barang
  • Langkung seueur tinjauan pikeun aitem peta
  • Perbaikan pikeun unsur HTML
  • Perancang desain tabel Peta atanapi paningkatan grid
  • Ngolah ayeuna ngagaduhan koleksi modél online sareng naskah
  • Rékréasi modél grafis parantos ditulis ulang
  • Parobihan API dilakukeun kanggo widget QGIS
  • Perbaikan pamaluruhan nalika nganggo paménta GetFeatureInfo
  • Tambihkeun setélan precision pikeun atribut géométri GetFeatureInfo
  • Langkung saé pilihan pamilihan warna acak
  • Perbaikan Symbologi kanggo Panganggo Panganggo
  • Rumpaka tina kode sorot sareng éditor ekspresi
  • Palet warna anu ditetepkeun pangguna
  • Kotak dialog anyar pikeun pemetik warna
  • Alat pilihan fungsi individu digabungkeun kana kotak pilihan Pilih
  • Tambahkeun lapis kana peta kalakuan kanvas
  • Rojongan kanggo ukuran 48 sareng 64 piksel ukuran
  • Tombol warna anyar
  • Menu kontéks pikeun ngaidentipikasi alat

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.4 Chugiak»]

Naon Anyar di QGIS 2.4.0 'Chugiak'

Pelepasan minor ieu nunjukkeun sababaraha fitur anyar anu hébat:

  • Rangking multi-benang
  • Modeu tampilan warna dina kanvas sareng desainer peta
  • Fungsi éksprési anyar (fungsina kotak terkait, wordwrap)
  • Niron, némpelkeun, sered tur teundeun warna
  • Labél deui labél
  • Peningkatan pikeun elemen gambar desainer
  • Modeu skala anu siapkeun kanggo peta atlas
  • Ningkatkeun atribut tabel dina desainer
  • Perbaikan desainer umum: gaya ngariung sareng capping, tombol pikeun ngazum ka peta utama
  • Perbaikan pikeun kerangka HTML dina desainer
  • Ngeusian gaya shapeburst
  • Pilihan pikeun ngarobih lokasi garis pananda
  • Renderer Polygon Dibalikkeun Anyar

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 2.2 Valmiera»]

Naon Anyar di QGIS 2.2.0 'Valmiera'

Pelepasan minor ieu nunjukkeun sababaraha fitur anyar anu hébat:

  • Anjeun ayeuna tiasa ngartikeun 1: n hubungan pikeun lapisan.
  • Éta ayeuna tiasa ngékspor proyék anjeun ka format DXF.
  • Ku nempelkeun pilihan, éta ayeuna tiasa langsung damel lapisan anu énggal ku fitur anu ditampal.
  • Legenda WMS ayeuna sayogi liwat paménta getLegendGraphic.
  • Ayeuna dimungkinkeun pikeun ngadigitalkeun atribut anyar salaku fungsi internal tina fitur anu tos aya.
  • Ekspresi anyar disimpen dina generator ekspresi pikeun dipake deui gancang.
  • Anjeun ayeuna tiasa nyetél warna gaya Zebra-gaya peta wates dina Desainer.
  • Anjeun ayeuna tiasa muterkeun item anu mana waé dina Desain Desain.
  • Jandéla Perancang ayeuna skala dina status status sareng aturan anu langkung ningkat.
  • Kaluaran desainer salaku gambar ayeuna tiasa didamel ku file sapertos dunya anu peta anjeun janten georeferenced.
  • Perbaikan anu seueur pikeun Atlas ngamungkinkeun anjeun pikeun nampilkeun sareng nyitak tiap lambar peta.
  • Leuwih gampang pikeun milih unsur anu tumpang tindih dina desainer peta (shaper).
  • Kasaluyuan sareng halaman sareng bentuk gaya dina desainer peta parantos dirobih.
  • QGIS Server ayeuna tiasa nawiskeun peta Wéb Coverage Service (WCS).
  • Gradients ayeuna tiasa dianggo pikeun ngeusian polygon.
  • Kelas ayeuna tiasa dilabélan dina pigura sareng palét.
  • Warna tanjakan ayeuna tiasa dibalikkeun.
  • Aturan aturan renderer dumasar aturan ayeuna tiasa disalin sareng ditampal.
  • Pangrojong instan pikeun generalisasi fungsi parantos parantos ditambah.
  • Pikeun lapisan pananda, anjeun ayeuna tiasa ngartikeun titik jangkar / asal pananda.
  • Dina simbolis vektor, anjeun ayeuna tiasa nganggo ungkapan-ungkapan pikeun widang tunggal pikeun klasifikasi.
  • Ukuran sareng atribut diagram rendering ayeuna tiasa diatur ngagunakeun ungkapan.
  • Kontur poligon tiasa ditarik ku stroke jero (pikeun nyegah stroke teu digambar dina polygon tatangga)
  • Gaya visual sadaya dialog sipat kami parantos ningkat.
  • KeyBindings dina antarbeungeut pangguna parantos diropéa kanggo ngagampangkeun navigasi.
  • QGS ayeuna ngadukung rupa-rupa transformasi datum.
  • Pemprosesan ayeuna gaduh éditor pangropéa.
  • Ngolah tiasa dianggo sapertos tanpa lulugu dina naskah.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 2.0 Doufour»]

Naon Anyar di QGIS 2.0.1 'Dufour'

Ieu mangrupikeun pelepasan fix leutik pikeun ngarobih hak cipta / sks pikeun layar wilujeng sumping anu anyar ogé pikeun ngapdet dokuméntasi anu ngadukung. Tarjamahan Spanyol ogé parantos diénggalan.

Naon Anyar di QGIS 2.0.0 'Dufour'

Ieu mangrupikeun vérsi énggal. Dumasar kana versi awal QGIS 1. x. x, QGIS Dufour ngenalkeun seueur fitur anyar, pamutahiran, sareng koréksi bug. Ieu kasimpulan sababaraha fitur konci anyar.

  • Kami parantos ngapdet téma "ikon" pikeun ngagunakeun téma 'GIS' anu ngenalkeun konsistensi anu langkung saé sareng profesionalisme kana antarmuka pangguna QGIS.
  • Ringkesan lapisan simbol anyar nganggo perenah anu berstruktur jelas anu jelas anu ngamungkinkeun aksés anu gancang sareng gampang dina sadaya lapisan simbol.
  • QGIS 2.0 ayeuna kalebet dukungan spasial Oracle.
  • Kalayan sipat anyar anu ditetepkeun dina data, anjeun tiasa ngontrol jinis simbol, ukuran, warna, rotasi sareng seueur sipat anu sanés nganggo sifat-sifat.
  • Anjeun ayeuna tiasa nempatkeun unsur HTML dina peta.
  • Gaduhan unsur peta anu alusna penting pisan pikeun ngahasilkeun peta anu dicitak saé. Garis snap otomatis parantos nambihan pikeun ngajantenkeun gampang dina objék desain ku saukur nyeret hiji obyék anu caket sareng objek anu sanés.
  • Kadang-kadang perlu pikeun aligning obyék dina jarak "langsir" dina desainer. Kalayan garis panyesuaian manual anyar, garis panyasuhan manual tiasa ditambah ka obyék alignment langkung saé kalayan alignment umum. Cukup sered ti luhur atanapi pamimpin sisi kanggo nambihan petunjuk anyar.
  • Naha anjeun kantos kaseueuran peta? Désainer ayeuna nyakup generasi tina séri peta anu diwangun dina ngagunakeun fitur Atlas. Lapisan liputan tiasa janten titik, jalur, poligon, sareng data atribut fungsi ayeuna parantos aya dina labél pikeun ngagantian nilai instan.
  • Jandéla komposisi tunggal tiasa ngandung langkung tina hiji halaman.
  • Item tag desainer dina versi 1.8 ieu cukup dugi sareng token $ CURRENT_DATE tunggal kanggo dianggo. Dina vérsi 2.0 dukungan kanggo ekspresi lengkep parantos nambihan kakuatan langkung sareng kadali tag akhir.
  • Pigura peta ayeuna ngandung kamampuan pikeun mintonkeun kisaran peta anu sanés sareng bakal ngamutahirkeun nalika anjeun ngagulung. Nganggo ieu nganggo fitur generasi Atlas ayeuna dina inti desainer, diwenangkeun generasi anu pasti pikeun peta anu pikaresepeun. Tinjauan gaya bingkai nganggo gaya anu sami salaku obyék polygon peta biasa sahingga kreativitas anjeun henteu dibatesan.
  • Pergaulan lapisan ngamungkinkeun anjeun ngagabungkeun aranjeunna ku cara anu énggal sareng pikaresepeun. Padahal dina vérsi sateuacana, sadaya anu tiasa dilakukeun nyaéta ngadamel lapisan transparan, ayeuna anjeun tiasa milih antara pilihan anu langkung maju, sapertos "kalikeun", "ngan saukur jadi gelap", sareng seueur pilihan deui. Campuran ieu tiasa dianggo dina tempoan peta normal ogé dina desainer print.
  • Dukungan HTML parantos parantos diambah dina unsur labél perancang peta pikeun masihan anjeun langkung kadali langkung peta terakhir anjeun. Tag HTML ngadukung gaya gaya CSS, HTML, sareng JavaScript upami anjeun berorientasi ku cara kitu.
  • Sistem panyiri parantos di-overhauled ku sabab ayeuna kalebet seueur fitur anyar sapertos bayangan serelek, 'perisai jalan', seueur pilihan data anu kaitkeun sareng seueur pamutahiran. Kami laun-laun ngahapus sistem "tag lama", sanaos anjeun masih bakal mendakan fungsional anu sayogi pikeun vérsi ieu, anjeun kedah nyangka yén éta bakal ngaleungitkeun kana versi susulan.
  • Kakuatan pinuh tina labél normal sareng ungkapan aturan ayeuna tiasa dianggo pikeun sipat labél. Ampir sadaya sipat tiasa dihartikeun ku ekspresi atanapi nilai lapangan anu masihan anjeun langkung kadali hasil tina labél. Babasan tiasa ningali kana médan (upamana, netepkeun ukuran hurup kana nilai kolom 'font') atanapi tiasa kalebet logika anu langkung rumit. Conto sipat anu tiasa dihubungkeun nyaéta: font, ukuran, gaya, sareng ukuran panyangga.
  • Ku ngagunakeun mesin éksprési langkung seueur di luar QGIS pikeun ngijinkeun hal sapertos ekspresi sareng simbol dumasar tag, seueur deui fungsi anu parantos ditambah kana éksprési ekspresor sareng sadayana diaksésan sanaos tanpa ekspresi konstruktor. Sadaya fitur kalebet pitulung anu komprehensif sareng pituduh panggunaan pikeun betah dianggo.
  • Upami mesin éksprési teu gaduh fungsi anu anjeun peryogikeun, entong hariwang. Fungsi énggal tiasa ditambihkeun via plugin nganggo basajan Python API.
  • API Python parantos dirombak pikeun ngawenangkeun anu langkung saé, pangalaman program pythonic. API QGIS 2.0 nganggo SIP V2 anu ngaluarkeun kacé logis tina ToString (), toInt () anu dipikabutuh nalika damel sareng nilai. Jenis anu ayeuna dirobih kana jinis Python pituin kanggo ngajadikeun API langkung pikaresepeun. Atribut ayeuna diaksés dina fitur éta sorangan nganggo pilarian konci anu gampang, henteu aya deui indéks sareng atribut peta milarian. nyatet: lolobana plugins anu ditulis pikeun QGIS <1. x bakal kedah didamel leres nalika leres dina QGIS 2.x. Punten, nyuhunkeun

https://github.com/QGIS/QGIS/wiki/Python_plugin_API_changes_from_18_to_20 Pikeun langkung rinci.

  • Sistem panyadia data raster parantos lengkep diical. Salah sahiji fitur anu pangsaéna tina karya ieu nyaéta nyaéta kamampuan 'lapisan-> nyalametkeun salaku ...' pikeun nyalametkeun lapisan raster salaku lapisan anu énggal. Dina prosés éta, anjeun tiasa motong, nyampurkeun, sareng nyusun lapisan lapisan kana sistem rujukan anu anyar. Anjeun tiasa ogé nyimpen lapisan raster salaku gambar anu dipayun, janten upami conto, anjeun gaduh pola jalur tunggal anu anjeun parantos ngetrés palét warna, anjeun tiasa nyimpen lapisan anu disayogikeun ka lapisan RGB anu dipersonés.
  • Aya seueur, seueur fitur anyar dina QGIS 2.0, kami ngajak anjeun ngajalajah perangkat lunak sareng mendakanana sadayana!

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 1.8 Lisboa»]

Naon Anyar di QGIS 1.8.0 'Lisbon'

Ieu mangrupikeun vérsi fitur énggal. Diwangun dina dasar versi QGIS 1.7. x, Lisbon ngenalkeun seueur fungsionalitas anyar, perbaikan sareng perbaikan bug. Ieu kasimpulan sababaraha fitur konci anyar.

  • QGIS browser: aplikasi mandiri sareng dasbor anyar dina QGIS. Browser ngamungkinkeun anjeun pikeun gampang napigasi sistem file dumasar-sambungan sareng set data anjeun (PostGIS, WFS, jsb.), Sawanganana, ogé sered sareng serelek item kana kanvas.
  • Administrator BD: Pangurus BD ayeuna sacara resmi bagian tina inti QGIS. Anjeun tiasa nyérél lapisan tina panyungsi QGIS ka Pangurus Database sareng éta bakal ngimpor lapisan anjeun kana databés spasial. Séréd sareng teundeun méja antara database spatial na éta bakal diimpor. Anjeun tiasa ngagunakeun Pangatur Database pikeun ngajalankeun pitulung SQL dina database spatial anjeun teras ningali hasil spatial tina pamundut ku nambahan hasilna ka QGIS salaku lapisan pamundut.
  • Alat Laku: ngadamel sareng ngalaksanakeun hiji aksi.
  • MSSQL Spatial Support: Anjeun ayeuna tiasa nyambung ka basis data spatial Microsoft SQL Server anjeun nganggo QGIS.
  • Kustomisasi - Ngidinan anjeun ngonpigurasi antarmuka QGIS saderhana kalayan nyumput rupa komponén tina jandéla utama sareng widget dina dialog.
  • Jenis simbolik énggal kanggo lapisan: Pola Jalur Eusian, Isi pola Pola
  • Desainer: gaduh sababaraha garis dina unsur legenda kalayan karakter anu ditangtoskeun
  • Tagging dumasarkeun Babasan
  • Alat Panas: Plancong utama énggal parantos ditambah pikeun ngahasilkeun heatmaps raster tina data titik. Anjeun panginten kedah diaktipkeun tambihan ieu ngagunakeun ménu tambihan.
  • GPS Tracking: GPS panginten "cicing" panganteur pangguna parantos dirévisi sareng seueur perbaikan sareng perbaikan parantos parantos diambah.
  • Nyusun menu na: Menus parantos direncanakeun deui, urang ayeuna gaduh ménu anu misah pikeun Véktor sareng Raster sareng seueur plugin parantos diénggalan pikeun ménu dina menu Véktor sareng Raster énggal.
  • Kurva Offset: Alat anu didigitalkeun anyar parantos ditambah pikeun nyiptakeun kurva.
  • Plugin Terrain Analysis: Plugin inti anu anyar parantos parantos dianalisis pikeun rupa bumi, sareng anjeun tiasa nyieun peta lega warna anu pikaresepeun.
  • Ellipse renderer: lapisan simulator ngawakilan bentuk ellipse (sareng ogé sagi opat, segitiga, ngintunkeun lebar sareng jangkungna). Salaku tambahan, lapisan simbol ngamungkinkeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun sadayana parameter (lebar, jangkungna, warna, rotasi, kontur sareng) tina kolom data, dina mm atanapi unit peta.
  • Pamilih skala énggal sareng skala timbangan
  • Pilihan pikeun nambihan lapisan kanggo grup anu dipilih atanapi aktip
  • Alat anu dipilih "Panorama ka"
  • Alat anyar dina menu Véktor: ngajadikeun sénsor geometri, ngahasilkeun indéks spatial
  • Alat kolom Ékspor / Tambihkeun géométri tiasa ngékspor inpormasi nganggo lapisan CRS, proyék CRS, atanapi ukuran ellipsoidal
  • Tangkal dumasar-model / ningali pikeun aturan dina prosedur anu didasarkeun ku render
  • Kotak dialog pamilih CRS anu diropéa
  • Perbaikan Tandha Ruang
  • Plugin metadata dina metadata.txt
  • Panyimpen deui plugin anyar
  • Panyadia Data Postgres Panyusun: Dukungan pikeun konci sawenang (kalebet daptar non-numerik sareng multi-kolom), dukungan pikeun nyuhunkeun jinis géométri sareng / atanapi SRID (Spatial Rujukan Identifier) ​​dina QgsDataSourceURI ku nambihan naskah gdal_fillnodata kana plugin GDALTools
  • Pangrojong pikeun tipeu data PostGIS TopoGeometry
  • Ikatan Python pikeun lapisan simbol vektor lapis sareng pembaruan umum kana beungkeutan Python.
  • Jandéla log pesen anyar
  • Program réferral
  • Cache baris pikeun méja atribut
  • Tatah gambar gambar mandiri
  • Widget generasi UUID pikeun méja atribut
  • Dukungan pandangan anu tiasa diowahi ditambah dina database SpatialLite
  • Widget dumasar éksprési jero lapangan kalkulator
  • Jieun lapisan acara dina pustaka analisa nganggo référénsi liniér
  • Pilihan lapisan anu dikelompokkeun dikelompokeun dina menu kontéks TOC
  • Beban / simpen pilihan gaya lapisan (simbologi anyar) tina / ka dokumen SLD
  • Dukungan WFS dina server QGIS
  • Pilihan pikeun ngaluncurkeun géométri WKT nalika nyalin ti méja atribut
  • Dukungan pikeun lapisan anu dikomprés sareng format ZIP sareng GZIP
  • Uji test ayeuna lulus sadaya ujian dina sadaya platform utama sareng uji wengi
  • Salin sareng témpél gaya antara lapisan
  • Ukuran ubin disetél pikeun lapisan WMS
  • Dukungan pikeun proyék-proyék nyarang dina proyék séjén

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.7 Wroclaw»]

Naon Anyar dina QGIS 1.7.2 'Wroclaw'

Ieu mangrupikeun pelepasan anu nyayogikeun salaku fix kanggo versi 1.7.1. Parobihan di handap ieu dilakukeun.

  • Maneuh bug Gdaltools mariksa pikeun lapisan ogr
  • Aya deui terjemahan dina plugin OSM
  • Solusi pikeun tikét # 4283 (desainer poho lapisan dina status / pareum)
  • Dibereskeun v.generalize kanggo édisi anu édisi GRASS
  • Typos dibereskeun dina daptar paréntah GRASS
  • Override kursor parantos disimpen nalika kotak About ditembongkeun
  • Koréksi # 4319 (Perbaikan anu maksimal pikeun kasabaran titik)
  • Wadah Python ditambah pikeun QgsZonalStatistics
  • Solusi # 4331 (Masalah dialog Klasifikasi)
  • Solusi # 4282 (Peta zoom salah nalika ngagunakeun alat zum "Attribut Table")
  • Proj4string ayeuna cocog kana databés
  • Solusi # 4241 (Pastikeun anjeun gaduh garis anu valid dina hiasan garis)
  • Fix tag id pikeun GetPrint dina desainer
  • Solusi # 3041 (Janten paréntah gdaltools tiasa diedit)
  • Ngarobih parobahan dina titik offset renderer
  • Fix kanggo kacilakaan dina pilihan proyéksi
  • Solusi # 4308 (interpolasi sareng rupa bumi kernel plugins)
  • Selapkeun nilai tanggal dina éditor pangropéa
  • Solusi # 4387 (aktipkeun "tambah simbol alamat" ngan ukur pikeun lapisan garis)
  • Solusi # 2491 (Ngatur pita transparansi lapisan raster nalika ngolah)
  • Ngidinan anjeun nyetél enkripsi I / O pikeun lapisan OGR dina sipat lapisan vektor.
  • Solusi # 4414 (indikator SVG pikeun panah henteu ditingalikeun)
  • Simbol arah labél henteu kedah gumantung kana orientasi «peta» vs. "barisna".
  • Nyuhunkeun diatur salaku kabiasaan standar kanggo CRS anu henteu dipikanyaho
  • Pikeun EPSG, mimitiankeun GDAL CRS tina pangarang (id idéntifikasi) tinimbang nganggo 4string
  • Solusi # 4439 (Kacilakaan nalika ngarobah gaya di Pasipatan Lapisan)
  • Solusi # 4444 (Kasalahan loading plugins Python)
  • Solusi # 4440 (rujukan salah pikeun Trac)
  • Fix callRender sauran dina lulusan simbol renderer
  • Solusi # 4479 - aktipkeun "tanjakan warna anyar" iraha diaktipkeun
  • Sumputkeun asupna query dina menu kontéks legenda pikeun lapisan anu ngagabung
  • Fix # 4496 (Update peta peta dina tabel desainer tabel dina showEvent)
  • Masang OS X / ngawangun update
  • Vérsi dukungan GRASS
  • Mimiti tina WKT milih EPSG tibatan PROJ.4
  • Tambahkeun "Naon ieu" ka menu Pitulung (Laksanakeun # 4179)
  • fTools: daptar daptar lapisan saatos nambihan lapisan énggal ka TOC (ngalereskeun # 4318)
  • Naha teu nabrak jandela QGIS utama nalika ngajalankeun alat Combine ShapeFiles. Alamat Partial # 4383
  • Fix rusak Fungsi proyéksi Tugas di GDALTools sareng ningkatkeun penanganan tina file éksténsi kaluaran

Naon Anyar dina QGIS 1.7.1 'Wroclaw'

Ieu mangrupikeun fix dumasar kana versi 1.7.0. Parobihan di handap ieu dilakukeun.

  • Perbaikan kinerja Raster dirojong ka 1.7.1 [Tingali http://linfiniti.com/2011/08/improvements-to-raster-performance-in-QGIS-master/]
  • Ngamutahirkeun vérsi dina cmakelists sareng guling kana 1.7.1
  • Mindahkeun proyéksi konfigurasi kana sabada urang gaduh fitur
  • Simbologi: mengklasifikasikan barang-barang dina kategori ku mengklasifikasikeun # 4206
  • Pertimbangan Feature_count di info fungsi wms parantos dibenerkeun
  • Pariksa panyuntingan topologis enya / henteu nalika muka dialog adjustment
  • Vérsi diropéa anu dipikabutuh pikeun bison sareng cmake
  • Perbaikan efisiensi leutik pikeun rendering
  • Pastikeun yén lapisan vektor input tina gdaltools aya vektor ogr
  • Tetep bug # 4266: Georeferencer sareng pamréntahan spasial nabrak kaluar
  • Pembaruan tarjamahan: nl pikeun cabang 1.7.x ku Richard
  • Pembaruan tarjamahan: cz kanggo versi 1.7.x ku Jan
  • Henteu parios kasalahan plugin dina ngamimitian
  • Maneuh masalah QTreeWidget.resizeColumnToContents () masalah anu dititénan dina PyQt4.8.3 @ Debian
  • Update tarjamahan: update Hu pikeun 1.7.x ku Zoltan
  • Update tarjamahan Jerman
  • UPDATE TRANSLATIONS: pikeun versi fix bug anyar dina 1.7.x
  • Hayangkeun ukur panyadia ladang janten calon tujuan union (tikét # 4136)
  • Kotak dialog jalan pondok ayeuna émut status jandéla nalika dianggo
  • Pusat simbol spidol leutik dina legenda desainer
  • Backport (Pungkur Kolot) tina 6e889aa40e
  • FAILURE FIX Punggung Port of # 4113 sareng # 2805
  • [Rear Port] nambahan jumlah maksimum titik dina alat Random nunjuk
  • [Rear Port] netepkeun algoritma paningkatan kontras standar pikeun NoStretch sabab ieu mangrupikeun nilai anu paling pas
  • [Rear Port] ngalereskeun titik acak anu diblokir nalika aya nilai NULL dina Michal Klatecki Patch - tingali tikét # 3325
  • Solusi # 3866 pikeun alat pangukuran sudut
  • Solusi Ui sareng dukungan pikeun wms pilih
  • Blok token langkung saé nalika nyiptakeun widget legenda desainer
  • Solusi kanggo mertimbangkeun panjang judul lapisan dina legenda desainer
  • Panawaran # 3793: libfcgi teu tiasa ngarobih variabel lingkungan maperv dina Windows
  • Update tarjamahan Jerman
  • The 55a1778 parantos dibereskeun sareng qt patch on osgeo4w
  • Ditambahkeun ngadukung kanggo kasus campuran tina jinis géométri dina PostGIS 2.0
  • Pinggir top sareng sisi parantos dikirangan pikeun kotak dialog dina tabel atribut
  • Hapus rujukan (diperkirakeun) référénsi SVN
  • Panyabutan versi langkung svn
  • Descriptor warna / mutator / anggota leungit tina tandukan komposerlegenditem
  • Ngaleungitkeun unsur-unsur versi svn dina cabang pembaruan.
  • Solusi sanés pikeun Qt # 5114 (ngalereskeun # 3250, # 3028, # 2598)
  • Coba nyieun histogram langkung lancar
  • Seueur kabersihan pikeun legenda
  • Desain Pangalusna pikeun Katerangan Desainer
  • Pertimbangan hadé tina simbol titik gedé dina legenda desainer
  • Fix pikeun masalah legenda desainer, sapertos tikét # 3346
  • Cabang gabung 'pelepasan-1_7_0' tina github.com:QGIS/Quantum-GIS dina sékrési-1_7_0
  • Fix ng-tagging nganggo utf-8 lapisan (tikét # 3854)
  • Cocog pikeun lapisan cache
  • [Rear Port] Ngalereskeun kasalahan dimana histogram tiasa ditugaskeun frékuénsi négatip pikeun kisaran. Éta ogé ngabenerkeun kamungkinan mémori bocor nalika vektor histogram énggal ditugaskeun ka statistik band tanpa ngahapus anu lami.
  • Ditambahkeun bagian dina ngagunakeun QtCreator
  • Bug dibenerkeun anu nyababkeun kacilakaan nalika ngumpulkeun histogram kumargi vektor histogram anu teu dikenal
  • QUrl tambah kalebetkeun kalebetkeun
  • Solusi anu langkung jelas pikeun parameter peta anu leungit sapertos anu disarankeun ku Juergen
  • Telepon bug dimana peta = henteu nyebarkeun kana url sumberdaya online nalika file proyék henteu dina diréktori sami sareng cgi

Naon Anyar dina QGIS 1.7.0 'Wroclaw'

Peluncuran ieu dingaranan kota Wroclaw di Polandia. Dinas Climatology and Protection of University of Wroclaw kindly hosted our developer meeting in November 2010. Punten dicatet ieu mangrupikeun sékrési dina séri peluncuran 'cut edge' urang. Sapertos kitu, ngandung fungsi anyar sareng ngalegaan antarmuka programmatic langkung seueur QGIS 1.0. xy QGIS 1.6.0. Sapertos sareng perangkat lunak naon waé, sigana aya bug sareng masalah anu urang teu tiasa perbaikan nalika dilereskeun. Ku sabab éta, kami nyarankeun yén anjeun nguji versi ieu sateuacan dipasihan deui ku pangguna.

Vérsi ieu ngalangkungan leuwih 277 perbaikan bug sareng seueur fitur anyar sareng perbaikan. Kitu deui, teu mungkin pikeun ngadokumentasikeun sadayana anu parantos dirobih di dieu, janten urang ngan ukur badé daptar béréndélan konci anu anyar.

Labél sareng simbolik diagram

  • Simbologi anyar ayeuna dianggo sacara standar!
  • Sistem diagram anu nganggo sistem panempatan pinter anu sami salaku ng-tag
  • Ékspor sareng impor gaya (simbolis).
  • Labél pikeun aturan dina panyusun aturan.
  • Kamampuhan pikeun nyetél jarak label dina unit peta.
  • Puteran kanggo ngeusian svg.
  • Tanda font tiasa gaduh X, Y offset.
  • Lapisan simbol baris diidinan dianggo pikeun garis-garis simbol poligon (eusian).
  • Pilihan nempatkeun tempat spidol dina titik tengah garis.
  • Pilihan pikeun nempatkeun spidol ukur dina garis mimiti / tukang tungtung garis.
  • Ditambahkeun lapisan simbol "centroid" anu ngagambar spidol dina sentra poligon.
  • Lapisan simbol garis pananda diidinan pikeun ngagambar spidol dina unggal bucu.
  • Mindahkeun / muterkeun / robih alat panyuntingan labél pikeun interaktif ngarobih sipat labél anu ditetepkeun.

Alat Anyar

  • GUI pikeun gdaldem tambah.
  • Ditambahkeun alat 'Galur ka Polygons' kana menu vektor.
  • Kalkulator widang ditambah sareng fungsi sapertos $ x, $ y sareng perimeter $.
  • Nambahkeun alat polygon voronoi ka menu Véktor.

Pangénggalan antarmuka panganggo

  • Ngidinan manajemén lapisan anu leungit dina daptar.
  • Ngaageungkeun grup lapis.
  • 'Tip kiang' di mimiti. Anjeun tiasa ngaktipkeun / nganonaktipkeun saran dina panel pilihan.
  • Organisasi menu anu langkung saé, menu database misah misah ditambah.
  • Tambihkeun kamampuan pikeun nampilkeun jumlah fitur dina kelas legenda. Diaksés dina ménu kontéks legenda.
  • Perbaikan umum sareng kamampuan.

Manajemén CRS

  • Tampilkeun crs aktif dina bar status.
  • Netepkeun lapisan CRS kana proyek (dina menu kontéks legenda).
  • Pilih CRS standar kanggo proyék énggal.
  • Ngidinan pikeun ngonfigurasi CRS kanggo sababaraha lapisan dina waktos anu sami.
  • Nalika CRS dipénta, standarna mangrupikeun pilihan terakhir.

Dipercanten

  • AND sareng ATAWA operator anu ditambah dina kalkulator raster
  • Ngalangkungan ulang proyéksi rasters tambahan!
  • Pelaksanaan anu bener panyadia raster.
  • Ditambahkeun toolbar raster kalayan fungsina kanggo histogram.

Panyadia sareng Manajemén Data

  • Panyadia vektor SQLAnywhere Anyar.
  • Dukungan sambungan méja.
  • Parobihan formulir fitur.
  • Ngadamel perwakilan senar nilai NULL anu tiasa dikonfigurasi.
  • Ngabenerkeun fitur pembaruan di formulir fungsi tina méja atribut.
  • Nambahkeun dukungan pikeun nilai NULL dina peta nilai (kotak kombo).
  • Anggo nami lapisan-lapisan tinimbang gaganti identitas dina daptar turun nalika muatan peta nilai lapisan.
  • Widang ekspresi bentuk kalayan fungsi dukungan: éditan garis dina bentuk anu nama prefix "expr_" ditaksir. Nilaina diinterpretasi salaku kalkulator lapangan sareng diganti ku nilai anu diitung.
  • Bantosan pikeun milarian NULL dina tabel atribut.
  • Perbaikan panyuntingan ati:
    • Ningkatkeun édit interaktif atribut dina méja (tambah / ngaleupaskeun fungsi, update atribut).
  • Ngidinan tambahan fungsi tanpa géométri.
  • Diberesihkeun bolaykeun / redo atribut.
  • Perhatosan penanganan atribut:
  • Goréng pilihan ogé nilai-nilai atribut anu diasupkeun pikeun fungsianna didigitalkeun salajengna.
  • Ngidinan ngagabung / pasihan nilai atribut kana set fitur.
  • Ngidinan OGR 'simpen salaku' janten atribut (sapertos DGN / DXF).

Pangwangunan Api sareng Pusat

  • Telepon ngarobih deui panggilan dialog ka QgsFeatureAttribute.
  • QgsVectorLayer :: featureAdded token tambah.
  • Ditambahkeun fungsi menu lapisan.
  • Ditambahkeun pilihan pikeun muka c ++ plugins tina direktori dirékaan pangguna. Meryogikeun balikan deui aplikasi pikeun ngaktipkeun.
  • Cirian alat pariksa géométri énggal pikeun fTools. Talatah kasalahan nyata langkung gancang sareng langkung relevan, sareng ayeuna ngadukung kasalahan anu caket. Tingali bagian anyar QgsGeometry.validateGeometry

Peta pangawas QGIS

  • Kamampuhan kanggo netepkeun kamampuan jasa wms dina bagian sipat file proyék (tinimbang file wms_metadata.xml).
  • Dukungan pikeun nyetak wms nganggo GetPrint-Request.

plugins

  • Dhukungan pikeun ikon plugin dina kotak dialog pangatur plugin.
  • Plancar Quickprint dipiceun - pakét plugin sanés-sanés tinimbang gaganti plugin.
  • Plugin converter dihapus. Gantina, nganggo menu kontéks 'save as'.

nyitak

  • Undo / redo ngadukung desainer citak

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.6 Capiapo»]

Naon Anyar di QGIS 1.6.0 'Capiapo'

Punten dicatet yén sékrési dina sékrési siri 'motong tepi' urang. Sapertos kitu, ngandung fungsi anyar sareng ngalegaan antarmuka programmatic langkung seueur QGIS 1.0. xy QGIS 1.5.0. Kami nyarankeun yén anjeun nganggo versi ieu sateuacan vérsi saméméhna.

Vérsi ieu ngalangkungan langkung ti 177 perbaikan bug sareng seueur fitur anyar sareng perbaikan. Sakali deui, teu mungkin pikeun dokumén sadayana anu parantos dirobih di dieu, janten kami bakal ngan ukur daptar daptar bullet fitur anyar anu anyar.

Perbaikan umum

  • Ditambahkeun dukungan gpsd pikeun pelacak live GPS.
  • Plugin anyar parantos dilebetkeun anu ngamungkinkeun ngédit offline.
  • Kalkulator lapang ayeuna bakal nambihan nilai karakter NULL bisi kasalahan perhitungan tinimbang liren sareng malikkeun itungan sadaya ciri.
  • Ngidinan jalur pamilarian khusus pikeun pangguna dina PROJ.4 sareng ngapdet srs.db kalebet referensi grid.
  • Ditambahkeun palaksanaan kalkét raster asli (C ++) anu tiasa ngadamel rasters anu épisién gedé.
  • Interaksi sareng widget ekstensi dina bar status parantos diperyogikeun supados eusi téks widget tiasa disalin sareng ditampal.
  • Seueur perbaikan sareng operator anyar dina méja atribut méja lapangan kalkulator, kalebet kasimpulan lapangan, baris kontra, jsb.
  • Nambahkeun pilihan –configpath (path configurator) anu ngalangkungan jalur standar (~ / .QGIS) pikeun konfigurasi pangguna sareng kakuatan QSettings pikeun ngagunakeun diréktori ieu ogé. Ieu ngamungkinkeun para pangguna, contona, pikeun nyandak pamasangan QGIS dina USB flash drive sareng sadaya plugins sareng setting.
  • Pangrojong ékspérimén WFS-T. Ogé, wfs parantos dialihkeun ka administrator jaringan.
  • Géoreferencer parantos seueur parobahan sareng perbaikan.
  • Dukungan pikeun jinis data integer anu panjang dina kotak-kotak sareng kotak dialog pangropéa.
  • Proyék QGIS Mapserver parantos dilebetkeun kana repositori utama SVN sareng bungkusan sayogi. QGIS Mapserver ngamungkinkeun anjeun pikeun ngalayanan file proyék QGIS anjeun ngaliwatan protokol OGC WMS. Maca deui…
  • Pilih sareng ngukur kotak sareng submenu dina toolbar.
  • Dukungan pikeun tabel henteu spatial parantos parantos ditambah (OGR ayeuna, téks anu delimited, sareng panyadia PostgreSQL). Bagian-tabel ieu tiasa dianggo pikeun milarian lapangan atanapi ngan ukur napigasi sareng diédit nganggo tempoan tabel.
  • Ditambahkeun dukungan senar milarian pikeun idéntifikasi fitur ($ id) sareng sagala rupa paningkatan anu aya hubunganana.
  • Ditambahkeun deui metoda tambihan pikeun napelkeun lapisan peta sareng antarmuka panyadia. Ku cara kieu, panyadia cache (ayeuna WMS sareng WFS) tiasa nyinkronkeun sareng perobih sumber sumber.

Perbaikan kana Bagean Eusi (ToC)

  • Nambahkeun pilihan anyar pikeun menu legenda raster anu bakal ngagaleuh lapisan anu ayeuna nganggo nilai minimum sareng maksimum piksel sajauh ayeuna.
  • Nalika nulis file bentukna nganggo pilihan 'Simpen As' tina menu kontéks daptar eusi, anjeun ayeuna tiasa netepkeun pilihan ciptaan OGR.
  • Dina daptar eusi, ayeuna tiasa milih sareng ngahapus sababaraha lapisan sakaligus.

Labeling (Ngan pikeun generasi anyar)

  • Posisi labél data anu dihartikeun dina ng-labeling.
  • Garis bungkus, data anu ditetepkeun data, sareng setélan panyangga pikeun ng-tag.

Sipat lapisan sareng simbolis

  • Tilu modél klasifikasi énggal parantos ditambah ka renderer simbol lulusan (versi 2), kalebet istirahat Biasa (Jenks), simpangan baku, sareng istirahat Leutik (dumasar kana lingkungan R R). [Maca deui… http://linfiniti.com/2010/09/new-class-breaks-for-graduated-symbols-in-QGIS/]
  • Ningkatkeun laju laju dina kotak dialog sipat simbol.
  • Puteran sareng ukuran rotasi pikeun ukuran dikategorikeun sareng renderer lulusan (simbolis).
  • Anggo skala ukuran ogé kanggo simbol garis pikeun ngarobih lebar garis.
  • Palaksanaan histogram raster diganti ku anu sanés dumasar kana Qwt. Nambahkeun pilihan pikeun ngahémat histogram sapertos file gambar. Nampilkeun nilai piksel anu ayeuna dina x-sumbu na roman histogram.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun milih interaktif piksel dina kanvas pikeun populate tabel transparansi dina kotak dialog raster lapisan dialog.
  • Ngidinan kreasi warna tanjakan dina kotak klep vektor warna ramp.
  • Nambahkeun tombol "Gaya Pengurus ..." ka pemilih simbol supados langkung gampang pikeun pangguna mendakan Gaya Manager.

16.5. Désainer Peta

  • Nambahkeun kamampuan pikeun nampilkeun sareng ngamanipulasi lebar / jangkungna elemen desainer dina kotak dialog unsur unsur.
  • Elemén desainer ayeuna tiasa dihapus nganggo konci backspace.
  • Urut pikeun méja atribut desainer (sababaraha kolom sareng naek / turun).

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.5 ″]

Naon Anyar di QGIS 1.5.0

Perhatikeun ieu mangrupikeun sékrési tina séri kami anu katelah sékrési 'tepi ka'. Sapertos kitu, éta ngandung fitur-fitur anyar sareng ngalegaan antaramuka programmatic dina QGIS 1.0.x sareng QGIS 1.4.0. Upami panganteur pangguna anu teu terobat, API programmatic, sareng dukungan jangka panjang langkung penting pikeun anjeun ti fitur anu énggal sareng anu teu disambat, kami nyarankeun yén anjeun nganggo salinan QGIS tina séri sékrési Long Term Support (LTS) 1.0 urang. .x. Dina sagala kaayaan anu sejen, kami nyarankeun yén anjeun nganggo versi ieu.

Vérsi ieu seueur langkung ti 350 perbaikan bug sareng langkung ti 40 fitur anyar. Sakali deui, teu mungkin pikeun dokumén di dieu sadaya anu parantos dirobih, janten kami ukur bakal nyayogikeun daptar fitur-fitur anyar anu utama.

GUI (Panganteur Panganggo Grafis) utami

  • Aya alat ukuran ukur anyar anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngukur sudut interaktif ngalawan latar tukang peta.
  • Alat pelacak GPS interaktif
  • Pangladén pencarian WMS konfigurasi pamaké
  • Ngidinan ngedit géométri anu salah dina alat simpé
  • Kamampuhan pikeun milih antara unit mm sareng peta pikeun simbolis anyar. Ukuran ukuran ogé diaktipkeun salaku simbolik énggal dina desainer print
  • SVG ngeusian lapisan simbol pikeun tékstur poligon
  • Lapisan simbol simbol spésol
  • Ditambahkeun –kaya pilihan garis paréntah pikeun ngindarkeun plugins. Baguna nalika plugin salah jeung nyababkeun QGIS nongkrong nalika ngamimitian
  • Ngidinan anjeun nyumput CRSs usang
  • Tambihkeun renderer plugin kanggo titik offset: poin pikeun ngauntarkeun tabrakan sareng titik sanés
  • Ngidinan nyimpen lapisan vektor sapertos file ogr vektor
  • Panyadia anu langkung gancang: ngirangan debugging
  • Ngidinan anjeun pikeun nambihan bagian kana sababaraha titik sareng garis
  • Teks sareng alat annotation alat ayeuna aya di GUI sareng aplikasi
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun nempatkeun set témplat desainer standar dina pkgDataPath / composer_templates
  • Tanjakan gradién warna ayeuna ngadukung sababaraha eureun - pikeun nambihan warna panengah
  • Peta pusat upami pangguna diklik dina peta
  • Plugin énggal kanggo ngalaksanakeun pamilihan spatial
  • Ukuran sareng data puteran anu ditetepkeun pikeun simbol tunggal pikeun renderer dina simbolis
  • Ngidentipikasi AsHtml nganggo lapisan raster na tiasa dianggo dina idéntifikasi
  • Ékspor grup lapis sareng lapisan anu nganggo legenda sareng nganggo inpormasi ieu pikeun nunjukkeun kelompok dina legenda desainer.
  • Nampilkeun jumlah fungsi anu dipilih dina bar status
  • Pilihan ku patarosan pikeun subset lapisan vektor anu ditambihkeun ka menu lapisan
  • Pilihan pikeun ngan ukur tag anu dipilih (dina alat 'tag' lama ')
  • Beban / ngahemat patarosan anu dilakukeun dina generator pamundut.
  • Manual tambahan kategori dina simbolis.
  • Georeferencer: kamungkinan ngonpigurasikeun upami sesa kedah ditampilkeun dina piksel atanapi unit peta
  • Panyadia téks anu ditetepkeun: ngamungkinkeun nilai kosong dina kolom nomer
  • Ditambahkeun renderer dumasar aturan pikeun simbolis
  • Kamampuhan nyiptakeun database spatial lite tina jeroeun QGIS
  • Gabungkeun plugin alat GDAL Raster dina inti QGIS
  • Konsol Python Anyar (jeung sajarah)
  • Validasi tambah pikeun néwak alat
  • Ngidinan lapisan Postgres tanpa nyimpen ngaranan sareng kecap konci anu naroskeun pikeun kapercayaan
  • Ngarojong null nilai dina senar teang
  • Optionally diwenangkeun pikeun nambihan lapis anyar kana grup anu dipilih
  • Perancang peta tiasa nambihan Tata Atribut kanggo susun atur. Ngan fitur anu katingali tiasa ditingalikeun dina tabel desainer atanapi sadaya fitur
  • Idéntifikasi alat bentuk atribut ayeuna salaku modeu dina modeu tempoan (saprak r12796)
  • Fitur pitur anu diidentifikasi pikeun dileungitkeun nalika jandela dinonaktipkeun atanapi ditutup sareng muncul deui upami bakal diaktipkeun deui.

Dukungan WMS sareng WMS-C

  • Dukungan pikeun WMS-C, hak spasial anyar, kamajuan dina pilihan wms
  • Gumantungna EPSG dina sistem référénsi spatial parantos énggal sareng déskripsi IGNF Perancis parantos kalebet dina srs.db
  • Panyadia WWM Nyuhunkeun Tukang Nyarioskeun Ayeuna Ngaliwatan QNetworkAccessManager
  • Milih WMS ngamungkinkeun anjeun ngalebetkeun sadaya lapisan cabang
  • WMS ngagaduhan dukungan pikeun seueur jinis polip
  • Pilihan beban / simpen tambahan dina dialog WMS
  • Ditambahkeun ukuran skala WMS-C sareng pamilihan seleksi paningkatan anu dilakukeun

Pamutahiran API

  • QgsDataProvider sareng QgsMapLayer - Nambihan dataChanged () token, ku kituna panyadia tiasa nunjukkeun yén sumber data parantos dirobih
  • Anggo QNetworkAccessManager tinimbang QgsHttpTransaction (kalebet cache sareng auténtikasi dinamis dina situs wéb sareng proxies)
  • Ngidinan buka sipat lapisan tina plugins
  • Dukungan pikeun lapisan plugin khusus.
  • Ngidinan apdet plugins sacara program
  • Dukungan pikeun diréktori plugin khusus nganggo variabel lingkungan QGIS_PLUGINPATH. Langkung-langkung rute tiasa dialihkeun, dipisahkeun ku semikolon.
  • Ditambahkeun antarmuka legenda pikeun nyandak lapisan dina urutan legenda
  • Ngarojong langkung operator GEOS

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 1.4 Enceladus»]

Naon Anyar di QGIS 1.4.0 'Enceladus'

Punten dicatet yén sékrési ieu ti séri peluncuran 'ngiringan'. Sapertos kitu, éta ngandung fitur-fitur anyar sareng ngalegaan antaramuka programmatic dina QGIS 1.0.x sareng QGIS 1.3.0. Upami panganteur pangguna anu teu tiasa dilebetkeun, API programmatic, sareng dukungan jangka panjang langkung penting pikeun anjeun ti fitur anu énggal sareng anu teu disambat, kami nyarankeun yén anjeun nganggo salinan QGIS tina séri sékrési Long-Term Support (LTS) 1.0 urang. .x. Dina sadaya kasus séjén, kami nyarankeun yén anjeun nganggo versi ieu.

Vérsi ieu kirang langkung 200 perbaikan bug, sakitar 30 fitur anyar. Tambih Deui, éta parantos nampi seueur cinta sareng perhatian supados aplikasi desktop GIS desktop kami mangrupikeun hiji deui léngkah dina nirvana sareng GIS! Jauh pisan anu parantos kajadian dina 3 sasih ti saprak pengker urang, éta mustahil pikeun ngadamel dokumen sadayana di dieu. Sabalikna, urang ngan ukur nyorot sababaraha fitur anyar anu penting pikeun anjeun.

Panginten pangémutan anu paling penting nyaéta ngalebetkeun infrastruktur simbolis vektor énggal. Ieu disayogikeun sareng palaksanaan saméméhna: éta tiasa dirobih ngagunakeun tombol dina kotak dialog vektor lapisan dialog. Henteu lengkep ngagentos palaksanaan simbolik lami sabab aya sababaraha masalah anu kedah dibéréskeun sareng uji coba anu peryogi dilakukeun sateuacan disiapkeun siap.

QGIS ayeuna gaduh kalkulator kolom, tiasa diaksés via tombol dina bagian atribut sipat vektor, sareng tina antarbeungeut méja antarmuka. Anjeun tiasa nganggo panjang fitur, area fitur, senar kasimpulan, sareng ngetik konversi dina kalkulator lapangan, ogé nilai lapangan.

Perancang peta ngagaduhan seueur perhatian ti kami. Grid tiasa ayeuna ditambah kana desainer peta. Sareng aranjeunna aranjeunna ayeuna tiasa diputer dina rarancang. Batesan hiji desain peta tunggal pikeun tiap proyek parantos dikaluarkeun. Dialog administrator desainer anyar parantos ditambah pikeun ngatur instansi desainer anu parantos aya. Lembar perancang widget desainer parantos dirobih deui pikeun ngagunakeun rohangan layar anu kirang

Rupa-rupa bagian antarbeungeut pangguna parantos dirévisi kanggo ningkatkeun konsistensi sareng dukungan pikeun buku net sareng alat tampilan anu langkung alit. Dijual sareng nyimpen potong kompas. Posisi ayeuna tiasa ditampilkeun salaku Gelar, Menit, Kadua dina bar status. Tambihkeun, pindahkeun, sareng ngahapus tombol bucu ayeuna parantos dikaluarkeun sareng alat simpénna dipindahkeun tina toolbar panyuntingan maju kana toolbar standar anu baku. Alat idéntifikasi ogé parantos diawaskeun seueur kamajuan.

Ditambahkeun kapasitas caching ka QGIS. Ieu nyepetkeun operasi umum sapertos panyusun lapisan, parobahan simbolis, klien WMS / WFS, nyumput / nunjukkeun lapisan sareng muka panto kanggo perbaikan masa depan sapertos rendering benang sareng cache pre-manipulasi. lapis. Catetan yén éta ditumpurkeun sacara standar sareng tiasa diaktipkeun dina kotak dialog pilihan.

Jalur téang SVG anu ditetepkeun pangguna ayeuna ditambah kana kotak dialog pilihan.

Nalika nyiptakeun ShapeFile anyar, anjeun ayeuna tiasa nunjukkeun CRS anjeun. Ogé pilihan Cegah Intersections pikeun poligon ayeuna tiasa dilakukeun kalayan lapisan latar.

Pikeun pangguna maju, anjeun ayeuna tiasa nyiptakeun bentuk atribut anu disesuaikan nganggo dialog UT Qt Designer.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.3 Mimas»]

Naon Anyar di QGIS 1.3.0 'Mimas'

Vérsi ieu langkung ti 30 perbaikan bug sareng sababaraha fungsi anyar sareng mangpaat:

Pembaruan kanggo panyadia sareng plugins OSM

  • Payil gaya OSM énggal aya.
  • Aya ikon anyar.
  • Téks dialog diropéa tur réngsé.
  • Fungsi "Simpen OSM ka file" parantos ningkat.
  • Ngalereskeun sababaraha masalah sareng encode… ASCII ka UTF-8.
  • Sadaya lapisan OSM otomatis dipiceun saatos mareuman plugin OSM dina ménéjer plugin.
  • Perbaikan bug OS patali séjén anu dilakukeun.

Fitur penting sareng perbaikan anu sanés dina sékrési ieu

  • Ukuran pananda tiasa ayeuna dikonpigurasi nalika ngédit lapisan.
  • Perpustakaan analisis parantos dilebetkeun dina versi utama.
  • Fitur dicirikeun dina sababaraha lapisan.
  • Plugin anyar ditambah pikeun ngalaksanakeun analisa rupa bumi anu rasterisasi (perhitungan tina penampilan lamping, lamping, jsb).
  • Ayeuna aya alat reshape pikeun nerapkeun kana garis / geometri poligon. Bagian hiji géométri antara anu kahiji sareng simpang terakhir dina garis remodeling bakal diganti.
  • Ditambahkeun snap kana pilihan lapisan anu aya dina dialog pangukuran.
  • Ditambahkeun kamampuan pikeun milih konci utama pikeun pandangan.
  • Anjeun tiasa ngazum dina koordinat ku ngalebetkeun dina layar koordinat bar status.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.2 Daphnis»]

Naon Anyar di QGIS 1.2.0 'Daphnis'

Punten dicatet yén sékrési ieu ti séri peluncuran 'cut edge'. Sapertos kitu, ngandung fitur-fitur anyar sareng ngalegaan antarmuka programmatic langkung ti QGIS 1.0.x. Upami stabilitas sareng dukungan jangka panjang langkung penting pikeun anjeun tibatan fitur anu énggal sareng teu ditambangan, kami nyarankeun yén anjeun nganggo salinan QGIS tina séri séhat 1.0.x sateuacana kami. Pelepasan ieu ngalangkungan langkung ti 140 perbaikan bug sareng perbaikan dina versi QGIS 1.1.0. Salaku tambahan, kami geus nambihan fitur-fitur anyar ieu:

édisi

Fungsi na éditan dina QGIS parantos ngagaduhan apdet utama dina siaran ieu. Ieu kaasup nambihan alat éditor anyar:

  • Hapus bagian tina fungsi multipart
  • Ngaleungitkeun liang poligon
  • Sederhana fitur
  • Alat "nod" anu anyar ditambah (dina toolbar scanning canggih).
  • Fungsi anyar pikeun ngagabungkeun fitur
  • Pareuman / fungsionalitas redo ditambah kanggo éditan lapisan vektor.
  • Pilihan tambahan kanggo nunjukkeun tetengger ukur fitur anu dipilih dina modeu edit.
  • Anjeun tiasa ngarobih lapisan lapisan dina legenda pikeun nunjukkeun yén lapisan na tiasa diedit.

Ogé, aya undo / redo action dina menu Édit, dina toolbar digitalisasi maju, sareng aya darmaga anu énggal anu nunjukkeun undian aksi pikeun lapisan anu aktip.

Babagan alat simpul: Éta nyarupaan alat pikeun ngedit rute ku cara ngumpul anu aya dina unggal pangropéa vektor. Kumaha éta jalanna (dina QGIS) Klik dina hiji fitur, tempat na tempatna bakal ditandaan ku sagi opat leutik. Ngeklik sareng nyéréd dina tempat anu tiasa nyerat. Pencét ganda dina bagean bakal nambihkeun titik anyar. Mencet kenop pupus bakal ngahapus simpul aktip. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun milih tempat anu langkung aktip sakaligus: ku ngaklik sareng nyéred ngabentuk sagi opat di daérah anu tempatna tempatna. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun milih titik anu padeukeut tina segmen anu diklik. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nambihan / ngahapus simpul aktip anu nganggo konci Ctrl nalika ngaklik hiji node atanapi ngahasilkeun sagi opat nalika nyeret di daérah éta.

Kami nyarankeun yén anjeun mareuman spidol vertex dina pilihan QGIS nalika damel sareng alat ieu: redraws langkung gancang sareng peta henteu pinuh ku spidol.

Trabasan kibor

Fitur anyar: Aturkeun potong kompas aksi dina jandela QGIS utama! Tingali menu Setélan-> Konpigurasikeun potong kompasna

Peta Komposer

Ayeuna tiasa dileungitkeun / muka konci posisi tina desainer elemen ku diklik katuhu. Lebar sareng jangkungna desainer peta ayeuna bakal tetep dibenerkeun upami pangguna nyetél sajauh desainer peta dugi ka kanvas peta. Aya ogé kamungkinan nampilkeun tanggal ayeuna dina labél desainer ku ngetik (d 'June' yyyy) atanapi anu sami. Éta ayeuna ogé tiasa ngajaga lapisan ayeuna dina desainer peta sanajan lapisan tambahan ditambah kana peta utama. Ayeuna tiasa ékspor ka PDF dina desainer.

Aturan tabel

Ayeuna tiasa milarian tabel atribut ngan ukur dina rékaman anu dipilih. Gepatan umum parantos dilakukeun dina tabel atribut. Ngaluyukeun lebar médan sareng katepatan nalika nambihan atribut ayeuna tiasa dimungkinkeun. Jenis jenis pananganan dina panyadia WFS parantos diangkat.

Nama panyandra pikeun lapisan vektor ayeuna sayogi. Pangalihan ditampilkeun dina nami ngaran kolom asli dina alat inpormasi sareng dina tabel atribut supados langkung gampil kanggo pangguna akhir. Ayeuna aya GUI pikeun ngonfigurasi widget éditan pikeun atribut lapisan. Kotak dialog anyar ngamungkinkeun ngeusian peta nilai tina lapisan (éta ogé tiasa méja teu spasial!). Setélan édisi Widget ayeuna ogé bakal diajenan dina méja atribut.

plugins

  • Pesenan lapisan dina dialog WMS tiasa ayeuna robih.
  • Plugin eVis, versi 1.1.0, parantos diambah kana proyek QGIS sareng kalebet plugin standar. Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan eVis di dieu: http://biodiversityinformatics.amnh.org/open_source/evis/documentation.php .
  • Plugin interpolasi ayeuna gaduh kamampuan ngagunakeun lapisan légal salaku konstrain pikeun triangulasi plugin dina interpolasi. Ayeuna anjeun ogé tiasa nyimpen triangulasi file di ShapeFile.
  • Panyadia anyar sareng plugin OpenStreetMap parantos diambah ka QGIS.

Manajemén proyék

QGIS ayeuna nyertakeun dukungan pikeun posisi proyek relatif sumber data file sareng svgs. Nyimpen jalur relatif sumber data file pilihan.

PostGIS & Panyadia PostgreSQL

Anjeun ayeuna tiasa milih mode SSL nalika nambihan sambungan database anyar. Pareuman énkripsi SSL tiasa pisan ningkatkeun pagelaran data PostGIS beban dimana kaamanan sambungan henteu diperyogikeun. Dukungan parantos ditambah kanggo seueur jinis pribumi sareng kanggo ngonfigurasi koméntar kolom.

Permaosan ningkatkeun

  • Ngidinan ngamutahirkeun simbol liwat ménu anu nyembah dina pamilih simbol renderer
  • Tambihkeun dukungan pikeun simbol data anu ditetepkeun
  • Nambihan dukungan kanggo tetengger simbol font (data anu ditetepkeun, henteu aya GUI)
  • Tambahkeun ukuran simbol dina unit peta (nyaéta, simbol anu ngajaga ukuran dina unit peta bebas tina skala peta)

Arguméntasi dina garis paréntah

Ditambahkeun dukungan pikeun argumen anu bakal ditambah dina garis paréntah dina Windows. Perbaikan bantosan garis paréntah nyaéta:

  • Ngidinan ukuran gambar potret anu dipasihkeun
  • Ngidinan suprési layar percikan
  • Candak peta ngalereskeun tina plugins on snapshot

== GRASS ==

Aya cangkang GRASS anyar. Aya ogé seueur pamutahiran sareng konsistensi.

= Vérsi 1.1.0 'Pan' =

Punten dicatet yén sékrési ti séri kami anu teu stabil 'sékrési. Sapertos kitu, ngandung fitur-fitur anyar sareng ngalegaan antarmuka programmatic langkung ti QGIS 1.0.x. Upami stabilitas sareng dukungan jangka panjang langkung penting pikeun anjeun tibatan fitur anu énggal sareng teu ditambangan, kami nyarankeun yén anjeun nganggo salinan QGIS tina séri séhat 1.0.x sateuacana kami.

Vérsi ieu seueur perbaikan bug sareng perbaikan langkung seueur vérsi QGIS 1.0.0. Salaku tambahan, kami geus nambihan fitur-fitur anyar ieu:

  • Pamutahiran tarjamahan.
  • Perbaikan sareng Perbaikan pemasangan plugin Python. Ngaganti kana énggal resmi QGIS.
  • Perbaikan ka téma supados plugins sareng bagian sanés GUI langkung didukung nalika ngarobih téma. Nambahkeun téma GIS anu énggal.
  • Perbaikan bungkusan Debian pikeun ngadukung syarat Debian standar.
  • Dukungan usb: sapertos alat GPS di Linux.
  • Plugin WMS ayeuna ngadukung klasifikasi sareng ningalikeun lapisan nénés salaku tangkal. Panyadia WMS ayeuna ogé ngadukung gambar png 24-bit. Plugin WMS ayeuna ogé nyayogikeun antarmuka milarian pikeun milarian server WMS.
  • Ditambahkeun simbol simbol Matt Amos svg dot (kalayan idin na).
  • Perbaikan pikeun pangrojong proxy sareng dukungan proksi di panyayuran WFS. Panyadia WFS ayeuna ogé nunjukkeun informasi kamajuan sabab nyandak data.
  • Perbaikan klien PostGIS. Akselerasi anu ageung ayeuna tiasa dihontal dina lapisan rendering PostGIS ku nganonaktipkeun SSL dina édisi sambungan.
  • Perbaikan ékspor dina Mapasar pikeun ngadukung warna kontinyu.
  • Alat-alat anu ditambihkeun: Plugin fTool ayeuna mangrupikeun bagian tina plugins QGIS dasar sareng bakal salawasna dipasang sacara standar.
  • Perbaikan desainer citak, kalebet pilihan alignment obyék. Éta ayeuna ogé tiasa nyetak peta salaku Postaster atanapi vektor raster. Pikeun programer Python, kelas desainer ayeuna ngagaduhan pangumpulan Python.
  • Nalika nganggo File - Simpen sareng gambar, gambar anu disimpen ayeuna geo-referencing.
  • Pamilih proyéksi ayeuna kalebet Pilihan gancang tina CRSs anu nembé dianggo.
  • Renderer warna kontinyu ayeuna ogé ngadukung simbol titik.
  • Ningkatkeun dukungan pikeun CMake nu diwangun ngalawan dependensi tina OSGEO4W (Windows ngan). Nambahkeun proyék pangembang XCode anu diwangun dina OSX.
  • Ngamutahirkeun sareng pamersihan kana kotak kotak GRASS.
  • Parobihan kana kotak dialog vektor kabuka pikeun ngadukung sadaya supir anu aya di ogr, kalebet protokol sareng pangkalan data. Ieu mawa dukungan pikeun SDE, Oracle Spatial, ESRI Personal Geodatabase, sareng seueur toko data anu patuh OGR. Punten dicatet yén dina sababaraha kasus anu diaksés ku ieu kéngingkeun perpustakaan pihak katilu dina sistem anjeun.
  • Tombol mouse tengahna ayeuna tiasa dianggo pikeun ngagali.
  • Palaksanaan tabel atribut énggal langkung gancang.
  • Bersih seueur kana antarbeungeut pangguna.
  • Nambahkeun panyadia anyar pikeun SpatialLite, palaksanaan geo-database dina file dumasar kana SQLITE database.
  • Véktor overlay dukungan anu tiasa ngagambar pie sareng bar chart dina lapisan vektor dumasar kana data atribut.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 1.0 Kore»]

Naon Anyar di QGIS 1.0.0 'Kore'

Pelepasan ieu ngalangkungan langkung ti 265 koréksi bug sareng perbaikan langkung seueur vérsi QGIS 0.11.0. Salaku tambahan, kami parantos ngajantenkeun parobahan di handap ieu:

  • Perbaikan Pematuhan HIG pikeun Windows / Mac OS X / KDE / Gnome
  • Simpen lapisan vektor atanapi subset lapisanna kana disk sareng sistem Rujukan Coordinate anu béda ti anu asli.
  • Advanced ngédit topologis data vektor.
  • Pilihan hiji-klik fitur vektor.
  • Seueur kamajuan anu langkung rérénter sareng dukungan pikeun ngawangun piramida éksternal pikeun file raster.
  • Review desainer Peta kanggo dukungan citak anu langkung saé.
  • Ditambahkeun plugin "koordinat néwak" anyar anu ngamungkinkeun anjeun klik dina peta teras dipotong sareng témpél koordinat ka sareng tina clipboard
  • Ditambahkeun plugin anyar pikeun ngarobah format anu cocog OGR.
  • Ditambahkeun plugin anyar pikeun ngarobih file DXF ka ShapeFiles.
  • Ditambahkeun plugin anyar pikeun ngasingkeun fitur titik kana lapisan grid ASCII.
  • Pangatur plugin Python parantos parantos diawaskeun, versi énggal parantos seueur perbaikan, kalebet mariksa yén versi QGIS anu ngajalankeun bakal ngadukung plugin anu dipasang.
  • Posisi toolbar plugin ayeuna disimpen leres nalika aplikasi ditutup.
  • Dina klien WMS, dukungan pikeun standar WMS parantos ningkat.
  • Pesenan naék dilakukeun kanggo integrasi GRASS sareng dukungan pikeun GRASS 6.4
  • Ngalengkepan Review API: Ayeuna urang gaduh API stabil nuturkeun konvénsi ngaran anu saé ditetepkeun.
  • Sagala panggunaan GDAL / OGR sareng GEOS parantos dilebetkeun pikeun nganggo ukur di C API.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.11 Metis»]

Naon Anyar di QGIS 0.11.0 'Metis'

Pelepasan ieu ngalangkungan langkung ti 60 koréksi bug sareng perbaikan langkung seueur vérsi QGIS 0.10.0. Salaku tambahan, kami parantos ngajantenkeun parobahan di handap ieu:

  • Tinjauan sadaya kotak dialog pikeun konsistensi pikeun antarmuka pangguna
  • Peningkatan kana kotak dialog vektor tunggal pikeun nilai dialog
  • Lambang sawangan nalika netepkeun kelas vektor
  • Pamisahan dhukungan Python di perpustakaan sorangan
  • Daptar daptar sareng saringan kotak GRASS pikeun mendakan alat langkung gancang
  • Daptar daptar sareng saringan kanggo Plugin Manager kanggo mendakan plugins langkung gampang
  • Definisi anu diropéa tina sistem rujukan spasial
  • Dukungan QML Gaya pikeun rasters sareng lapisan database

Naon Anyar di QGIS 0.10.0 'Io'

Vérsi ieu ngalangkungan langkung ti 120 perbaikan bug sareng perbaikan langkung seueur vérsi QGIS 0.9.1. Salaku tambahan, kami geus nambihan fitur-fitur anyar ieu:

  • Peningkatan pikeun kamampuan digitalisasi.
  • Dukungan pikeun file gaya standar sareng standar (.qml) pikeun lapisan vektor anu didamel file. Kalayan gaya, anjeun tiasa nyimpen perlambang sareng setelan sanésna anu aya hubunganana sareng lapisan vektor anu bakal dieusian unggal-waktos anjeun ngeusian lapisan éta. Ningkatkeun kasaluyuan pikeun transparansi sareng kontras dina lapisan raster.
  • Dukungan pikeun tanjakan warna dina lapisan raster.
  • Dukungan pikeun master anu teu aya di kalér kalér. Seueur perbaikan raster anu sanés "henteu disorot".
  • Ikon anu diropéa pikeun konsistensi visual anu langkung saé.
  • Dukungan pikeun hijrah proyék kuno supados tiasa ngerjakeun versi QGIS anu langkung énggal.

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.9 Ganymede»]

Naon Anyar di QGIS 0.9.2rc1 'Ganymede'

Calon pelepasan ieu ngalangkungan langkung ti 40 perbaikan bug sareng perbaikan langkung seueur vérsi QGIS 0.9.1. Salaku tambahan, kami geus nambihan fitur-fitur anyar ieu:

  • Peningkatan pikeun kamampuan digitalisasi.
  • Ngadukung file gaya standar sareng standar (.qml) kanggo lapisan vektor dumasar kana file. Kalayan gaya, anjeun tiasa nyimpen perlambang sareng setelan sanésna anu aya hubunganana sareng lapisan vektor anu bakal dieusian unggal-waktos anjeun ngeusian lapisan éta.
  • Ningkatkeun kasaluyuan pikeun transparansi sareng kontras dina lapisan raster. Dukungan pikeun tanjakan warna dina lapisan raster.
  • Dukungan pikeun master anu teu aya di kalér kalér. Seueur perbaikan sanésna kanggo plot "henteu disorot".

Naon Anyar di QGIS 0.9.1 'Ganymede'

Ieu mangrupikeun vérsi fix bug

  • 70 bug katutup
  • Nambahkeun tab lokal pikeun pilihan dialog supaya lokalna tiasa dirungkabkeun
  • Pembersihan sareng tambahan dilakukeun kanggo alat GRASS
  • Parobihan dokuméntasi dilakukeun
  • Perbaikan ngawangun handapeun MSVC
  • Python Installer Plugin dibangkitkeun pikeun masang plugins PyQGIS tina koléksi

Naon Anyar di QGIS 0.9 'Ganymede'

  • Ikatan Python: Ieu mangrupikeun fokus utama dina vérsi ieu, ayeuna mungkin dimungkinkeun pikeun nyiptakeun plugins nganggo Python. Mungkin ogé pikeun nyieun aplikasi anu diaktipkeun GIS ditulis dina Python anu ngagunakeun perpustakaan QGIS.
  • Sistem kompilasi automake dipiceun: QGIS ayeuna peryogi CMake pikeun kompilasi.
  • Seueur alat GRASS anyar parantos diambah (hatur nuhun http://faunalia.it/)
  • Pangénggalan Peta Peta
  • Setélan konci pikeun ShapeFiles 2.5D dilakukeun
  • Perpustakaan QGIS parantos dirombak sareng langkung saé diatur.
  • Perbaikan Georeferencer

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 0.8 Josephine»]

Naon Anyar di QGIS 0.8 'Joesephine' ... versi pangembangan

  • 2006-01-23 [timlinux] 0.7.9.10 Panggunaan qpicture sareng resampling pikeun spidol poék anu parantos dikaluarkeun ku nikmat qt4.1 qsvgrenderer goodies énggal
  • 2006-01-09 [timlinux] 0.7.9.8 Cabang Mapcanvas ngamimitian pikeun Martin
  • 2006-01-09 [timlinux] 0.7.9.8 Plugins dialihkeun kana src / plugins
  • 2006-01-08 [timlinux] 0.7.9.8 Sadaya fon pikeun gui lib ngalih dina src / gui
  • 2006-01-08 [gsherman] 0.7.9.7 Transfer panyadia kana diréktori src
  • 2006-01-08 [timlinux] 0.7.9.6 Libqgis diréaksikeun dina sari patung sareng gui libs.
  • 2006-01-01 [timlinux] 0.7.9.5 plugin reg Komunitas sareng conto plugins parantos dihapus
  • Kodeu desainer parantos didaptarkeun deui kana lib sorangan dina src / komposer
  • Libqgsraster parantos ganti nami janten libqgis_raster
  • Src / Makefile diaturkeun janten target aplikasi ngan nganggo main.cpp dina SUMBER
  • Link parantos didamel kana lib anyar anu monolitikum. Lib bakal ngarobih kana bit anu langkung alit dina waktosna,
  • 2005-11-30 [timlinux] 0.7.9.4 Sadaya src / * .ui parantos dirumuskeun deui kana src / ui / dir pikeun pembersihan bersih tina u
  • 2005-12-29 [gsherman] 0.7.9.3 ngahijikeun cabang cabang kana HEAD
  • 2005-11-10 [timlinux] 0.7.9.2 Codebase digentoskeun ka qt4 - Masih seueur masalah pikeun ngajawab tapi éta ngahasilkeun
  • 2005-11-10 [timlinux] 0.7.9.1 Parobosan cabang parantos digabungkeun dina vérsi 0.7 kalayan bantosan Tom Elwertowskis
  • 2005-10-13 [timlinux] 0.7.9 Ditambahkeun kamampuan pikeun ngahasilkeun gros dumasar titik sareng polygon dina plugin grid_maker

[/ nextpage]

[judul halaman hareup = »QGIS 0.6 Simon»]

Naon Anyar di QGIS 0.6 'Simon'

QGIS log ganti

  • 2005-07-03 [morb_au] 0.7.devel2 Angger parobihan dina vérsi calon calon 0.7 (sapertos dina "Release-0_7-calon-pre1") deui dina garis kalapa.
  • 2005-05-23 [gsherman] 0.7rc1 Kasalahan bookmark tetep anu aya hubunganna sareng basis data pamaké henteu aya. Pajajaran ayeuna tiasa diciptakeun sacara suksés upami pangguna henteu aya.
  • 2005-04-12 [timlinux] 0.6devel26 Ditambahkeun vektor props dlg pilihan pikeun ngawenangkeun pangguna ngarobah ramalan
  • 2005-04-21 [timlinux] 0.6devel25 Langkung langkung seueur ngeunaan qgsspatialrefsys. Diganti paramban janten widget topéng sareng nambihan master xcf kanggo percikan. Splash masih peryogi sababaraha apdet minor anu aya hubunganana sareng panempatan téks.
  • 2005-04-20 [timlinux] 0.6devel24 Ditambahkeun logika pikeun pemetaan ngabalikkeun tina wkt atanapi proj4string ka srsid - henteu pisan dites dina tahap ieu, tapi kanggo kuring éta dianggo sareng uji coba badé
  • 2005-04-17 [timlinux] 0.6devel23 Koréa sareng pembersihan seueur pikeun nanganan proyéksi
  • 2005-05-15 [morb_au] 0.6devel21 Memori mémori bocor dina panyadia Postgres nalika nyandak fitur
  • Lapisan anu langkung ageung saluyu sareng kanvas peta nganggo katégori font sub-piksel (paling kapake nalika diageakeun deukeut teuing sareng piksel piksel seueur piksel dina layar)
  • 2005-05-13 [gerempang] 0.6devel19 Bahan parantos dikantunkeun pikeun persiapan dileupaskeun.
  • 2005-04-17 [mcoletti] 0.6devel18 Tahap kahiji dina ngalaksanakeun offset pikeun muka file proyék sareng jalur sumber data luntur.
  • 2005-04-17 [timlinux] 0.6devel17 Dialog proyéksi khusus. Rupa-rupa perbaikan bug didamel ditambah hapus, ngalebetkeun sareng ngamutahirkeun rékaman anyar. Proyéksi pangguna ayeuna némbongan dina pamilih proyéksi tapi henteu tiasa dianggo
  • 2005-04-16 [ges] 0.6.0devel16 Kasalahan tetep 1177637 anu nyegah sambungan PostgreSQL tina dipiceun lengkep
  • 2005-04-14 [timlinux] 0.6devel15 Sambungan ngagulung tombol anu munggaran sareng terakhir pindah dina dialog ramalan khusus
  • 2005-04-14 [timlinux] 0.6devel14 Widget bar status nampilkeun téks dina ukuran serat arial 8pt. Kasalahan nutup # 1077217
  • 2005-04-13 [timlinux] 0.6devel13 Parameter ditampilkeun dina widget desainer projér nalika milih ramalan
  • 2005-04-12 [ges] 0.6.0devel12 patchus Markus Neteler dilarapkeun pikeun ngamungkinkeun kompilasi dina Qt 3.1
  • 2005-04-12 [timlinux] 0.6devel12 Solution for [1181249] diwangun ku blokir nalika ngical file ShapeFile
  • 2005-04-11 [timlinux] 0.6devel11 Tautan data dina ramalan sareng pamilih ellipsoid dina kotak dialog unjuran khusus.
  • 2005-04-11 [ges] 0.6.0devel10 patchus Markus Neteler dilarapkeun pikeun ngamungkinkeun kompilasi dina Qt 3.2
  • 2005-04-11 [ges] Unjuran tetep (WGS 84) parantos dituna geuning ayeuna dipilih nalika kotak proyek na kotak dialog dibuka sareng henteu proyéksi dipasang.
  • 2005-04-10 [timlinux] 0.6devel9 Nambahkeun hiji dialog panyiptakeun ramalan khusus kana ménu aplikasi utama. Dialog anu masih kénéh diwangun.
  • 2005-04-09 [ges] 0.6.0devel8 Masalah tetep sareng Makefile.am aya hubunganana sareng Projections_Branch ngagabung kana HEAD
  • 2005-04-09 [ges] 0.6.0devel7 Cabang Projections digabungkeun kana HEAD
  • Kontur poligon henteu ditarik. Ieu diverifikasi dua kali sareng teu aya masalah anu kapendak.
  • Projeksi henteu tiasa dianggo dina sagala kaayaan.
  • Catet yén duanana perpustakaan proj4 sareng sqlite3 ayeuna diperyogikeun. Sistem ngawangun henteu acan dirobih deui pikeun nguji ieu.
  • Qt 3.3.x peryogi ngawangun tangkal sumber ieu.
  • Pastikeun pikeun ningkatkeun EXTRA_VERSION ku in nalika anjeun parobihan.
  • Pastikeun pikeun ngapdet changelog ku unggal konfirmasi.
  • 2005-03-13 [jobi] 0.6.0devel6 - Solusi parantos dibentuk pikeun ngawangun dependencies tetep tina desainer-plugin / barang dina arsitektur 64-bit
  • 2005-01-29 [gsherman] 0.6.0devel5 M. Patokan Loskot dilarapkeun pikeun kasalahan kompilasi sareng kaleungitan Q_OBJECT makro di qgsspit.h sareng qgsattributetable.h
  • 2005-01-01 [larsl] 0.6.0devel4 Ngabenerkeun bug anu ngahalangan QGIS nalika ngical rasters ti file proyék, pt 2
  • 2005-01-01 [larsl] 0.6.0devel3 Ngabenerkeun bug anu ngahalangan QGIS nalika ngical rasters ti file proyék.
  • 2004-12-30 [mcoletti] 0.6.0devel2 * Rekonstruksi manajemén endian dina panyadia data
  • Panyadia téks anu dirarancang ulang
  • Sababaraha anggota kelas const-leres parantos didamel
  • 2004-12-30 [larsl] 0.6.0devel1 getProjectionWKT () parantos dilaksanakeun dina QgsGPXProvider
  • 2004-12-19 [gsherman] 0.6.0rc2 README diropéa. Main.cpp ditambahkeun supados kaluaranna diwangun salaku mandiri sareng plugin. Makefile.am dirobih janten kaluaran binér dipasang dina diréktori PREFIX
  • 2004-12-19 [timlinux] 0.6.0rc2 Katambah tina tarjamah Slovak ku Lubos Balazovic. Pembaruan dokuméntasi masif parantos dilakukeun. Ieu kalebet apdet kana gambar pamekar sareng kotak Tentang.
  • 2004-12-19 [mhugent] panyadia / ogr / qgsshapefileprovider.cpp: Perbaikan masalah atribut dina panyadia ogr
  • 2004-12-05 [gsherman] 0.6.0rc2 Kasalahan dibereskeun 1079392 anu nyababkeun kagagalan QGIS nalika ngalebetkeun pamundut anu nyababkeun lapisan anu didamel tanpa catetan. Ditambahkeun validasi tambihan pamundut SQL kanggo pembina pamundut. Nalika anjeun klik OK dina kotak dialog generator, pamundut dikirim ka databés sareng hasilna dipariksa pikeun mastikeun yén lapisan PostgreSQL anu leres bakal didamel. Ditambahkeun tr kana sababaraha senar anu henteu acan tarjamahan siap dina kode anu diciptakeun tina dialog vektor dialog tina struktur QgsDataSourceURI pikeun ngandung sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng sambungan lapisan PostgreSQL, kalebet host , pangkalan data, tabél, kolom géométri, nami pangguna, sandi. palabuhan, sareng sql dimana klausa.
  • 2004-12-03 [gsherman] 0.6.0rc1 Pernyataan debugging kaleuleuwihan dibahas dina panyadia Postgres
  • 2004-12-03 [gsherman] 0.6.0rc1 Nalika ngarobah query SQL pikeun lapisan PostgreSQL ngagunakeun generator pamundut dina kotak dialog vektor lapisan dialog, ekstensi peta kanvas sareng cacah ayeuna diénggalan sacara leres tina ciri. Kacilakaan maneuh dina pg plugin plugin (bug 1077412). Kacilakaan ieu kusabab aya pangrojong kana mana klausa SQL dina panyadia Postgres. Panyadia henteu pariksa ningali naha konci SQL kalebet kana sumber data URI sareng ku kituna nyalin sakabéh URI salaku tempat klausa. Ekstensi .shp ayeuna dipasihan nami lapisan lapisan vektor énggal (upami henteu ditunjuk ku pangguna). Ekstensi .qgs ayeuna dipasihan file file nalika nganggo nyimpen atanapi ngahémat sapertos (upami pangguna henteu netepkeunana).

[/ nextpage]

[nextpage title = »QGIS 0.5 ″]

QGIS 0.5

  • 2004-12-01 [gsherman] Fungsi 0.5.0devel30 katambah kana qgsdataprovider.h pikeun ngadukung ngapdet fitur sareng éparan ékspansi. Pikeun dirojong, fungsi-fungsi ieu kedah dilakukeun dina palaksanaan panyadia data. Pelaksanaan standar henteu aya gunana.
  • QgsVectorLayer ayeuna gaduh fungsi pikeun nyungkeun count fitur, update extension sareng subset definisi string (biasana SQL) tina panyadia data anu didasarkeun. Panyadia henteu kedah nerapkeun fungsi-fungsi ieu kecuali aranjeunna hoyong nyokong subset lapisan ngalangkungan query definisi atanapi cara anu sanés.

2004-11-27 [larsl] 0.5.0devel30 Fungsi tambahan tina fungsi tetep dina lapisan GPX, ayeuna éta tiasa dianggo deui.

2004-11-22 [mcoletti] 0.5.0devel29 Sipat QgsProject ayeuna tos direncanakeun deui meh sami sareng Qsettings.

2004-11-20 [timlinux] 0.5.0devel28 Nambahkeun kamampuan pikeun ngaganggu rendering lapisan peta anu ayeuna keur ditarik ku mencét tombol Uwak. Malikan deui sareng bilas ngaganggu ngagambar sadaya lapisan vektor. Ieu henteu acan dilakukeun kanggo lapisan raster.

2004-11-11 [gsherman] 0.5.0devel27 Kajadian anu munggaran dina hiji generator pamundut PostgreSQL. Ieu henteu acan lengkep hanca. Widang dina tabel ditingalikeun sareng tés atanapi sadayana nilai tiasa ditingalikeun. Pencet dua kali nami kolom atanapi nilai sampel nyaoskeun kana kotak query SQL dina posisi kursor anu ayeuna. Fungsi uji éta henteu acan dilaksanakeun atanapi henteu parios ogé ngeculkeun otomatis tina nilai téks dina pernyataan SQL.

2004-11-19 [mcoletti] 0.5.devel26 Antaramuka sifat QgsProject parantos dirobih janten langkung mirip sareng QSettings. Sipat anyar dikaluarkeun pikeun file. Aya bug anu dipikanyaho sareng QStringLists dimana aya salinan anu langkung lebet nyerat file na. Sipat anyar henteu acan maca. Kode bakal ditambah kanggo tujuan ieu dina dinten-dinten anu badé.

2004-11-17 [timlinux] 0.5.0devel25 Kotak dipariksa parantos parantos ditambah di katuhu handap bar status anu, nalika dipariksa, bakal nyéépkeun lapisan dina kanvas utama sareng kanvas umum. Ieu kapaké upami anjeun hoyong muatkeun sakumpulan lapisan sareng ngaropéa simbolisna, jsb. tanpa ngalambatkeun disababkeun ku nyusun ulang sadayana saatos unggal parobahan anu dilakukeun.

2004-11-16 [larsl] 0.5.0devel24 nextFeature () parantos diperyogikeun deui supados ngajantenkeun fitur deui.

2004-11-13 [larsl] 0.5.0devel23 QgsIdentifyResults and QgsVectorLayer dirobih pikeun nunjukkeun sadaya atribut sacara otomatis (dilegakeun titik nod) upami ngan ukur hiji fitur anu dicirikeun

2004-11-11 [gsherman] 0.5.0devel22 ifdef's parantos parantos katambah pikeun WIN32 sakitar dinamis dina dialog renderer vektor. Sanajan rtti diaktipkeun, pamakean dinamis ngabalukarkeun nyababkeun gagal dina WIN32.

2004-11-09 [timlinux] 0.5.0devel21 Pilihan parantos ditambah kana generator grid supados anjeun tiasa ngartikeun asal-usul sareng titik éntri ogé ngatur ukuran grid kirang ti 1 gelar. Catet yén tétéla aya kasalahan anu sateuacana, sahingga nempatkeun jumlah anu hina tiasa nyababkeun QGIS.

2004-11-04 [timlinux] 0.5.0devel20 Ditambahkeun pangrojong keterampilan gumantung kana lapisan raster sareng vektor.

2004-11-02 [larsl] 0.5.0devel19 Hiji item ménu parantos ditambahkeun pikeun ngajantenkeun file GPX anu kosong.

2004-10-31 [timlinux] 0.5.0devel18 Fix bug # 1047002 (tag buffer diaktipkeun / kotak cacad henteu tiasa dianggo).

2004-10-30 [larsl] 0.5.0devel17 qgsfeature.h diperyogikeun dina qgsvectordataprovider.cpp sabab hiji QgsFeature dihapus, ieu dibenerkeun.

2004-10-29 [larsl] 0.5.0devel16 DefaultValue () parantos ditambah dina QgsVectorLayer sareng QgsVectorDataProvider, dilaksanakeun dina panyadia GPX.

2004-10-29 [stevehalasz] 0.5.0devel15 * Tulis lapisan lapisan dina file proyék dina urutan anu leres ku cara ngalulihkeun zOrder dina kanvas peta. Bug # 1054332 parantos dibenerkeun.

* Tag <zorder> dikaluarkeun tina dtd. Éta superfluous.

2004-10-26 [mcoletti] 0.5.0devel13 Modifikasi ieu ngurus kumaha nyimpen sareng pulihkeun drive dina file proyék. Seueur kutu bug anu alit sareng hiji pamersihan.

2004-10-22 [larsl] 0.5.0devel12 Langkung henteu kapaké dihapus dina plug-in GPS, sumber plug-in GPS dirobih langkung saé ngiringan standar coding.

2004-10-22 [larsl] 0.5.0devel11 Sababaraha parobihan dilakukeun pikeun plugin GPS: * Parobihan inpormasi ngeunaan alat-alat tindakan ti "GPS Importer" kanggo "Alat GPS" *. Sababaraha kode heubeul anu henteu kapaké dihapus. * Alat unggah / undeuran dilakukeun langkung lentur ku anu ngamungkinkeun para pengguna netepkeun "alat" nganggo paréntah unggah sareng diunduh. * Émut kana alat anu terakhir sareng port anu dianggo pikeun unggah sareng undeuran. * Inget diréktori tukang dimana file GPX dieusian.

2004-10-20 [mcoletti] 0.5.0devel10 dihijikeun kana cabang qgsproject

2004-10-19 [larsl] 0.5.0devel9 ngaran atribut GPX parantos dirobih tina tilu huruf singgetan janten kecap lengkep pikeun ngajantenkeun aranjeunna langkung ramah.

2004-10-19 [larsl] 0.5.0devel8 mFeatureType di qgsgpxprovider.cpp dirobih tina hiji QString ka hiji enumerasi pikeun ngindarkeun ngabandingkeun senar anu teu perlu.

2004-10-18 [gsherman] Uji 0.5.0devel7 ditambah ka GEOS pikeun acinclude.m4 sareng configure.in. Anggota / metode anu ditambah dina nyiapkeun préparasi ngadukung rendering skala. Ditambahkeun tab Témbongkeun ka kotak dialog vektor pikeun ngamungkinkeun netepkeun skala minimum sareng maksimum kanggo rendering.

2004-10-18 [larsl] Kode gaduh duplikat 0.5.0devel6, perhitungan watesan ditambah pikeun fitur digitized dina panyadia GPX.

2004-10-18 [larsl] Panyadia GPX 0.5.0devel5 robih: * IsEditable (), isModified (), komitmen () sareng rollBack () dilaksanakeun. * Ngaleungitkeun atribut lat sareng lon dina karakteristik sudut pandang. * Diberesihkeun atribut analisa dina addFeature (). Édisi GPX ayeuna kedah dianggo deui.

2004-10-17 [gsherman] 0.5.0devel4 Panyadia OGR ayeuna nganggo GEOS pikeun milih ciri nalika ngalakukeun idéntifikasi sareng operasi pamilihan.

2004-10-16 [gsherman] 0.5.0devel3 Saringan OGR dina dialog Add Layer dibenerkeun nganggo fix di qgsproject-branch. Gambar Qgisappbase.ui digulung deui dina XPM sahingga QGIS ngimpor dina Qt <3.x.

2004-10-11 [gsherman] 0.5.0devel2 halaman manusa anu tambah (QGIS.man) anu dipasang dina man1 salaku QGIS.1

2004-10-09 [gsherman] 0.5.0devel1 Ngaran layar asal Simon diganti. Simon ayeuna disebut agrégat. Kasalahan parangkat ngalereskeun paréntah pikeun ngaleupaskeun peringatan palsu pikeun lapisan vektor. Ngarobih Splashscreen.cpp kanggo ngamungkinkeun spésifikasi x, sareng pikeun ngagambar téks dina gambar percikan. Isu tetep teu sampurna dimana atribut PostGIS henteu ditampilkeun upami konci utama henteu tina jinis int4 (bug 1042706). Nambahkeun file tarjamahan basa Latvia (ayeuna teu diterjemahkeun).

2004-09-23 [larsl] 0.4.0devel38 Dukungan pikeun ngamuat file LOC tina Geocaching.com parantos dihapus.

2004-09-20 [tim] 0.4.0devel37 isin teu ngaku yén teu ngajaga file ieu dugi ka ayeuna. Ngatasi masalah clipping sareng label.

2004-09-20 [larsl] 0.4.0devel36 Nambahkeun definisi unsur unikvaluemarker ka QGIS.dtd.

2004-09-20 [larsl] 0.4.0devel35 Dibébaskeun bug 987874, panyadia bakal ngaluncurkeun fungsi tanpa géométri tapi bakal teraskeun maca fungsi-fungsi sanés.

2004-09-20 [larsl] 0.4.0devel34 Bug 987874 dibenerkeun ngabalukarkeun QGIS nabrak nalika ningalikeun tabel atribut pikeun lapisan ShapeFile kalayan ciri géométri NULL (GetGeometryRef () mulih NULL) - Panyadia OGR ayeuna nangani fitur kalayan géométri NULL salaku fungsi NULL, nyaéta, EOF.

2004-09-15 [larsl] 0.4.0devel33 The QgsUValMaDialogBase parantos dibenerkeun sahingga kotak béréndél henteu nyandak sadaya rohangan.

2004-09-14 [larsl] ikon SVG 0.4.0devel32 ditambah dina src / svg / gpsicons.

2004-09-13 [larsl] 0.4.0devel31 Tanda pananda nilai tambah.

2004-09-12 [larsl] 0.4.0devel30 simbol SVG dikirangan saimbang. Master ditingalikeun tanpa inpormasi geo-transformasi salaku "1 piksel = 1 unit"

2004-09-12 [larsl] 0.4.0devel29 bug tetep dina scale_bar plugin anu bakal nyababkeun QGIS beku nalika ngeusian lapisan sareng titik.

2004-09-12 [larsl] 0.4.0devel28 Piranti daptar dina plugin GPS ogé kedah nunjukkeun alat / dev / ttyUSB * (pikeun adaptor USB serial) dina Linux.

2004-09-08 [larsl] 0.4.0devel27 Kasalahan anu ngagantung dina QGIS nalika pangguna milih catetan dina méja atribut pikeun lapisan anu nganggo spidol pananda tunggal tetep.

2004-09-01 [mcoletti] 0.4.0devel26 Mimiti kelas file anyar proyék qgs. Jelas, hasil pagawéan dilaksanakeun. Ditunjukkeun pikeun ngadukung akal sehat sareng nampi réspon ti jalma anu teu satuju.

2004-09-01 [mcoletti] 0.4.0devel25 QgsRect:

  • Salin QgsPoint dina ctor henteu deui miceunan

2004-08-14 [gsherman] 0.4.0devel23 toolbar Plugin pindah ka wadah toolbar qgisappbase tinimbang dinamis ditugaskeun. Ieu ngamungkinkeun posisi docking / status ngareset unggal waktos aplikasi ngamimitian.

2004-08-26 [mcoletti] 0.4.0devel22 qgisapp.cpp:

  • Tetep dibenerkeun 1017079 dimana proyék loading bakal ngabalukarkeun aplikasi kacilakaan

qgsprojectio.cpp:

  • robih kodeu minor; kode superfluous komen

2004-08-26 [mcoletti] 0.4.0devel21 Argéntasi baris Komando ayeuna sacara jelas dipariksa liwat $ # tibatan $ @. Nalika nganggo $ @, naskahna nabrak nalika langkung ti hiji argum paréntah anu disasarkeun (contona, netepkeun sababaraha file kanggo komisika CVS).

2004-08-25 [mcoletti] 0.4.0devel20 Ayeuna sacara jelas ngagunakeun conto QgsMapLayerRegistry sanes anggota data. (Mana dua anu ngarujuk dina waktos anu sami).

2004-08-25 [mcoletti] 0.4.0devel19 Dua anggota data anu ngarujuk ka Singleton QgsMapLayerRegistry obyék dihapus. Ayeuna atos nganggo QgsMapLayerRegistry :: conto (), anu nekenkeun yén anjeun aksés Singleton.

2004-08-22 [larsl] 0.4.0devel18 Tetep bug anu nyababkeun spidol SVG ageung nalika oversampling dipicu.

2004-08-22 [larsl] 0.4.0devel17 transparansi Tetep dina simbol SVG.

2004-08-21 [larsl] 0.4.0devel16 Nambahkeun bingkai hideung sakitar sagi opat anu aya di sabudeureun simbol SVG supados langkung bersih, tiasa dihapus nalika transparansi dibenerkeun.

2004-08-20 [larsl] 0.4.0devel15 Widang atribut anu ditambah ka panyadia GPX: cmt, desc, src, sym, number, urlname.

2004-08-20 [larsl] 0.4.0devel14 Poho pikeun ngitung wates pikeun rute sareng lagu anu ditambihkeun ku pangguna dina panyadia GPX, nyababkeun kasalahan lukisan anu teu kagét salaku pilihan moal jalan. Maneuhna.

2004-08-14 [gsherman] 0.4.0devel13 Ikon toolbar Umum pindah ka ménu alat turunna. Ieu kalebet tinjauan, nyumputkeun / nunjukkeun sadaya, sareng moto alat

2004-08-18 [jobi] 0.4.0devel12 tarjamahan Italia tambah hatur nuhun ka Maurizio Napolitano anu ngénggalan sakumna terjemahan.

2004-08-17 [larsl] 0.4.0devel11 GPX pelaksanaan nulis nulis: lapisan GPX ayeuna ditulis deui kana file nalika fitur ditambih.

2004-08-17 [larsl] 0.4.0devel10 * Dukungan langkung seueur pikeun panyayuhan GPX. Rute na lagu ayeuna tiasa diciptakeun. Henteu aya anu ditulis pikeun file na.

2004-08-14 [gsherman] 0.4.0devel9 Zoom ditambah kana roda beurit. Pindah kabayang maju ningkatkeun zum ku faktor 2.

2004-08-12 [gsherman] 0.4.0devel8 Ikon tangkap parantos diropéa deui sareng ditambah kana grup aksi MapNavigation sahingga ikon tetep dipencet nalika alat aktif. (kasalahan 994274 sareng 994272) Ngalereskeun kasalahan pangutuhan (992458) anu nyababkeun téma ngaleungit nalika netepkeun pilihan.

2004-07-19 [gsherman] 0.4.0devel7 Fungsi setDisplayField di qgsvectorlayer parantos dibenerkeun. Tag / tampilan lapangan anu ditampi. Widang ayeuna tos disetél nalika lapisan ditampi ku nguji sawah sareng nyobian damel pilihan "cerdas". Pangguna teras tiasa ngarobih widang ieu tina kotak dialog lapisan lapisan. Widang ieu dipaké salaku nami unsur dina kotak idéntitas (bagian luhur tangkal pikeun masing-masing karakteristik sareng atributna) sareng, ahirna, éta bakal dianggo dina labél karakteristik. Ngabersihkeun Tukang Pasih Nambahkeun Layer Dialog Ngaluarkeun kaluaran debug kaleuleuwihan tina qgsfeature.

2004-07-18 [larsl] 0.4.0devel6 Rujukan pananda lulusan parantos dirobih pikeun nganggo cache SVG.

2004-07-17 [larsl] 0.4.0devel5 SVG cache parantos parantos parantos ditambah sareng dianggo dina Tunggal Tandha Tandha.

2004-07-10 [larsl] Code Kode 0.4.0devel4 ditambah kana QgsProjectIo anu ngahemat sareng beban konci panyadia lapisan vektor dina file proyek, sahingga lapisan teks anu dihapus sareng lapisan GPX tiasa disimpen dina proyék a. Kuring henteu nguji lapisan vektor GRASS, tapi éta kedah dianggo.

2004-07-09 [gsherman] 0.4.0devel3 Léngkah munggaran dina netepkeun lapisan PostgreSQL ku ngagunakeun klausa panyadia data. UI peryogi panginten damel. Nalika nambihan lapisan PG, klik dua kali dina nami lapisan kanggo ngartikeun klausa mana. Entong ngalebetkeun kecap konci mana

2004-07-05 [ts] 0.4.0devel2 Nambahkeun pilihan pikeun maksakeun redraw ku nambihan raster anu dimaksud pikeun plugins.

2004-07-05 [larsl] 0.4.0devel1 Seueur kode anu dipindahkeun ti PluginGui ka Plugin dina plugin GPS, sinyal sareng liang dianggo kanggo komunikasi.

2004-06-30 [jobi] 0.3.0devel58 Versi antarmuka tambahan pikeun libqgis parantos dileupaskeun.

2004-06-28 [gsherman] 0.3.0devel57 Ikhtisar tina Patch sagi koréksi penyuluh kasalahan (ti strk) pikeun ngitung lahan lapisan PG. QgsActetate * apdet dokuméntasi.

2004-06-28 [jobi] 0.3.0devel56 bug fix # 981159, peringatan dibereskeun.

2004-06-28 [ts] 0.3.0devel55 Ditambahkeun acara / nyumputkeun sadaya tombol lapisan sareng item ménu.

2004-06-27 [larsl] 0.3.0devel54 Kode unggah GPS diaktipkeun deui.

2004-06-27 [ts] 0.3.0devel53 Banyak bug sareng pembersihan. Ditambahkeun hapus sadayana lapisan tina tombol tinjauan.

2004-06-26 [ts] 0.3.0devel52 Ekstensi ayeuna tiasa disimpen deui nalika éta proyek beban.

2004-06-24 [ts] 0.3.0devel51 Parantosan unjuran ngalereskeun pikeun ngabeku kanvas sareng malikeun zeres kalayan leres. Masalah leutik sareng malikkeun ekstensi kedah direngsekeun kalayan leres.

2004-06-23 [mcoletti] 0.3.0devel50 Kasalahan anu henteu tiasa didownload tina QgsMapLayer * ka QgsVectorLayer * parantos dilereskeun. Tétéla ieu kusabab file dlopen () 'henteu ngagaduhan aksés pinuh kana variabel global. Plugin tiasa nganggo variabel global ku ngariung kana -dynamics sareng nganggo bandéra RTLD_GLOBAL ti dlopen ().

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel49

Statistik raster anu dirévisi yén kamajuan update kaluaran henteu ngalakukeun ieu nalika nyandak statistik cache. Bar kamajuan QGisApp ayeuna parobihan nalika unggal lapisan anu dipasang dina mapCanvas. Sababaraha apdet minor pikeun proyéksi na dilakukeun.

2004-06-21 [larsl] 0.3.0devel48 Antarbeungeut pangguna grafis GPS digantung dina kode anu digunakeun gpsbabel pikeun ngimpor seueur format file GPS kana GPX.

2004-06-21 [jobi] 0.3.0devel47 Mariksa versi UI anu salah ditambah pikeun ngajantenkeun versi anu salah sareng garis-garis akhir DOS.

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel46

Kuring bosen sok ngamimitian deui diréktori gidél kuring unggal waktos QGIS dihirupkeun deui - ieu parantos ditambah kana éstét.

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel45

Panyebrangan parantos réngsé supados duanana bar sareng téks katingali paduli naha permukaanna terang atanapi poék.

2004-06-21 [ts] 0.3.0devel44

Kasalahan dibereskeun [973922] Tinjauan nunjukkeun lapisan anu leres.

Diberesihkeun acara eureun bug dimana maplayerregistry henteu énggal dipupus dina file énggal.

Ditambahkeun setZOrder pikeun dianggo dina ieu komitmen pikeun ngalereskeun masalah ramalan zorder.

2004-06-20 [ts] 0.3.0devel43

A 'mapcanvas' dibereskeun supados henteu beku nalika ngeusian kasalahan raster.

2004-06-19 [ts] 0.3.0devel42

Panyangga bodas ditambah di sabudeureun téks dina skala skala… mangrupikeun panyangga anu ngaung-énggal anu baris datang…

2004-06-18 [larsl] 0.3.0devel41 Nambahkeun pilihan pikeun ngeset panjang bar skala ka integer anu paling caket <10 kali kakawasaan 10.

2004-06-16 [ts] 0.3.0devel40

Dukungan Win32 pikeun jalur iket, dipiharep pikeun mastikeun yén dua mini piramida ikon sareng tinjauan ayeuna ditampilkeun dina entri legenda.

Mimiti nulis file vektor umum: henteu lengkep sareng henteu aya gunana, kecuali anjeun gaduh kamampuan ngadamel ShapeFile sareng sababaraha widang anu ditetepkeun ku pangguna, contona ngadamel Point ShapeFile anyar:

QgsVectorFileWriter myFileWriter ("/ tmp / test.shp", wkbPoint); lamun (myFileWriter.initialise ()) // # spellok {myFileWriter.createField ("TestInt", OFTInteger, 8,0); myFileWriter.createField ("TestRead", OFTReal, 8,3); myFileWriter.createField ("TestStr", OFTString, 255,0); myFileWriter.writePoint (& theQgsPoint); }

2004-06-16 [larsl] 0.3.0devel40 rangka kode tambahan pikeun ngimpor format file GPS anu sanés nganggo GPSBabel.

>>>>>>> 1.136 2004-06-16 [ts] 0.3.0devel39 Nambahkeun ikon leutik anu dipidangkeun dina legenda raster, ieu nunjukkeun lamun lapisanna aya dina gambaran atanapi henteu. Ikon ieu peryogi "nyuhunkeun!" Éta perlu dialirkeun kana vektor sakali anjeun terang dimana nempatkeun kode!

2004-06-16 [ts] 0.3.0devel38 Pilihan menu / toolbar anyar ditambah pikeun nambihan sadaya lapisan anu dimuat dina gambaran ieu.

2004-06-15 [larsl] 0.3.0devel37 Langkung persiapan pikeun kode beban GPS dina fungsi énggal di QgisInterface - getLayerRegistry ().

2004-06-14 [ts] 0.3.0devel36 Ditambahkeun kamampuan pikeun plugins pikeun ngahapus proyek anu ayeuna henteu ngaleungitkeun bendera proyek anu kotor (ie maksakeun proyék anyar).

2004-06-14 [ts] 0.3.0devel35 AddRasterLayer (QgsRasterLayer *) geus ditambahkeun kana antarmuka plugin. Hal ieu ngamungkinkeun plugins ngawangun objék raster sorangan, nyetél perlambangna, sareng masangkeunana kana aplikasi pikeun muka dina kanvas.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel34 Gps deps di qgisapp dihapus.

Beban raster dipindahkeun ka grup dina tungtung file qgisapp.cpp.

Generator fns anu tiasa dianggo sacara parantos dikaluarkeun tina qgisapp pikeun metodeu qgsrasterlayer statik.

Sababaraha ganti ngaran ngaran variabel, jsb.

Metodeu addRaster swasta (QgsRasterLayer *) parantos diambah ka qgisapp, anu dirancang pikeun ngaliwat plugins anu hoyong dimuat dina lapisan raster anu siap '/ dilambangkeun dina mapCanvas.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel33

Sacara global ngarobih sumber elemen Legen janten Arial 10pt pikeun ngajaga konsistensi sareng panganteur pangguna. Éta bakal dikodekeun di kode binér dina qgsopsi dina versi salajengna.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel32 Ditambahkeun nami versi pikeun percikan.

2004-06-13 [ts] 0.3.0devel31 Jenis kursor peta anu parantos dilaksanakeun: Capture Point (ikon pensil leutik dina toolbar). Dina waktos éta, nalika ngeklik peta dina modeu titik, QgsMapCanvas bakal ngahasilkeun sinyal xyClickCoordinate (QgsPoint) anu bakal dijemput ku qgisapp sareng koordinat bakal disimpen dina clipboard sistem.

Dina vérsi 0.5, ieu bakal diperpanjang pikeun nyayogikeun data gampang / digitization tina file file vektor. Ieu bakal dilaksanakeun liwat hiji plugin anu bakal nganggo sinyal anu disebut tadi xyClickCoordinate (QgsPoint).

2004-06-12 [gsherman] 0.3.0devel30 Kasaluyuan Windows: Seueur parobahan.

2004-06-11 [larsl] 0.3.0devel29 Anggota diidinan milih protokol GPS sareng jinis fitur pikeun diunduh.

2004-06-10 [gsherman] 0.3.0devel28 Hiji layar sagi penyambungna parantos ditambah ka peta umum. Pelaksanaan na ayeuna teu dioptimalkeun (meryogikeun manéh kanvas kasimpulan pikeun nunjukkeun sagi opat anu parobihan). Dukungan lapisan asétat ditambah kana kanvas peta. Ayeuna aya ngan ukur hiji jinis obyek asetét: QgsAcetateRectangle, anu didaptarkeun ti QgsAcetateObject. Langkung seueur jinis asetét bakal nuturkeun ...

2004-06-10 [ts] 0.3.0devel27 Modifikasi proyéksi (serialization sareng deserialization file project) ngagunakeun maplayerregistry sareng henteu mapcanvas.

Penanganan nagara tina harta 'showInOverview' parantos dilaksanakeun dina proyék io.

2004-06-10 [petebr] 0.3.0devel26 SPIT GUI dibenerkeun cocog sareng template plugin. Maneuh bug dina skala bar anu ningalikeun ukuran ukuranana salah. Sadaya plugins parantos dibenerkeun, janten henteu deui ngomean sababaraha kali dina jalan kaluar. Pilihan warna tambah kanggo skala bar.

2004-06-09 [mcoletti] 0.3.0devel25 Ditambahkeun dukungan pikeun nami jinis fitur di QgsFeature. Panyadia ShapeFiles GDAL / OGR ayeuna ogé nunjukkeun ngaran jinis fitur.

2004-06-09 [petebr] 0.3.0devel24 Nambahkeun skala bar plugin. Plugin munggaran kuring nyalira! 🙂

2004-06-09 [ts] 0.3.0devel23 Ditambahkeun "Tampilkeun gambaran" pilihan pikeun menu pop vektor popping.

Inpormasi versi umum dikaluarkeun tina qgisapp debug wungkul.

"Plumbing" dilakukeun pikeun ngaktipkeun deaktivasi lapisan dina tinjauan ménu kontéks pop-up. Warta anu saé. 🙂

Sadaya anu tetep dilakukeun ayeuna téh nyetél urutan lapisan antara kanvas peta utama sareng kanvas gambaran.

2004-06-09 [ts] 0.3.0devel22 Kasalahan ngabalukarkeun QGIS nabrak nalika kosong .dbf anu parantos parantos parantos dibéréskeun. Transparan geser ditambah kana menu popup raster.

2004-06-09 [larsl] 0.3.0devel21 Tab "Importer file download GPS" disumputkeun.

2004-06-08 [larsl] 0.3.0devel20 GPSBabel disebut nganggo QProcess tinimbang sistem (), nunjukkeun bar kamajuan bari GPSBabel ngajalankeun, éta ogé nunjukkeun pesen anu dicitak dina GPSBabel stderr upami aya anu salah.

2004-06-08 [larsl] 0.3.0devel19 Kamampuhan unduhan data pikeun GPS ti mimiti ditambah. Ngan ukur tracklog dina alat Garmin anu ayeuna diaktipkeun. Rute sareng jalur jalan na ogé dukungan Magellan bakal sumping dina waktos anu caket.

2004-06-08 [jobi] 0.3.0devel18 File ts anu dilereskeun parantos diropéa. Dukungan tarjamahan tambahan kanggo aplikasi pitulung luar (grid_maker sareng gpsimporter) parantos ditambah kana tarjamahan Jerman.

2004-06-07 [gsherman] 0.3.0devel17 Update ambang ditambah ku pilihan pamaké. Batesan refresh ngartikeun karakteristik nomer anu dibaca sateuacan ngamutahirkeun peta (kanvas). Upami disetel kana enol, tampilan na henteu update dugi ka sadaya fitur parantos maca.

2004-06-07 [larsl] 0.3.0devel16 Sababaraha telepon dirobih kana QMessageBox :: patarosan (), ka QMessageBox :: inpormasi () ti saprak Qt 3.1.2 teu gaduh patarosan ().

2004-06-07 [ts] 0.3.0devel15 Ikhtisar peta parantos dilaksanakeun nganggo maplayers sanés snapshot tina lapisan raster.

Objék Singleton QgsMapLayerRegistry geus dilaksanakeun anu ngalacak lapisan anu dimuat. Upami lapisan ditambihkeun, éntri dilakukeun dina pendaptaran. Nalika lapisan dileungitkeun, catetan kasebut ngahapus sinyal lapisanWillBeRemoved anu disambungkeun ka mapcanvas, legenda, jsb. anu tiasa ngagem cape. Objék anu nganggo lapisan tiasa ngahubungkeun naon waé anu aya dina lapisan, saatos catetan kasebut ngahapus obyék tina lapisan éta.

Ieu ngalereskeun masalah nalika nambihan peta umum anu nyababkeun QGIS nabrak nalika lapisan dicabut kumargi narékahan ngaleupaskeun pointer anu sami dua kali.

Ditambahkeun palaksanaan anu langkung hadé dina peta umum di handap peta legenda.

Refactoring dina aplikasi QGIS: Sadaya anggota swasta ayeuna nurut kana konvénsi ngaran QGIS (prefixed with m).

Catatan Impor * AYEUNA AYEUNA KOMUNITAS MAPLAYER REKOD HENTEU MENGLAHKI QgsMapLayer :: LayerType *

2004-06-03 [ts] 0.3.0devel14 Fungsi getPaletteAsPixmap parantos parantos ditambah kana raster na dipidangkeun dina dialog aksesoris raster. Kotak dialog metadata pikeun prop prop raster gdaldatatype ogé ditambah.

2004-06-04 [jobi] 0.3.0devel13 bug tetep nganggo ngaran plugin GDAL_LDADD tetep.

2004-06-03 [jobi] 0.3.0devel12 bug # 965720 dikintunkeun ku nambihan math.h pikeun masalah gcc 3.4.

2004-06-02 [ts] 0.3.0devel11 The draw () maplayer and vectorlayer subclasses ogé rasterlayer parantos dirobih supados henteu ngabutuhkeun parameter src (ieu tiasa dipikabutuh tina pelukis → alat ()).

Langkung damel kana sistem percetakan: éta mung tiasa dianggo dina format A4.

NorthArrow sareng plugins tag hak cipta ayeuna disumputkeun sateuacan ngaluarkeun sinyal update nalika OK dipencet.

QGSMapCanvas ayeuna tiasa uihkeun skala (terakhir diitung) nganggo getScale.

Struktur QGSMapCanvas Impl parantos dibéré ngaran jadi CanvasProperties. Anggota QGSMapCanvas impl_ parantos dirobih deui janten mCanvasProperties.

2004-05-31 [ts] 0.3.0devel10 Kamampuan percetakan dasar ditambah ka QGIS… anggap ieu hasil dina kamajuan.

2004-05-31 [gsherman] 0.3.0devel9 QgsIdentifyResultsBase dirobih pikeun diwariskeun tina QWidget tinimbang QDialog, ku kituna posisi jandela tiasa disimpen / disimpen deui tina setélan pamaké unggal waktos. Nomer versi QGIS.h int dirobih kana 300 (sakuduna parantos dilakukeun dina versi).

2004-05-30 [ts] 0.3.0devel8 Téks status anu salah dina layar percikan parantos parantos dibenerkeun.

2004-05-27 [gsherman] 0.3.0devel7 Isu schema sareng plugin spit parantos parantos dibenerkeun.

2004-05-27 [jobi] 0.3.0devel7 Pembersihan peringatan gcc parantos dilaksanakeun.

2004-05-27 [petebr] 0.3.0devel6 Tombol di GUI parantos dirobih pikeun desain anu ditataan standar - HELP - REQUEST - OK - CANCEL.

2004-05-26 [gsherman] 0.3.0devel5 Ditambahkeun pilihan téma pikeun kotak dialog kahoyong pangguna Ayeuna aya ngan ukur hiji (standar) téma anu sayogi

2004-05-26 [gsherman] 0.3.0devel4 Dukungan pikeun ditambah téma pikeun ngeusian ikon png nalika ngamimitian. Ieu ngarengsekeun masalah ikon awon nalika disandi ogé xpm dina file panganteur pangguna. Tingali koméntar di QgisApp :: patempatan () fungsina pikeun langkung rinci.

2004-05-26 [larsl] 0.3.0devel3 Katambah sababaraha telepon kana std :: string :: c_str () ngadamel Qt tanpa STL damel lancar.

2004-05-26 [larsl] 0.3.0devel2

2004-05-26 [larsl] 0.3.0devel1 Tetep bug anu nyababkeun kotak-kotak legenda pikeun nganonaktipkeun nalika ngagunakeun Qt 3.1.2 nalika QgsLegendItem :: setOn () dipiceun, kuring henteu terang kumaha ieu mangaruhan Qt langkung anyar.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel37 Widget ogé ditingal dina modeu debug.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel36 Sababaraha kali anu sanés tina kasalahan anu sami dina lapisan raster.

2004-05-25 [ts] 0.2.0devel35 Widget katerangan pikeun ditumpurkeun. Perangkat lunak bug minimal di picker lapisan raster ku Larsl, ngan ukur dipanggihan sareng pangguna iFin. Solusi anu sanésna sanésna kalebet pangrojong rotasi anu leres pikeun panah kalér dina 4 juru layar, ngalaksanakeun perbaikan n-arrow update sareng plugin hak cipta. Ayeuna aya status anu langkung saé pikeun blokir hak cipta.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel34 Sadaya file ts parantos diénggalan sareng pesen anyar parantos ditarjamahkeun kana file basa Swedia.

2004-05-25 [larsl] 0.2.0devel33 Dianyari tarjamahan Swedia

2004-05-25 [larsl] Plugins 0.2.0devel32 / copyright_label / pluginguibase.ui disalametkeun sareng desainer 3.1 pikeun ngalereskeun masalah const.

>>>>>>> 1.120 2004-05-20 [ts] 0.2.0devel31 Vérsi awal mimiti pikeun pangurus piramida gui (dilaksanakeun janten tab anu di roaster ngadukung). Éntri raster Éntri ayeuna ngalegaan ka lebar legenda sareng ningalikeun ikon anu nunjukkeun naha lapisanna aya tinjauan atanapi henteu. Struktur sareng qvaluelist parantos diambah kana raster pikeun nyimpen kaayaan piramida.

2004-05-20 [gsherman] 0.2.0devel30 nami Vérsi dirobih kana Madison di QGIS.h QgsScaleCalculator ditambah kana spésifikasi libqgis dina src / Makefile.am. Pernyataan debug tambahan dina panyadia data GRASS.

2004-05-20 [ts] 0.2.0devel29 Nambahkeun piramida / henteu aya ikon piramida pikeun masukan legenda raster sareng ngadamel peta legenda ngeusian sadaya rohangan anu aya dina lebar legenda. Ditambahkeun diréktori anyar kanggo ikon dina src pikeun dipasang dina PKGPATH / dibagikeun / ikon.

2004-05-20 [ts] 0.2.0devel28 Potongan parantos parantos dirobih pikeun ngeusian gambar ti file sanés kaasup xpm. Mudah-mudahan ieu bakal nyepetkeun ngawangun waktos pikeun jalma anu ngawangun dina p133. Diganti gambar Santika janten bal 'fluff' siap kanggo versi 0.3.

2004-05-19 [larsl] 0.2.0devel27 nextFeature (List <int> &) dilaksanakeun dina panyadia GPX.

2004-05-18 [gsherman] 0.2.0devel26 Berkas qgsappbase.ui sareng qgsprojectpropertiesbase.ui (dirobih dina versi 0.2.0devel25) disimpen nganggo desainer qt 3.1.2 pikeun ngajaga kasaluyuan mundur.

2004-05-18 [gsherman] 0.2.0devel25 Parobihan dilakukeun pikeun nerapkeun tampilan skala pikeun data peta dina suku, méter, sareng derajat perpuluhan. Élemén ménu anyar kanggo nambihan ménu Alat pikeun milih unit peta. Setélan ieu ayeuna teu disimpen dina file proyék. ALL: Modifikasi QGIS.dtd sareng nyimpen proyek / beban pikeun ngadukung unit peta.

CATETAN: Berkas qgisapp.ui diciptakeun nganggo qt 3.3.x sareng AYA KAWIN sareng qt 3.1.2. Ieu bakal dirobih pas kuring tiasa mendakan versi desainer qt kuring 3.1.2…

2004-05-18 [ts] 0.2.0devel24 Tenang kalayan pariksa ekstensi jinis file raster pikeun nampung jinis file anu extensionna teu bisa diprediksi (misalna GRASS). Ayeuna gdal dianggo pikeun pariksa gancang upami file tiasa dianggo, janten sacara praktis sadayana kedah diperyogikeun sareng gdal iscompile upami saringan wildcard parantos dipilih dina dialog tambihan.

2004-05-17 [larsl] 0.2.0devel23 Analisis URL agrégat sareng widang atribut anu dilakukeun pikeun ngalacak sareng ngalacak lapisan GPX.

2004-05-17 [ts] 0.2.0devel22 Ditambahkeun dukungan pikeun Simpen salaku Gambar supados nyimpen dina format anu dirojong ku QImageIO. Daptar filter-> SaveAsImage dialog filter ayeuna otomatis dilakukeun nalika naros QImageIO pikeun format anu dirojong. File-> SaveAsImage emut kana diréktori anu terakhir dianggo (disimpen dina qsettings). Anjeun sakuduna émut saringan anu terakhir dianggo, tapi aya masalah sareng éta anu kedah direngsekeun.

2004-05-16 [larsl] 0.2.0devel21 Katambah url / link parsing ka panyadia GPX.

2004-05-16 [larsl] 0.2.0devel20 Sambutan nami file tetep kanggo file PNG.

2004-05-15 [larsl] 0.2.0devel19 Kuring nambihan gambar kuring dina kotak dialog About pikeun narik langkung pangguna ka QGIS.

2004-05-13 [ts] 0.2.0devel18 Parobihan sipat raster: Taruhan tab umum sareng tab simbolis parantos dirobih, sapertos biasana dirobih langsung ka tab simbolis. Tab Statistik sareng statistik gabungan dina tab metadata dihapus. Pembersihan dilaksanakeun dina tab metadata.

2004-05-13 [ts] 0.2.0devel17 tab Raster Statistik ayeuna nampilkeun piramida / inpormasi umum.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel16 Ngabereskeun / nganonaktipkeun kontrol dina kotak dialog GPS Ngarobih tatanan dina lapisan anu béda dina file GPX dimuat. Ngaran file GPX atanapi LOC ditambah ku nami lapisan. Ngaran plug-in ieu dirobih janten "Alat GPS" anu langkung umum.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel15 Tetep bug anu nyababkeun kanvas gaduh lebar tetep 400 ku versi kuring Qt: Tata perenah grid utama jandela utama gaduh kolom tambahan.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel14 A tab anu ditambahkeun pikeun ngamuat file GPX sareng LOC kana kotak dialog GPS plugin.

2004-05-14 [larsl] 0.2.0devel13 A pemusnah maya parantos ditambah ka QgsDataProvider sareng dataProvider dipiceun dina destructor kanggo QgsVectorLayer.

2004-05-13 [larsl] 0.2.0devel12 std :: senar dirobih kana QString di GPSData :: getData () sareng GPSData :: releaseData () pikeun ngadukung perpustakaan Qt anu diwangun tanpa dukungan STL.

2004-05-13 [ts] 0.2.0devel11 Koréksi dilakukeun pikeun bagéan sagi dina grid_make sareng gps_importer ciptaan dbf.

2004-05-12 [gsherman] 0.2.0devel10 Perbaikan bug pikeun OS X endian bug (langkung panguji diperyogikeun).

2004-05-12 [jobi] 0.2.0devel9 Cék Endian ditambah dina pédah konfigurasi dina parobihan otomatis.

2004-05-12 [ts] 0.2.0devel8 addProject (QString) ditambah kana antarmuka plugin.

2004-05-05 [jobi] 0.2.0devel7 QGIS-config diperpanjang pikeun ngalaan kaluaran

2004-05-04 [ts] 0.2.0devel6 Dua plugins internal anyar ditambah: Arrow Kalér sareng pesen Copyright overlay.

2004-05-03 [ts] 0.2.0devel5 Kana kanal ayeuna ngahasilkeun sinyal renderComplete nalika rendering kanvas réngsé, tapi sateuacan layar nyegerkeun. Aksesor sareng mutator parantos ditambah pikeun piksel kanvas.

2004-05-03 [ts] 0.2.0devel4 Para qgisApp-> mapCanvas ayeuna parantos dipidangkeun ngaliwatan antarmuka plugin.

2004-05-03 [ts] 0.2.0devel3 Tilu widget anyar parantos ditambah kana status status: skala - pidangan skala sapertos 1: 50000 * koordinat - ningalikeun koordinat beurit dina peta dina bar widget sorangan. kamajuan - nembongkeun kamajuan naon tugas ngaluarkeun sinyal anu nyambung ka slot showProgress.

Ditambahkeun sinyal / mékanisme slot pikeun showExtents sareng set fp ka 2 (tingali di handap)

Fungsi stringRep dina QgsRect sareng QgsPoint ayeuna kabebatan pikeun ngijinkeun konfigurasi precision titik ngambang pikeun ditingalikeun. QgisApp sareng Canvas ayeuna ngodelkeun ieu ka 2, tapi kuring rencana pikeun ngadamel konfigurasi ieu dina panel pilihan.

Ditambahkeun conto ngagunakeun indikator kamajuan kana prosedur pangumpulan statistik raster. Anjeun tiasa ningali ieu dina aksi nalika anjeun ngatur conto datak ak_shade ka pseudocolor single-band, sareng anjeun bakal ningali kamajuan pananda salaku statistik dikumpulkeun.

* CATETAN: itungan skala moal tiasa leres dina waktos ayeuna; masih di pangwangunan.

2004-04-27 [ts] 0.2.0devel2

Dhukungan awal pikeun ngawangun piramida dina file raster ditambah ku fungsi GDAL umum. Ayeuna, kaku disandi nganggo algoritma tatangga anu pangdeukeutna sareng piramida di tingkat 2, 4, sareng 8. Nambihkeun piramida kana lapisan raster anu tiasa ningkatkeun pagelaran rendering. Fungsionalitas anyar ieu diaksés ku jalan-ngaklik asupna legenda raster sareng milih "Jieun Pyramids" tina menu pop-up.

* PUNYA GAMPANG KELUANG * Pelaksanaan ayeuna henteu ngingetkeun anjeun tentang efek samping, sapertos:

  • Kemungkinan degradasi gambar upami seueur teuing piramida dibangkitkeun
  • Kamungkinan ageung gedéna di sisi gambar
  • Proses ieu ayeuna HENTEU TIDAK NYANGSAKEUN, maka mangga balikan data anjeun sateuacan percobaan.

2004-04-27 [ts] 0.2.0devel1

Tanda spidol tunggal dianggo deui supados diréktori, pemilih ikon, sawangan, sareng widget skala sadayana dina hiji jandela sanés kedah milih hiji jandela anu anyar pikeun milih ikon.

2004-04-27 [ts] 0.2.0devel0

Bit rusak tetep dina template generator generator internal sareng update gui template plugin, versi 0.2 'Waluh' ... versi pangembangan.

2004-04-25 [jobi] 0.1.0devel36 i18n alat-alat anu katambah ka EXTRA_DIST Dianyari tarjamahan Jerman tetep typo -> terjemahan sanés ogé dirobih.

2004-04-22 [jobi] 0.1.0devel35 Nambahkeun rutin instalasi pikeun file svg anu nambihan tarjamahan anyar anu disaluyukeun dina file cpp.

2004-04-19 [jobi] 0.1.0devel34 Diganti janten makro sederhana pikeun ngadeteksi QT sareng GDAL. Ditambahkeun kode kanggo ngadeteksi QGIS salaku file m4 dina alat, éta bakal dipasang sasarengan sareng QT sareng GDAL deteksi $ awalan / kongsi / aclocal / QGIS. m4, janten plugins ngan tiasa nganggo macros unik anu unik anu diropéa tina tarjamah Jerman !! Pamekar kedah nyambungkeun QGIS.m4 dipasang / usr / share / aclocal / !! atanapi dimana kantos aclocal nyimpen file m4 !! Upami teu kitu henteu ditingali ku plugins autogen.sh (langkung akurat !! aclocal) !! Éta tiasa ditipu ku nambihan-jalanna / ka / QGIS.m4 kana aclocal na !! autogen.sh. Tapi ati-ati henteu kompromi sareng CVS.

2004-04-18 [jobi] 0.1.0devel33 Bahan Internasional tambah. Dokuméntasi sareng seueur tarjamahan anu diperyogikeun 🙂

2004-04-17 [ts] 0.1.0devel32 Kacilakaan maneuh nalika muka gambar grayscale band tunggal diwanohkeun ku Steves anu netepkeun kacilakaan gambar MULTIBAND_SINGLEBAND_GRAYSCALE. Hatur nuhun ka pitulung Steves, sadaya dalapan pemproses raster tiasa jalan-jalan. Ieu ngabéréskeun kasalahan: [934234] Segfault dihasilkeun nalika ngagambar pita gambar multiband salaku grayscale.

2004-04-06 [ts] 0.1.0devel31 A plugin anyar (grid_maker) ditambah pikeun ngawangun ukuran ukur sawenang sareng nambihanana kana tampilan peta anu ayeuna.

2004-04-05 [jobi] 0.1.0devel30 The kosmetik qgiscommit (henteu damel nalika éta dina akar QGIS) pikeun QGIS-config dikoréksi supados langkung "standardconform".

2004-04-04 [jobi] 0.1.0devel29 GRASS panyadia dibenerkeun.

2004-04-03 [ts] 0.1.0devel28 Perbaikan bug (henteu acan dikonfirmasi upami bug tetep!) Kanggo nyusun artifak dina lapisan raster.

Ditambahkeun grader warna anyar pikeun gambar grayscale sareng pseudocolor anu disebut freak kaluar (éta rada psychedelic dina waktos ayeuna). Istirahat kelas terakhir peryogi damel sakedik!

2004-04-02 [jobi] 0.1.0devel27 Verifikasi pikeun autoconf, automake sareng libtool parantos ditambah kana versi. Perbaikan bug leutik.

2004-04-02 [mcoletti] 0.1.0devel26 Aya kamajuan kutang ti QgsFeature :: antaramuka setGeometry () anu ayeuna ogé ukuran tina panyangga binar geometri anu dikenal.

2004-04-02 [mcoletti] 0.1.0devel25 Pampasan pikeun QgsFeature :: setGeometry () ayeuna nampi parameter "ukuran" pikeun senar géométri binér anu dipasihkeun.

QgsShapeFileProvider :: endian () ayeuna nganggo cara anu langkung pondok sareng standar tina perkiraan endian-ness.

2004-04-02 [stevehalasz] 0.1.0devel25

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel24 qgiscommit dirobih pikeun ngarobih sadaya masalah.

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel23 Alat / qgiscommit diperpanjang pikeun lulus parameter ka cvs.

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel22 GRASS plugin sareng panyadia generasi parantos dibenerkeun.

2004-04-01 [jobi] 0.1.0devel21 Peringatan anéh-anéh: obyek 'foo. $ (OBJEXT) 'diciptakeun sareng nganggo sareng tanpa libtool; nu séjén Makefiles ogé dibersihkeun ku cara éta.

2004-03-31 [jobi] 0.1.0devel20 Kasalahan énggal dibenerkeun ku nami ngaran plugins / gps_importer / shapefil.ha shapefile.h.

2004-03-31 [jobi] 0.1.0devel19 Aya sababaraha parobahan leutik anu dilakukeun kanggo ngerjakeun sékrési deui. Seueur beberesih pangabutuhna diperyogikeun dina Makefiles

2004-03-27 [ts] 0.1.0devel18 Paraméntitas snapshot dilereskeun dina cl pikeun mastikeun yén kajadian diolah (ie kanvas digambar) sateuacan nyandak gambar gambar.

2004-03-27 [jobi] 0.1.0devel17 autogen.sh ayeuna parantos parameter pikeun ngonpigurasikeun alat tetep / qgiscommit nganggo mktemp, hatur nuhun mcoletti. Pluginpath ayeuna parantos dicandak tina libdir janten cocog 64bit (sapertos, / usr / lib64 / QGIS)

2004-03-26 [jobi] 0.1.0devel13 Anjeun hilap ngahapus file samentawis.

2004-03-26 [jobi] 0.1.0devel12 Newline dikaluarkeun saatos status status Éta leres tiasa dianggo ayeuna! Sing senang-senang!

2004-03-26 [jobi] 0.1.0devel11

Alat Qgiscommit tambah

2004-03-26 [didge] 0.1.0devel10

Bug tetep # 920070 - 64bit plugin-libdir (salaku conto, / usr / lib64 / QGIS) parantos dirojong pikeun sistem AMD64 sareng PPC64.

2004-03-22 [mac] 0.1.0devel9

Ditambahkeun plugin gps_importer (masih tiasa dianggo dina kamajuan).

2004-03-22 [mac] 0.1.0devel8 s / config.h / qgsconfig.h / qgsconfig.h ayeuna gaduh panunjuk lapis, ayeuna éta bakal pasang header dina $ (awalan) / QGIS / kalebet sareng libqis. * Perpustakaan dina $ (awalan) / lib "src / Makefile" henteu deui dumasar kana dependencies eksplisit sareng nganggo skéma pangaranan anu langkung hadé pikeun file sumber anu didamel.

2004-03-21 [ts] 0.1.0devel7

Nambahkeun sawangan gambar leutik tina dialog raster pikeun raster. Ditambahkeun metodeu drawThumbnail kanggo rasterlayer.cpp. Metoda draw Split (overloaded) dina rasterlayer.cpp supaya sababaraha bagéan tina metoda stroke aslina ogé tiasa dianggo ku metodeu drawThplay.

Ngalereskeun bug dina ngagambar pseudocolor gambar-grayscale tunggal-band anu nyegah sadaya luncat kelas ti pidangan.

2004-03-10 [gs] 0.1.0devel7 Nambahkeun plugin téks anu dipersonalisasi anu nyayogikeun gui pikeun nambihan lapisan téks anu disébat nganggo panyadia data delimited_text. Parobihan kana panyadia data delimited_text pikeun ngadukung ngazum, tampilan atribut, sareng ciri idéntitas. Pilihan pamilihan teu jalan ayeuna. Otomatis * parobahan pikeun nyiptakeun nyiptakeun plugin panyadia téks anu dibahas. Parobihan Minor kana QgsFeature.

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Plugins sesi sesi réngsé (sahingga plugins aktip émut nalika QGIS ditutup sareng lega dina sési salajengna).

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Nyimpen nagara bagian tina plugins ~ / .qt / file qtrc (dina kamajuan). Kaayaan disimpen, ngan ukur kedah nerapkeun kode pikeun muka plugins anu ditandaan aktip nalika ngamimitian aplikasi.

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Status Plugins disimpen dina ~ / .qt / file qtrc (aya kamajuan). Kaayaan disimpen, anjeun ngan ukur kedah nerapkeun kodeu pikeun muka plugins anu ditandaan salaku aktip nalika ngamimitian aplikasi.

2004-03-06 [ts] 0.1.0devel6 Katambah QgsRasterLayer :: filterLayer anu disebut caket unggal tungtung 8 renderers. Ieu tempat kanggo saringan online. Catet yén tungtungna saringan bakal kabagi jadi mékanisme plugin saringan.

2004-03-06 [didge] 0.1.0devel6 Ngarobih setélan pikeun nulis DEFINES ka config.h.

Bahan postgreSQL peryogi uji. Kuring ngagaduhan koméntar pikeun compileflags dina src / Makefile.am. Laporan kasebut bakal dipedar dina daptar pamekaran pamekaran.

2004-03-04 [ts] 0.1.0devel5 Ditambahkeun pilihan kana kotak dialog pilihan pikeun mareuman layar percikan.

2004-02-28 [ts] 0.1.0devel5

  • -snapshot tina parameter garis paréntah anu jalanna ayeuna sareng leres timbanganna gambarna ukuranana piksel. Splashscreen parantos dipindahkeun ka tingkat global ku kituna kelas-kelas sanés anu ngajukeun prosés ngamimitian tiasa aksés ka status sambutan. (nuju prosés)

2004-02-28 [gs] 0.1.0devel5 QgsField parantos refactored ngagunakeun konvénsi encodeing QgsField anyar (dokumén ditambah kana qgsfield.h). Bagéan homepage doxygen di QGIS.h parantos diropéa. Naon Bantuan Ieu parantos ditambah kana jandela aplikasi utama. Panyayun / téks sareng file sumber anu dihubungkeun sareng CVS ditambah.

2004-02-27 [gs] 0.1.0devel4 Pernyataan debug tetep di main.cpp sareng nambihan sababaraha verbiage pikeun mantuan téks. Hardcoding panyadia jenis di QgisApp :: metode addVectorLayer parantos dihapus. Sauran ayeuna kedah nyayogikeun argumén anu cocog anu tiasa dianggo pikeun panyadia data sareng nyandak data. Kelas QgsPgGeoprocessing dirobih janten leres nelepon addVectorLayer.

2004-02-27 [ts] Cler parser ieu dirobih pikeun meunang. Proyék ieu dipiceun ku ngeusian hiji loop anu ngeusian lapisan - Ayeuna anjeun kedah netepkeun nami file proyék pikeun ngarobih nami file. Ieu mastikeun yén ngan ukur hiji file proyek anu diusahakeun sarat sakaligus. Ditambahkeun parameter nami file néwak anu bakal ngeusian lapisan anu leres sareng file proyek. Layar bakal dicandak tina panempoan peta sareng disimpen kana disk sapertos nami file; ieu masih dibina. Ditambahkeun saveMapAsImage (QString) pikeun qgisapp supados pilihan cl luhur tiasa dianggo.

2004-02-26 [ts] Tab ditambah kana kotak dialog Raster Layer Properties pikeun nembongkeun metadata dina lapisan raster (nganggo metadata gdal)

2004-02-26 [gs] 0.1.0devel3 Ditambahkeun versi pikeun configure.in. QGIS ayeuna nunjukkeun nomer vérsina gumantung kana konfigurasi na configure.in

2004-02-24 [gs] Pilarian radius pikeun ngenalkeun fitur dina lapisan vektor anu ditambihan kana Tanya.

2004-02-23 [ts] Pintonan ayeuna disimpen ka disk sapertos gambar PNG.

Vérsi 0.1 'Moroz' 25 Pebruari 2004 Perbaikan ka antarbeungeut pangguna: ngabersihan menu sareng dialog ogé ikon tema anu anyar dumasar kana ikon Everaldo Crystal. QGIS tiasa ngeusian lapisan sareng / atanapi proyek di ngamimitian ku netepkeun hal ieu dina jalur paréntah. Perwakilan Raster Bujang, Lulus, sareng Kontinyu Raster ngadukung pikeun seueur format GDAL. Pelaksanaan raster ngarojong sababaraha rupa setting rendering, kalebet overlay semi-transparan, panyusutan palette, pemetaan pita warna anu fleksibel dina gambar multi-band, sareng pseudocolor. Éta parantos dirobih kana arsitéktur panyadia data pikeun lapisan vektor. Jinis data tambahan tiasa dicadangkeun ku nyerat panyadia plugin panyangga plugin pikeun lapisan PostGIS. Nomer port PostgreSQL tiasa ditangtukeun nalika nyieun sambungan ShapeFile ka Alat Alat Impor PostGIS (SPIT) pikeun ngimpor ShapeFiles kana PostgreSQL / PostGIS. Ditambahkeun Pitunjuk Panganggo (HTML sareng PDF) Pitunjuk Pamasangan (HTML sareng PDF) Pangatur Plugin pikeun ngatur upload / download plugin. Plugin template pikeun ngajadikeun otomatis bagian paling dasar pikeun nyiptakeun plugin anyar. Seueur kutu ngalereskeun Libpq ++ kagumantosan dihapus nalika ngempelkeun PostgreSQL / PostGIS. Lapisan PostgreSQL / PostGIS ayeuna ngandelkeun GEOS pikeun milih fungsi.

Vérsi 0.0.13 8 Desember 2003 Sistem kompilasi anyar (nganggo GNU Autoconf) Klasifikasi dina tabel atribut Pilihan tetep (ShapeFiles wungkul). Pesenan tampilan tiasa dirobih ku nyéred lapisan kana posisi anu anyar dina legenda Ékspor tampilan QGIS sapertos file map anu Mapasar Solution pikeun kacilakaan di SuSE 9.0 ku cara ngagerakkeun beurit di legenda.

Vérsi 0.0.12-alpha Juni 10, 2003 Sababaraha fungsi ditingalkeun sareng alat Identipikasi Identification Function anu mulih sareng nunjukkeun atribut pikeun sababaraha fungsi anu aya dina radius teang. Koreksi didamel kanggo panyekelan endian dina mesin Big Endian. Bantosan pikeun skéma PostgreSQL 7.3 pikeun lapisan databés. Fitur dina ShapeFiles anu tiasa dipilih ku cara nyéred kotak pilihan atanapi milih rékaman dina méja atribut. Ngaageungkeun dugi ka fitur anu dipilih (ShapeFiles hungkul). Perbaikan bug: bug anu dicegah dibuka deui méja atribut ti mimiti ditingal sareng ditutup. Bug fix: bug anu dicegah jalur tina teu digambar nganggo lebar sanés tina 1 piksel. Sistem kompilasi parantos dirobih ngawangun kalayan ngadukung PostgreSQL.

Vérsi 0.0.11-alpha 10 Juni 2003 Pelaksanaan awal Manajer Plugin. Révisi versi dina menu Parangkat révisi Versi anu nganggo palabuhan 80 pikeun nyegah masalah sareng firewall. Solusi pikeun PostGIS kasalahan nalika srid! = -1. Solusi rendering PostGIS LINESTRING. Sambungan ka pangkalan data tiasa ayeuna dihapus. Fix kanggo kotak dialog Sambungan Database. Nempatkeun kacilakaan nalika muka tabel atribut file ShapeFile dua kali sakaligus. Leresna nabrak nalika muka file ShapeFile anu leres

Vérsi 0.0.10-alpha 13 Mei 2003 * Ngalereskeun pikeun ngahemat proyék / kasaluyuan muka. * Perbaikan dina tés plugin. * Solusi pikeun ngawangun sistem (masalah link gdal).

Vérsi 0.0.9-alpha 25 Januari 2003 * Dukuhan awal pikeun nyimpen / proyék kabuka. * Sistem kompilasi dioptimalkeun

Vérsi 0.0.8-alpha 11 Désémber 2002 * Dina ngorondang, toko data tiasa diaksés upami kaayaan atanapi tingkat peta parantos parobihan. * Parobihan sipat lapisan henteu épéktip dugi ka kotak dialog Layer Properties ditutup. * Ngaleungitkeun kotak dialog Layer Properties tiasa ngabatosan parobihan.

Vérsi 0.0.7-alpha 30 Nopémber 2002 * Parobihan kana sistem kompilasi kanggo ngamungkinkeun konstruksi sareng / tanpa ngadukung PostgreSQL.

Vérsi 0.0.6a-alpha 27 Nopémber 2002 * Solusi masalah kompilasi anu diwanohkeun dina 0.0.6 parantos dilakukeun. Teu aya fitur-fitur anyar anu kalebet dina versi ieu.

Vérsi 0.0.6-alfa 24 Nopémber 2002 * Ningkatkeun penanganan / manajemén sambungan PostGIS. * Nyuhunkeun kecap akses upami kecap aksés henteu disimpen sareng sambungan. * Ukuran sareng posisi jandéla sareng status darmét toolbar disimpen / disimpen deui. * Fungsi idéntifikasi pikeun lapisan. * Méja atribut tina lapisan anu tiasa ditingalikeun sareng diurutkeun ku ngaklik dina judul kolom. * Duplikasi lapisan (lapisan nganggo nami anu sami) ayeuna ditampi leres.

Vérsi 0.0.5-alpha 5 Oktober 2002 * Lapisan dileungitkeun tina peta éta supados henteu ngahalang deui aplikasina. * Diberesihkeun sababaraha render bug nalika nambihan lapisan. * Sumber data ditingalikeun dina kotak dialog Layer Properties. * Ngaran pikeun nunjukkeun lapisan tiasa dirobih nganggo kotak dialog Layer Properties. * Lebar jalur tiasa disetél kanggo lapisan anu nganggo kotak dialog Layer Properties. * Ngurangan fungsi zum ayeuna tiasa dianggo. * Pilihan Sateuacanna Zoom parantos parantos ditambah kana toolbar. * Tulbar parantos dirékais deui sareng ikon énggal parantos parantos ditambah. * Bantosan | Ngeunaan QGIS ayeuna ngandung versi, naon énggal sareng inpormasi lisénsi.

Vérsi 0.0.4-alpha 15 Agustus 2002 * Ditambahkeun kotak dialog Layer Properties. * Pamaké tiasa nyetél warna lapisan. * Ditambahkeun menu kontéks ka daptar lapisan dina legenda. * Lapisan tiasa dihapus nganggo ménu kontéks (surem). * Dipindahkeun file proyék KDevelop QGIS.kdevprj ka subdirektori src. * Kasalahan ngalereskeun sababaraha deui anu lumangsung nalika nambihan langkung ti hiji lapisan sakaligus. * Maneuh bug anu ngabalukarkeun pembaruan lengkep dina ngamimitian operasi pan.

Vérsi 0.0.3-alpha 10 Agustus 2002 * Dukungan pikeun ShapeFiles sareng format vektor séjén. * Ningkatkeun penanganan éksténsi ku nambahan lapisan. * Aya legenda primitip anu ngamungkinkeun pisibilitas lapisanna dikawasa. * Ngeunaan kuantum GIS dilaksanakeun. * Parobihan internal sanés.

26 Juli 2002 Kodeu gambar ayeuna ningalikeun lapisan anu leres sareng ngitung ekstensi nalika diageungkeun. Zum kénéh tetep sareng henteu interaktif.

20 Juli 2002 Repainting otomatis pikeun jas.

18 Juli 2002 Lapisan titik-titik PostGis, jalur, sareng poligon tiasa ditarik. Masih aya masalah sareng ukuranana peta sareng posisi lapisan dina kanvas. Gambarna sacara manual sareng henteu aya hubunganana sareng acara lukisan. Teu aya ngazum atanapi pan acan.

10 Juli 2002 Lapisan tiasa dipilih sareng ditambah kana koleksi kanvas peta; kumaha waé, kode rendering ayeuna ditumpurkeun sareng ayeuna disusun. Jadi upami anjeun nambihan lapisan, moal aya anu ditarik.

6 Juli 2002 Kodeu ieu awal sareng henteu ngagaduhan fungsionalitas salian ti kamampuan ngartikeun sambungan PostGIS sareng pidangan tabel-tabel anu diaktipkeun tiasa dimuat.

Ieu mangrupikeun impor awal kode dasar kana CVS dina Sourceforge.net.

[/ nextpage]

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.