UTM koordinat grid maké CivilCAD

Nembe anjeunna spoke ka aranjeunna ngeunaan CivilCADHiji aplikasi anu dijalankeun dina AutoCAD na Bricscad on; waktos abdi hoyong nembongkeun maneh kumaha ngahasilkeun pigura koordinat, katuhu salaku urang ningal kalawan Microstation Geographics ngalakukeun (Ayeuna Bentley Peta). Biasana hal ieu teh program GIS gaduh eta pisan praktis, tapi di CAD tingkat masih can, sanajan kudu dihasilkeun ku cara vektor, kalah dinamis sarta merlukeun sababaraha tweaks na rohangan ngédit.

Aya dua pilihan dina CivilCAD: UTM na Geographic.

1. Georeferencing file CAD.

Salaku urang gaduh dipedar di luhurKanyataan yén ukur aya dina koordinat UTM Teu hartosna anu georeferenced, keur koordinat sarua anu terus-terusan di wewengkon séjén, jadi keur nu urang kudu nangtukeun manehna dina naon aréa nu nuju berpungsi.

Hal ieu dilakukeun ku: CivilCAD> variabel Robah.UTM koordinat kotak ngahasilkeun

Nya kitu ka urang bisa nganyahokeun ngahasilkeun koordinat geografis nangtukeun sipat ellipsoid, bisi aranjeunna béda jeung nu geus geus ngonpigurasi GRS80 / WGS84:

  • zone UTM
  • semiaxis panjang gede
  • lebar zone (derajat), umumna 6
  • Ieu palsu, biasana 500,000
  • Crushing koefisien tibalik
  • Tingkat sentral faktor
  • Panjang méridian sentral, ieu méridian nu di puseur di wewengkon éta
  • Kalér palsu.

2. koordinat UTM grid

Keur kitu, mangka dipilih tina menu CivilCAD, lajeng UTM grid; atawa paréntah sacara manual -RETUTM, teras asup.

pilih kotak surat dina kapentingan urang mucunghul dina garis paréntah, dua pelosok wewengkon ieu lajeng dipilih pikeun labél. Éta sasaena geus diaktipkeun snap, jadi yén garis persis cocog ujung, snap Ieu diaktipkeun atanapi dinonaktipkeun jeung fungsi keyboard F3.

Lajeng pesen mucunghul sabaraha jauh urang museurkeun reticle nu; Dina hal ieu kuring moal milih 200. Tur aya urang boga éta, basajan, tanpa loba komplikasi tapi kalawan pilihan pangsaeutikna sakumaha hancana Microstation.

UTM koordinat kotak ngahasilkeun

Ngaganti warna téks atanapi crossarms, mangka ngarobah eta di lapisan dihasilkeun dina proses ieu; CVL_RETUTM na CVL_RET_TX. Teu taneuh modelIeu kudu dilakukeun dina rarancang.

3. koordinat geografis reticle

Keur kitu, urang milih pilihan kadua, atawa -RETGPS paréntah sarta ngabales naon nu nanyakeun urang (jarak antara dimensi dina detik)

Pikeun ngarobah ukuran teks, éta dipigawé: CivilCAD> téks> Atur téks Jangkungna.

hal saeutik basajan anu Civil3D Anjeun kedah ngalakukeun tanpa loba mulang.

5 balesan pikeun "reticle UTM koordinat maké CivilCAD"

  1. Hello Jaime.
    CivilCAD teu Civil3D sarua.
    Naon geus I dipigawé ku CivilCAD, meureun moal bisa ngalakukeun jeung Civil3D.

  2. Ampun impertinence Abdi bakal ngahargaan upami anjeun ngabantosan kuring. Kuring gaduh Otomatis Cad 2014 sareng Sipil 3d, janten paréntah anu anjeun tunjukkeun ti kadam sipil anu dipasang dina Auto Cad henteu cocog. Naon anu kuring kedah laksanakeun? Hatur nuhun sateuacanna.

  3. Kuring henteu weruh kumaha carana diatur parameter keur ngahasilkeun nu grid dina koordinat geografis ... ngan kabukti kuring ogé kalayan koordinat UTM ... lamun kuring milih GPS grid, éta dibangkitkeun grid, tapi tebih ti gambar, nu ieu graphed sakumaha koordinat UTM, dumasar kana zone saluyu nu dina hal ieu éta HUSO 18 kidul (Chili), sentral méridian -75. Kuring henteu weruh lamun kuring kudu parameter set sejen. Abdi bersyukur I bisa mantuan, Jigana hiji aplikasi pisan mangpaat.
    Hatur nuhun sateuacanna. Salam.
    Carlos.

  4. Muhun, dina yén éta téh CivilCAD kawates, pikeun naon dibangkitkeun henteu dinamis sarta bisa diatur sakumaha citakan.

    Naon Kuring geus dipigawé nyaéta nyieun hiji blok cross, kalawan titik asal di simpang, sarta Asép Sunandar Sunarya dina réplikasi paréntah; jadi lamun ukuran print henteu sigana kuring balik edit jeung sagala robah dina waktos anu sareng.

    Aya ogé rutin cadel keur AutoCAD, nu teu hal sarupa tanpa ngagunakeun CivilCAD

    http://www.construcgeek.com/recursos/rutina-para-generar-una-malla-de-coordenadas

  5. kumaha kuring diatur ukuran reticle nu? ... .I genus planes di scalas béda kituna kudu jadi ngarobah ukuran reticula.se nu tiasa ngalakukeun ieu? porq I kudu jadi ngédit unggal
    seagradece pitulung Anjeun !!!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.