Anu dipindahkeun Opak abdi?

 geoinggformatics postgis Abdi resep pisan Geoinformatics, sajaba ti majalah sareng tata perenah anu hadé, eusina saé pisan dina masalah geospasial. Dinten ayeuna versi April parantos diumumkeun, ti mana kuring nyandak sababaraha téks disorot beureum pikeun memotivasi aranjeunna maca succulent.

En versi sateuacanna Kuring masihan ulasan, dinten ieu kuring parantos janten topik dina tulisan anu ringkes tapi jero pisan ngeunaan résistansi kana parobihan anu aya dina ngajantenkeun téknologi kabuka. Éta dumasarkeun kana caritaan beurit anu lami anu badé tilem kusabab kéju na béak sareng milarian sumber anu sanés ngalanggar prinsipna; Abdi ngan ukur panginten éta "Maranehna dipindahkeun anjeunna kéju-Na."

kéju pq Sareng éta sababaraha kali jalma anu wani nyebut kecap "gpl", "open source", "gratis", "gnu" atanapi anu sami condong ditingali salaku mahluk luar angkasa ti kapsul angkasa sareng panon dina dahi. Kami biasa pisan ningali logo Windows yén sagala rupa anu henteu ngajalankeun dina dinosaurus ieu sigana rumit, statistik nunjukkeun, jalma resep kana Internet Explorer tibatan Mozilla, pikeun masihan conto. Dina édisi Geoinformatics ieu kami teraskeun nyarios ngeunaan téknologi kabuka, dina hal ieu PostGIS tur kamampuhna pikeun digawe sareng basis data, nu sigana kampanye alus sakumaha maranéhna sempet saméméhna ditémbongkeun gvSIG y GIS kuantum.

Dina taun tukang kuring Kuring geus dilakukeun tés ngagunakeun "unconventional" program sapertos manifold, Ieuh, gvSIG e IntelliCAD; hasilna parantos sami sareng langkung saé tapi ieu nyababkeun aranjeunna ningali kuring salaku "rumit". Kuring ngaku, biasana mah, tapi perlu diperhatoskeun yén dina kahirupan ieu inovasi kedah dipilarian, asalkan henteu ekstrim dicokot tina bulu; Kuring resep Eric Van Rees redaksi lamun eta insinuates "Anjeun bisa jadi pamikiran Google Earth, sugan dina beungeut".

Kuring sadar yén dunya moal robih tina PC kana Linux mangtaun-taun sareng meureun henteu pernah, tapi téknologi open source mangrupikeun topik anu disada di seueur nagara ku kakuatan anu hébat sareng kajabi modél bisnis énggal muncul anu ngungkulan krisis utama siklik, waktos bakal ngabuktikeun urang leres. Upami henteu, sakumaha ceuk palatih maén bal, urang meunang pangalaman.

kéju pqSalah sahiji dinten ieu jalma kedah ngartos yén anjeun moal tiasa hirup ku bajak AutoCAD, yén aya IntelliCAD didinya kalayan harga anu langkung handap malahan QCad dina nilai simbolis; tangtosna, upami anjeun gaduh artos sareng kahormatan, anjeun kedah mésér ti AutoDesk. Perlu ogé dipikaharti yén 300 kotamadya henteu tiasa kéngingkeun lisénsi ArcGIS Server $ 35,000, bahkan henteu sadayana peryogi éta (atanapi éksténsi sanésna), tapi dimungkinkeun pikeun ngalakukeun anu sami (atanapi langkung) sareng alternatif pikeun panggunaan ékonomi sapertos Manifold, Global Mapper, gvSIG, QGis atanapi Grass. Abdi resep bayangan James Fee anu ironisna nyarios "Aksés via ftp teh pangalusna anjeun bisa ngalakukeun? "

Tungtungna, urang tiasa nyéépkeun waktos sareng nyiduh nyarioskeun perkawis éta, sigana, tapi anu nyobian cara-cara énggal pikeun ngalakukeun hal anu sami kalayan harga anu langkung handap meunang kauntungan diajar langkung nyalira. Abdi resep kana keukeuh Geoinformatics dina édisi ieu, pikeun ngajantenkeun kultus intuisi anu dididik ku nyalira salaku kabutuhan manusa.

téknologi ieu popularize, Ieu aya dina ragu.

... keur ayeuna.

————————————————

Oh, saliwatan masihan Anjeun kaluar majalah, nu speaks tina:

  • geoinggformatics postgis The Trimble Juno SC
  • Salaku mana atikan GIS di sakola
  • CityGML, prakték baku
  • lila-alus di ngalaksanakeun GIS, publikasi anyar ti ESRI
  • Integrasi GIS na grid dina manajemen bencana

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.