Anu dipindahkeun Opak abdi?

geoinggformatics postgis Abdi bogoh Geoinformatics, sagigireun keur majalah kalawan diagramming rasa hébat, eusi pisan alus keur geospatial. Dinten diumumkeun April, dimana kuring nyandak sabagian teks disorot beureum pikeun memotivasi aranjeunna maca succulent.

En versi sateuacanna Kuring baris marios kiwari kuring geus nyokot téma tina pos nu hiji artikel pondok tapi pisan topics ngeunaan lalawanan ka ngarobah anu nyampak dina nyieun kabisat kana téknologi open source. Hal ieu dumasar kana éta carita heubeul tina mouse anu rék maot alatan kéju maranéhna béak sarta manggihan sumber sejen éta ngalawan prinsip na; ngan Teu sangka "Maranehna dipindahkeun anjeunna kéju-Na."

kéju pq Sarta loba kali jelema nu wani nyebut kecap "gpl", "open source", "Merdeka", "Lisénsi" atawa kawas condong ditempo salaku mahluk luar angkasa luar tina hiji kapsul spasi kalayan hiji panon on dahi anu. Kami jadi dipaké pikeun ningali logo Windows anu sagalana henteu ngajalankeun on dinosaurus ieu mucunghul bisa nyusahkeun, anu statistik nunjukkeun, jalma resep Internet Explorer anu Mozilla, misalna. Dina édisi ieu Geoinformatics neruskeun ngawangkong ngeunaan téknologi muka, dina hal ieu PostGIS tur kamampuhna pikeun digawe sareng basis data, nu sigana kampanye alus sakumaha maranéhna sempet saméméhna ditémbongkeun gvSIG y GIS kuantum.

Dina taun tukang kuring Kuring geus dilakukeun tés ngagunakeun "unconventional" program sapertos manifold, Ieuh, gvSIG e IntelliCAD; hasil geus sami komo hadé tapi ieu geus ngabalukarkeun aranjeunna ningali kuring salaku "pajeulit". Kuring ngaku, taneuh jadi, tapi urang kedah nganggap yén dina kahirupan ieu kudu neangan inovasi, salami teu mungkas dicokot tina bulu; Kuring resep Eric Van Rees redaksi lamun eta insinuates "Anjeun bisa jadi pamikiran Google Earth, sugan dina beungeut".

Kuring keur sadar, moal dunya PC bakal pindah ka Linux Ubuntu dina sababaraha taun jeung sugan kantos, tapi téknologi open source mangrupa masalah nu keur diputer di loba nagara niatna sarta iwal model bisnis anyar nu nungkulan crises utama cyclical, waktos bakal ngabuktikeun kami katuhu. Lamun henteu, sakumaha ceuk kuring hiji palatih sepakbola, urang mangtaun pangalaman.

kéju pqSalah sahiji jalma ieu kedah ngartos nu teu bisa hirup pirating AutoCAD, IntelliCAD yén aya aya hiji harga leuwih handap tur malah QCad nilai simbolis; tangtu, lamun boga duit sarta ngahargaan kudu meuli ti AutoDesk. Anjeun oge kudu ngarti yén 300 kotamadya teu bisa mayar hiji lisénsi ti ArcGIS Server pikeun $ 35,000, moal malah sadayana perlu (atawa ekstensi séjén), tapi kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun lakonan hal nu sarua (atawa leuwih) alternatif ékonomi saperti Manifold, Global Mapper, gvSIG, QGis atanapi Jukut. Kuring resep cerminan James fee ironisna nyebutkeun "Aksés via ftp teh pangalusna anjeun bisa ngalakukeun? "

Dina tungtungna, meureun kami méakkeun waktu jeung ciduh ngobrol ngeunaan eta, éta probable, tapi nyobian cara anyar seja sami kalawan harga nu leuwih handap mangtaun kauntungan of diajar nu langkung lengkep ihwal sorangan. Abdi bogoh ka sedekan of Geoinformatics dina édisi ieu, pikeun nyieun kultus diri intuisi salaku kedah manusa.

téknologi ieu popularize, Ieu aya dina ragu.

... keur ayeuna.

------------------

Oh, saliwatan masihan Anjeun kaluar majalah, nu speaks tina:

  • geoinggformatics postgis The Trimble Juno SC
  • Salaku mana atikan GIS di sakola
  • CityGML, prakték baku
  • lila-alus di ngalaksanakeun GIS, publikasi anyar ti ESRI
  • Integrasi GIS na grid dina manajemen bencana

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.