QGIS, PostGIS, LADM - di Kursus Manajemén Land dikembangkeun ku IGAC

Konvergénsi inisiatif béda, aspirasi na tantangan di Kolombia ngajaga kapamimpinan dina Cone Southern dina urusan geospatial, antara 27 bulan Juli jeung 4 Agustus, Center pikeun Panalungtikan sarta Pengembangan Émbaran Geographic - CIAF Geographic Institute Agustín Codazzi ngamekarkeun Kursus di: Aplikasi tina standar ISO 19152 (Tanah Administrasi Domain Modél) jeung pamakéan basa INTERLIS dina kerangka Infrastructures data Ruang.

Leresan téh leuwih ti dibuktikeun, saprak Manajemén Land mangrupa masalah anu geus dicokot prioritas tinggi di loba nagara, disababkeun ku rupa nyababkeun sosial, ékonomi sarta lingkungan. Téknologi booming ti taun 90 expands lingkup kemungkinan nawarkeun jasa anyar jeung hadé pikeun data spasial na hak milik, nyokot kauntungan tina poténsi mékanisme konektipitas, basis data spasial, software jeung alat. Tekanan pikeun suplai téhnologis ieu sareng paménta institusi umum jeung swasta, ieu saimbang ku pamakéan standar; Dina kontéks ieu inisiatif Cadastral 2014 1995 dina, sareng bagian tina materialization taun Standar ISO 19152 2012 timbul dina taun.

Sababaraha nagara di sakuliah dunya ayeuna néangan pikeun nerapkeun LADM dina sistem maranéhna Cadastre, pendaptaran Land jeung Ruang Data Infrastructures. INTERLIS mangrupakeun basa nu geus kabukti efisien dina nyieun parabot na metodologi pikeun mempermudah interoperability sarta mindahkeun informasi geospatial.

Colombia mangrupakeun salah sahiji nagara ieu, nu di juncture tina reformasi sosial, hukum jeung institusional envisaged poténsi LADM salaku fokus sentral pikeun modérnisasi manajemén darat. Ayeuna eta geus ngembangkeun éta profil nasional, usulan pikeun propil husus sarta parabot ngagunakeun INTERLIS basa.
kontéks ieu justifies perlu pikeun Agustín Codazzi Institute integrates dina tawaran akademik na tangtu nu bisa jadi aya kana élmu professional bumi aub dina tahap béda tina siklus tina manajemen diwengku dina pendekatan terpadu.

Dina tungtungna eta diperkirakeun yén pamilon kudu abilities teknis na kognitif dina pamilon, Data Ruang Infrastructures jeung WS Rendra di baku LADM administrasi darat kalawan ngagunakeun basa INTERLIS mun nyieun parabot na metodologi pikeun mempermudah nyoko tur implementasi maranéhanana.

Pasti tangtu henteu ukur penting, eta oge metot pikeun kombinasi antara pendekatan teoritis sarta latihan praktis. Durasi nyaeta jam 32 dina opat poé nyebarkeun ngaliwatan dua minggu (Kemis na Jumaah) jeung dibagi kana tilu blok:

  • Umum, dimana dasar ngeunaan manajemen ku fokus kana tren internasional jeung tantangan Cadastral 2034, infrastruktur data spasial, standar internasional inpormasi geografis jeung basis data nu kaasup.
  • yayasan teoritis LADM tina nyoko profil Colombian ISO 19152 na make kasus dilarapkeun ka Cadastre, pendaptaran Land sarta Manajemén Tanah anu kaasup di block kadua. blok ieu ogé ngawanohkeun prinsip basa modeling UML.
  • Di block katilu gawe praktis ngawangun modél LADM disederhanakeun handap diusulkeun make INTERLIS ti semantik maranéhanana ti kode teh, ngagunakeun parabot kayaning UML Editor na ili2pg, kalawan nu struktur data anu diwangun workflow geografis PostgreSQL / PostGIS, generasi data dina modél maké plugin QGIS, ékspor, validasi na loading data pikeun nembongkeun ti panempo spasi.

Pondokna, ieu salah sahiji usaha metot waktos boga rojongan ti Sabilulungan Ékonomi sarta Pangwangunan (SECO) tina Kedubes Swiss.

6 balesan pikeun "QGIS, PostGIS, LADM - di Kursus Manajemén Land nu tumuwuh IGAC"

  1. Anton Kantero

    Kuring tetep geofumadas sareng kuring ngantosan inpormasi ngeunaan administrasi darat ieu.

  2. Selamat pagi.
    The Colokkeun-di keur dimekarkeun ku Proyek pikeun modérnisasi Administrasi Tanah di Colombia, tina Sekretariat Nagara Urusan Ekonomi Sunda (SECO), Pamaréntah Swiss, salajengna ka Canton nu sakongkolan, saprak di Swiss INTERLIS dipaké salaku bursa baku sarta modeling. The Colokkeun-di bakal kabuka, haratis tur open source na tiasa didownload kalawan bébas pikeun QGIS.
    Hal ieu dirarancang pikeun ngédit data dina Administrasi Tanah di lingkungan pisan husus: ngawangun dina modél data (kelas aub, hubungan maranéhanana sarta konstrain ditumpukeun) dina kasus Kolombia, LADM-COL, kalawan ngawangun lingkungan ngedit, salajengna masihan hiji panganteur nu facilitates ngédit dumasar kaperluan modél. Anjeunna oge jalan di validasi lingkungan jeung data bursa.

  3. Sampurasun, Abdi hoyong terang langkung seueur inpormasi ngeunaan plugin, ieu tiasa diakses sacara bébas, kumargi anjeun tiasa ngaunduh sareng nguji plugin

  4. Alus, ngalakukeun sababaraha jenis tina ieu publikasi ngeunaan kursus, Aku ti Argentina museurkeun jejer

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.