Qgis - Hiji conto tina amalan hade dina modél OpenSource

Unggal waktos urang diuk di hiji parusahaan atawa lembaga nu hayang nerapkeun pendekatan manajemen platform diwengku, dipaké pikeun dédéngéan loba voices négatip ngeunaan model OpenSource, sual ieu timbul kalayan variasi slight.

Saha jawab QGIS?

qgis

Simkuring ngarasa jawab na pisan normal nu hiji maker kaputusan neangan ngarojong hiji aksi anu bisa ahirna jadi diaudit -ku hook atanapi ku crook-.

Naon kajadian éta Models OpenSource menerkeun waragad, sabagean kusabab di hal nu ilahar, pajabat di posisi administrasi coba ngartos naon info-technologists malah teu bisa ngajelaskeun. Tapi ogé lantaran lila ti pamaén Industri proprietary coba ngabalukarkeun kabingungan, noting nu software bébas henteu profésional, teu ngarojong atawa boga masa depan pasti.

Duanana optimism buta kawas kalakuan nu jahat dianggap, nyokot kana akun anu loba inisiatif open source geus fallen ku wayside nu. Ogé alatan strategi migrasi ka muka sumber teu kudu dijual salaku total biaya panurunan tapi salaku hiji kasempetan pikeun ningkatkeun pangaweruh, nu merlukeun hiji nambihkeun kana latihan jeung inovasi sistimatis janten jujur, éta malah leuwih hese keur ngajual ... na papanggih .

Pikeun Qgis mangrupa modél metot, nu bisa nulis buku someday. Teu kahiji atawa nu ngan hiji; kasus suksés kawas WordPress, PostGIS, Wikipédia na OpenStreetMap nunjukkeun kasaruaanana antara altruism sarta kasempetan bisnis leveraging nu partnership sanggeus kanyaho democratize. Na di tukang, éta teu dimaksudkeun pikeun ngawatesan kasempetan di swasta atanapi nyandak sikap ngalawan merek bergengsi anu ngawangun pasar; rada teu ka ngawates kemungkinan pikeun inovasi sarta ngembangkeun manusa ngaliwatan parabot téhnologis responsibly.

Tapi pamustunganana, amalan pangalusna anu bisa nerapkeun hiji proyék OpenSource kudu saimbang antara design hanca, arsitektur, gambar perusahaan, manajemén masarakat jeung leuwih importantly, kelestarian; Kecap nu teu cocog dieu kalawan nada anu sarua anu urang dipake di séktor kerjasama. Kuring resep kecap kauntungan koléktif.

Backers Qgis

Lucuna Qgis Vérsi bisa dibuka dina bulan Maret 2016, boga institusi di handap:

Emas sponsor:

Asia Air Survey, Jepang. Kusabab 2012 ieu kontribusi lembaga pikeun proyék Qgis; dina kasus di Far East éta jawab promosi ngembangkeun téknologi kualitas luhur pikeun sektor geospatial.

qgis

sponsor pérak:

sponsor ieu nunjukkeun urang boh appropriation yén geus dina kontéks Éropa, sakumaha kombinasi antara umum jeung séktor swasta jeung akademisi. Tempo éta henteu ékonomis nagara jegud, tapi tingkat automation prosés dina unit ieu sponsoring hormat Qgis, anu gelar ka menerkeun dina Investasi maranéhanana, rojongan pikeun platform anu mangrupa masarakat dunya sakabéh.

Éta ogé metot ningali yén teu aya kamiskinan ekstrim atawa kudu ngurangan waragad dina software di nagara ieu. Jadi OpenSource mangrupa kacenderungan pikeun inovasi sarta enhancement pangaweruh kolaborasi.

sponsor Perunggu:

Eropa

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina daptar ieu, urang nyarita duanana pausahaan well-ngadegkeun, sakumaha venture panganyarna. Di dieu kami istighfar MappingGIS, pausahaan munggaran di-diomongkeun Spanyol konteks register pikeun sponsor ieu.

Kadé ngartos yen bari aya pausahaan swasta sponsoring software bébas, urang kudu pausahaan serius nyadiakeun rojongan, teu ngan pamekar leupas kami boneka kana garages, nulis kode jeung Pergaulan bir jeung adrenaline. Tapi rada professional hired ku pausahaan di handapeun husus proyék, tujuan, standar na jaminan kualitas.

Tangtu adrenaline jeung bau garasi beurit anu diperlukeun pikeun masihan eta inovasi rasa kana proyek badag, nu urang kenal ti pangalaman -meh- duana dilahirkeun di dinya.

Amerika

Asia jeung Oséania

Dua listings panungtungan némbongkeun yén sawah masih parawan di milarian sponsor. Tapi lamun boga opat lembaga Jerman, salah Perancis, tilu Italia sarta dua Britania ... yakin maranéhna teu balik saluareun teu leungit moméntum. Tetep untapped Wétan Tengah sarta Amérika Serikat mana éta meujeuhna kalawan pinset baris manggihan, kitu ogé sababaraha nagara Amérika Latin mana proyék gvSIG geus ditémbongkeun nu kasebut nyaéta dimungkinkeun.

The orchestrators tina prosés.

Software OpenSource merlukeun visionaries anu dipaku cakrawala, naha rido atanapi dibayar. Ieu, nu sadayana usaha anu ngagabung jeung teu tega beurat dina hiji atawa dua jalma anu teu multifaceted. Keur kitu, Qgis ngabogaan Komite Project steering diwangun tina anggota di handap:

  • Gary Sherman (Pupuhu)
  • Jürgen Fischer (Diréktur Pencét)
  • Anita Graser (Jurnalisme sarta pamaké Interface)
  • Richard Duivenvoorde (infrasturktur Manager)
  • Marco Hugentobler (Code Manager)
  • Tim Sutton (Tés jeung jaminan Quality)
  • Paolo Cavallini (Keuangan)
  • Otto Dassau (Dokumén)

Narikna, aranjeunna henteu ngaran aneh lamun urang inget Hashtag #qgis on Twitter atawa pamaké ngalaman ngarojong panglawungan. Ieu nunjukeun kumaha committed aranjeunna pikeun proyék nu, mere rupi-gaya konteks Anglo-Saxon tanpa boasting naon maranéhna terang, tanpa néangan unggul, ku kartu eta ulah malah teu boga ngaran.

qgis

Hatur nuhun ka Tim ieu orchestrators, geus kahontal hiji tingkat héran kapercayaan metot kana systematize; sanggeus Kuring geus dikaitkeun ka jalma anu sukarela na geus ngahontal tim profésional aub dina ngaronjatkeun pangalaman pamaké jeung dokuméntasi. Éta ogé penting pikeun nyadiakeun éta agresi ieu sareng organisasi proyék Qgis téh anyar; Tapi budak geus junun ngalakukeun kitu ogé. Kuring diusahakeun pikeun kahiji waktos alat ieu dina bulan Juli 2009Katuhu dina poé teu puguh alatan kudéta di Honduras. Dinten, Kuring keur struck ku pandangan pamaké satia, embodied dina kapuasan ku versi ayeuna jeung tranquility yén naon leungit téh dina daptar kahayang nu bisa geura-giru jadi gumbira.

Komunitas pamaké

hirup undoubtedly mangrupakeun komunitas software bébas. Aya pamaké obsessional ngawangun poéan anu diundeur, ngan ngabuktikeun novél anu brings, anu fearful maranéhna nyangka dites resmina maksudna, anu collaborators gélo anu méré jauh kode maranéhanana di balik pikeun gabungan ganja, sajeroning masihan penyuluhan haratis sareng mun urang sasterawan anu diajar nyieun panalungtikan sistemik dina kali kami teu boga leungeun pecut. Metot salaku urang pernah aya katempo sateuacan, kalawan sakabeh kemungkinan komunikasi ditawarkeun ku dunya ieu dinten.

Kuring resep gambar di handap, sabab anu kahiji kuring nempo sertipikat cadastral ka teknisi kota. Sampurna sakumaha kudu. Ngan kalawan Qgis. Teu masihan anjeunna latihan.

qgis

Asuransi Qgis lila alus di sponsor sustainable proyék, alliances strategis, waktos jalur agrésif, masarakat tumuwuh tur ayana perusahaan bisa jadi mangpaat pikeun usaha lianna dina lingkungan Crowdfunding.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.