Posify, centimeter GPS murah

Nu anyar dipikawanohkeun produk ieu dina ESRI pamaké Konférénsi di Spanyol, ngan minggu panungtungan sarta salajengna bakal di TopCart of Madrid.

akurasi GPSIeu mangrupakeun positioning sistem GPS sarta pangukuran nu ngarojong postprocessing, kalawan nu bisa ménta akurasi centimeter. Teu ngalakukeun nanaon sistem sejenna, tapi kumaha geus bray perhatian urang nyaeta harga.

kumaha gawéna

Dasarna, alat jalan sakumaha logger a. Hampru nyambung a anteneu éksternal magnét sarta ngarebut ukuran jarak baku pikeun satelit dina file via USB lajeng diundeur ka komputer. Ieu ngarojong duanana data titik, jalur na polygons keur dimungkinkeun Etang wewengkon.

Ukuran hiji iPod, pisan lampu, jadi nu bisa mawa dina kantong atawa malah ditempatkeun kalawan velcro on cap anu kaasup nu tiasa sacara gampil ngalakukeun ukuran dina move jeung leungeun anjeun bébas.

The jelas, hiji logger tradisional, saperti kandaraan dilacak ngagunakeun (kotak hideung), nyaeta yen ukuran atah anu ngalakukeun postprocessing lajeng dirékam.

Nya kitu, anu newak GPS ngan posisi tipe browser akurat antara 3 na 5 méter tapi nu teu bisa ningkat.

Data nu diundeur ka file komputer ngandung ukuran jarak baku pikeun satelit (pseudorange sarta fase gelombang pamawana), sajaba ti seratan NMEA baku. Malah tanpa pos-processing akurasi NMEA eta leuwih hade tinimbang nu ti hiji jenis browser GPS baku, saprak anteneu éksternal nyata ngurangan ukuran noise.

rinci Naon tiasa didapet

Sajaba ti, Posify nawarkeun postprocessing hiji sabab informasi direbut geus dikirim jeung mulih jeung diolah dina modeu diferensial relatif ka stasiun rujukan GPS pangdeukeutna.

Accuracies nu bisa kahontal anu:

  • 20 30 mun sentimeter keur ukuran ojah
  • 2 3 mun sentimeter keur ukuran statik

Katepatan nangtung téh 2 mun 3 kali katepatan horizontal.

Data datangna di kml sarta format shapefile. Inpo salajengna patali jeung pos-processing, dina kasus anu titik kml, unggal informasi toko kawas lintang, format bujur derajat / menit / detik sarta decimals. Oge ellipsoidal jeung luhurna orthometric, UTM koordinat, Jumlah satelit ditingali tur ditaksir akurasi sanggeus postprocessing.

smartphone GPS

posifySakumaha Posify

Posify waragad 326 euro, ditambah pajak, jumlahna aya ngeunaan 395 euro. Ieu ngawengku:

  • The logger Posify. Ieu brings a 4 GB kartu SD mikro, nu bisa nyimpen nepi ka 1,300 jam tina rekaman uncompressed.
    Batré litium internal ngarojong nepi jam 12 pamakean sarta dimuat kana jam 4 ..
    Data frékuénsi GPS diala L1 mun 50 saluran, kode jeung binér UBX / NMEA unggal format kadua.
  • A anteneu éksternal magnét jeung kabel 1.50 méter, sambungan SMA.
  • Hiji plat base logam pikeun anteneu, kalawan 10 cm. diaméterna.
  • Kabel USB / mikro-USB
  • Hiji cap "Tentara" sareng velcro pikeun nyandak anteneu sareng velcro tambahan

Teu kaasup carjer USB, alatan keur nu bisa ngagunakeun carjer wae urang kudu sababaraha overrunning asuransi keur unggal alat mobile anu kami dibeuli.

Pikeun postprocessing nu 99 euro per taun mayar. Mimiti warsih anu haratis, kusabab geus kaasup jeung meuli peralatan.

Teu Posify

smartphone GPSÉta kaharti yén alat nu mangrupakeun panarima data. Anjeun teu boga layar pikeun pindah sailing sakumaha anu dipigawé ku alat-alat konvensional. Sanajan tempo yén kiwari sagala mobile boga GPS terpadu, kemungkinan anu metot.

Salaku conto bisa dipaké pikeun mindahkeun informasi sacara real waktu ka smartphone.

Sajaba ti ngarekam file dina ukuran piringan internal, anu logger Posify nyadiakeun informasi real-time ngeunaan satelit ku port USB. Inpo ieu (data) ngawengku kode jeung fase ukuran, sarta ogé NMEA seratan baku solusi GPS. data USB (ukuran jeung pesen NMEA) nu dihasilkeun kalawan file sami cadence ngarekam (unggal detik). data USB dihasilkeun terus bebas tina naha logger kasebut ngarekam sési pangukuran atawa henteu. Hartina, pas logger nu dibangkitkeun USB kaluaran port téh terus on.

Ieu sababaraha aplikasi mungkin, kumaha nyambungkeun logger ka laptop atawa terminal mobile (PDA, smartphone):

  • Nempo status tina tampilan GPS rasi (ti NMEA pesen)
  • Ngarekam ukuran mayeng dina komputer (stasiun rujukan)
  • Real-time positioning (Real Time Kinematics atanapi RTK)

Gambar mintonkeun satelit GPS dipintonkeun dina nyata waktu dina smartphone a. aplikasi nyadiakeun informasi dina Jumlah satelit di tempoan, azimuth sarta élévasi, sarta kakuatan sinyal maranéhanana. Éta ogé metot kasampak di DOP (éncér Of Precision), nu mangrupakeun nilai nunjukkeun géométri sahiji rasi GPS: a DOP handap mangrupa géométri leuwih nguntungkeun ti satelit pikeun akurasi positioning.

dimana aya

Ayeuna ngan pikeun Spanyol. Gawéna kalayan ngeunaan stasion rujukan 180 GPS sumebar ka sakuliah loba daratan Spanyol. jaringan nu ngawengku stasiun (nandatangan) Geographic Institute Nasional sarta mayoritas Komunitas Otonom

Posify jalan langsung di Spanyol ETRS89 Sistim resmi di sagala rupa format lintang / bujur. Ellipsoidal nilai jangkungna (ellipsoid GRS80) jeung orthometric atanapi nilai dpl (resmi geoid EGM08-REDNAP) anu disadiakeun


Jigana hiji produk metot, anu kudu neruskeun sabab pasti nyaho leuwih ti éta.

http://www.posify.com/

51 balesan pikeun "Posify, akurasi centimeter GPS murah"

  1. Kami museurkeun mexcio jeung kuring Posify 2.0

  2. Alus isuk,

    Naon geus Posify? Anjeun masih ngajual? Nyaeta web link di luhur téh beuki cosntrucción? Kami museurkeun purchasing sapasang tim. Teu saha nyaho dimana ningali kontak wae?

    Hatur nuhun sateuacanna.

    Hiji salam.

  3. Salam jeung nanyakeun lamun geus tanggal pikeun diobral di Mexico, atanapi hoyong rekomendasi ti GPS pikeun survey cadastral of presicion

  4. Mangga upami saha boga informasi nu mana dibeuli, 2 taun Kuring geus pilari produk ieu sareng manggihan nanaon, ngan pengarahan catetan, atanapi éta ngakuna a ????

  5. Hai Javier ngahargaan kuring salaku Anjeun ngalatih anjeun acquire POSIFY teu ningali dimana buka urgent kuring nyaeta kuring meuli hiji langsung jeung kamungkinan kadua. Loba Hatur nuhun sateuacanna

  6. Éta bakal pikaresepeun pisan pikeun kéngingkeun ieu (GPS) Ngalereskeun kanggo akurasi, biaya program pikeun prosés pasualan kumaha biaya, sajaba tina prosés pos anu mayar 99 Euros, upami kuring henteu ngagaduhan padamelan pikeun bulan 6. Mahal pisan.
    Atuh pikaresepeun bakal kéngingkeun 20 ka 30 cmt. Precision tanpa prosés pos. Dijual kedah di Lima Peru. Hatur nuhun

  7. A katutup Posify ?????? Kuring manggihan nanaon.

  8. A katutup Posify ?????? Kuring manggihan nanaon.

  9. ayeuna aya di Kolombia sarta boga wawakil?

  10. Dear Javier Lasarus.

    Kami resep meuli produk ieu.
    Anjeun bisa ngawartosan abdi dimana anjeun tiasa ngadamel nu meuli.
    Pangalusna Wasalam.

  11. Dear Javier Lázaro ojala eta bisa diperpanjang nepi ka Chili.
    Éta pamakéan pertambangan pisan metot pikeun pariksa kapamilikan jeung keur dipake dina géologi (eksplorasi), kawas loba Utiliti lianna.
    Abdi tiasa ngahargaan nunjukkeun kumaha jeung lamun eta bakal sadia mésér paraa Chili.
    hatur nuhun
    Marco Gómez Del Valle

  12. punten abdi hoyong informasi keur Mexico,

  13. Kamajuan nu kudu tanggal (Désémber - 2015)

  14. Kuring tingali disambungkeun ka smartphone tiasa dianggo dina RTK, jadi bisa kami staking kaluar? Ieu katepatan dina hal ieu oge bakal 20 mun 30 cm?

    Statis, sabaraha lila urang kudu cicing di dina pto pikeun accuracies nu 2 3 cm?

  15. Salam.- Menarik, urang peryogi pisan pikeun padamelan topografi. Nalika kami di tengah 2013. Abdi nganuhunkeun pisan pikeun ngalaporkeun anu parantos dugi ka ayeuna, ngeunaan panggunaan GPS Posify di Amérika Latin. Upami éta parantos ngagaleuh di Quito Ékuador ku Conto.
    Hatur nuhun ngarespon.

  16. Kuring anggap gps fosy sae pisan. Abdi hoyong terang naon kasadiaan pikeun Kolombia, atanapi iraha bakal sayogi di daérah ieu. Hatur nuhun pisan kanggo inpormasi anjeun.

  17. Pentingna penting pikeun topografi kusabab karya presi nalika aranjeunna sayogi pikeun kami.

    lirén-énggal bazalar

  18. Pisan metot.
    Surveying gawé di: Ibarra, Imbabura, Ékuador.
    Eta bakal mangpaat pisan pikeun kuring hiji pakakas kayaning GPS Posify.
    Kuring agradaceré Infomar teuing anjeun tiasa mésér parabot.

    Salam.
    Neptalí Arteaga C

  19. Akurasi dina jangkungna leuwih handap. Dina Spanyol urutan 50 cm tapi wani teu disebutkeun naon bakal di Peru.

  20. Kuring miharep yén dina jawaban saméméhna kami geus diwaler patarosan. The timbalan. Ngarujuk kana acquire ti sakabeh nagara, urang kedah taliti kasampak di kaleresan sabab puluhan adat jeung teu hoyong pangiriman parabot ieu hindered ku formalitas. Urang wajib neangan pitulung ti egeomates pikeun jéntré ieu.

    Di momen ieu ngan sadia di Spanyol. Tapi dibere Jumlah requests ti Argentina ka Mexico, urang geus gawe minggu ieu dina ulikan versi anyar tina Posify. Posify 2.0 nutupan sakabéh wewengkon éta. Geus dua konfigurasi:

    Posify 2.0 nangtung-nyalira: operasi anu sarua bisa nyadiakeun solusi jeung estimasi kasalahan submeter di 50 cm. Anjeun bakal leungit immediacy sabab solusi henteu sadia dugi sapoé engké.

    Posify 2.0 base logger tambah: dina hal ieu PC mangrupa disambungkeun ka Internet nu logger hiji nyambungkeun Posify 2.0 jadi diperlukeun. Sakali calibrated na discharged nu dasar dina Sistim kami, anjeun tiasa nganggo hiji Posify tambahan nyandak ukuran jeung kasalahan baku. Sistim lengkep Ieu leuwih mahal tapi ngamungkinkeun accuracies loba nu leuwih luhur.

    Kami ogé diajar proyék ad-hoc pikeun deployments di nagara mana wae.

    Simkuring yakin yén duanana konfigurasi bakal sadia dina mimiti 2013 jeung kamungkinan dina Januari.

    Simkuring miharep anjeun nutupan sagala kaperluan anu geus dinyatakeun dina komentar ieu.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier
    Posify

  21. Kuring miharep kami geus diwaler dina review saméméhna. Postprocessing perlu tur mahal tapi pamaké tungtung bakal kirang gawé pikeun ngalakukeun sorangan. Kami atoh taun lampu ti pabrik lianna dina waragad.

    Di momen ieu ngan sadia di Spanyol. Tapi dibere Jumlah requests ti Argentina ka Mexico, urang geus gawe minggu ieu dina ulikan versi anyar tina Posify. Posify 2.0 nutupan sakabéh wewengkon éta. Geus dua konfigurasi:

    Posify 2.0 nangtung-nyalira: operasi anu sarua bisa nyadiakeun solusi jeung estimasi kasalahan submeter di 50 cm. Anjeun bakal leungit immediacy sabab solusi henteu sadia dugi sapoé engké.

    Posify 2.0 base logger tambah: dina hal ieu PC mangrupa disambungkeun ka Internet nu logger hiji nyambungkeun Posify 2.0 jadi diperlukeun. Sakali calibrated na discharged nu dasar dina Sistim kami, anjeun tiasa nganggo hiji Posify tambahan nyandak ukuran jeung kasalahan baku. Sistim lengkep Ieu leuwih mahal tapi ngamungkinkeun accuracies loba nu leuwih luhur.

    Kami ogé diajar proyék ad-hoc pikeun deployments di nagara mana wae.

    Simkuring yakin yén duanana konfigurasi bakal sadia dina mimiti 2013 jeung kamungkinan dina Januari.

    Simkuring miharep anjeun nutupan sagala kaperluan anu geus dinyatakeun dina komentar ieu.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier
    Posify

  22. Kuring miharep éta jeung jawaban saméméhna kami geus diwaler interest Anjeun. Urang kudu akurasi sub-méteran di paling of continent tapi mun ngahontal accuracies kami ngagaduhan di Spanyol sakabéh konfigurasi anu diperlukeun.

  23. Di momen ieu ngan sadia di Spanyol. Tapi dibere Jumlah requests ti Argentina ka Mexico, urang geus gawe minggu ieu dina ulikan versi anyar tina Posify. Posify 2.0 nutupan sakabéh wewengkon éta. Geus dua konfigurasi:

    Posify 2.0 nangtung-nyalira: operasi anu sarua bisa nyadiakeun solusi jeung estimasi kasalahan submeter di 50 cm. Anjeun bakal leungit immediacy sabab solusi henteu sadia dugi sapoé engké.

    Posify 2.0 base logger tambah: dina hal ieu PC mangrupa disambungkeun ka Internet nu logger hiji nyambungkeun Posify 2.0 jadi diperlukeun. Sakali calibrated na discharged nu dasar dina Sistim kami, anjeun tiasa nganggo hiji Posify tambahan nyandak ukuran jeung kasalahan baku. Sistim lengkep Ieu leuwih mahal tapi ngamungkinkeun accuracies loba nu leuwih luhur.

    Kami ogé diajar proyék ad-hoc pikeun deployments di nagara mana wae.

    Simkuring yakin yén duanana konfigurasi bakal sadia dina mimiti 2013 jeung kamungkinan dina Januari.

    Simkuring miharep anjeun nutupan sagala kaperluan anu geus dinyatakeun dina komentar ieu.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier
    Posify

  24. Di momen ieu ngan sadia di Spanyol. Tapi dibere Jumlah requests ti Argentina ka Mexico, urang geus gawe minggu ieu dina ulikan versi anyar tina Posify. Posify 2.0 nutupan sakabéh wewengkon éta. Geus dua konfigurasi:

    Posify 2.0 nangtung-nyalira: operasi anu sarua bisa nyadiakeun solusi jeung estimasi kasalahan submeter di 50 cm. Anjeun bakal leungit immediacy sabab solusi henteu sadia dugi sapoé engké.

    Posify 2.0 base logger tambah: dina hal ieu PC mangrupa disambungkeun ka Internet nu logger hiji nyambungkeun Posify 2.0 jadi diperlukeun. Sakali calibrated na discharged nu dasar dina Sistim kami, anjeun tiasa nganggo hiji Posify tambahan nyandak ukuran jeung kasalahan baku. Sistim lengkep Ieu leuwih mahal tapi ngamungkinkeun accuracies loba nu leuwih luhur.

    Kami ogé diajar proyék ad-hoc pikeun deployments di nagara mana wae.

    Simkuring yakin yén duanana konfigurasi bakal sadia dina mimiti 2013 jeung kamungkinan dina Januari.

    Simkuring miharep anjeun nutupan sagala kaperluan anu geus dinyatakeun dina komentar ieu.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier
    Posify

  25. Ieu dipésér online. Dina tungtungna aya link.
    Ieu ngan sadia pikeun Spanyol

  26. punten abdi peryogi kauninga dimana Anjeun bisa meuli sarta ogé lamun ngalayanan kuring keur catstros désa

  27. Importantacia jadi tim nu ngawartoskeun kuring Kuring ngan hoyong nalika bakal sadia di nagara kuring, banten?

  28. Kuring parese metot tim innobador ieu nu bakal mangpaat pisan kusabab béaya rendah sarta paling inportant nyaeta centimetric, kudu ngadistribusikaeun di nagara kawas milik Nikaragua, nu bakal jadi pohara kapaké pikeun persdonas yén urang ngalakonan survey topographical sarta ogé pohara kapaké pikeun cadastres kota.

  29. Keur disada metot sarta yakin yén di Mexico tipe ieu alat ogé ngalegaan rojongan teknis na ......... ..that lamun di Spanyol boga MobileMapper 100 nu ogé boga hiji postprocessing ongkos tambahan percanten ka Posify Sadérék kalangkang muchisisisima munggaran pikeun harga anggaran tur postprocessing I disebutkeun yen di Mexico lamun hal ieu kajantenan loba pausahaan kawas Ashtech kudu ngalakukeun hal earn widang minimum masihan kode postprocessing ogé widang software ... .saludos

  30. Pencipta Posify parantos nyarios yén ayeuna produk ngan sayogi pikeun Spanyol. Tapi ku jumlah réaksi Amérika Latin anjeun pasti bakal mikir ngeunaan anu langkung ageung.

  31. tulus jeung jujur ​​teu ngartos jawaban

  32. Iper metot nu Paraguay kudu lingkungan bisa dipaké di nagara urang, sarta lamun aya ogé posobolidad nu ised mangrupakeun akusisi via interne.
    Kuring miharep jawaban anu diterbitkeun.

  33. Kalayan hargana harga. fitur-fitur kasebut mugia sareng pas janten perbaikan anu perlu kuring nambihan kana pendapat LA nyaéta pasar poténsial, ngalaksanakeun survey gancang sareng anjeun bakal ningali

  34. Alat ieu penting pisan, éta mangrupikeun pitulung anu saé pikeun para topografis, anu unggal dintenna kedah nganggo GPS pikeun survey di daérah anu hésé pisan diaksés sareng stasion, kuring hatur nuhun kanggo seueur inpormasi, kumaha carana ngala peralatan tanpa langkung ti nambihan wilujeung réréncangan deui ... salam. arvicio J. Suarez. Venezuela

  35. mimitina sore alus, abdi hirup di San Jose del Cabo, Baja California Sur
    Kami museurkeun Posify ukur hayang nyaho lamun éta digarap di ieu wewengkon
    Kuring hayang nyaho harga di pesos dina dollar mexicanosó equibalente Anjeun
    Kuring miharep kuring puedana ngabantu kalayan salam anu
    Roberto Ramírez taliti

  36. Salaku Caesar jawaban dinten kami geus dijadikeun kamajuan dipikabutuh pikeun Spanyol. Simkuring boga rencana rék dilegakeun ka nagara séjén kawas di Républik Dominika jeung Bolivia.

    Simkuring atoh bisa nyieun prosedur ngembangkeun bakal diturutan kami moal gumantung kana kasadiaan basa. Surélék kuring na urang tiasa diajar proyék lamun ukuran anu dilakukeun téh loba.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier Lázaro
    Posify

  37. Harga didaptarkeun dina ramatloka kami

    395 €
    Ieu ngawengku PPN, pengiriman barang ka Samenanjung sarta taun kahiji + ngarojong processing online

    http://www.posify.com/es/comprar

    meuli
    Posify ayeuna disebarkeun sacara éksklusif di daratan Spanyol.
    Taun munggaran léngkah ngolah online téh haratis. Saterusna anjeun bisa neruskeun ngagunakeun processing layanan online kalawan harga sataun € 99 (PPN kaasup).
    Ngolah online ngawengku rojongan surélék. Taya layanan rojongan telepon geus disadiakeun.
    iket ieu shipped jeung Blue Post Paket Service. pangiriman nyaeta 3 mun 5 poé berpungsi.

  38. Abdi hoyong terang naon harga posify GPS nyaéta hatur nuhun

  39. Hal ieu metot usul Posify, sabab di Kolombia aya loba perkebunan désa anu merlukeun saeutik leuwih tepat topographical ukuran nu nawarkeun browser Garmin 2 3 méter sarta fisik teu mungkin mun ngukur ku stasiun total atanapi theodolite a . The kanu sahiji Surveyors of Colombia bakal pisan bersyukur lamun cacah dina téhnologi ieu di nagara urang.

  40. jelas yén éta ogé nyirami senar utm sareng Abdi hoyong terang upami éta ogé buru-buru dina diménsi
    tapi masih hoyong mésér di Peru sarta antler aria atanapi nalika ngantosan kuring kabetot dina tim

  41. Salaku Caesar jawaban dinten kami geus dijadikeun kamajuan dipikabutuh pikeun Spanyol. Simkuring boga rencana rék dilegakeun ka nagara séjén kawas di Républik Dominika jeung Bolivia.

    Simkuring atoh bisa nyieun prosedur ngembangkeun bakal diturutan kami moal gumantung kana kasadiaan basa. Surélék kuring na urang tiasa diajar proyék lamun ukuran anu dilakukeun téh loba.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier Lázaro
    Posify

  42. nu posify Kuring ngarasa pohara alus lamun ngeunaan bakal di Kolombia sarta anjeun bisa gawekeun. Hatur nuhun info ti

  43. Javier Hatur nuhun klarifikasi nu.
    Pikeun extent anu dijieunna kamajuan dina rencana maranéhanana, kuring avísenlo blog atanapi akun Twitter gaduh kusabab kuring yakin yén pasar Amérika Latin pisan pikaresepeun tapi kudu tingali fitur anu béda kalawan Spanyol, sakumaha kasadiaan kawates basa jeung saeutik integrasi institusional.

  44. Hello Juan Carlos.
    Éta gumantung kana nagara dimana anjeun sareng naon ngeusianana pikeun. Di Amérika Latin, pamakean Topcon sareng Sokkia parantos lega.
    Aya sababaraha tim nu ngasupkeun manufaktur Cina nu langkung mirah tapi dina praktekna pangalaman kuring geus katempo teu pisan nyugemakeun pikeun rojongan na latihan.

    Saran kuring nyaéta pikeun mikirkeun pilihan: Leica, Topcon, Sokkia, Geomax atanapi Spectra. Anu paling sering dianggo di nagara anjeun kusabab bakal langkung gampang mendakan kursus, atanapi teknisi terlatih.
    Kalawan cutatan anu nu gaduh anjeun tiasa buka kompetisi jeung nanya aranjeunna nyadiakeun peralatan sarua.

    Lamun ngabejaan nagara mana anjeun bisa méakkeun ngahubungan wakil nu meets anjeun.

  45. Caesar,

    kiwari kami geus dijadikeun kamajuan dipikabutuh pikeun Spanyol. Simkuring boga rencana rék dilegakeun ka nagara séjén kawas di Républik Dominika jeung Bolivia. alat nu geus disadiakeun dina ramatloka di Spanyol.

    Surélék kuring na urang tiasa diajar prioritas Peru dibandingkeun nagara séjén.

    Pangalusna Wasalam,

    Javier Lázaro
    Posify

  46. Kuring kudu meuli stasiun total, nu kuring nyarankeun, ékonomi jeung alus

  47. Narikna, ngan naon urang kudu dianggo dina widang jalan (Bina Marga) jeung patali. Di Peru geus ngembang karya topographical levantemientos skala badag tur merlukeun jenis ieu instrumén pikeun ngaronjatkeun jasa urang. Agradesco perhatian beforehand kana ieu sareng hoyong nanya ka acquire alat nanaon di nagara urang, husus dina Cianjur-Peru.

    cordially,
    Cesar Espinoza Ortiz

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.