platform haratis GIS, naha henteu populér?

Ninggalkeun spasi kabuka pikeun refleksi; spasi maca blog téh pondok, jadi kuring ngingetkeun Anjeun, urang kudu janten rada simplistic.

Nalika urang ngobrolkeun «parabot GIS bébas«, Dua kelompok prajurit muncul: seuseueurna ageung anu naroskeun
... sarta naon eta?
... sarta aya pamaké sahijina?

Bari minoritas perenahna di sisi séjén panggung, kalawan waleran kawas:
... ulah méakkeun duit leuwih

Di dieu aya sababaraha alesan naha platform haratis teu di fashion tina Lolobana pamaké GIS.

1 Kurva belajar
jukut gis Dina kasus jukutPikeun masihan conto, alat ieu dijalankeun dina Linux Ubuntu jeung Windows, nu ngabogaan API bari C documented, Mana anu tutorials cukup lengkep, saatos nguji éta kami mastikeun yén éta ngalakukeun fungsina ARCGis, sareng sababaraha ekstensi na anu bernilai rébuan pérak.

... tapi nu mere Anjeun tangtu jukut di nagara Amérika Latin?

Kuring henteu nyarios pelatihan pikeun pamekar, aranjeunna diajar nyalira, tanpa anu umum ngagunakeun analisis spasial, pamrosésan gambar, konversi data raster pikeun vektor ... éta hal-hal anu GRASS lakukeun pisan. Pasti ngajantenkeun latihan GRASS kedah gampang pisan, sakitar ngeunaan jam 24, tapi bunderan jahat anu aya sakedik paménta pikeun kursus-kursus ieu hartosna perusahaan-perusahaan anu dikhususkeun pikeun pelatihan henteu ngajadwalkeun konperénsi ngeunaan topik ieu. Hayu urang henteu nyarios ngeunaan program gratis anu gratis atanapi gratis sapertos gvSIG, cinyusu, Saga atanapi Luncat anu kirang dipikawanoh.

Jadi kanyataan yen kurva learning geus nyebar janten pamaké mahal ... dina cara nu sarua yén Linux Ubuntu nyaéta bébas, tapi layanan RedHat ogé dirojong waragad loba duit.

gis esri

2. Pirating téh gampang pikeun neuleuman
Jelas pisan yén ESRI sareng AutoDesk kasohor kusabab piracy parantos nyarebutkeun aranjeunna ... atanapi pancén. Sanaos aranjeunna langkung kuat, variatif sareng pasti henteu didukung alat ku firma terkenal, perusahaan mikro atanapi alit khusus pikeun daérah cartographic kedah investasi paling murah $ 48,000 dolar dina produk ESRI ngan saukur pikeun ngamimitian departemén pangwangunan pangguna 5 ( ArcGIS, ARCsde, Editor ARC, ARC IMS ... tanpa GIS Server). Janten platform open source mangrupikeun atraksi anu hadé pikeun perusahaan-perusahaan anu dikembangkeun pikeun ngembangkeun, tapi operator biasa anu ngan ukur tiasa nganggo desktop ... aranjeunna bakal nempatkeun témbalan dina panon, sareng ngaluarkeun $ 1,500 online :).

autocad peta 3d

3. Éta leuwih alus pikeun buka jeung pang populerna ti anu pangalusna.
Urang ningali adat ieu sanaos waktos nyéépkeun artos, pangguna terang yén Mac langkung saé tina PC, yén Linux langkung saé tibatan Windows, yén sababaraha alat CAD langkung saé tibatan AutoCAD; ku kituna platform ieu anu bersaing sareng David sareng Goliath tetep aya dina panangan "pilih pangguna" anu mayar harga anu sami.

Nalika dina persaingan antara "ampir bébas" sareng "mahal", témbok janten galak, langkung ti sakali kuring dicokot ku Gentile, pikeun nganggo Manifold ... sanaos éta teu gratis. Janten, kami nganggo alat anu hargana $ 4,000 ngan ukur pikeun ngajaga kami Geek, sanaos kalolobaan pangguna henteu ngalisensikeun perangkat lunak, tapi perusahaan.

... kesimpulanna, urang tingali yén éta mangrupikeun jahat anu kedah aya perusahaan ageung, ngeusi rébuan rébu dolar pikeun lisénsi supados paménta téknologi ieu sustainable. Sareng bakal teras janten jahat anu sanés, kanggo grup pikeun terus berjuang ti sisi open source, sanaos seuseueurna bakal nganggap aranjeunna Nerds.

5 balesan pikeun "platform Free GIS, naha henteu populér?"

  1. Ngawalon hiji sual nu dijieun kuring mail:

    GIS ngajalankeun on Apple:
    -QGIS. Hiji ieu diwangun dina C ++
    -gvSIG. Diwangun dina Java, hal anu terbatas dina Mac kumargi dijalankeun sapertos versi portabel. Pamakéanna pangsaéna nyaéta dina Linux sareng Windows
    -Buka Luncat. Di Jawa, tapi sateuacan gvSIG ieu langkung dipikaresep.

    Pilihan séjén nu ngajalankeun on Paralells, nu ngajadikeun corrarn aplikasi Windows dina Mac.

    saran kuring:

    GvSIG digabungkeun jeung SEXTANTE, pikeun jalma anu teu ngalakonan sieun Java
    QGIS kalayan jukut ngagabungkeun, pikeun jalma anu resep C ++

    Pikeun ngembangkeun web

    GeoServer pikeun Java
    MapServer atanapi MapGuide on C ++

  2. Ok Jc. Tulisan ieu ti 2007, dina waktos ieu kami parantos ningali evolusi modél kabuka, sareng urang sadayana ngagaduhan ekspektasi anu hasil akhirna sustainable.

    salam

  3. Jigana éta hitungan waktu keur software open source geus ditumpukeun, naon anu diperlukeun nyaéta pikeun mibanda komunitas nu tumuwuh.
    Dina kasus gvSIG, masarakat ieu pisan aktif sarta ngembangna gancang, jeung kursus latihan di loba tempat sarta rojongan. Memang bener nu keur jumlahna ageung Sistim émbaran slows turun na sigana ArcGIS atawa software proprietary lianna nyaéta hadé disusun jeung dianggo leuwih hadé. Tapi pertanyaan anu kumaha ngatur data, nyaéta palaksanaan GIS di administrations umum jeung usaha anu tumuwuh, sarta trend teh nya eta unggal produser inpormasi nu teken nepi informasi na dina sistim sorangan lajeng nunda dina Infrastructures data umum, ku minuhan standar (WMS, WFS, jsb) sangkan anu tinimbang centralizing data dina server anu informasi dibagikeun diversified, jeung workload yen, software open source, sakumaha gvSIG, ditulis dina Java, upami mangpaat.
    Kuring percanten ka na alungan dina software open source, sabab dina widang sejen, anu nyoplokkeun darat ti software proprietary (kerangka sakumaha Drupal, WordPress CMS, elgg. Jrrd)
    mangsa nu bakal datang dina konektipitas sarta integrasi sagala software open source, dina tungtungna Richard Stallman bakal katuhu.

  4. A klarifikasi, cinyusu anu haratis, henteu haratis.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.