peta heubeul jasa web diantawis highlights of 28-124 Mapping Volúmen

Dina 28 volume publikasi na panganyarna -pikeun Maret na April 2019- Majalah Mapping, geus diatur sakumaha tema sentral anak, sagalana patali ka IX Ibéricas of infrastructures data spasial. Dina Pilihan tujuh karya ilmiah, diterbitkeun dina jurnal ieu relevan pikeun widang geoscience, maranéhna kaasup sahanteuna opat mata pelajaran, ti mana pedaran ringkes.

Mapping mangrupakeun publikasi teknis-ilmiah kalayan 28 taun sajarah anu boga tujuan dina sosialisasi panalungtikan, proyék jeung karya dilakukeun dina widang geomatics tur disiplin disambungkeun therewith, kalawan tekenan hususna dina aplikasi na di sawah Élmu Bumi.

Dina pamadegan redaktur urang, nu jejer dipilih nya éta:

  • Maps antik layanan web
  • Data Service Unit Téhnologi Kelautan (UTM-CSIC),
  • Mere ilham modél palaksanaan di Déwan Propinsi of Alava
  • Kualitas Control mere ilham metadata, data jeung jasa: kumaha carana make sét test abstrak sarta laksana.
  1. Maps antik layanan web

Ieu salah sahiji buah panalungtikan, nu struck kami ngan ningali judulna; ditulis ku Álvaro Bachiller, Soteres Carolina, sareng opat ko-pangarang lianna. premis nu nyebutkeun pisan; uninga masa depan anjeun kudu nyaho naon anu lumangsung dina kaliwat, nu pasti manglaku ka spasi geografis.

draf ieu publikasi ngeunaan peta heubeul - disebut La Cartoteca- dimimitian saprak 2008, sarta keur dilumangsungkeun ku CNIG - National Center Émbaran Geographic, dina kolaborasi jeung Departemen Téritori National Geographic Institute jeung Geographic Institute Nasional - nandatangan. Hal metot éta lembaga disebut tadi geus ngumpulkeun loba informasi spasial sajarah saprak abad sixteenth ku tim anu nyusun Perpustakaan Peta.

"The peta sajarah, mantuan ngaidentipikasi morphologies, strukturna diwangun saméméh naon anu ayeuna dipikawanoh, tur bisa ngahasilkeun analisis leuwih kongkrit, projections naon geus sarta baris tetep rohangan, di sagigireun keur warisan budaya nasional."

Sababaraha sahiji dokumén berharga kaasup peta populasi, tematik, peta topographic atanapi pendaptaran darat, sarta bisa consulted ku murid, publik profésional atanapi amatir. Ieu direalisasikeun ku penyediaan CNIG dina ngalamar Web Layanan Maps -? Di WMS Protokol-protokol ngawula salaku Repository tina jumlah badag ieu data.

Dina WMS, anjeun tiasa ngakses sababaraha layanan kayaning:

  • Daun kilometric - rencana survéy cadastral: skala 1: 2000. dokumen bersejarah ieu erected antara 1861 na 1870; ku simkuring Jenderal Statistik - miheulaan nandatangan.
  • Planimetries: Éta téh lapisan némbongkeun gambar jeung naskah dijieun antara 1870 1950, preconstruction skala nasional topographic peta 1: 50.000.
  • edisi munggaran Topographic Peta Nacional- MTN dihasilkeun antara tanggal 1875 na 1968. jasa ieu ngawengku dua tipe séjén dokumén cartographic:
    • ti menit ti MTN dijieun antara 1915 mun 1960,
    • edisi munggaran tina MTN: 4123 eta diwangun daun jeung dijieun ti 1975 mun 2003.

data spasial dilarapkeun nasional, kumaha oge, dina kasus kota pentingna strategis sarta bersejarah hébat sakumaha Madrid, éta geus junun compile loba informasi patali jeung ieu ditawarkeun dina layanan pemetaan web sami - WMS. Émbaran Biologi Kelautan sarta Akuatik sajarah Madrid, pisan benten sareng data di luhur sakumaha anu: pesawat Mancelli of Madrid, peta topographic tina Town sarta Pangadilan tina pesawat Madrid Nicholas Chalmadrier, pesawat geometric Madrid, pesawat Madrid na peta parcelario of Madrid

Artikel ieu nunjukkeun ladenan sejenna pakait sareng download platform CNIG, kayaning orthophotos rundingan, sarta téknologi dipaké pikeun nyieun proyék ieu mungkin ngaliwatan layanan Orthophotography bersejarah. jasa ieu nyadiakeun genep jenis lapisan pikeun pamaké:

  • penerbangan Amérika: Series B (1956 1957 Y)
  • hiber interministerial: Works Déwan Spanyol antara 1976 na 1986,
  • hiber domestik: skala 1: 18.000 1981 ti 1983 na,
  • hiber Olistat: diwanohkeun ku Kamentrian Tatanén pikeun propinsi zaitun-tumuwuh diantara 1997 na 1998,
  • jeung penerbangan PNOA: ngawengku sakabeh pabeungeutan nasional ku frékuénsi tilu taun, mung eta kaasup data ti 2004 mun 2016.

Salian di luhur, dina lokasi, alam jeung tanggal nyiptakeun sahiji produk eta dituduhkeun kumaha geus pengobatan data, saprak, informasi spasial bobogohan deui leuwih 100 sababaraha taun ka pengker, merlukeun proses penyusunan , évaluasi jeung neundeun sanajan leuwih alus tibatan pikeun data spasial langkung panganyarna. Hiji conto pengobatan ieu nu peta ieu keur tipe data sekundér, ngaliwat proses digitization ku photogrammetric profésional sarta neang georeferenced, pp -for 400 na 254 skala langkung small- -For pp skala langkung large- lajeng disimpen di server CNIG, anu bakal mutuskeun nurutkeun ukuranana lamun server WMS dikirim atawa disimpen di hiji piringan éksternal.

Urang ogé kudu nyebut yén pangarang jéntré sakumaha eta geus di taun panganyarna évolusi tina proyék sorangan, ti lawang -na pikeun umum, némbongkeun statistik nunjukkeun: jinis server, angka kunjungan, Jumlah requests, undeuran (GB) jeung platform hosting data.

  1. Data Service Unit Téhnologi Kelautan (UTM-CSIC),

salinitas atawa permukaan suhu: Dina ieu panalungtikan, ku Juan Valderrama, Susana Tagarro, sarta dua ko-pangarang, karya unit Kelautan Téhnologi anu boga tujuan pikeun nyadiakeun awak informasi kaayaan ngeunaan wewengkon sagara sakumaha ditétélakeun.

Unit ieu ngalakukeun hiji tugas metot, sabab boga pikeun ngumpulkeun jeung nganalisis data dikumpulkeun unggal 24 jam, jadi urang nganggap eta ditarjamahkeun jadi volume tinggi alam béda kusabab kagiatan di sagara. Kamentrian Élmu, Juara jeung Paguron luhur - dina ieu panalungtikan curiously restricting pamakéan data dikumpulkeun di lapang, nu lajeng diolah, dianalisis jeung dibikeun ka badan anu disorot.

artikel nu nyebutkeun implikasi tina konsolidasi hiji infrasturktur data spasial Kelautan kapal oceanographic tiap sarta unggal salah sahiji fase diperlukeun pikeun ngahontal ieu dibere, kayaning: tekad tina profesi nu make alat-alat ngumpulkeun, analisis jeung data escrow (physico-kimia, biologi, géologi, atawa meteorologists), metadata konstruksi, directories, palaksanaan sahiji katalog ngeunaan kampanye - nu nunjukkeun jinis data dipikabutuh pikeun generating sarat software produk final- (dina ieu Geonetwork hal)

  1. Mere ilham modél palaksanaan di Déwan Propinsi of Alava

proyék ieu dijieun ku Jorrín Abellán na Oscar Diego Alonso, nyaéta mastikeun patali ka téma utama majalah pikeun volume ieu, sangkan anjeun ngawitan mere alesan pikeun pentingna tina konstruksi sarta palaksanaan Ruang Data Infrastructures - SDI sakumaha mere ilham anjeunna geus dicokot nepi tangtangan ti harmonisasi.

Ogé maranéhna nerangkeun aspék kana hartosna prosés harmonisasi tina susunan data, anu mangrupa alat dipake salila prosés ieu, nu perlu ngumbar, kauntungan sadaya harmonisasi ieu.

  1. Kualitas Control mere ilham metadata, data jeung jasa: kumaha carana ngagunakeun rakitan test abstrak sarta executables

Ieu salah sahiji isu nu patali jeung topik saméméhna, ditulis ku Alejandro Salas Guinéa jeung Paula Rodrigo. Ieu dimimitian ku emphasizing kumaha tungtunan teknis mere ilham, sabenerna bisa ngandung émbaran berharga pikeun mastikeun interoperability data na oge metodologi diperlukeun dituduhkeun pikeun data, metadata jeung prosés nu patali jeung mere ilham nu efektif jeung efisien ngaliwatan panyingkepan.

artikel nu pisan metot pikeun masihan pamaca hiji gagasan anu lampu dina cara ngamimitian gawé bareng mere ilham, dimimitian ku konfigurasi tina ATS - Nyetél sahiji tés abstrak, coding jeung sarat, nuluykeun kalawan ETS nu - sét tés laksana, tés developmental - Nasab Test, Test Encoding, sarta Bounding Box Test, sarta hasil diala.


Sajaba disebut tadi ulasan artikel, karya sejenna diwakilan ku jurnal ieu volume ieu ngawengku:

  • Nomenclador Toponymic Valenciano
  • Geolake Search (masa depan SDI mangrupa pikeun ngaronjatkeun katalog na)
  • Dina status ngeunaan ngaran tempat resmi di Kapuloan Balearic: nu Daptar Tempat Ngaran of Menorca jeung Geographic Gazetteer kahareup Kapuloan Balearic.

Salaku premiere a, aranjeunna ngumumkeun Geobloggers dina édisi kadua, anu bakal lumangsung bulan Juni 2019; rojongan egeomates acara deui ieu waktos presencialmente-.


ngeunaan Mapping

majalah Mapping, nyaeta rujukan Hispanik dina jurnal ilmiah. Kalawan 28 taun divulging gawé jeung panalungtikan kana jejer nu patali jeung widang infrastruktur geomatics, manajemén data geospatial sarta kamajuan signifikan anu lumangsung dina kontéks ieu.

"Kusabab 2013, tim redaksi ayeuna geus didefinisikeun hiji garis strategis anyar pikeun Mapping. Geus dipilih teh excelencia jeung gengsi, Meunangkeun nu majalah nyaeta salah sahiji repositories panggedena informasi sareng berita industri jeung tumbu antara pausahaan swasta, universitas sarta instansi pamaréntah anu ngamekarkeun proyék, ngajarkeun sarta nyebarkeun geomatics sarta aplikasi na di wewengkon béda sahingga nepi Élmu bumi. "

Urang nganjurkeun bade ka ramatloka tina jurnal Mapping, aya mungkin gaduh aksés ka sadaya publikasi bi-bulanan Anjeun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.