Lebetkeun peta di Excel - kéngingkeun koordinat géografis - koordinat UTM

Map.XL mangrupa aplikasi anu ngidinan Anjeun pikeun nyelapkeun peta di Excel tur neangan koordinat langsung ti peta. Sajaba Anjeun ogé bisa némbongkeun dina peta daptar lintang na bujur.

Inserting peta di Excel

Sakali Program dipasang, éta bakal ditambah salaku tab tambahan anu disebut «Peta», sareng fungsionalitas Map.XL.

Sateuacan ngalebetkeun peta anjeun kedah ngonpigurasikeun peta tukang, ieu dilakukeun dina ikon «Panyedia peta». Tiasa pikeun ngonpigurasikeun latar tukang nganggo peta, salaku gambar atanapi hibrid tina jasa:

  • Google Earth / Maps
  • Bing Maps
  • Buka Street Maps
  • ArcGIS
  • Yahoo
  • Ovi
  • Yandex

peta ieu anchored ka katuhu, tapi bisa nyéred meh geus ngambang, atawa handap / luhureun tabel Excel.

video ieu summarizes sakabeh proses sakumaha dipedar di artikel ieu, dikeureuyeuh teh hucu tina plot nganggo Bing Maps salaku tukang téh.

Kumaha carana meunang koordinat tina Excel

Ieu dilakukeun ku ikon "Candak koordinat". Prosedur na dasarna:

  • Pencét «Kéngingkeun Coord,
  • Klik dina peta,
  • Klik sél Excel
  • Témpél, nganggo «Ctrl + V», atanapi tombol mouse anu leres sareng milih Témpél.

Kumaha carana ngabentuk daptar koordinat

The template ditémbongkeun dina conto video, anu diwangun ku egeomates, sarta ngidinan Anjeun buka nempel koordinat nurutkeun hiji identifier, éta lajeng bakal akur ka daptar lintang na bujur.

MapXL gratis, sareng anjeun tiasa ngaunduh tina tautan ieu. Tabel Excel anu dianggo dina conto ogé bakal diunduh.

Kirim surélék koordinat kana peta.

Ieu dilakukeun ku ikon «Spidol iklan», parantos milih luas tabel anu dipikaresep ku anjeun. Teras bentukna nembongan nunjukkeun bidang anu lintang, anu Bujur, jéntré ngeunaan koordinat sareng simbologi peta. Pikeun miceun éta anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun "Hapus Pananda".

Ngundeur di dieu Map.XL, kaasup template Excel.

video ieu nembongkeun prosés nu dipedar di artikel ieu, migunakeun sabagé conto wisata dina gunung api maké Buka Street Maps salaku tukang signalling.

Tingali koordinat UTM dina peta ti Excel:

Pungsionalitas ieu dipidangkeun di luhur nunjukkeun koordinat geografis pikeun ditingali tina peta di Excel. Upami anjeun hoyong nunjukkeun koordinat anu aya dina Universal Traverso Mercator (UTM) dina peta ieu, anjeun kedah nganggo témplat sapertos kieu. Conto anu ditingalikeun dina gambar sareng pidéo nyaéta:

anjeun bisa meunangkeun citakan dieu.

9 Balesan ka "Lebetkeun peta di Excel - kéngingkeun koordinat geografis - koordinat UTM"

  1. Naha aya cara Milarian ku Ngaran atanapi Alamat ??

  2. Halo, leres berpungsi pikeun Excel Office 365? Abdi henteu tiasa ningali tab Peta sanggeus masangna.

    hatur nuhun

  3. Hello, eta teu diaktipkeun link map.xl pikeun ngundeur aplikasi aplikasi masih aya?

  4. Hello isuk sir alus.
    Kuring diundeur citakan tapi euweuh link kanggo software sorangan.
    Punten anjeun tiasa ngabantosan.
    Wasalam

  5. Kumaha abdi tiasa ngundeur program map.xl kalawan template Excel

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.