Selapkeun peta di Excel - meunang koordinat geografis - koordinat UTM

Map.XL mangrupa aplikasi anu ngidinan Anjeun pikeun nyelapkeun peta di Excel tur neangan koordinat langsung ti peta. Sajaba Anjeun ogé bisa némbongkeun dina peta daptar lintang na bujur.

Inserting peta di Excel

Sakali Program dipasang, éta bakal ditambah salaku tab tambahan anu disebut «Peta», sareng fungsionalitas Map.XL.

Sateuacan nyelapkeun peta, anjeun kedah ngonpigurasikeun peta latar, ieu dilakukeun dina «Panyadia Peta». Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyetél latar nganggo boh peta, sapertos gambar atanapi hibrida tina jasa:

  • Google Earth / Maps
  • Bing Maps
  • Buka Street Maps
  • ArcGIS
  • Yahoo
  • Ovi
  • Yandex

peta ieu anchored ka katuhu, tapi bisa nyéred meh geus ngambang, atawa handap / luhureun tabel Excel.

video ieu summarizes sakabeh proses sakumaha dipedar di artikel ieu, dikeureuyeuh teh hucu tina plot nganggo Bing Maps salaku tukang téh.

Kumaha carana meunang koordinat tina Excel

Hal ieu dilakukeun ku «Get coord» ikon. Prosedur dasarna:

  • Pencét «Kéngingkeun Coord,
  • Klik dina peta,
  • Klik sél Excel
  • Témpél, nganggo «Ctrl + V», atanapi tombol mouse anu leres sareng milih Témpél.

Kumaha carana ngabentuk daptar koordinat

The template ditémbongkeun dina conto video, anu diwangun ku egeomates, sarta ngidinan Anjeun buka nempel koordinat nurutkeun hiji identifier, éta lajeng bakal akur ka daptar lintang na bujur.

MapXL téh haratis, tur Anjeun bisa ngundeur ti link ieu. Sarua eta bakal diundeur tabel Excel dipaké dina conto.

Kirim surélék koordinat kana peta.

Hal ieu dilakukeun ku «Iklan spidol» ikon, gaduh aréa méja anu kapilih. Maka wujud muncul pikeun nunjukkeun lapangan naon waé lintang, nyaéta Béntang, koordinat jéntré sareng simbolik peta. Pikeun miceun aranjeunna anjeun ngan kedah ngalakukeun «Cabut Tandha».

Ngundeur di dieu Map.XL, kaasup template Excel.

video ieu nembongkeun prosés nu dipedar di artikel ieu, migunakeun sabagé conto wisata dina gunung api maké Buka Street Maps salaku tukang signalling.

Tingali koordinat UTM dina peta ti Excel:

Pungsi ieu ditémbongkeun di luhur ningalikeun koordinat geografis pikeun ditingalikeun tina peta di Excel. Upami naon anu anjeun hoyong mangrupikeun dina peta koordinat ieu anu aya dina Universal Traverso Mercator (UTM), anjeun kedah nganggo citakan kawas kieu. Conto anu ditémbongkeun dina gambar jeung pidio teu ngalakukeun kitu:

anjeun bisa meunangkeun citakan dieu.

8 Tanggal kana "Selapkeun peta di Excel - meunangkeun koordinat geografis - UTM koordinat"

  1. Halo, leres berpungsi pikeun Excel Office 365? Abdi henteu tiasa ningali tab Peta sanggeus masangna.

    hatur nuhun

  2. Hello, eta teu diaktipkeun link map.xl pikeun ngundeur aplikasi aplikasi masih aya?

  3. Hello isuk sir alus.
    Kuring diundeur citakan tapi euweuh link kanggo software sorangan.
    Punten anjeun tiasa ngabantosan.
    Wasalam

  4. Kumaha abdi tiasa ngundeur program map.xl kalawan template Excel

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.