Peran geotechnologies dina formasi mangrupa Catastro 3D

Dina Kemis Nopémber 29, sakumaha Geofumadas sareng Hadirin 297 urang milu dina webinar anu diwanohkeun ku UNIGIS di handapeun téma: "Peran geotechnologies dina formasi mangrupa Catastro 3D»Ku Diego Erba, anu ngajelaskeun hubungan penting antara geotéhnologi sareng kader 3D. Tulisan éta katutup ku Lau, kolaborasi Geofumadas, sareng anu sore-sore urang pariksa ulasan dirina, papanggihan sareng ulasan ogé eusi UNIGIS Anjeunna geus ngagantung eta pikeun jalma anu lasut deui.

Ngadangukeun Erba ngabutuhkeun sagala rupa pikiran anu terpencil dina kaayaan terpencil, sareng visi jangka sedengna di nagara-nagara pikeun anu deklarasi katastal 2034 ieu henteu ngawakilan sieun kana naon anu tiasa dilakukeun; tapi rada ku implication dina ngokolakeun parobahan, pembuatan kaputusan sarta implikasi ékonomi dina kontéks dimana hutang kanggo hasil warga anu langkung seueur dina hal nyadiakeun layanan hadé tina data diwengku. Kolaborator abdi, Lau, geus profésional dina nyimpulkeun eusi Webinar na; dina warna kopi némbongan koméntar salaku redaktur Geofumadas.com.

Webinarna dikembangkeun dumasar kana kandungan buku Gbr-Best lila 3D Cadastres, sarta mimitian ku ngécéskeun, kumaha modeling 3D tiasa ningkatkeun cadastre, sabab kalibet dina revolusi téhnologis anu kuat, nu matuh kasempetan pikeun spasi ngenalkeun téknologi anu nyorong kamekaran, sadaya tampa kudu ngaganggu sagala atribut anu asalna tina Data 2D (peta, aksara, rencana).

Erba, negeskeun yén prosés pendataan kedah saderhana ku software bébas sapertos Scrappy, nu aplikasi kerangka anu diciptakeun pikeun moto data sareng data ieu disimpen di Wéb, ngantepkeun kumplit kertas kertas salaku metodeu koleksi kolot.

Tantangan anu rongkah pikeun anu maker kaputusan. Tangtosna, visi akademik sarta visioner mangrupakeun pendekatan sah. Najan kitu, nalika urang ningali pangalaman sapertos Kolomia Multipurpose Cadastre, dimana Trimble sumping sareng Land Folio sareng PenMap anu éndah, urang disimpulkan yén konektipitas sareng listrik malah parah di padésanana masih tangtangan jauh. Panyimpenan wéb tetep bakal nganggo versi hibrid diantara kumpulan, singkronisasi sareng sababaraha kertas.

Pendekatan kedah diperhatoskeun tumut kana akun yén, najan dina widang téhnologis urang masih di fase hiji transisi antara 3D visualisasi jeung 5D tina operasi, dayeuh anu ageung di Amérika Latin anu diperyogikeun urugkeun mékanisme dunya munggaran, anu aranjeunna bakal amalan hade kanggo jalan kanggo dayeuh pinter.

Anjeunna ogé nunjukkeun yén urang kedah ngirorotkeun ngeunaan modeling 3D lain ukur ku ayana revolusi téhnologis, tapi kusabab realitas ruang anu diperyogikeun, ngaliwatan ieu mungkin modeling dinamis spasial-struktural. Ngaliwatan conto, peran anu modelana 3D tiasa ditaiskeun dina kaayaan kajadian anu sapertos gempa bumi atanapi kapindahan tina strukturna tiasa diitung-terusan tina bumi jeung kapindahan lahan dina hal-strukturna strukturna.

Anjeunna ogé nunjukkeun studi ilmiah anu diayakeun anu aya dina tingkat global, anu ti 2011 ngamajukeun ngamangpaatkeun modeling 3D pikeun analisis spasi, sareng ngulang sémédén pikeun ngembangkeun proyék anu tumali kana topik ieu, khususna di Amérika Latin.

Integrasi téhnologis

Pikeun ngarti kana teknologi anu kalibet dina modeling 3D, luyu jeung katastre, perlu henteu nanyakeun kumaha anu ngarékam sipat dina 3D, padahal yén unit anu ngahubungkeun sareng cadastre mimitina sok make polygonal, kumaha mungkin pikeun ngadaptar sipat di 3D sareng naon kauntungan teu acan diala ku katast tradisional.

Muhun, dina conto kahiji, pamakéan téknologi 3D bisa digunakeun pikeun ngatur rohangan, nyaéta pikeun nyieun déskripsi ngeunaan formulir, volume sarta lokasi, ogé jenis permukaan tempat cicingna.

Ngagunakeun sensor jauh modéren dimungkinkeun pikeun nangkep polumeu data anu saueur, kaasup inbuan data, sapertos titik awan atanapi titik awan, nu penting pikeun ngawangun objék 3D anu ngamajukeun ngembangkeun basis data spasial.

The geomatics nagara berkembang kedah ngadopsi deukeut sapertos ieu, anu, sakumaha ceuk kuring di luhur, mangrupakeun visioner na teu bisa balik. Salaku hal ieu lumangsung, hal ieu penting pikeun ngadangukeun prosés kieu; sabab najan parabot newak tos maju, pungsi parangkat lunak pikeun modifikasi séwang-séwangan, sareng kontrol transactional sareng saluran anu salajengna kanggo inpormasi saencana dugi. Mun nganut standar ISO-19152 nyaéta tantangan anu pajeulit, antara nurunkeun modél konseptual kana modél fisik, kalayan kelas topografi dumasar kana titik salaku unit gudang métadata; nyaéta ngabayangkeun upami urang kersa balik pikeun modeling tilu-diménsi (henteu ku visualisasi, atanapi néwak, tapi ku administrasi dikawasa).

Jigana masalahna henteu aya dina ngadopsi visi énggal. Sakabéh lembaga parantos ngahubungkeun sumber daya manusia manusa, khususna dina analisis émbaran jeung pamekaran téknologi; tapi kasusah aya dina gandeng prosés misionaris anu henteu ngan difokuskeun kana fase akusisi data, tapi merlukeun formalization realitas anyar ieu data, kriteria disposition sareng kualifikasi éntitas séjén anu bakal ngagunakeun éta informasi, mékanisme of ngamutahirkeun dina kadali transactional, sareng ogé pendekatan tina kurva learning kanggo aktor anu bakal ilubiung dina méré jasa pikeun warga.

Saha anu parantos nerapkeun prosés terpadu antara Cadastre sareng Registry, urang sadar tina tantangan manajemén parobahan anu ngalibatkeun kaasup dina kualifikasi pendaptaran, pikeun visualize peta dina wéb panempoan, anu parantos tacan didadarkeunnana meungkeut tina tulisan, sabab aya ditingali dina katerangan téknis dinamis tina peta cadastral na, anu ogé ngalebetkeun larangan tina aturan rezim khusus anu asalna ti panerapan wewengkon. Ayeuna dibayangkeun yén sanés pesawat 2D, anjeun kedah ningali bolong tilu-dimensi sareng wangunan satengah dilebur dina usaha best of Drone2Map atanapi ContextCapture.

Dina wénder web ieu disangkut yén sateuacan nyaritakeun ngeunaan palaksanaan kartografi 3D di sakuliah dunya, kedah nerapkeun téknologi anu saluyu kanggo ngahasilkeun panambaran spasial, sapertos geodes, saprak ieu perlu ngawangun sareng ngarojong model diadaptasi kana realitas spasial. Pangwangunan modél kieu dina seueur nagara sacara praktis nyaeta nihil, anu mangrupakeun masalah anu serius upami ieu ditunjukkeun modél sapertos kartografis, langkung maju.

Bagian hukum henteu tiasa dileupaskeun, terang yén katastina sapertos sapertos ngalibatkeun lingkungan alam - ékonomi sareng fisik. Gumantung kana kerangka hukum anu dikaitkeun kana kataster dina tiap kota, jalan parantosan struktur sareng rohangan anu ditetepkeun bakal ditetepkeun, pasualan Kolombia-Brasil ngabahas, di mana aya perjalanan kanggo ngawangun perjalanan rohangan anu sanés disusun (daérah beureum) .

Maka naon anu katast 3D pikeun, sajaba ngalambangkeun ku voluméris anu aya, aya ogé bakal kapaké dina wéning dina webinar salaku "kaayaan superimpimpulkan", nyaeta, pikeun sanggup ngajawab masalah anu patali jeung larangan, superposisi nangtung (patali sareng wangunan) atanapi infrastruktur (pipa, kabel, torowongan atanapi pipa).

Dimimitian ti dua enggon:

  • Pemerolehan: nyaeta, naon anu aya, naon anu aya, mana anu kumaha ayeuna.
  • Nyiptakeun: ngadamel data ngaliwatan téknologi sapertos BIM, sareng ngahasilkeun 3D modeling, anu engkéna baris ngaliwatan prosés Rendering anu méré obyék tampilan anu dipiboga kanyataanana.

Naon karunya hanat deui; aya teu mungkas manajemén administrasi darat, tapi dina tahap-engke ngapdet sareng ngintegrasikeun jasa ka palaku anu dikaitkeun kana ranté urus.

Kontribusi ka geoengineering

Salila paméran, Erba némbongkeun conto kumaha digunakeun modél 3D tina struktur jasa dasar anu tangtu, kalayan anu anjeunna nunjukkeun yén modél ieu ngagambarkeun alat-panerapan kaputusan, sabab dumasar kana aya, nyaéta, visualize yén aya, dimana aya na kumaha nya, ieu tiasa janten titik awal simulasi anu nganggo jenis ieu data pikeun nyegah sagala jenis acara positif atawa négatif.

Konsep parsél cadastral lajeng dirobah kana obyék, citakanna dimimitian konsepna Voxel, hal sapertos tara piksel, tapi dina obyék 3D, "nya éta unit processable minimum matriks tilu-dimensi". Konsep kadastre 3D ékonomi ogé diwanohkeun, ti mana anu virtual atanapi Pangajen maya, anu mangrupakeun simulasi nu sipatna disimpen dina rohangan spésifik, pikeun nangtukeun ciri-hal anu tangtu dumasar kana struktur sareng hubungan na sareng lingkungan saharita.

Naon anu tiasa lumangsung sareng Geographic Information Systems, sareng sakumna lingkungan tina sistem anu ditetepkeun pikeun nganalisis spasial?, Sareng langkung seueur saatos ngenalkeun sakumaha prioritas saatos generasi data 3D, sakumaha ceuk Erba, yén sababaraha ahli ahli anu patali jeung lapang. data spasial nunjukkeun yén nyaéta tungtung data vektor sakumaha dipikanyaho, maksudna nyarios yén éta nyaéta "Tungtung polygon" salaku dadasar pikeun pergaulan data anu numbu ka cadastre", Mana nunjukkeun yén cara keur diala, disusun jeung dianalisis kudu dianggap.

Penyaluyuan visualisasi data 3D sareng manipulasi henteu tebih tina kanyataanana, aplikasi sapertos ESRI's ArcGIS Pro, Bentley Systems DigitalTwins parantos dilebetkeun fungsionalitas antarbeungeut di data ieu, QGIS ogé parantos diantarana nambihan-add pikeun manajemén data pointclouds, anu dibangkitkeun kanyahoan kana naon anu bakal kajadian ku GIS konvensional sareng aplikasi sejenna pikeun nganalisis spasial, kusabab pangénggalan kedah aya sareng pangwangunan téhnologis caket, urang bakal ningali dina sawatara warsih, upami aya pangobatan sofwér nu haratis anu ngawenangkeun rupa-rupa fungsionalitas pikeun manipulasi data 3D.

Patarosan nu peryogi nanyakeun ka urang nyalira, upami nagara kami damel raket sareng kamajuan téknologi, perkembangan SmartCities mangrupikeun kanyataan anu sakaligus bakal ngagantos, sareng mikabutuh usaha pangbadagna tina integrasi téhnologis, ti model 3D malah hubungan sareng sababaraha sensor aya, ditambah konsepsi IoT - Internet tina Hirup, jeung pangiriman data ngaliwatan awan, nyaeta naon ngarobah kota jeung katastre, nyandak kota janten calakan sareng cadastre pinter.

Webinar ieu pisan metot, nghatoskeun pentingna modeling data 3D-BIM in cloud-sensors pikeun geoengineering, sareng ogé pikeun sakabeh jalma anu milari kana penanganan inpormasi ieu.

Pikeun bagian kuring, hormat kuring keur Diego Erba, kanggo da'wah anu teu nyérong ku hiji visi luar anu di luar. Teu nyebut kahaneutan sareng dinamika sabagean tina nganyatakeun subjék anu ngaroko dina vérsi anu paling mungkin pikeun féhat.

UNIGIS, saluareun gaduh anu tawaran unbeatable sahiji Gelar Bantosan Online dina Inpormasi Geografis Sistim, sareng webinars ieu, hal ieu ngarojong nyiptakeun komunitas anu sayaga pikeun kandungan anu nambihan nilai ka sektor. Samentara nomer tiis, 95 Colombians, 37 Argentina, 35 Mexico sareng 33 Ecuadorians didadarkeun dua per tilu jumlah total pamilon dina webinar ieu.

Ngadagoan anu salajengna.

Bisa teu anjeun hadir dina #Webinar #UNIGIS sareng Diego Erba? Ieu tumbu sareng catetan pondok pikeun ningali rékaman #: https://attendee.gotowebinar.com/register/7579969785221365507

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.