Panyiri dunya nyata

cabecera01 Ieu geus ngumumkeun poé ieu dina ramatloka tina Rey Juan Carlos Universitas. Ieu software mobile bébas anu ngamungkinkeun 'labél' dunya ampir nyata.

Sasuai, pamaké bisa numbu eusi multimédia kana hiji obyék ku cara ngarah telepon, lengket labél 'virtual' dina obyek nyata jeung jalma anu pas ku bisa maca eta. Sarta sakabeh ieu ti mobile a. Éta naon ngamungkinkeun software bébas 'LibreGeoSocial' (LGS), program dikembangkeun ku peneliti di Rey Juan Carlos Universitas pikeun telepon kalayan Android, sistem operasi dijieun ku Google. LGS mangrupakeun manajer eusi multimédia geo-referenced. Hartina, hal ieu ngamungkinkeun pamaké tina jaringan sosial pikeun nyimpen informasi (téks, foto, video, audio ...) dikaitkeun ka tempat nu tangtu. Sarta ogé mibanda hiji panganteur kanyataanana augmented. Hartina, lamun pamaké nunjuk telepon ka hiji objek saméméhna tagged bakal nembongan dina layar nu indikasi yén jalma séjén geus 'tinggaleun' dinya.

"Ieu pangalaman teuing richer ti jaringan sosial tradisional alatan sensor ngukur médan magnét telepon anyar hayu anjeun terang teu ngan dimana mobile tapi ogé tempat eta mihak"

nyebutkeun Pedro de las Heras Quirós, hiji anggota grup GSyC / Libresoft sarta panalungtik proyek. Manéhna nambahan: "modul kanyataanana augmented na georeferencing LibreGeoSocial ngidinan pamaké jaringan sosial geus dibawa ka jalan teu ukur interaksi jeung dunya maya, tapi ogé jeung alam nyata." Ieu ngabuka rupa-rupa Utiliti: Guidebooks, sistem partisipasi warga, jaringan sosial jeung mlearning jalma gumantung.

TeleNav-GPS-pikeun-android-g1-2 Sababaraha conto: Hiji turis ngadatangan musium a, nunjuk mobile pikeun gambar sarta dina layar komentar, poto jeung sajabana urut wisata séjén geus 'nyangkut' ampir dina karya seni. A warga nilik hiji overhang turun na dibangkitkeun hiji incidence ieu numbu ka hateupna. jasa perawatan Kabupaten otomatis tiasa nampi informasi ieu. Lamun pindah ka lokasi pikeun ngajawab masalah bisa kalayan gampang nomeran tempatna alatan antarbeungeut kanyataanana augmented. Leuwih ti éta, nepika manages, pamaké séjén ngalirkeun ku tiasa nampi panggeuing on mobile maranéhanana.

Dina kasus, munisipalitas bisa make eta pikeun naékna titik dipikaresep, kayaning labél, bisnis, ruksak titik jalan aspal, pelanggaran aturan, jsb

Tapi LibreGeoSocial boga kaunggulan sejen: mibanda search engine semantik. Hartina, tempat ngumpulna jaringan (multimedia, jalma, kajadian ...) anu diolah ngaliwatan sistem tina algoritma clustering mun infer Hubungan non-eksplisit antara aranjeunna, anu ngamungkinkeun pamaké pikeun manggihan pamaké séjén atawa eusi dina jaringan aranjeunna aya hubungannana sanajan milik komunitas béda dina jaringan sosial. Ku kituna, contona, hiji pamaké bisa nyieun hiji kriteria pilarian pikeun manggihan pamaké séjén anu sering tempat sarua maranéhanana atawa boga kapentingan sarupa.

LibreGeoSocial diwangun ku hiji server sarta aplikasi klien pikeun mobile. server anu dilaksanakeun dina basa programming Python. Aplikasi klien ieu diprogram di Jawa Barat. Kabéh kode sumber server na klien LibreGeoSocial geus dileupaskeun sakumaha software bébas, anu mangrupakeun salah sahiji mimiti aplikasi kanyataanana augmented pikeun Android anu kode sumber anu aya, sarta salah sahiji ti saeutik aya ku Sky Peta sarta Wikitude. Aplikasi klien ogé bakal sadia pas ngaliwatan pasar aplikasi Android Market, siap didownload tur dieksekusi dina telepon Android dijual di operator utama Spanyol urang mobile.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.