Ngarti konsép BIM, dina kasus Bentley Systems

Dina kecap saderhana, BIM (Gedong modeling Émbaran) Ieu evolusi konsep tradisional anu disebut CAD (Desain Komputer dibantuan) Bari aya sakabeh buku ditulis ngeunaan eta sanggeus Jerry Laiserin ngapopulérkeun istilah, keur kaperluan atikan urang neangan janten salaku simplistic mungkin:

saencanNalika ngarancang wangunan, arsitek sanggeus hiji joint alus ganja dijieun freehand sketsa modeling nu jilid ekspektasi, teras éta garis terasing ranging watesan distribution, sarta tungtungna ditambahan rinci éta ngahontal tingkat lingkungan. Anjeunna tutup tas keur ka kantor sarta indit ngojay di kolam renang bari di kantor teh arsiték sarta insinyur lianna ditéang dina cara chalkboard mun narjamahkeun informasi yén kituna spesialis bakal masihan jalan ka ciri struktural, konstruksi, mékanis jeung ékonomi ... di pondok, prosés anu panjang tur dipegatkeun di loba disiplin réngsé dina Tingkat pikeun konstruksi.

Konsep BIM ieu dumasar kana bringing sakabeh proses dina model digital, georeferenced ti dinten salah, kalawan analisis cahaya, hemat energi, kaayaan geotectonic ti jilid kahiji anu katimu. Sarta sakabeh proses tina rarancang jeung konstruksi numbu. Ku kituna éta pancén saterusna nu saméméhna nyeri saperti Salaku-diwangun gambar anu dihasilkeun dina kamajuan pangwangunan. Prosésna teu mungkas dina konstruksi tapi nyaeta ngan awal operasi, sapertos nu obyék sigana leuwih mangrupa subjék anu dilahirkeun, tumuwuh, nyiptakeun well-mahluk na ogé poé paeh.

Diantara ngomong jeung ngalakukeun hiji dunya bédana, tur bisa saha malah pikir nu geus efek cannabis. Pamaké AutoDesk saméméhna dicoo kalayan Desktop arsitéktur sarta ayeuna nyaho Revit nyaho ngeunaan konsep teu jadi jauh, sarta anu geus katempo I-modél Bentley ogé ngartos yen mun aya saluareun perkara leumpang saluareun wangunan jeung alesan yén saban poé nyieun topik jadi populér:

  • ngembangkeun kakuatan software simulasi
  • Kabutuhan standar interoperability pikeun data digital
  • urgency ka bawa kota nyata model virtual
  • Disolusi tina wates antara disiplin sapertos konstruksi, surveying, sensing jauh, téknik listrik, desain ...
  • ... urang teu kudu aturan kaluar nu emosi manusa di impian smoked luhur.

Kuring keukeuh yén masalah ieu cadastre 3D jeung kota dimodelkeun téh leuwih ti cukup keur loba nagara urang kakurangan tina tugas dasar, tapi kuring ngaku yén masalah nu teu kudu dipaliré sabab loba kota urang kawas Bogota, Sao Paulo, Buenos Aires, Mexico, pikeun masihan conto tiasa hal pilots skenario nagara maju di Eropa jeung Amérika Serikat kasampak kawas hiji fashion entertaining. kaulinan online kawas CityVille mawa konsep tata praktis anu jadi chewable, supaya jalma anu asalna ti konsép CAD sarta geus gumbira urang disiplin pakait jeung masalah geospatial kami kudu tetep panon urang dina BIM, éta baris datangna keur kaasup intrusively ampir kawas eta ayeuna georeference spasial jeung kamungkinan geus entertained urang 15 taun salajengna.

Kumaha anjeun ningali istilah BIM Bentley Systems

Hiji cara pikeun nempo ngajalankeun BIM ieu identifying kumaha pabrik software rencanana pikeun nerapkeun eta. AutoDesk mawa garis sorangan, dina hal ieu kuring némbongkeun Anjeun kumaha eta dipintonkeun Bentley jadi subjék nu Kuring geus diawaskeun leuwih ti tilu taun di ngaganjel dina I-modél.

Konsep bim [2]

Bentley Eta geus fokus kana tilu parabot nu ngarah ka stardom:

  • modeling informasi MicroStationTeh sarua jeung AutoCAD gambar dewan dina operasi parabot struktural analisis, geotectonic, arsitektur, surveying, jaringan jalan, modeling, jsb
  • ProjectWise pikeun proyék-proyék integrasiNu mangrupa manajer informasi terpadu model diwangun kalayan Microstation
  • AssetWise pikeun manajemén lifecycle asetNu ngatur operasi objék real-hirup, bringing sajarah kahirupan na.

Kabéh, pilari tujuan pamungkas, anu infrastruktur sarta lifecycle teh titik primér dipikaresep, tapi euweuh deui sakumaha hiji obyék mulya tapi salaku subyek hirup tur reflected on sabaraha sadayana platform anu Blok keur pendekatan geoengineering:

konsep bim

Mangka kuring-Modél anu saukur hiji rékaman infrastruktur wadahna sakumaha anu di hiji jalma.

  • Kuring lahir hiji poe ... Kuring boga catetan nu mere atuh identitas unik tur ngarekam umur kuring. Hiji poé catetan maot abdi.
  • Kuring indit ka TK jeung kuring réngsé kalayan master a ... Kuring boga hiji catetan akademik nu ngagambarkeun latihan kuring.
  • Kuring undertook proyék ... Kuring boga catetan anu dijieun kuring gaul pangaweruh abdi kalayan abilities abdi, kaahlian, pelengkap jeung batur nu éta mitra kuring jeung collaborators
  • Kuring nikah, kagungan dua barudak, indung anu ... Kuring boga catetan kulawarga
  • Kuring digawé di pausahaan 3 ... Kuring boga catetan pagawean
  • Kuring dikaluarkeun lampiran teh ... Kuring boga catetan médis
  • Kuring bray kuring peeing di gazebo a ... Kuring boga catetan behavioral ka masarakat

Sarta sangkan hirup urang aya sia aya leuwih ti susunan rékaman bearing sajarah urang saprak kami katimu dugi kami maot. Mun urang balik ka dokter mangga tingal file lamun urang mayar pajeg, lamun ngajual kandaraan ... sadayana bagian tina keur dilahirkeun, tumuwuh, baranahan, nyieun kabeungharan tur maot.

Pikeun Bentley, anu BIM mangrupakeun paralel ieu dina I-modél salaku file wadahna:

  • Infrastruktur anu katimu dina momen ... nu dossier desain, nu geus dianalisis kalawan AECOsim Buliding desainer, Energy simulator, minuhan Manager ...
  • tempat mungkin dimana eta bakal ayana dihartikeun ... catetan géotéhnik, dibahas kalawan PowerCivil GInt ...
  • Inpo dina infrastruktur caket dieu, garis kakuatan, pipelines ... anjeun meunang kalawan Descartes, Raceway, Manajemén Cable ... ieu dicandak
  • Karya design struktural ... kalawan STAAD, RAM ...
  • sistem electromechanical ... AECOsim, OpenPlants dirancang ...
  • Ieu integrates sistem hidro-Saniter ... WaterGEMS, SewerGEMS ...
  • Hiji poé operasi (AssetWise) bakal dikawasa, sanajan demolition paeh.

Gain badag Bentley nyaeta dina format unik: nu DGN kiwari kamampuhan BIM sarta eta katelah I-modél. Kuring ngarti, éta geus smoked, astral na malah naif. Tapi kudu ngaku, éta sia admiring.

A7f-poKCIAE7U89 [2]

Bentley mana anu ka mana ka BIM topik

Hayu urang nempo hiji skenario tempat hiji sakabéh kota ieu tucked kana model maya:

Hiji awak widang mana kaluar pikeun ngajawab telepon ti solokan rusak. teknisi nyokot tablet jeung néwak titik di mana éta, koordinat nunjukkeun yén dina titik nu coincides ku infrastruktur nu patali: a jalan ku map 20 cm hidrolik, handap base 20 cm sarta sub-base CMS 35. Pas dihandap hiji garis PVC kokotor, 8 "diwangun 11 sababaraha taun ka pengker na narima pangropéa 13 bulan.

Lamun sagalana geus diasupkeun kana Modél BIM baku, euweuh urusan naon software ieu dirancang atanapi naon waktos eta ieu diwangun, file anjeun bakal sarua. Acquisitions 2012 ayeuna boga rasa logis: SpecWave, SITEOPS, FormSys, elcoSystems. Bentley nyiar ngabakukeun, posisi, nyieun format ramah, ngawujudkeun BIM istilah.

bim Bentley [2]

ekspektasi Naon Bentley ngabalukarkeun BIM nu

Bari ESRI prioritas tema GIS sarta aplikasi anak, AutoDesk ngawengku rentang ti gedong design keur animasi pikeun pilem, Intergraph ieu terpadu kalayan ERDAS, ngabuburit jeung kulawarga sejenna EXAGON, Bentley mutuskeun konsentrasi dina infrastruktur ti pangwangunan keur jalan operasi, gedong, pepelakan industri, platform lepas pantai, karéta, pembangkit listrik, pertambangan, sistem hidro-Saniter, kota 3D, jsb Nu ngajadikeun kami ngartos naon keur néangan partnerships panganyarna na kalawan Trimble, SIEMENS jeung naha kabuka interoperability kalawan Revit.

Hammering kalawan I-modél asalna tina panggero Kudu-diideuan di Baltimore. Portopolio proyék, ruang lingkup panghargaan panganyarna na Bangalore di India, nu sedekan on CAPEX, OPEX, anu portopolio saimbang nu maranéhna bisa tukeur lisensi on demand ... eta sigana gaduh data cukup keur infrastruktur nyarita pikeun ngaliwatan rékaman anjeun:

  • The perjangjian kalayan Trimble 2012 sisipan dilakukeun ku maranehna konsép georeference x, y, z pakait sareng hiji objek identifier spasial tunggal.
  • The modeling infrastruktur underground dijieun usik radar jeung Descartes dihasilkeun kalayan Pointools
  • Citakan gawé hirupna di AssetWise nu miélingkeun yén pangropéa kudu dipigawé alatan gempa di 4 taun turun hirupna sarta révisi struktural jalan manten.
  • Insertion of pangropéa kontrak dipigawé dina garis anu jeroeun ProjectWise, nu ngidinan Anjeun pikeun mariksa lamun éta dina jaman jaminan atawa pakait dilakukeun dina waragad anyar.
  • Lebetkeun jalur pikeun pangropéa ngalibatkeun mangaruhan jalur lalulintas dina arteri jalan bakal ngabalukarkeun kamacetan di jam puncak ... jsb, jsb na sagala jsb implikasi yen sistem mungkin gaduh standar dina hiji waktu nalika sagala titik disambungkeun.

Dina kacindekan, tiap dinten urang tingali BIM dina karya teknis na administrasi urang, sanajan teu di handapeun ngaran nu husus tur salaku urang tingali, saluareun wangunan anu dina istilah anu dikedalkeun ide munggaran. Konéktipitas urang ayeuna ngarasakeun jeung trend aplikasi software ngarah moal nyieun, Kuring ngan exemplifying model Bentley, anu nyata.

Nurutkeun Wikipdedia: BIM nyaéta prosés generating sarta menata infrastruktur data salila siklus hirup na maké wangunan software modeling dinamis dina tilu dimensi na sacara real waktu, pikeun ngurangan runtah waktu jeung sumber dina rarancang jeung konstruksi . proses ieu ngahasilkeun infrastruktur model informasi (ogé disingget BIM) ngawengku gedung géometri, hubungan spasial, informasi geografis, sarta jumlahna jeung sipat tina komponen infrastruktur.

Pikeun Bentley BIM mangrupa infrastruktur calakan.

Hiji Balesan to "Konsép BIM Pamahaman, dina kasus Bentley Systems"

  1. Inpo ngeunaan sistim keur model titik awan na sistem GIS 3D

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.