Jieun kotak arah jeung jarak ti koordinat UTM

pos Ieu di respon kana Diego, tina Paraguay ngajadikeun urang teh Patarosan salajengna:

pelesir ka salam anjeunna ... sababaraha waktu ka tukang ku pilarian nu kungsi datang ngahaja wanting pikeun ramatloka anjeun sarta kuring kapanggih eta pisan menarik, duanana keur entertaining lumpat sakumaha cara komunikasi ciencia.Yo Anjeun hoyong nanya lamun nyaho sababaraha Aksara, atawa sababaraha pigura Excel pikeun mantuan kuring ngalakukeun di handap: Kuring geus digitized di CAD a polygon kalawan hucu titik dicirikeun jelas, sarta koordinat UTM masing-masing. Kuring sampurna bisa ngekspor ka txt maca sual excel.Mi: nyaho UTM data 1 ... N titik, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ménta data musim, arah jeung jarak misalna yén ti informasi nu kuring nyadiakeun? titik 1 boga X ... Y ..., na nyaho yén titik 2 boga X ... Y ...; Anjeun tiasa ngawartosan jarak antara aranjeunna sarta sudut sami? guna sangkan * LKS pakait otomatis? hatur nuhun ... pangalusna Wasalam ti Paraguay!

Muhun, kumaha Diego hayang téh tina koordinat UTM ngahasilkeun nu arah kotak sarta jarak ... na salaku réngsé Easter, nalika Kuring geus didahar jajan lauk, fritters dina madu jeung geus nyokot foto hade sawdust Carpets ... didieu Éta jawaban. Kahiji urang mikawanoh yen kalawan cara anu pangalusna pikeun ngalakukeun ieu téh ku alat katuhu (Tiasa janten ku VBA Microstation macrojeung Softdesk atanapi AutoCAD Sipil 3D) tapi keur kaperluan diajar, sarta pamahaman yen dina kahirupan nu kudu make naon kudu, hayu urang tingali kumaha atuh eta kalawan Excel.

1. titik generating

Diego Kami ngabejaan yen manehna boga cara pikeun ngirim titik ka file txt pikeun mukakeunana di Excel, jadi bisi mah bakal ngalakukeun kalawan Microstation. Kusabab kuring hayang ngirimkeun data pikeun Excel, abdi baris nempatkeun titik dina unggal vertex. Janten katingali, abdi robah ketebalan garis, sarta éta pohara penting pikeun ngarti yén Microstation kirimkeun ka file txt dina urutan aranjeunna dijieun, jadi eta dibuktikeun perlu nyieun aranjeunna consecutively.

MicroStation nunjuk ka unggul

Pikeun ngirim aranjeunna ka Excel, alat "koordinat ékspor" dianggo, kuring ngadamel "pager" anu nyertakeun sagala titik sareng kuring ngatur data:

  • Kuring napelkeun ngaran file txt sakumaha prueba444.txt
  • Urutan nyatakeun yén kapentingan kuring téh xyz
  • Format unit tina "unit master" anu aya dina sameter
  • Cenah mah ngan hayang dua decimal
  • Mangka SEPARATOR koma jeung panomeran ti 1

Ku ngaklik tombol "pager" sareng ngaklik dina layar, sistem nyiptakeun file txt sareng nyiptakeun nomer kanggo masing-masing poin, ti 1 dugi ka 36.

MicroStation titik mun txt

2. Buka tabel ti Exceltxt unggul MicroStation

Pikeun muka file ieu ti Excel, "file / open" dilakukeun sareng jinis file "file téks, .prn .csv .txt" dipilih. Teras dina panel anu némbongan, dipilih yén téks dipisahkeun ku koma. Tungtungna file parantos dibuka sareng tilu kolom, dina anu pangheulana aya angka titik, dina anu kadua hiji X koordinat sareng anu katilu na y koordinat.

3. Ngitung jaraktrigonometria Excel

Mimitina hayu urang balik kana aturan dasar trigonométri. Hayu urang inget yen kami nu pilari jarak na hiji sudut.

koordinat diferensial a = Y (dipiceun ku subtracting x2 - x1) dina Mb koordinat = kolom diferensial X (dipiceun ku subtracting y2 - y1) dina LC = kolom hypotenuse mangrupa akar kuadrat alun b langkung pasagi dina kolom P jeung ieu mangrupa nilai jarak.

hypotenuse trigonometria

4. Itungan tangtu

Kiwari keur arah urang kedah ngalakukeun sababaraha itungan; tapi sadayana maranéhna asalna ti sudut antara hiji stasiun jeung padeukeut.kosinus sinus Excel itungan sudut. Ngelingan yén kosinus tina Manglé éta sarua jeung ngabagi b ku c, atawa delta antara x jarak diitung salaku hypotenuse.

Ku kituna ukur dipigawé dina Excel ngabagi kolom L antara kolom P. Urang ogé ngitung dadaNu bakal beulah antara Delta jeung hypotenuse (M antara P). ayeuna keur ngitung MangléNgan urang nerapkeun kabalikan kosinus kana kolom nu ngandung eta sarta jadi Excel migunakeun radian, kalikeun nilai jeung ngabagi 180 PI; Rumus bakal baca: = ACOS (R kolom) * 180 / pi ().

Kiwari keur ngitung orientasi Wetan / Kulon Kami ngadaptarkeun kaayaan: yén upami kosinna positip, nyerat E, upami kosinna négatip, nyerat W. Rumus siga kieu: = YES (R2 <0, »W», »E») ... aya dina kolom T Pikeun ngitung orientasi kalér / Selatan, urang ngadaptarkeun kaayaan anu sami sareng anu saacanna, tapi kalayan payudara; nyéta, upami sine positip, nyerat N, upami teu negatip, nyerat S sareng rumus sapertos kieu: = YES (R2 <0, »W», »E») ... aya dina kolom U

Ayeuna inget yen sudut luhur diitung ti horizontal, dina wétan jeung naon urang kudu mangrupa ngeunaan kalér atawa kidul. Ku kituna bisi tina NW jeung SW quadrants deal nyandak 90 derajat, jadi naon we sugan aya nyieun kaayaan yén lamun kosinus nu mangrupakeun négatip, anjeun subtract 90 na NE, Daerah Tingkat nu quadrants sarta kami aktipitas subtract 90 dikurangan Manglé ... nyaeta kolom V

tangtu kalkulus

Kolom V nembongkeun sudut, tapi di decimal. Pikeun ngarobah decimals kana derajat, menit jeung detik naon urang sugan aya truncate enol decimal, sakumaha anu W. kolom keur ngitung menit, Subtract derajat pinuh dikurangan derajat sarta kalikeun truncated ku 60. Teras we truncate decimal enol salaku urang muncul dina kolom Y. Mun kadua, Minutes dicokot menit kirang truncated, sarta dikali 60. Tungtungna éta detik anu truncated kana dua decimal ... panon lamun koordinat UTM nya éta dipaké teu boga leuwih ti dua tempat decimal, nilai decimal sahiji dimungkinkeun moal jadi akurat pisan, ku kituna bakal jadi pangalusna ditinggalkeun ka decimal a.

5. Nyieun lulugu tabel sarta jarak

Stasiun.

arah jeung jarakKanggo ieu kuring nyusun rumus anu disimpulkeun, ku kituna kuring nambihan sél anu ngagaduhan jumlah 1, teras rohangan rohangan hyphen, sareng sél nganggo nomer 2; ku cara ieu kuring parantos ngantepkeun dina stasiun «1 - 2»

Jarak. Ieu datangna tina kolom ngeunaan hypotenuse nu.darajat, menit jeung detik

Tangtu. Ieu ngan merlukeun Bawa diitung dina kolom saméméhna diitung nilai, sarta pikeun nambahkeun sél simbol kelas, menit atawa kadua bakal dijieun dina sipat sél ditémbongkeun saperti dina gambar. Sajaba Kuring geus ditambahkeun hiji kolom observasi, saperti dina surveying biasana diperlukeun. Ti dieu bisa ngundeur format file dwgdina format DGNThe file Excel na file nu txt.

ambéh Di dieu Anjeun boga file di Excel kalawan nu bisa nyieun teh arah kotak sarta jarak ti koordinat UTM sequential. Nambahkeun titik, anjeun tiasa nyalin terus selapkeun kolom, eta leuwih hade pikeun jadi rumus nawaran, néangan hormat baris mimiti jeung panungtung. Anjeun ogé kedah nyalin data ti titik mimiti di ahir heula, stasiun panungtungan miscalculated.

Anjeun tiasa ngundeur template pikeun nyieun gambar tina arah jeung jarak ti koordinat UTM.

Tsu kursus UndeuranMerlukeun kontribusi simbolis ku diundeur, anjeun bisa ngalakukeun jeung PayPal atanapi kartu kiridit.

Éta simbolis tempo nilai eta nyadiakeun jeung betah kalawan nu bisa acquire.


Diajar kumaha ngadamel ieu sareng template sanés dina Kursus cheat-Excel CAD-GIS.


41 balesan pikeun "Jieun kotak arah jeung jarak ti koordinat UTM"

  1. Aya alat disebutna Calculo_Topográfico.exe, anjeun automates prosés ngarobah kana UTM koordinat spreadsheet a, kaasup sudut, arah jeung jarak, kitu ogé parabot mangpaat séjénna kawas manggihan probable kasalahan survei, boh wétan atawa sudut ku jarak, ngurangan hiji polygon wewengkon ditéang ku modifying hiji sisi atawa hiji sudut, idéal pikeun dismemberment, sarta hususna Anjeun jieun dina gambar di AutoCAD, sahingga anjeun nyalin jeung némpelkeun (atawa) Pilot (s) ti polygons kalawan nu berpungsi; ogé éta ékspor data kana format total stasiun, nepi ka unggah (atawa ngundeur) informasi.

  2. Patarosan: Kusabab deltas diitung ti handap nepi teu ka séjén?

  3. template Alus, abdi dijieun makro hiji langsung di Microstation ngajadikeun kuring persis sarua jeung kuring diékspor ka file txt.

  4. Kuring geus bener geus pisan gumbira sarta ogé pisan punten keur teu keur sanggup ngundeur aplikasi sabab kuring teu bisa nyieun kontribusi simbolis sabab Abdi teu ngaraos di ngahasilkeun moments ieu? dina profési mah surveyors na tulus kabetot kuring inpo ieu rék dilegakeun sarta salajengna nguatkeun profési kuring, lamun tiasa ngalakukeun kuring ni'mat ka kirimkeun ka kuring Kuring baris hatur pisan
    Samana Républik Dominika

  5. Pariksa mail anjeun, spam.
    Anjeunna bisa balik aya link desacarga.

    Wasalam

  6. Alus teuing, pisan mangpaat !! tapi ngan dijieun kontribusi tur moal citakan ieu diundeur ..
    Wasalam

  7. Halo wilujeng sore tiasa anjeun ngagaduhan tulisan atanapi conto perhitungan faktor skala? nyaéta aplikasi sareng pentingna, salam ti Méksiko

  8. Alus jeung pituduh ieu kuring bisa ngamekarkeun hiji spreadsheet Excel nu Etang arah, hatur nuhun pikeun babagi inpormasi berharga ieu.

    Salam ti Nikaragua

  9. Hola, Como esta? Kuring miharep ogé, abdi hoyong ningali lamun abdi tiasa nulungan anjeun angka dzat tarik jarak antara dua titik sarta kursus maranéhanana jeung koordinat dzat rada kalawan lintang jeung bujur lantaran abdi tiasa ngalakukeun kalawan coordendas utm XY jeung nu kuring teu boga masalah tapi teu bisa ngalakukeun eta koordinat séjén ditémbongkeun dina peta ngeunaan Google Earth.
    salam .. abdi miharep jawaban Anjeun upami mungkin ..

  10. Babaturan, maca patarosan anjeun ngeunaan itungan topografis, generasi "tabel" koordinat sareng panyiri bantalan sareng jarak di Autocad, kuring nyarankeun ngagunakeun alat CIVILCAD, dikembangkeun di Mexico, modul ieu ngajantenkeun autocad mangrupikeun alat perhitungan topografi, profil , bagian, kontur, jsb.
    Ngeunaan patarosan koordinat UTM datar anjeun, sadaya program proses GPS (solusi GNSS pikeun janji, solusi Ashtech pikeun Promark 2, Kantor Ukur Spectra Precision pikeun GPS Epoch 10 sareng 50, jsb). koordinat, sadayana anu peryogi pisan sahenteuna hiji atanapi langkung koordinat di UTM sareng dina koordinat "datar" (maksudna, koordinat anu aranjeunna hoyong nganggo sareng stasion total) sareng programna bakal ngitung faktor skala sareng inpormasi anu diperyogikeun aranjeunna peryogi, nganos maca manual anu cocog sareng alat-alatna sareng ngarencanakeun sakumpulan pangumpulan data. Salam ti Mexico City. Email abdi nyaéta gilberto1@sitg.com.mx.

  11. Éta peryogi ngadamel pangaluyuan kana tabél, tapi éta tiasa ogé. Upami anjeun ngirim conto anu urang tiasa nyobian.

  12. Kontribusi alus teuing. Kuring parantos méja siap. Abdi hoyong terang upami anjeun tiasa ngabantosan kuring pikeun nyandak sudut deflection kalayan data anu parantos sayogi ti tabel ieu anu sami. Hatur nuhun !!

  13. Guru, jeung prosés sabalikna?
    koordinat geografis tina kursus?
    hatur nuhun

  14. Anjeun leres, éta kajantenan yén rubakpita geofumadas.com, anu dimana file sareng gambar ti blog ieu diselenggara, langkung-langkung. Abdi kedah angkat lebar, cobian deui engké.

  15. misalna, coba nurunkeun file Excel tapi ditandaan yen teu aya, abdi bisa mantuan kalawan ieu.

    Wasalam

  16. Anjeun kudu leuwih spésifik naon hartosna kalayan koordinat topographical.

    Anjeun nyebutkeun Trababas geografis jeung derajat, menit, detik? Pikeun nu tiasa make alat ieu.

    Mun anjeun ngarujuk teu yén, lamun ningali urang masihan conto pikeun mantuan anjeun.

  17. UTM koordinat sakumaha I do pikeun ngurangan eta coorednadas Topographical.

  18. Paling praktis nyaeta nu ngitung aréa dina AutoCAD, nu pilari ka teu ngan ngitung wewengkon tapi pariksa panutupanana nu, sugan aya sababaraha citakan nu teu naon hayang tapi teu terang.

  19. kacana pisan alus. Hayu atuh nyaho kumaha carana ngitung (Excel) aréa polygon beban hasilna dihasilkeun tina sisi jeung arah diala di lapangan. Kami artis na I make software AutoCAD, digabungkeun jeung tabel Excel.
    Kuring deeply ngahargaan interest anjeun dina ngawalon pamundut abdi
    kahayang pangalusna ti Asunción Paraguay
    Mabel

  20. Kuring pikir anjeun ngabingungkeun prosedur, upami anjeun henteu gaduh koordinat utm, anjeun henteu kedah milarianana. Anjeun kedah narjamahkeun naon anu diperkirakeun ku sketsa survey anjeun, aya titik awal, upami henteu nyatakeun koordinat tempatna dimana waé, maka tingali upami aya jalan sareng jarak anu badé angkat ka titik salajengna.

  21. file teu éta, éta keur ngitung arah kotak dumasar titik kalayan koordinat

  22. Maestro Álvarez, file ieu bakal UTM koordinat diitung ti cross-bagian jeung lalulintas sarta tingkat diangkat téh éndah tapi tetep teu achieving enteder

  23. Kuring tatapi babaturan dikirim atuh a template Peru query tapi teu prestasi enteder yén UTM ditempatkeun di awal antara tiap pi, sabab hiji file attachment

  24. Hai Jcp, kuring ngartos yén anjeun gaduh garis tengah, sareng stasion sareng unggal stasiun aya anu serenok di katuhu sareng ka kénca. Kuring nyangka yén hal anu paling cocog nyaéta anjeun henteu nyobian ngiringan utm koordinat, tapi nyieun bunderan ti pusat, nempatkeun titik dina simpang bunderan sareng garis.

    Ieu bakal anjeun boga hal kawas latihan ieu

    http://geofumadas.com/construir-curvas-de-nivel-usando-autocad/

    Lajeng nambahkeun pagunungan nyetel titik jalan anu lamun ngasupkeun ieu anjeun bisa masihan élévasi.

  25. Sareng hormat Bapak Álvarez keur ngagunakeun sipil 3d 2009, Éntri UTM titik dina format .csv tapi ayeuna kuring kudu ngarobah éta bagian cross diwangun kalayan transit jeung tingkat UTM di Excel, abdi gaduh sumbu diartikeun sarta titik awal abdi 0 000 + anjeunna nepi GPS geotagging ... meh bisa ngitung titik salaku pi tina aci kuring jeung bagian ka UTM

    Kami ti Honduras

    jcpescotosb@hotmail.com

  26. Kanyataanna koordinat na I mibanda di utm, tapi hayang ngurangan pesawat topographical pikeun kakuatan, médan dianggo aranjeunna

  27. Tingali, abdi teu dipake eta Promark tapi tingali yen Sigana loba kawas Thales Mobile Mapper salawasna.

    Kuring tumaros dina cara kieu:

    1 Pencét tombol «MENU»
    2 Pilih «Unit Peta»
    3 Pilih «Koordinat sistem» tur pilih UTM
    4 Anjeun milih «Datum» sareng didieu anjeun nunjukkeun WGS84

  28. aranjeunna leutik, mangrupakeun tanda promark 2 di Mexico City aréa 14, Abdi ngahargaan informasi naon anjeun tiasa masihan kuring.

  29. ... ahem, ahem ...

    Sarta jenis GPS, sangkan na model dipaké?
    Naon nagara jeung wewengkon anjeun?

  30. Dear Álvarez, luhureun sakabeh ucapan hiji, abdi noticed nu pangaweruh anjeun dina topografi na software anu maju, abdi bisa bisa mantuan, perusahaan abdi dianggo pikeun, ngatur GPS, sarta abdi hoyong terang kumaha kuring nyaluyukeun koordinat UTM of koordinat topographical O Planas, mun manajemén sawah, geus kokotéténgan teuing informasi ngeunaan eta sarta bakal ngahargaan respon Anjeun.

  31. Paul, ngabenerkeun pangajén anjeun, kuring geus nyieun tulisan koreksi nya kolom diantara kolom L P

    Isu sejenna nu ngangkat, kuring pikir maneh gagal pikeun ngalengkepan commentary ka nganalisis

  32. Kuring dituturkeun step by parentah hambalan. Kuring dipikaharti téoritis, tapi dina prakna mah bisa ngahontal hasil anu alus.
    Mae sigana naon keur kuring lakukeun lepat. Ogé dina konfigurasi unit AutoCAD Ilen Bagian ti sudut sarta arah Abdi teu jelas pisan.
    Kuring hoyong nunjukkeun yén anjeun marios bagian tina sudut anggepan kuring aya kasalahan, dimana éta ucapkeun "ngabagi kolom N ku kolom P" Kuring nganggap yén kolom L ku kolom P.
    tulisan kasalahan sejen oge némbongan dina itungan lel orientasi Kalér / Selatan, rumusna nyebutkeun, bakal jadi: = IF (R2

  33. Lamun hartosna salaku plot dina aréa dimana anjeun ngarobah wewengkon ... moal jalan.

    Upami anjeun hartosna gaduh koordinatna di zona utm anu sanés, kedah aya parobahan naon sabab anjeun sakuduna dituju ngobrol dina garis anu sami, ku kituna koordinatna sami

  34. pantun,

    Kuring resep kustomisasi ieu excell, mamang a timbul kuring

    Kumaha eta berlaku lamun aya parobahan Time?

    hatur nuhun

    Juan

  35. mmm, ngirim naskah ka abdi dina mail nu nyebut éta, pikeun nempoan eta.

    Vere aya aya

  36. impeccable !!! ayeuna mana anu ka 100%, Kuring geus dipaké tur mere leres! hatur nuhun pisan balik, ieu kuring Garn utiliti.

    Hiji patarosan ngeunaan éta, saprak urang aya dina prosés automation. Nganggo AutoCAD, upami ngalacak polygon georeferenced, sareng arah vertikal UTM na anu dipikanyaho, anu diperyogikeun mangrupikeun spidol segmen, ku kituna nalika kuring klik, kuring bakal masihan aranjeunna labél anu saluyu, contona: 176.35

  37. siap, kuring parantos unggah versi 2 file unggul. Alesanna nyaéta dina kuadran NE sareng SE kana sudut ka 90 kedah ditarik.

    Coba eta na hayu atuh nyaho nanaon.

    Kudu jelas, yén leuwih decimals dipaké dina koordinat UTM, bakal ngarobah detik decimal.

  38. mmm, nu nuju ka katuhu, Jigana mah nyaho kumaha carana ngajawab

    Kuring gé pariksa lamun kuring meunang deui imah kuring

  39. Dear Professor, mimiti sagala nuhun pikeun respon rusuh anjeun, estu bakal jadi kuring ngan dina jangka waktu!
    Kuring mairan yén éta seueur ngabantosan kuring, kuring nguji éta, sanaos kuring badé ngungkabkeun ragu / saran / prihatin: Kuring ngitung jarakna lumayan pisan, ayeuna sudutna masihan kuring pelengkap, contona henteu janten 88d13'13 », éta masihan kuring 1d21'47 »!!! Éta kedah janten sakedik leutik sareng kami atos dilakukeun! Hatur nuhun deui kanggo bantosan anjeun!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.