Jieun Contours kalawan Global Mapper

Global Mapper mangrupa salah sahiji golongan program langka anu patut pisan saeutik nepi piratearlos jeung alesan yén mindeng balik unnoticed. Kaula bade ngalakukeun dina latihan ieu sareng Kuring geus rengse eta saméméh jeung program séjénna:

  • con Bentley LokaBuka ... eta nyandak kuring bari, kusabab euweuh tutorials
  • con AutoCAD 3D Sipil... hehehehe nu masihan abdi nyeri, tapi tungtungna abdi hasil.
  • con Softdesk 8... dipikacinta kuring, karunya ukur dipaké file dwg 14
  • con GIS manifold... gampang, tapi moal leuwih
  • con ArcGIS... praktis tapi merlukeun 3D analis
  • con ContouringGE... anjeun tiasa, tapi éta jenis sarta ngan ku DEM Google Earth
  • con CAD sipil... pisan basajan tur praktis

Ieu lucu, jeung Global Mapper dijieun ukur dina hambalan 3:

1. Importing data

File / payil téks kabuka ASCI generik. Reuwas uninga jumlah format anu narima program ieu, kaasup DGN V8. Dina hal ieu Kuring keur maké extension file .xyz

Teras we milih ngan mawa titik data, teu garis. Patarosan input lamun urang napelkeun georeference lamun datang ka file nu ulah, éta teu pisan ogé malah Nyanggakeun diatur ku standar salah nu ieu kami nganggo pisan sering.

nyieun kontur ku mapper global

2. Ngahasilkeun model digital

Di dieu salah ieu dipilih di lapisan lapisan, The file titik kami diimpor, ngalakukeun tombol mouse katuhu sarta milih pilihan nu Jieun data grid élévasi tina véktor.

nyieun kontur ku mapper global

3. ngahasilkeun Contours

Pikeun anu, anjeun milih File> ngahasilkeun Contours.

nyieun kontur ku mapper global

Ieu bisa jadi teu jadi basajan. 3D pikeun tampilan on tombol hiji dipencet sarta klik baris overdone atanapi nurun élévasi z, jeung program séjén anu mindeng pajeulitna sejen.

nyieun kontur ku mapper global

propil Global mapperGlobal Mapper mangrupakeun program hébat, hancana sagalana tapi kumaha manehna teu dipigawé pisan gampang. Sanajan menata panganteur nyaeta rada obtuse tur pitulung anjeun rada goréng, nu tutorials nu leumpang aya geus diwangun ku pamaké.

Lajeng, keur ngahasilkeun profil hiji, geus rengse jeung alat Path 3D Propil, urang ngadamel garis dina peta dina taneuh sarta tombol mouse lajeng katuhu.

Metot sarta basajan, profil bisa polyline a. Pangalusna, teu jadi lakukeun sangkan loba pangaturan dina prosés margi sistem Etang Bulan jeung ngadeukeutan skala nangtung sarta horizontal.

Tapi anjeun bisa ogé jadi diatur sacara manual.

... Kuring spent lila pilari atuh kumaha carana ngarobah éta warna latar konéng pesky ... eta geus rengse ti menu nu Témbongkeun> Warna Latar....

Ngundeur Global Mapper

13 balesan pikeun "Jieun Contours kalawan Global Mapper"

  1. Kuring meunang garis lempeng, irung jeung dijieun kasampak wavy, saha nyaho?

  2. good morning ningali lamun abdi tiasa nulungan, abdi ngahasilkeun gambar ti mapper google bumi di sakabéh tapi lamun cornering dihasilkeun teu softened sakumaha sakuduna tetep mangrupakeun garis tinimbang ngagambarkeun kurva I kedah ngalakukeun ngeunaan eta, hatur nuhun

  3. Pikeun nyiptakeun kontén dina versi 15.0, angkat ka Analisa - Ngasilkeun Kontur.
    Kuring miharep éta ngabantuan batur.

    Wasalam

  4. sakumaha DTM dihasilkeun ti ngabalikeun duit, nuhun

  5. Hello Abdi hoyong terang kumaha carana ekspor struktur 3D ka google bumi ti Global Mapper

  6. pantun babaturan hiji Cosulta boga 10 versi. tapi irung kawas putting skala Kuring hayang nyieun Contours kuring

  7. sabab lamun kuring muka file abdi diékspor Maper global nepi autocad, abdi muka deui jeung saya ngan bisa ningali di tata perenah lambar tapi teu di modél

  8. Anggo proyéksi UTM sareng data ékspor anjeun bakal diarahkeun ku anu badé dina AutoCAD. Upami anjeun nganggo koordinat geografis éta moal bakal dianggo pikeun anjeun.

  9. Kuring ngagaduhan patarosan sareng program ieu ... kuring henteu tiasa mendakan jalan pikeun ngékspor kontur, tapi ku grid koordinat anu ngamungkinkeun aranjeunna dirujuk supaya aranjeunna tiasa dipasang dina peta anu sanés, .. !!!! atawa sababaraha jinis rujukan sareng koordinat, ti saprak iraha kuring ngekspor aranjeunna ka dwg mah moal tiasa dipasangkeun sareng peta anu sanés ..
    Klarifikasi ... !! Kuring boga peta kota tanpa ngagambarkeun kurva, program ieu dibangkitkeun aranjeunna tapi teu bisa Gunung kalawan koordinat atawa rujukan .. Hatur nuhun ..!

  10. Kuring coba nyieun Contours di Global Mapper mésér lamun kuring sukses. Nalika kuring pilih sumber data online, Abdi teu tiasa ngundeur. Kuring geus dipilih peta nu teu nyebutkeun éta wajib bisa didaptarkeun.
    Bakal gagal pikeun ngapdet dina komputer kuring?, Moal didaptarkeun?. Jigana éta urut, tapi naon hancana éta blok

  11. Kuring parantos ngalaksanakeunna nganggo versi Global Mapper 10, kuring henteu terang upami versi sateuacanna parantos ngadukung éta. Sanajan conto ieu dilakukeun ku versi 11.

  12. Kuring henteu nganggap maneh bisa ngalakukeun jeung program ieu. Kuring geus dipigawé ku ArcGis. Patarosan abdi, versi Naon tiasa nedunan aplikasi ieu?. Salam.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.