Anu pangalusna dina warta ti QGIS 3.X

Éta pikaresepeun kumaha prakarsa Sumber Terbuka parantos berhasil ngajaga diri ku cara anu stabil sareng nyayogikeun kasempetan bisnis pikeun anu parantos nambihan nilai pikeun masihan sumbangan; bari ngamungkinkeun dedikasi kana inti bisnis anu terang yén saratna bakal ditutupan ku spesialis séjén dina bisnisna. Diantara modél kieu WordPress, PostgreSQL sareng QGIS pantes dipuji.

Tebih ti eta pos kahiji urang dijieun tina Kuantum GIS 1.02 di 2009 sareng di implikasi QGIS of 3 dina 2016. Luncat sareng sadayana anu diperyogikeun parantos nunjukkeun tanggung jawab ti pihak sponsorna, komitmen ti pihak komunitas pangwangunan tapi anu langkung ti sadayana ditampi ku pangguna anu, langkung ti anu diarep-arep, parantos asak dina pamahaman; saluareun jurus Taliban ngalawan prakarsa milik, fokus kana poténsi kalapa QGIS. Dina tulisan ieu, tina sudut pandang urang, kami bakal nunjukkeun sababaraha unsur sareng fungsionalitas anyar parobihan anu anyar sahenteuna dugi ka anu ditingalikeun saatos kalimat ieu, anu kami terang moal terakhir.

"Kami resep ngumumkeun sékrési QGIS 3.6 'Noosa'! Noosa mangrupikeun lokasi gempungan lokal pamekar Australia dina usum gugur 2017. " Qgis Blog

panganteur

  • jejer

Kusabab Vérsi 2.8 Las Palmas, éta tos ningkat view panganteur, jeung tombol Peta paling diropéa jeung desain utama ménu. Dina panungtungan dipikawanoh, anu 3.6 Noosa, Anjeun bisa neruskeun Nyieun husus, adapting profil pamaké sarta sarat visual -na pikeun. Bisa balik ti tetempoan normal, nempo wengi, nulungan jelema nu méakkeun loba jam ngajalankeun rupa-rupa prosés.

Pikeun Qgis 3.4, anu diasupkeun dina menu tambihan-ons, aya pilihan nyaeta lokasina Beban téma QSS - UIDipilari, terus install menu nambahkeun-in, nyaeta pilihan nu Muka UI Téma. Ti jandela anu dihasilkeun Anjeun bisa milih ti sakabeh pilihan nu geus paling hade.

3.6 pikeun Vérsi sakumaha bakal terpadu pilihan tina Peuting Mapping, sarta bisa diaktipkeun ti sipat panganteur, nyingkahan ngabogaan pikeun ngundeur tur masangkeunana tambihan-ons.

  • neangan

Dina pintonan utama, aranjeunna geus ditambahkeun buleud pilarian, ku nu bisa nuduhkeun ciri atawa parabot leuwih gancang; kayaning: kalkulator, konfigurasi, algoritma processing, identifying lapisan of a proyék, atawa spidol spasial.

Dina lapisan sipat jandela, kotak search, dimana maranéhna bisa nomeran fitur atawa prosés pakait sareng lapisan ieu ogé ditambahkeun. Contona, ieu disimpen dina kecap teang atribut (1) muncul dina fitur panel na pungsionalitas lapisan, sakabeh jalma Paréntah nu ngandung atribut kecap (2), lajeng upami urang milih salah sahijina, Anjeun bisa nempo yén hiji pilihan ngandung kecap atribut (3). 

  • indikator lapisan

Nalika ngajalankeun sagala lapisan prosés, kayaning atribut nyaring, aya henteu indikasi yen bisa jadi tanda yén lapisan miboga filter. Dina ieu versi anyar, duanana 3.4 sakumaha dina 3.6, geus ditambahkeun indikator prosés pikeun lapisan, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu, ku kituna analis anu bisa ningali nu salah ieu disaring, diblokir atawa lapisan draf tipe.

sesi

Dina pembaruan anu pangénggalna ieu, produk kartograpis tiasa dihasilkeun, ngahususkeun profil pangguna anu bakal ngarobih atanapi éditan. Dina ménu utami; Tiasa nyiptakeun seueur profil pangguna sakumaha anu diperyogikeun sareng proyek masing-masing profil disimpen dina folder root Qgis 3. Jalur na sapertos kieu pikeun pangguna Windows: C: \ pamaké \\ AppData \ roaming \ QGIS \ QGIS3 \ propil \ standar

indicted

Sedengkeun pikeun ngolah pikeun duanana vektor atanapi raster badan geus kaasup infinities tina algoritma, sarta ningkat sababaraha batur pikeun pangalaman pamaké hadé

  • sistim rujukan

Ku ngakses entitas anu teu ngandung sistem rujukan spasial tangtu, aplikasi bakal menta nunjukkeun naon lokasi spasial data. jandela, dimana anjeun milih tina rupa-rupa koordinat sistem sakuliah dunya, di handap ieu, lokasi sistem dipilih, peta dituduhkeun sahingga bisa mariksa lamun éta bener, eta ngabuka saméméh nambahkeun data lajeng ngahasilkeun isu lokalisasi.

  • édisi

fitur ngedit kiwari loba gampang, kayaning autocomplete linear atawa polygon fitur kasebut, masih kedah ngaktipkeun sareng mareuman masalah, sahenteuna pikeun versi 3.4. Aranjeunna geus kaasup parabot kayaning badan smoothing, cék topological, robah tina arah -Invest line-, atawa mindahkeun hucu tina salah atawa sakabéh lapisan. 3.6 pikeun Vérsi Noosa, kamungkinan ngajalankeun algoritma analisis salila na rohangan ngédit, ulah nyieun lapisan anyar diharepkeun.

Dina kotak alat ngolah, aya fungsi pikeun milih barang dina badan saperti rupa-rupa fitur sapertos: atribut Pilihan, ekspresi Pilihan atanapi ku lokasi. 3.6 Qgis pamekar, diartikeun Pilihan, nilai Pilihan panggero sejenna pakait jeung atribut hadir dina lembaga vektor.

Salah sahiji requests dijieun ku pamaké, éta bubuka CADtools pelengkap pikeun versi 3.6, keur salah sahiji versi 3.X, ieu contemplated, sarta masang manajer tambihan-ons dituduhkeun yén ieu pérsi luntur anu teu bisa dieksekusi .

  • panyiri

Panyiri nyaéta prosés sejen nu geus ningkat di unggal jalan. Ieu basajan pikeun nempatkeun labél tunggal atawa jieun hiji panyiri badan dumasar aturan-. Pilihan ieu baris anjeun nambah konci, ieu mantuan momen keur labél dijieun lapisan sejen, bisa ngaganggu jeung pisibilitas sahiji entitas, lapisan dikonci.

  • symbology

Fitur-fitur anyar parantos dirobah sareng nambihkeun kanggo nyandak simbolibena anu dipikahoyong léngkah, sapertos aksés - tombol katuhu dina lapisan anu - ka gaya anu éntitas. Dina Qgis 3.6 Noosa, aspék sapertos pintonan gaya anu diasupkeun XML, dina panel browser atawa aturan.

 

  • Raster

Sedengkeun pikeun prosés nu patali jeung raster, sababaraha algoritma geus ditambahkeun pikeun ékstraksi, sarta analisis. Ieu complemented sagala fitur saméméhna, ngitung statistik tina hiji raster dumasar kana volume itungan sejen di hiji wewengkon, netepkeun nilai M, netepkeun Z. nurutkeun kana hucu unggal band, atawa extracting eusi format binér - jeung formulir widget pikeun widang binér (BLOB) -. Ogé, dina hal ieu, eta geus kaasup nu unik nilai renderer, sarta spidol raster gambar.

  • data 3D

3D pikeun data, pilihan anyar kayaning rupa bumi shading, nyaéta analis anu bisa mutuskeun kumaha model anjeun bakal digambarkeun nu ditambahkeun. Sajaba ti éta, Anjeun tiasa nyetel lampu dina pamandangan 3D, dimana eta boga 8 lampu nu bakal nangtukeun posisi, inténsitas, warna na atenuasi.

manajemén proyék

Ningkat manajemén proyék, kaasup fungsi kayaning netepkeun polder proyék, sakumaha anu dipigawé dina ArcGIS Pro, contona, bisa sahingga disimpen dina hiji tempat kabeh prosés jeung produk nu patali jeung proyék. Dina topéng proyék Imah, proyek ngamimitian dijieun, nyaéta jalur mana data diolah

  • Multiview

Fitur sanés anu parantos lebet kana platform nyaéta kamampuan ningali rupa-rupa panempoan peta, kalebet anu ngandung data 3D. Tina ménu utami, dina pilihan tempoan, aya dua kamungkinan pikeun nambihan panémbong, panempoan peta 2D (Tampilan peta anyar - ctrl + M) atanapi panempoan peta 3D Anyar. Saatos milih jinis pandangan pikeun ditambihan, aranjeunna tiasa ditempatkeun dina cara anu béda sareng diintegrasikeun kana tampilan utama, tina hiji sisi - panel katuhu - di dinya anjeun tiasa nempatkeun duanana pandangan atanapi sajajar sareng pandangan utama.

Nempatkeun multivistas, anjeun tiasa pariksa aspék tangtu peta utama anu moal bisa di kaluaran produk ahir. Unggal jandela nu anyar eta tos rengse gandeng kana struktur panganteur, kitu ogé nyingkronkeun atawa henteu data tina jandela utama, nempo data ka skala husus, acara annotations, kursor posisi atawa tag.

  • komposisi percetakan

Mun urang balik deui ka nu geus kaliwat, sarta berinteraksi sareng operasi alat ieu versi heubeul, dulur bakal satuju yén ieu rada pajeulit jeung bagong; ka titik di mana informasi nu diolah jeung dijieun rék ngagunakeun program séjén keur ngahasilkeun produk ahir ieu sasari. Keur versi dimungkinkeun, utiliti ieu geus ditingkatkeun salian sahingga percetakan tina pintonan 3D. analis nu bisa nyieun hiji atawa leuwih komposisi sahiji pintonan anu sarua, sajaba pikeun nambahkeun kaca nepi wangunanna.

Salian sadayana di luhur, leuwih fitur nu ditambahkeun, sarta kamungkinan ngawanohkeun jenis séjén data kayaning rojongan pikeun Mallas 3D - jeung sagala rupa nu ngalibatkeun nanganan data ieu, kayaning idéntifikasi sahiji elemen-.

  • Bungkusan na poto nu dibere geotag

Dina Qgis, ngamangpaatkeun proceeds eopaquetes, ngarah geus tetep dina musieum lapisan processing bungkusan - hurung pisan wawuh ka kuring salaku Kuring geus dipigawé ku ArcGIS Pro-.

Éta ogé diharepkeun nuturkeun kaasup parabot lianna anu bisa dipaké dina versi 3.4, diantara nu bisa ngaranna: importing poto nu dibere geotag -located dina procesado- musieum. Kalawan alat ieu lapisan titik dimana geophotos geolocalizadas gambar anu lokasina atawa dijieun. Gambar ieu kedah janten dina format JPEG, sarta asup sistem sakabéh diréktori, nyieun ciri produk spasi dpl.

kamajuan séjén Qgis 3.6

Salian sagalana disebutkeun di luhur, di handap ciri, ciri, tambahkeun-ons, nu kagabung dina no way comparable kalayan versi 2X nu ditambahkeun kana versi ieu:

  • Sumber data manajer, ngarojong nyieun maya lapisan, bolong tipe data - data bolong, sarta geopaquetes -
  • Komunitas pamaké sarta pamekar, ceuk pamakéan C basa ++, keur ulang komposisi atawa ngaronjatkeun algoritma aya.
  • Kamampuh nyieun kategori ka grup na ungroup nyaeta hiji kanyataan. Éta ogé facilitated operator, fungsi variabel anu bakal ngabantu ngawangun ungkapan leuwih gampang.
  • Prosés atanapi tugas jalan di latar tukang, jadi ulah ngaganggu kinerja kagiatan lianna.
  • loba -kaasup urang- Urang geus ditanyakeun dina panglawungan ngeunaan sababaraha pitur, pitur atanapi fungsi Qgis, kusabab kakurangan dokuméntasi seueur elemen-unsur ieu. Pikeun versi anyar ieu, tim pamekar parantos nuduhkeun ayana dokuméntasi anu leuwih sae pikeun prosés sareng alat anu ngadamel GIS ieu.
  • Salah sahiji fitur nu saeutik geus ngadawuh, tapi kami miharep pikeun nguji is the time slaider pakait sareng ngulik multitemporal.
  • akselerasi hardware keur raster kalkulator.
  • rojongan JSON pikeun geopaquetes.

"QGIS nyaéta software bébas jeung anjeun boga kawajiban mayar nanaon maké éta jaringan. Padahal, kami rék ajak jalma di sakuliah dunya ngagunakeun éta, paduli status finansial atanapi sosial maranéhanana. Simkuring yakin yén empower jalma kalawan parabot tina hasil putusan spasial dina masarakat hadé pikeun sakabéh umat manusa. "Qgis blog

Minangka analis sarta panasaran di wewengkonna «Geographic Information Systems, alat ieu spasial analysis, dina 3.6 Noosa vérsi na, bisa méré mangpaat anu leuwih gedé pikeun pangwangunan produk. Dina halaman resmi qgis, versi dicirikeun dina artikel ieu. Beda antara unggal teh 3.4 Madeira mangrupakeun istilah lila-release ngawangun, jeung nangtukeun bug nu lumangsung salila pamakéan. Di sisi séjén, versi 3.6 Noosa mangrupakeun-euyeub fitur versi leuwih pikeun addicts tapi instabilities kaharti bisa lumangsung bug salila pamakéan.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.