Anu pangalusna dina warta ti QGIS 3.X

Ieu metot kumaha Buka inisiatif Sumber geus junun ngadukung stably sarta nyadiakeun kasempetan bisnis keur jalma anu ngabogaan nilai ditambahkeun nyumbangkeun; bari eta sahingga kumawula ka bisnis inti nyaho yén sarat bakal katutupan ku spesialis lianna di theirs. model ieu pantas reueus abdi WordPress, PostgreSQL na QGIS.

Tebih ti eta pos kahiji urang dijieun tina Kuantum GIS 1.02 di 2009 jeung implikasi QGIS of 3 di 2016. Luncat kalawan sagalana nu dipundut geus ditémbongkeun tanggung ku apadrinadores maranéhanana, komitmen ti komunitas ngembangkeun tapi utamana ditampa ku pamaké nu geus matured nyangka leuwih pamahaman; saluareun Taliban nangtung ngalawan prakarsa deprivation, fokus dina potensi kalapa tina QGIS. artikel ieu, ti sudut pandang urang, urang baris némbongkeun sababaraha elemen sarta fitur novél tina parobahan panganyarna sahenteuna dugi naon geus ditémbongkeun sanggeus frase ieu, nu urang kenal moal jadi panungtungan.

"Urang pleased ka ngembarkeun sékrési QGIS 3.6 'Noosa'! Noosa éta lokasi pasamoan lokal tina pamekar Australia dina gugur di 2017 ". Qgis Blog

panganteur

  • jejer

Kusabab Vérsi 2.8 Las Palmas, éta tos ningkat view panganteur, jeung tombol Peta paling diropéa jeung desain utama ménu. Dina panungtungan dipikawanoh, anu 3.6 Noosa, Anjeun bisa neruskeun Nyieun husus, adapting profil pamaké sarta sarat visual -na pikeun. Bisa balik ti tetempoan normal, nempo wengi, nulungan jelema nu méakkeun loba jam ngajalankeun rupa-rupa prosés.

Pikeun Qgis 3.4, anu diasupkeun dina menu tambihan-ons, aya pilihan nyaeta lokasina Muka QSS - téma UIDipilari, terus install menu nambahkeun-in, nyaeta pilihan nu Muka UI Téma. Ti jandela anu dihasilkeun Anjeun bisa milih ti sakabeh pilihan nu geus paling hade.

3.6 pikeun Vérsi sakumaha bakal terpadu pilihan tina Peuting Mapping, sarta bisa diaktipkeun ti sipat panganteur, nyingkahan ngabogaan pikeun ngundeur tur masangkeunana tambihan-ons.

  • neangan

Dina pintonan utama, aranjeunna geus ditambahkeun buleud pilarian, ku nu bisa nuduhkeun ciri atawa parabot leuwih gancang; kayaning: kalkulator, konfigurasi, algoritma processing, identifying lapisan of a proyék, atawa spidol spasial.

Dina lapisan sipat jandela, kotak search, dimana maranéhna bisa nomeran fitur atawa prosés pakait sareng lapisan ieu ogé ditambahkeun. Contona, ieu disimpen dina kecap teang atribut (1) muncul dina fitur panel na pungsionalitas lapisan, sakabeh jalma Paréntah nu ngandung atribut kecap (2), lajeng upami urang milih salah sahijina, Anjeun bisa nempo yén hiji pilihan ngandung kecap atribut (3).

  • indikator lapisan

Nalika ngajalankeun sagala lapisan prosés, kayaning atribut nyaring, aya henteu indikasi yen bisa jadi tanda yén lapisan miboga filter. Dina ieu versi anyar, duanana 3.4 sakumaha dina 3.6, geus ditambahkeun indikator prosés pikeun lapisan, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu, ku kituna analis anu bisa ningali nu salah ieu disaring, diblokir atawa lapisan draf tipe.

sesi

Dina ieu apdet panganyarna, anjeun tiasa ngahasilkeun produk cartographic, nangtukeun propil tina pamaké anu diwangun ku parobahan atawa éditan. Ti ménu utama; Anjeun bisa nyieun saloba propil pamaké nu diperlukeun jeung proyék unggal tina propil disimpen dina polder akar Qgis 3. jalur nu mana hal kawas ieu pamaké Windows: C: \ pamaké \\ AppData \ roaming \ QGIS \ QGIS3 \ propil \ standar

indicted

Sedengkeun pikeun ngolah pikeun duanana vektor atanapi raster badan geus kaasup infinities tina algoritma, sarta ningkat sababaraha batur pikeun pangalaman pamaké hadé

  • sistim rujukan

Ku ngakses entitas anu teu ngandung sistem rujukan spasial tangtu, aplikasi bakal menta nunjukkeun naon lokasi spasial data. jandela, dimana anjeun milih tina rupa-rupa koordinat sistem sakuliah dunya, di handap ieu, lokasi sistem dipilih, peta dituduhkeun sahingga bisa mariksa lamun éta bener, eta ngabuka saméméh nambahkeun data lajeng ngahasilkeun isu lokalisasi.

  • édisi

fitur ngedit kiwari loba gampang, kayaning autocomplete linear atawa polygon fitur kasebut, masih kedah ngaktipkeun sareng mareuman masalah, sahenteuna pikeun versi 3.4. Aranjeunna geus kaasup parabot kayaning badan smoothing, cék topological, robah tina arah -Invest line-, atawa mindahkeun hucu tina salah atawa sakabéh lapisan. 3.6 pikeun Vérsi Noosa, kamungkinan ngajalankeun algoritma analisis salila na rohangan ngédit, ulah nyieun lapisan anyar diharepkeun.

Dina kotak alat ngolah, aya fungsi pikeun milih barang dina badan saperti rupa-rupa fitur sapertos: atribut Pilihan, ekspresi Pilihan atanapi ku lokasi. 3.6 Qgis pamekar, diartikeun Pilihan, nilai Pilihan panggero sejenna pakait jeung atribut hadir dina lembaga vektor.

Salah sahiji requests dijieun ku pamaké, éta bubuka CADtools pelengkap pikeun versi 3.6, keur salah sahiji versi 3.X, ieu contemplated, sarta masang manajer tambihan-ons dituduhkeun yén ieu pérsi luntur anu teu bisa dieksekusi .

  • panyiri

Panyiri nyaéta prosés sejen nu geus ningkat di unggal jalan. Ieu basajan pikeun nempatkeun labél tunggal atawa jieun hiji panyiri badan dumasar aturan-. Pilihan ieu baris anjeun nambah konci, ieu mantuan momen keur labél dijieun lapisan sejen, bisa ngaganggu jeung pisibilitas sahiji entitas, lapisan dikonci.

  • symbology

Aranjeunna geus dirobah sarta ditambahkeun fitur anyar pikeun meunang gancang ti symbology dipikahayang, saperti aksés -button katuhu dina lapisan - ka gaya sahiji entitas. Qgis 3.6 di Noosa, aspék nu ditambahkeun salaku gaya tampilan XML, dina panel browser atawa aturan.

  • Raster

Sedengkeun pikeun prosés nu patali jeung raster, sababaraha algoritma geus ditambahkeun pikeun ékstraksi, sarta analisis. Ieu complemented sagala fitur saméméhna, ngitung statistik tina hiji raster dumasar kana volume itungan sejen di hiji wewengkon, netepkeun nilai M, netepkeun Z. nurutkeun kana hucu unggal band, atawa extracting eusi format binér - jeung formulir widget pikeun widang binér (BLOB) -. Ogé, dina hal ieu, eta geus kaasup nu unik nilai renderer, sarta spidol raster gambar.

  • data 3D

3D pikeun data, pilihan anyar kayaning rupa bumi shading, nyaéta analis anu bisa mutuskeun kumaha model anjeun bakal digambarkeun nu ditambahkeun. Sajaba ti éta, Anjeun tiasa nyetel lampu dina pamandangan 3D, dimana eta boga 8 lampu nu bakal nangtukeun posisi, inténsitas, warna na atenuasi.

manajemén proyék

Ningkat manajemén proyék, kaasup fungsi kayaning netepkeun polder proyék, sakumaha anu dipigawé dina ArcGIS Pro, contona, bisa sahingga disimpen dina hiji tempat kabeh prosés jeung produk nu patali jeung proyék. Dina topéng proyék Imah, proyek ngamimitian dijieun, nyaéta jalur mana data diolah

  • Multiview

Sejen fitur anu ngagabung platform nu nya éta kamampuh pikeun nempo pintonan peta sababaraha, kaasup jelema anu tahan deui 3D data. Tina menu utama, pilihan ka tingali, anu dua kemungkinan pikeun nambahkeun hiji tempoan, peta view 2D (view Anyar peta - Ctrl + M) atanapi Anyar peta view 3D. Sanggeus sanggeus dipilih tipe of view pikeun nambahkeun, bisa ditempatkeun di sagala rupa cara tur gabungkeun kontak eta ka pintonan utama, tunggal -Panel katuhu-sisi aya bisa ditempatkeun duanana pintonan atawa sajajar jeung pintonan utama.

Nempatkeun multivistas, anjeun tiasa pariksa aspék tangtu peta utama anu moal bisa di kaluaran produk ahir. Unggal jandela nu anyar eta tos rengse gandeng kana struktur panganteur, kitu ogé nyingkronkeun atawa henteu data tina jandela utama, nempo data ka skala husus, acara annotations, kursor posisi atawa tag.

  • komposisi percetakan

Mun urang balik deui ka nu geus kaliwat, sarta berinteraksi sareng operasi alat ieu versi heubeul, dulur bakal satuju yén ieu rada pajeulit jeung bagong; ka titik di mana informasi nu diolah jeung dijieun rék ngagunakeun program séjén keur ngahasilkeun produk ahir ieu sasari. Keur versi dimungkinkeun, utiliti ieu geus ditingkatkeun salian sahingga percetakan tina pintonan 3D. analis nu bisa nyieun hiji atawa leuwih komposisi sahiji pintonan anu sarua, sajaba pikeun nambahkeun kaca nepi wangunanna.

Salian sadayana di luhur, leuwih fitur nu ditambahkeun, sarta kamungkinan ngawanohkeun jenis séjén data kayaning rojongan pikeun Mallas 3D - jeung sagala rupa nu ngalibatkeun nanganan data ieu, kayaning idéntifikasi sahiji elemen-.

  • Bungkusan na poto nu dibere geotag

Dina Qgis, ngamangpaatkeun proceeds eopaquetes, ngarah geus tetep dina musieum lapisan processing bungkusan - hurung pisan wawuh ka kuring salaku Kuring geus dipigawé ku ArcGIS Pro-.

Éta ogé diharepkeun nuturkeun kaasup parabot lianna anu bisa dipaké dina versi 3.4, diantara nu bisa ngaranna: importing poto nu dibere geotag -located dina procesado- musieum. Kalawan alat ieu lapisan titik dimana geophotos geolocalizadas gambar anu lokasina atawa dijieun. Gambar ieu kedah janten dina format JPEG, sarta asup sistem sakabéh diréktori, nyieun ciri produk spasi dpl.

kamajuan séjén Qgis 3.6

Salian sagalana disebutkeun di luhur, di handap ciri, ciri, tambahkeun-ons, nu kagabung dina no way comparable kalayan versi 2X nu ditambahkeun kana versi ieu:

  • Sumber data manajer, ngarojong nyieun maya lapisan, bolong tipe data - data bolong, sarta geopaquetes -
  • Komunitas pamaké sarta pamekar, ceuk pamakéan C basa ++, keur ulang komposisi atawa ngaronjatkeun algoritma aya.
  • Kamampuh nyieun kategori ka grup na ungroup nyaeta hiji kanyataan. Éta ogé facilitated operator, fungsi variabel anu bakal ngabantu ngawangun ungkapan leuwih gampang.
  • Prosés atanapi tugas jalan di latar tukang, jadi ulah ngaganggu kinerja kagiatan lianna.
  • loba -kaasup urang- Urang geus dijieun patarosan dina panglawungan di fitur nu tangtu, parabot atanapi fungsionalitas Qgis alatan kurangna dokumentasi hasil tina loba unsur ieu. Pikeun versi anyar ieu, tim ngembangkeun geus dituduhkeun ayana dokuméntasi hadé prosés jeung parabot nu make up GIS ieu.
  • Salah sahiji fitur nu saeutik geus ngadawuh, tapi kami miharep pikeun nguji is the time slaider pakait sareng ngulik multitemporal.
  • akselerasi hardware keur raster kalkulator.
  • rojongan JSON pikeun geopaquetes.

"QGIS nyaéta software bébas jeung anjeun boga kawajiban mayar nanaon maké éta jaringan. Padahal, kami rék ajak jalma di sakuliah dunya ngagunakeun éta, paduli status finansial atanapi sosial maranéhanana. Simkuring yakin yén empower jalma kalawan parabot tina hasil putusan spasial dina masarakat hadé pikeun sakabéh umat manusa. "Qgis blog

Minangka analis sarta panasaran di wewengkonna «Geographic Information Systems, alat ieu spasial analysis, dina 3.6 Noosa vérsi na, bisa méré mangpaat anu leuwih gedé pikeun pangwangunan produk. Dina halaman resmi qgis, versi dicirikeun dina artikel ieu. Beda antara unggal teh 3.4 Madeira mangrupakeun istilah lila-release ngawangun, jeung nangtukeun bug nu lumangsung salila pamakéan. Di sisi séjén, versi 3.6 Noosa mangrupakeun-euyeub fitur versi leuwih pikeun addicts tapi instabilities kaharti bisa lumangsung bug salila pamakéan.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.