Inovasi téhnologis di Geo-rékayasa - Juni 2019

Kadaster sareng KU Leuven bakal kolaborasi dina ngembangkeun NSDI di Saint Lucia

Malah saatos sababaraha usaha, dina sektor publik, leuwih laun / wijaksana inpormasi geospatial dina tata pamaréntahan sapopoé, kawijakan umum sareng prosés pembuatan kaputusan tetep aya kawates. Dina usaha ngabantu ngembangkeun ngembangkeun Infrastruktur Spasi Data Nasional (Inde) di Saint Lusia, Dinas Perencanaan Fisika (DPP) Pamaréntah Saint Lusia parantos ngararancang proyek.

Salaku bagian tina proyék ieu, Kadaster sareng KU Leuven (Universitas Bélgia) bakal ngabantu ngembangkeun NSDI sustainable di Saint Lucia. Proyék ieu nampi dana ti Asosiasi Pengembangan Internasional sareng Dana Strategi Iklim. Ieu mangrupakeun bagéan tina program Réduksi kerentanan Bencana pamarentah. Salaku léngkah pikeun ngawewegan NSDI di St. Lucia, Kadaster sareng KU Leuven nepikeun assessment préparasi NSDI dina Januari.

Salaku bagian tina evaluasi, anggota konci ti staf DPP sareng pamangku kapentingan lianna di St. Lusia dipenta pikeun meunteun aspék béda ti NSDI dina data kabuka, standarisasi, metadata, geoportal, panerapan, kapamimpinan, sumberdaya manusa, diakses, keuangan , antara séjén. Alat évaluasi nyayogikeun inpormasi anu sae pikeun parantosan pihakna parantos nganggo NSDI dina prosés gawé sapopoé.

Tujuan proyek nya éta analisa alesan anu aya pikeun maké sareng ditampa sacara fasilitas geospatial sareng data anu aya. Ku nalungtik kaayaan hukum, keuangan, institusional sareng teknis di INDE Saint Lucia, tim parantos bakal masihan saran pikeun perbaikan. Dina sasih-sasih anu datang, tim proyék baris marios ka situasi anu ayeuna, nyarios saran sareng ngembangkeun strategi pikeun parobihan.


Laserkeker laser scan langsung Hexagon anyar anu ngamungkinkeun 3D scanning mungkin tanpa tujuan

Leica Absolute Tracker ATS600, ti division kecerdasan manufaktur tina Hexagon, nyaéta produk anyar anu akurat tiasa nuduhkeun hiji titik dina rohangan 3D kalayan padika metodologi anu henteu meryogikeun pemantul di titik pangukuran. Dumasar kana téknologi Wave-Form Digitizer nu aya di tukang sababaraha parabot agamétis tinggi, ATS600 jalan ku Mésts Absolute Scanning Distance Meter, sakaligus iterasi prinsip téknis ieu anu tiasa maluruh hiji titik anu aya dina micron 300 ti 60 méter jauh Ku cara ngukur runtuyan titik dina aréa nu diartikeun pamaké, anu ATS600 tiasa gancang ngahasilkeun tabel nu netepkeun beungeut ukur ukuranana. Dénsitas grid titik oge tiasa dielaptasikeun ku pamaké, anu méré operator kadali lengkep kasaimbangan antara laju proses sareng tingkat jéntré anu bakal eupan parangkat lunak metrologi.

Kalayan Leica urang ATS600 Absolute Tracker, objék-dugaan anu samemehna diperlukeun anu gedé waktos kanggo digitized, atanapi singkup tina kamungkinan ngukur ukuranana efisien, tiasa dibawa ka dunya analisis 3D ku operator anu sanés. Kalayan munggaran ngapali "laser scan langsung" di dunya, pamali kualitas tiasa ngagedean kana daérah anu cikal anu anyar anyar, didorong ku perobahan dasar dina jalan dijieun ukuran 3D.

The ATS600, ogé nawiskeun fitur sahiji produk Absolute Tracker nu geus dipikawanoh, diantarana pangukuran pemantul dina jarak nepi ka méter 80, kalayan kapasitas PowerLock pinuh. Kombinasi ukur pemantul jeung kamampuhan langsung scanning nawiskeun pagelaran anu nampilkeun pikeun tugas ukur ukuranana, kalayan sakedéna surfaces anu gancang ditétélakeun, sareng kalayan alignments maca pemantul individu sareng harti pitur anu laksanakeun.


MICROSOFT HOLOLENS 2: VISI anyar pikeun ngitung

Kongrés Pencét Microsoft Mobile Dunya "Matterhorn" Pencét Pengsamukan di Barcelona, ​​Spanyol, Minggu, February 24, 2019.

Realitas dicampur dina HoloLens 2 ngagabungkeun alat sareng aplikasi sareng solusi anu ngabayunkeun jalma diajar, komunikasi sareng kolaborasi sacara efektif. Theta mangrupikeun kamajuan tina Microsoft dina desain hardware, intelijén jieunan (AI) sareng pangwangunan. Nepi ka ayeuna, HoloLens 2 nawiskeun pangalaman kanyataanana anu dicampur paling nyaman sareng gaduh pisan sareng kasadiaan, kalayan solusi anu pausahaan anu langkung kuat di industri aya langsung.

CIRI ENVYTABLE

Imersive: Sareng HoloLens 2 anjeun tiasa nganggo sababaraha holograms sakaligus, ku nambahanana luar biasa dina widang visi. Téks sareng rinci anu sering kabingungan dina gambar 3D, tiasa dibaca leuwih gampang sareng sacara gampang ku resolusi anu ayeuna aya di industri.

Ergonomis: HoloLens 2 leuwih seren, gaduh sistem pangaturan dial-up anu dirancang pikeun digunakeun pikeun période anu langkung lami. Anjeun bisa nyimpen kacamata sabab éta headsét ngageser kana éta. Dina waktu ngarobih tugas, waé panempo diangkat kana dijantenkeun kanyataanana dicampur.

Nurut naluri: noél, grabbing sareng ngarambat hologram anu tiasa dilampahkeun ku cara alam pisan ku sabab ngaréspon ku cara anu sami pisan sareng objék nyata. Anjeun tiasa asup HoloLens 2 sacara instan sareng aman nganggo ngan panon jeung Windows Hello. Paréntah sora parantos berperiliti sanajan di lingkung industri ribut, hatur nuhun ku integrasi mikropon calakan sareng ngolah pidana dina basa alami.

Tanpa dasi: Headset HoloLens 2 nyaéta komputer mandiri sareng konektipitas WI-Fi, nu hartina anjeun gaduh sadaya peryogi nalika anjeun damel.

Bentley Systems na HOLOLENS 2

Bentley Systems ngagabung ka Microsoft pikeun ngajalankeun HoloLens 2 dina Mobile Kongrés Dunya di Barcelona. Minangka pasangan perwakilan industri Arsitéktur, Téknik sareng Konstruksi (AEC), satru anu ngaluarkeun kanyataanana dicampur Microsoft parantos diwenangkeun Bentley Systems pikeun ningalikeun kumaha SYNCHRO XR, nyaéta aplikasi pikeun visualisasi immersive tina kembar digital 4D for HoloLens 2, ngamungkinkeun pamaké pikeun berinteraksi sareng kolaborasi kalayan modél digital konstruksi raket sareng rohangan fisik, nganggo éditan intuitif kanggo ngarencanakeun visualisasi, tur ngalaman sekuen pangwangunan.

Data proyek kembar digital dilawan ku HoloLens 2 ngaliwatan lingkungan data anu disambungkeun kana software Bentley, kalayan téknologi Microsoft Azure. Kalayan kanyataanana dicampur, manajer pangwangunan, pamekar proyék, operator, nu boga, jeung nu lianna anu resep di proyek tiasa menangkeun inpormasi damelan ku jalan visualisasi immersive sapertos progress pangwangunan, bahaya situs poténsial, sareng syarat kaamanan. Sajaba ti, pamaké tiasa berinteraksi sareng modél sakabéhna, sarta sacara kolaborasi ngalaman obyék 4D dina ruang sareng waktos, teu siga interaksi tradisional kalayan layar 2D dimana dipintonkeun objék 3D.

TRIMBLE Nyambungkeun pikeun HOLOLENS

Trimble Connect tumerapkeun kakawasaan HoloLens 2 pikeun ngaronjatkeun produktivitas dina situs. Trimble Connect kanggo HoloLens 2 nganggo teologi kanyataanana dicampur pikeun ngajantenkeun eusi 3D layar kana dunya nyata, nyadiakeun pamangku kapentingan ku prosés ningkat tina: review, koordinasi sareng kolaborasi sareng manajemén proyék di 3D.

Sajaba ti éta, Trimble Connect, masihan hiji alignment akurat data holographic dina gaw, anu ngamungkinkeun para karyawan pikeun marios modél maranéhanana sarta nimpulkeun poto eta sareng lingkungan fisik. Kalayan komunikasi bi-arah, awan Trimble Connect, pamaké gaduh aksés ka data anu paling panganyarna anu aya dina situs maranéhanana.


SOLUZZJONI ROBOTIC SCANNER kanggo kabentukna nangtung tina TOPCON

Kalayan nagangan alat anu kuat pikeun ngarancang ku operator tunggal sareng nyeken dina konfigurasi tunggal, Topcon Positioning Group, ngungkabkeun generasi anyar stasiun total robotic pikeun scanning: GTL-1000.

Ista alat panyeken kompak, terpadu sareng stasiun total anu ngandung elemen lengkep robotic. Nalika ngahiji sareng ClearEdge3D Verity, instrumen nawiskeun standar workflows anyar, kanggo verifikasi pangwangunan anu ngamungkinkeun pameken langkung gancang.

Leyuran robotic ieu dirarancang pikeun ngamangpaatkeun tracking sareng prisisi prisma, anu ngamungkinkeun para operator mendesain titik kalayan kayakinan anu langkung lengkep dina lingkungan konstruksi anu nangtang. Hal ieu ngamungkinkeun operator pikeun mimitian nyeken ku tombol tombol.

Numutkeun ka Ray Kerwin, Diréktur Perencanaan Produk Global, nganggo Topcon Positioning Systems, operator tiasa nedunan 360 full-kubah peken dina sababaraha menit.

"Integrasi terpadu tina GTL-1000 sareng Verity nyiptakeun paket lengkep anu sampurna pikeun ngawangun verifikasi nganggo téknik modeling 3D," ceuk Nick Salmons, juru ukur anu utama pikeun Balfour Beatty Laser Scanning, "Solusi scanning anyar Sistim robotized Topcon bakal naékkeun produktivitas dina situs ku ngagancangan prosés pangwangunan atanapi ngaidentipikasi tantangan desain poténsial kalayan efisiensi leuwih gede dibandingkeun padika anu samemehna. Ieu pakakas anyar bakal nyata nguntungkeun lingkungan industri, ngaleungitkeun biaya sareng lilana program, boh pikeun konsumén sareng kontraktor. "

GTL-1000 oge ngasupkeun software lapangan MAGNET®, dirancang pikeun ningali konektipitas widang-ka-kantor sacara real waktu, sareng TSshield® pikeun panangtayungan investasi sareng pangropéa.


TRIMBLE SOLUZZJONI SIUNA bagian tina kurikulum State University

Trimbre nembe nandatanganan perjanjian tutulung jeung Dinas Manajemén Pangwangunan Kumbang State University (CSU) katelah "Technologies by Trimble", anu bakal matak universitas tiasa dilegakeun kapamimpinanna dina pelatihan sareng panalungtikan pikeun desain. wangunan 3D, manajemén pangwangunan, manufaktur digital, infrastruktur sipil, antara séjén.

Salaku solusi terpadu ti hadwér katut sofwérna ka kurikula, anu laboratorium Departemen Manajemén Konstruksi bakal kaasup produk-éditan sapertos laser Trimble scanning, sawah jang nyokot gambar sareng sambungan, sistem sistem gancang, unit otonom, sistem topografi, sareng panarima sistem. satelit navigasi global (GNSS).

Software anu parantos disumbangkeun ngawengku scanning Realworks, Pusat Bisnis Trimble, Vico Office Suite, Tekla Structures, Sefaira Architecture and SketchUp Pro, babarengan sareng software husus MEP. Trimble ogé ngarencanakeun nyumbang peralatan ku barang-na anu diperyogikeun éta, diantarana Lapang Lapang sareng sistem Posisi Posid Rapid parabot laser scanning, UAS, sistem topographic sareng panarima GNSS.

Jon Elliott, nimbalan Diréktur Dinas sareng Koordinator Program Program Sarjana Dinas Manajemén Konstruksi - CSU, dibagi: "Ngaliwatan sababaraha béréndélan software sareng hardware Trimble, siswa meunang paparan anu penting pikeun téknologi puncak. dina topografi, éstimasi dumasar kana konstruksi sareng desain maya (VDC), logistics loka, modeling 3D, analisis kinerja énérgi wangunan, scanning laser, photogrammetry sareng nu sanesna. Saluareun aplikasi nu, karyawan husus Trimble bakal nyadiakeun kasempetan pendidikan anu luar biasa ngaliwatan démo sareng latihan dina pamakean softwarena. Ngaliwatan kolaborasi seru ieu, Trimble nyieun kontribusi anu penting kanggo nyiapkeun siswa parantos industri konstruksi téknologi canggih tur dinamis. "

Roz Buick, Wakil Présidén Trimble ngadawuh: "Gawé babarengan Dinas Manajemén Konstruksi CSU parantos seru.

Portopolio Trimble urang pisan relevan pikeun siswa Universitas. Ieu bakal ngécéskeun ningali generasi saterusna arsitektur, rékayasa, konstruksi sareng profésional pangwangunan anu nyingkah, pangalamanna kecerdasan sareng jero tina solusi kami anu bagéan tina daur hirup pangwangunan. Kami ogé anu ngarepkeun ngabantosan tur diajar ti ieu profésional anyar sabab ngalaman sareng nerapkeun solusi urang pikeun alam nyata ngaliwatan rencana ulikan maranéhanana. "

Dicokot tina Majalah Geo-rékayasa -Junio ​​2019

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.