Kumaha pikeun ngundeur gambar ti Bumi Google - Google Maps - Bing - ArcGIS Imagery jeung sumber séjén

Pikeun loba analis, urang rék ngawangun hiji peta raster mana wae platform rujukan kawas Google, Bing atanapi ArcGIS Imagery dipintonkeun, pasti urang boga masalah sakumaha ampir sagala platform boga aksés ka layanan ieu. Tapi lamun urang hoyong undeur gambar ieu dina resolusi luhur, teras éta solusi kawas StitchMaps ngaleungit, pasti solusi Hadé pisan Sas Planét.

Sas Planét, nyaéta program haratis, asal Rusia, nu ngidinan Anjeun pikeun nomeran, pilih tur ngundeur sababaraha gambar ti platform atawa server béda. Dina server bisa kapanggih, Google Earth, Google Maps, Yahoo, Bing, Nokia, Yandex, Navitel Maps, VirtualEarth, Gurtam sarta bisa ditambahkeun kana eta overlays gambar kayaning labél atanapi struktur jalan - naon nu disebut hybrid- . Diantara fitur anyar na, anjeun tiasa daptar:

  1. janten aplikasi lengkep bisa dibabawa, teu merlukeun instalasi nanaon nu, ngan ngajalankeun kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nedunan proses naon,
  2. kamungkinan asupna file .KML,
  3. ngukur jarak jeung ruteu
  4. muka data tambahan ti server lianna salaku Wikimapia,
  5. Exporting Maps kana platform mobile-cocog kayaning Apple - iPhone.

Ngaliwatan hiji conto praktis, anjeun tiasa ningali lengkah nimba informasi dina format raster tina salah sahiji platform luhur. Salah sahiji kaunggulan na pangbadagna nyaéta yén gambar diundeur ngaliwatan aplikasi ieu georeferenced, nu produk wangunan waktos-nyimpen. Hal béda ti naon kajadian kalawan gambar tina Google Earth, bisa disimpen - download, tapi merlukeun salajengna ngolah georeferencing, hasilna runtah waktu.

Runtuyan hambalan pikeun ngundeur gambar

Pilihan Raster wewengkon dipikaresep

  1. Hambalan munggaran nyaéta pikeun ngundeur file ngandung installer Planét Sas dina hal ieu panungtungan dibuka pikeun pamakéan umum di versi Désémber 2018 ieu dipaké. file ieu diundeur dina format .zip, sarta pikeun ngajalankeun, aranjeunna kedah Bahékeun berkas eusi lengkep. Kana parantosan, jalur tujuan dibuka jeung laksana Sasplanet ieu lokasina.
  2. Lamun anjeun ngajalankeun program, pintonan utama ngeunaan aplikasi nu muka. sababaraha tulbar (héjo), jeung menu aplikasi utama (warna beureum), pintonan utama (jeruk), pintonan zum (konéng), kaayaan ngeunaan (wungu), bar observasi kaayaan sarta koordinat (fuchsia).
  3. Ngamimitian teangan, lamun terang naon pendekatan wewengkon diperlukeun pikeun peta pintonan utama nyaéta, dugi ka ngahontal lokasi nu dipikahoyong dina salah sahiji tulbar informasi sumber raster dipilih bisi ieu téh Google .
  4. Mun rék ngarobah sumber inpormasi, ngan diklik dimana nami base dituduhkeun, aya dipilih ti: Google, Yandex, Nokia, Kosmsnimki, Navteq, Genplan of Moscow, GeoHub, Bing, Geoportal, Yahoo! , peta sejen, bersejarah, pariwisata, peta laut, Spasi, peta lokal, OSM, ESRI, atanapi Google Earth.
  1. Sanggeus pemilu, seleksi aréa diperlukeun anu dipigawé. Gumantung kana kumaha anjeun tingali raster nu, server dipilih, pikeun gambar conto Google ieu dipaké sabab henteu ngandung sagala cloudiness hadir dina adegan.

  1. Lajeng, tombol diaktipkeun shift, kalawan ieu aréa ulikan bakal dipilih ku kursor. Kantun clicks on sudut a anjeun sarta sered ka lokasi nu dipikahoyong, éta janten klik final na jandela nu muka, aya kudu nempatkeun parameter kaluaran gambar nu dipilih.
  1. Dina jandéla éta, sababaraha tab nu dititénan dina salah mimitina download, tingkat zum nu dipilih. tingkat zum rupa-rupa ti 1 mun 24 - nu Resolution- maksimum. Lamun gambar ieu dipilih, anu zum bar, tingkat dituduhkeun, kumaha oge, jandéla ieu bisa robah. server ogé nunjukkeun yén produk kasebut sasari.
  1. Dina tab hareup, parameter kaluaran disimpen. Husus pikeun raster nu disimpen kalayan informasi rujukan spasial. Dina (1) kotak, anu format gambar dituduhkeun dina kotak (2) jalur output, kotak (3) pangladén dipilih di (4) kotak lamun sagala lapisan overlay, dina éta (5) kotak proyéksi ieu dieusian, teras ditalungtik di handap grup disebut Jieun file georeferenced (6) pilihan nu pangmerenahna ieu dilabélan bisi ieu dipilih di .W, Ieu terus ninggalkeun standar kualitas 95%jeung tungtungna diklik ngamimitian,
  2. gambar geus diékspor dina format JPG, tapi bisa diékspor dina format di handap ieu: PNG, BMP, ECW (skéma Wavelet enhancement), JPEG2000, KMZ pikeun Garming (JPEG overlays), atah (single bitmap grafis), GeoTIFF.
  3. Mun polder dimana anjeun disimpen gambar kasebut reviewed, Anjeun bisa dicirikeun file 4, anu .jpg raster, anu file bantu, mangka JPGW watekna (ieu salaku gambar rujukan dijieun saméméhna .W)Sarta .prj nu pakait sareng gambar.

Tampilan raster GIS

  1. Sanggeus prosés, file dibuka dina sagala software GIS mun pariksa yen gambar persis di wewengkon diperlukeun. Neruskeun, dina draf ArcGIS Pro, anjeun geus dieusian lapisan dina format bentuk, nunjukkeun tempat pikeun nyimpen gambar karek diékspor.
  2. Ku lawang urang bisa nempo yén gambar tuntas fits jeung elemen bentukna di format pintonan utama, misalna ku awak cai dina format vektor. embung dina gambar ieu disaluyukeun jeung lokasi loka éta, ku kituna eta dianggap sampurna referenced

Ngagunakeun hibrid nu

Upami anjeun hoyong nimba data raster kalawan eusi nu sejenna, kayaning jalan na avenues, sarta ngagunakeun alat nu bagerak pikeun lokasi pamaké, prosés milih daerah dipikaresep anu dipigawé.

Bédana téh nu server data nyandak Bing, versi jalan - jalan, pintonan utama nunjukkeun mung situs paling relevan, kitu ogé ngaran jalan utama, lamun tetep ngalakonan pendekatan ka pintonan utama, aranjeunna rinci dimuat patali ka aréa ulikan.

Ayeuna, lamun diperlukeun data raster saméméhna geus dimuat peta jalan na situs, ukur ngaktifkeun hibrid - hibrid, nu saukur superimpose tempat rujukan data base, jeung gambar raster.

  1. Dina jandela alat, manggihan tombol nu superimposed lapisan, ngasupkeun aya, sadaya basis data cartographic nu bisa overlaid kalawan raster bentang. Ti Google, OSM - Buka Street Maps, Yandex, Rosreestr, Hybrid Yahoo, Hibrid Wikimapia, Navteq.
  2. Lajeng, keur basa raster, anu server Bing Maps dipaké - Satellite, salajengna diasupkeun menu nu hibrid, tur ngaktipkeun saloba diperlukeun, - ieu keur nangtukeun mana anu hibrid Cai mibanda émbaran leuwih pakait sacara spatial, contona anu dipilih: Google, OSM, Wikimapia, sarta ArcGIS hibrid, pandangan overlays raster dipidangkeun di handap.

  1. Pikeun nyimpen gambar, data hibridPanempoan sakumaha dina kasus saméméhna geus dipilih, tapi waktos ieu, gambar layar deployed parameter di handap dipilih: tab nu stitch, éta format kaluaran ieu disimpen, jalur output, dasar raster (Bing), sarta nuduhkeun lapisan overlay - nu Hybrid Google kapilih - jeung file rujukan spasial .w.
  2. Sanggeus prosés nu geus ngajalankeun, gambar ngabuka dina GIS atawa software tina pilihan anjeun, sarta biasa kapanggih yén bener ieu diékspor data gambar superimposed kalawan Google Hybrid. éta labél sahiji elemen hadir di wewengkon suku dipintonkeun, sarta putting on bentuk, anu lokasina persis dimana sakuduna balik awak cai.

Prosés artikel ieu bisa ditempo dina channel Youtube ngeunaan egeomates

Consideraciones finales

Salaku bisa diverifikasi, pamakéan alat kasebut geulis basajan, teu merlukeun usaha gede ngartos dinamika unggal prosés na parabot nu nyieun nepi. Ku alatan éta, pamakéan na geus kacida dianjurkeun.

Teu kawas inisiatif séjén anu lumangsung di fitur download ieu georeferenced Gambar, sakumaha hal nu StitchmapÉta salvageable évolusi nu geus dicokot SASPlanet, anu konsistén dina unggal apdet na geus ditambahkeun parabot na funcionalidadesm ogé aksés ka beuki loba jasa. artikel ieu dijieunna maké pelepasan stabil panganyarna Désémber 21 2018 kitu, urang nawiskeun anjeun link ieu, ramatloka resmi, nu ngandung hiji Repository sadaya versi geus dibuka ti 2009.

Gening dina SASPlanet na 10 taun continuity.

Hiji Balesan to "Kumaha pikeun ngundeur gambar tina Google Earth - Google Maps - Bing - ArcGIS Imagery jeung sumber sejenna"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.