10 frasa ngeunaan leupas catracha Krisis

Salinan 06-03-09_0829... sanggeus dua pinches kuring dina panangan teh, abdi tungtungna katampa yén kuring teu ngimpi.

... lamun Honduras anjeunna denounced Piagam nu OAS kalawan pangaruh saharita, sarta OAS diusir Honduras, Zelaya ¿aya dina hawa?

... loba Nicaraguans na Venezuelans di kota; hal aranjeunna Hatch.

... sababaraha walk sedeng leungit, spoke of putting a replica tina Radio Venceremos tur meunang foto hawa dina pasar hideung, ngawartoskeun aranjeunna anu ku Internet sarta Google Earth geus euweuh perlu.

... anu ironisna, taun ieu di paménta Honduras nyandak kaluar pinalti ka Kuba di OAS jeung nagara sarua ieu digantung.

... bari Amérika Serikat celebrates kamerdikaan na dinten 233, Honduras ngéléhkeun panghukuman global.

... anu dahsyat, kiwari aya bisa jadi hiji invasi Chavez jeung sakabeh dunya bakal keprok.

... lamun ieu mah kelas kagenep, sarta kami sumping ka guru sareng keluhan nu batur tadi keok kami, salawasna anjeunna nyarios, "némbongkeun kuring getih." Ku kituna lamun présidén dawns kalawan piyama Bunny dina Kosta Rika, tanpa shock, aya teu nya?. Lajeng aya niup

IMG_0096 ... tina ragrag kana intrusion kapitalisme, invasi Chavismo atanapi complicity sahiji grup kapentingan Bintara ... ngarasa kawas bade dinner di réstoran sejen. Lapar bisa antosan genep bulan, tekanan, anu weruh.

... sakabéh ieu, lamun kuring teu akur jeung boh tina dua extremes, abdi ngeureunkeun keur urang? sabab disebut dua.

Polache Ieu lamun aranjeunna janten kawentar, aranjeunna sing di rapat ti Alliance keur Démokrasi jeung ngalaksanakeun hirup jeung lalawanan ngalawan kudeta teh.

IMG_0071

... nalika urang nyadar yén masih dahar mT3rda, kutub baris ngarobah, sarta jadi bisa nuluykeun dugi kacapean Ursula nelepon aranjeunna kana tatanan.

3 Tawaban "Kira-kira frékuénsi 10 tunggal ti krisis catracha"

  1. Abdi Enrique dear, politikus ex officio (sabab politik sorangan henteu goréng) parantos nandakeunkeun sareng bénénénal, nu ayeuna mah teu gaduh pamendak anu paling saeutik kumaha kaluar.

    Sagala diringkeskeun dina suku kakuatan, ieu diakuan ku populasi, (tapi henteu sadaya anu goréng), dina dua sisina aya sababaraha blok sareng saeutik kaayaan kaséhatan.

    ... keabuanan tiasa saé, salami teu aya anu meunang. Gawéna pikeun kuring sabab kuring ngagaduhan optimis optimis; Kuring yakin yén kapamimpinan énggal kedah muncul.

    salam

  2. Kuring geus ngiringan blog anjeun kanggo sababaraha sasih sareng éta kuring parantos mikaresep pangabisa anjeun ku program komputer, sarta manajemén dina peta. Ayeuna mah geus miboga kasempetan pikeun nalungtik posisi anjeun ngeunaan masalah anu nandakeun bangsa anjeun, kuring ngaku teuing pangabisa intelektual anjeun (sanajan henteu heran, tinangtu kumaha anjeun nyandak blog).

    Kalayan hormat ka frasa tunggal. Joer! Ambiguitas mangrupa kaayaan anu ngabalukarkeun urang mareuman posisi ahir ngeunaan krisis sareng kieu tiasa kabur ngalawan urang janten mimiti atanapi engké.

    Kami nyauran diri urang sorangan teu apolitik (kuring nyalira ku kuring kusabab janten téknologi skeptis, nya éta, kuring ngan ukur percaya kana politikus anu ngalakukeun padamelanna pikeun komunitas anu hadé, bahkan upami kuring henteu écés ngeunaan naon anu dipikahoyong ku masarakat 😉) sareng seueur urang nyebrang tina ngabantuan jalma anu ngalawan sareng ngalawan jalma anu dina kahadean. Tapi éta cara ningali hal-hal ku cara kitu urang ngantepkeun hirup sareng hirup salaku anu saé ku urang tiasa seueur dasar-dasar sareng ideologi anu teu pas dina sirah sareng "jalma" boro henteu resep terang.

    Pikeun rengse, saprak pamanggih kuring teu ngabahas saha ka katuhu, kuring ninggalkeun anjeun sababaraha patarosan anu sanés:

    Upami sadaya parantos aya dina kerangka hukum, naha dipareuman média, neukteuk kakuatan sareng internet, milaraan politikus sareng ngirimkeun présidén anu diléngsérkeun? Biasana, lamun aya anu ditilik, aranjeunna candak sareng ngonci manéhna nepi, teu ngasingkeun anjeunna langsung.

    Gagal éta, upami aya saéstuna aya nawaran ditewak, naha henteu aranjeunna ngantepkeun bodo turun ti pesawat teras nahan anjeunna di jail? Meureun alatan éta sumping sareng presiden sanésna henteu tiasa mantenna. Terus, kunaon nunda babarengan acara? Maranéhna bakal nutup rohangan, périoda.

    Ata pisan hanjelu atuh pisan terang kaayaan anu aranjeunna mimiti cicing sareng abdi hariwang ngeunaan pesen anu kelompok kakuatan (anu disebut ti katuhu) ngirim. Sigana anu saatos anjeun gaduh pangawasaan kakuatan angkatan anu lewa, sésana kudu boga anjeun ngurangan. Total, upami batur henteu resep, anjeun tiasa nyandak atanapi maéhan éta, saluyu luyu.

    Di sisi séjén: parantosan kakuatan ieu estu aya? atawa ngan saukur aranjeunna ngagabung sababaraha huluna sareng sapuk pikeun ngaragragkeun présidén, saatos gugatan ku pasar heubeul.

    Gagalna yén: Naon anu bakal kajantenan upami "survey populér" Zelaya parantos diidinan sareng éta, dumasar kana hasil ieu, éntosan ku kamaksa ditunda? Abdi langkung resep henteu ngabayangkeun.

  3. Truk sipil sareng pulisi militer atanapi bersenjata atanapi "pikeun" militér - atanapi nalika aranjeunna nyebat aranjeunna di dinya - kalayan wajahna katutup katingal dina TV di Honduras.
    Kuring miharep jalma-jalma terang saha salahna. Sanes Chávez, atanapi OAS, atanapi saha waé di luar ... yén jalma anu "tanggung jawab" sareng ngarebut - di hareup - nyandak tanggung jawab pinuh pikeun tindakan maranéhanana. Teu aya tentara ti luar anu bakal njajang saha waé. Honduras - dina pamanggih kuring - parantos nyerang sareng ku Hondurans nyalira. Éta éra. Bagus, bener. Kuring ngaharepkeun yén naon anu kuring nyusul kieu dina kasus ieu henteu sumping. Bisi aya anu naroskeun naon anu kuring mikir, aya daptarna:
    - kekerasan, Takwa, Pupusna, ngaleungitkeun, palanggaran HAM, nimbulkeun hutang ka nagara, konsentrasi ékonomi, hutang swasta anu dimodalkan, asupna sababaraha monopoli AS, "dijual" perusahaan umum, pendidikan precarious, kaséhatan sareng jasa sosial sareng umum sanés, carana ngawasan, kontrol média, kontrol sosial.
    Abdi ngarep abdi lepat ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.