Ngamekarkeun aplikasi VBA kalawan MicroStation

Nyieun aplikasi, Microstation ngarojong basa béda, kaasup Microstation Basa Development (MDL) nu geus dipilih ku gurus Bentley. Ogé ngarojong dasar dese heubeul sababaraha taun sarta endured Java dina hiji waktu, ku kituna versi ieu disebut Microstation J.

Tapi pikeun ngembangkeun jeung rasa sarta tanpa loba deui, sabab praktis sakumaha anu kasebut ngeunaan modul Visual Basic nu hadir kalawan program, versi saméméh XM (8.9) ngawengku pangropéa lengkep Visual Basic 6.3, dina panganyarna mana salajengna.

microstation dasar visual

pikeun ngamimitian

Ieu jelas yen batur anu boga pamanggih programming teu boga loba ngalakukeun. Najan kitu, pikeun jalma anu understands OOP, sarta geus dicoo kalayan 6 Visual Basic, anjeun bakal manggihan méh maot ketawa. program nu biasana datangna sababaraha conto, tapi ka dieu, ka trik Kuring geus katempo ngagunakeun technicians: ngagunakeun macros.

Microstation facilitates disimpen salaku Kabiasaan makro di extension MVBA, ningali kode kasebut disadiakeun dina bentuk dimimitian programming pikeun MicroStation ngoperasikeun gaganti sleeves dijieun kaos ti scratch. Pikeun ayeuna mah kuring gé nganggo conto babaturan Méksiko, anu dina minggu kaliwat Kuring ménta pitulung di Geographics theming.

Kumaha carana nyieun hiji macro.

Puseurna> makro> Manajer Project.

microstation dasar visual

Di dieu hiji proyék anyar anu dijieun, sarta ngaran ditugaskeun. Aranjeunna biasana disimpen dina File / Bentley / workspace / proyek / program vba Tapi anjeun bisa milih tujuan nanaon.

microstation dasar visual

simpen salaku.

Pikeun ngamimitian ngarékam, ikon nu kabayang biru dipencet. program bakal ngahemat sagalana nu lumangsung saterusna.

Contona: Tempat a pager of view, Pareuman sadayana tingkat iwal wates of apel jeung centroid, piceun Tumbu wates ka centroids, nyieun wangun di tingkat 62, pareuman wates, piceun Tumbu centroids kana wangun, paréntah beban keur theming, theming nurutkeun sektor aranjeunna teh apel ku warna husus pikeun unggal sektor, nempatkeun legenda.

Prosésna bisa dieureunkeun pause, atanapi mungkas kotak ikon beureum. Mun tombol dipencet ulinprogram bakal ngajalankeun sakabéh rutin sakumaha Kuring geus diteundeun. ménu dina usefulness ieu malah tanpa programming pisan metot lamun anjeun bisa ngamangpaatkeun, abdi geus katempo digawe programming makro murni teu jalma.

Upami anjeun hoyong unggal waktos Anjeun ngajalankeun Geographics muka macro, Anjeun ngaktipkeun kolom kaopat Otomatis-bebanSarta anu bakal nyieun variabel dina file msgeo.ucf.

Cara ngédit kode.

Pikeun nempo kode teh, tombol nu muka dina Visual Basic Editor dipencet.

microstation dasar visual

Sagalana geus disimpen salaku modul tunggal, tapi lamun Irlo by step, teras facilitates integrasi pernyataan. Anjeun oge bisa ngajalankeun kalawan pilihan nu step by stepNu bakal balik ngajalankeun pikeun bagian kawas debugger.

microstation dasar visual

Conto Kuring keur némbongkeun anjeun, anu geus digarap babaturan beuki Kalér ngawengku modul misah pikeun ngamankeun sambungan ka Cikajang, palaksanaan tina ligues rutin, nyieun badan numbu, palaksanaan tina tematik na hiji keur setélan global. Kode bisa password, Mana nyegah operator bakal ngabalukarkeun musibah atawa mempermudah separation sahiji perpustakaan kelas anu teu hayang babagi jeung pamaké programmer.

Balesan keur 4 "ngembang aplikasi VBA kalawan MicroStation"

  1. Tere. Selline küsimus. Kasusna koodisüsteemid ja andmete export / import Trimble S6 ja PowerDraft-i tegelete? Otsin programeerija.

  2. Jigana éta struktur dipikawanoh kode, smoked liar.

  3. Vektor nanaon maneh ngaroko snuff.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.