Software ngembangkeun bébas salaku hiji mesin of change

Ampir sagalana geus siap pikeun konferensi 7as gvSIG Amérika Latin sarta Karibia, bisa diayakeun di Mexico.

Sigana jumlah bertahap berharga institusi umum nu tiap taun geus dikawasa ku software proprietary, prosés di paling kaayaan ngagagas saprak bubuka proyék pembiayaan internasional nu biasana datang napel pamakéan merek husus. Ngarobah ieu teu gampang, tempo kelemahan dina administrasi umum salaku rotasi SDM mumpuni jeung panyaluran piracy nu unsur promoter lianna.

Kanyataan yén acara ieu anu diayakeun ti Akademi pisan berharga, dina hal ieu Fakultas Géografi tina UAEM.

gvsig

Salaku tema, anggo dipake «ngembangkeun software bébas salaku hiji mesin of change«, Cukup pisan kanggo konteks Mesoamerican, biasa ngupingan istilah" ngembangkeun "sareng nu emut usaha anu henteu suksés maksa schemes henteu diadaptasi kana kontéks éta. Pindah modél OpenSource salaku penambaran pikeun ngadamel tempat pasamoan pikeun téknis, panalungtik, pamekar, ahli sareng pamaké sacara umum, mangrupikeun salah sahiji hal anu metot anu ayeuna teu saurang ogé geus diwanohkeun ku cara ieu. Ieu diperkirakeun yén host lokal laun bakal ngahasilkeun lawon anu mertahankeun kasaimbangan antara kelestarian sareng "untung", anu teu saurang ogé kedah sieun teras mana, hanjakalna, dipikabutuh pikeun sadaya pikeun meunang.

Téma téh beuki euyeub tur mangpaat pikeun sakabéh konteks lationamericano: grids listrik, arkeologi jauh, ngadat jalan, pertahanan sipil, diagnosis kriminal, sprawl urban. Ngamankeun Association gvSIG téh sadar yen harta sapertos mawa résiko atomised tanpa thread anu bakal nangtukeun usaha strategis sarta ngahaja keur ngembangkeun solusi generik nganggo tanpa inget yen masalah dina konteks ieu téh ampir sarua.

Debating téh alus, tampilan, ngajar. Sigana pentingna mangtaun pisibilitas gvSIG tina kasus pamakéan suksés. Urang nyarankeun yén anjeun kedah nyimpen leuwih gaya mun kampak nu systematization tina pangalaman jeung prosés, recalling yén di tempat ieu bersih sabak akun anyar parobahan institusional ngajadikeun anjeun leungit ujung usaha. Ogé alatan mangrupa watek ancestral tina lemahna ieu reinvent cai haneut, sakapeung pikeun kurangna systematization, batur for sombong.

geomatics bébas nyaéta fashionable, sarta éta alus. Saluareun wewengkon geospatial, akademi ngabogaan professional anu tiasa bet on pelengkap strategis kana bagian teknis, ka darat rohangan smoked dina makers kaputusan sirah kalayan palaksanaan kawijakan umum.

janjian teh nyaeta 26, 27 na 28 Agustus. Hal ieu bergegas sabab najan pangakuan nyaeta bébas, seating diwatesan.

Pikeun ayeuna mah maju ka tulak nu disebarkeun di dua gedung paralel:

Kemis Agustus 27

aplikasi GvSIG dina kimia lingkungan: georeferencing of a plume polusi dina laguna sarta résiko toksik assessment tina manusa jeung lingkungan

gvSIG dina ngalaksanakeun modul pemetaan Mobile Aplikasi tina Nasional Network Manajemén Pangaweruh on Robah Iklim

Choropleth peta bivariate jeung poténsi maranéhanana pikeun mintonkeun spatio-themed

aplikasi mobile Java keur ngangkat inpormasi geografis

Tekad of Poténsial Wewengkon keur pepelakan tina pentingna ékonomi di Mexico. Samentara hal Tepung (Triticum aestivum L.) ulikan, maké gvSIG

Ngembangkeun alat pikeun ngitung Azimut Astronómico di gvSIG

proposal metodologis pikeun ngembangkeun hiji indéks sensitipitas spasial eksplisit

Workflow pikeun medarkeun produk cartographic tina sumber kabuka

Idéntifikasi of sirkuit pondok atawa jarak jeung sebaran sarta diobral produk tatanén. A proposal jeung software bébas.

System Émbaran geografi ngeunaan

Municipality Yesus Maria

nano-Geomarketing

proyék Repubikla. alat Mapping, nempo na ngundeur ngaliwatan

OSM

Nangtukeun lokasi sebaran anyar puseur ngaliwatan aplikasi analisis

spasi, maké sistem informasi geografis gvSIG na optimasi basa Pyomo

gvNIX: ngembangkeun Rapid of geoportals pikeun visualisasi jeung data manajemén

gvSIG Municipal na Gestão dua lilipetan migunakeun moal Complexo Estuarine Lagunar. Ilha Comprida-Cananéia / São Paulo / Brazil

gvCity. inventory Municipal sarta partisipasi warga kalayan software bébas.

manajemén Jalan ngaliwatan gvSIG Jalan

Jumaah Agustus 28

lokasi Optima pikeun pangwangunan sumur resapan di wewengkon kulon Kacamatan Wangon

Aksara GvSIG pikeun targeting geografis kriminal dumasar kana algoritma of criminology Rossmo

Langsung ongkos estimasi karuksakan tangible poténsial banjir di

wewengkon padumukan Nagara Méksiko

2000-2012.

Characterization of automata sélular pikeun ngagambarkeun bentang urban Culiacan, Sinaloa. Mexico.

Jurnalisme sarta palaksanaan platform keur rojongan manajemén diwengku Inter di CONAFOR

prototipe Python pikeun modeling data geospatial

Jurnalisme sarta palaksanaan a Data infrasturktur Ruang salaku dadasar pikeun Observatorium nu

Kelestarian diwengku sarta Lingkungan

Nagara Sinaloa, Mexico

Integrasi sarta palaksanaan a Geoportal Kaséhatan (Geo-Kaséhatan) ngagunakeun software bébas tur kemungkinan tina prestasi ngaliwatan gvSIG

Métodologi keur ngawaskeun sprawl urban di sakuliah dunya

Ngembangkeun hiji software wéb GIS bébas dina diagnosis kriminal

Nasional Bank proyék: A pandang geografis. program Redistribution proyek kahiji di Mexico ku konsep sareng Bank.

Palaksanaan hiji infrastruktur

Spasial Data IUCN Mesoamerica

Utilização do gvSIG em projetos Defesa Sipil moal

Vale do Ribeira - São Paulo / Brazil

Ngagunakeun GIS dina pangajaran ngadat jalan. Jujuy, Argentina

learning koperasi jeung atikan populér di

komunitas gvSIG

file generasi Mapfile (.map) pikeun nyieun aplikasi kalawan MapServer ku ngarojong gvSIG

prospection Jauh arkéologis di Mexico: The hal tina Lordship of Palenque sarta El Tajin

manajemén jaringan listrik gvSIG koperasi listrik kalawan Tio Pujio

inpo leuwih

Janten sadar, urang nyarankeun nuturkeun kacana gvSIG Association

Hiji Balesan to "ngembangkeun open source salaku hiji mesin of change"

  1. pantun,

    A koreksi leutik. The tempat tina konferensi teh nyaeta di UAEM, teu UNAM (sanajan UNAM mangrupakeun salah sahiji organisasi ngarojong acara).

    Hatur nuhun nyebarkeun poe!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.