Ngajalajah Gambar satelit jeung analisis ekstrak maké Landviewer

Salaku datang ka milari data husus (AOI Camat - Lega dipikaresep) pikeun informasi tina sensor jauh, EOS - Bumi Tengetan Sistem mangrupa salah sahiji platform web paling loba dipaké; duanana keur néangan, milih jeung ngundeur gambar tina platform satelit. platform ieu terpadu sababaraha parabot anyar spasial ékstraksi data, nu patut ngawangkong ngeunaan.

The Landviewer panganteur utama diwangun ku panel sisi kénca, dimana sakabeh produk unggal tina sensor dumasar-spasi, nu aya hubunganana jeung AOI, a toolbar dina bank kénca, nu ngandung fungsi salaku ditémbongkeun: teken AOI (rectangular, polygonal atanapi sirkular), ukuran, ngaidentipikasi lapisan instalasi daptar dibagikeun, analisis deret waktu sarta pintonan 3D. Di wewengkon handap mangrupa skala, lokasi koordinat di wewengkon éta.

Baheula di lokasi kotak, wewengkon dipikaresep ieu disimpen na ditampilkeun sakabéh gambar nu patali jeung titik nu kiwari dipikabutuh pikeun manggihan lokasi otomatis AOI salajengna aksés perpustakaan produk anu diwangun. Sajaba ti éta, anjeun kudu dicatet yén saméméh anjeun bisa nempo, pilarian, pilih tur ngundeur pamandangan, Anjeun kedah ngadaptar dina kaca saméméh prosés wae sabab lamun ngadaptar anjeun ngasupkeun periode sidang of 15 poé nu kauntungan ieu:

pilarian Pilihan lega fléksibel gambar tina low, sedeng sarta luhur resolusi, pamakéan taya kombinasi jeung indexes, nyieun indéks custom, aksés ka data sajarah, sababaraha wewengkon dipikaresep, tur WMS impor data kana GIS nanaon.

platform -nu ieu saméméhna bébas- boga kauntungan anyar lega. Sateuacan Anjeun bisa ngundeur produk satelit sahenteuna 10 dina kaca ieu tanpa palarangan; Ayeuna, kalayan apdet anyar, éta saeutik leuwih husus.

Kana parantosan konstruksi tina AOI, aranjeunna otomatis dibere kabeh adegan pakait sareng aréa ieu. Jandela kénca mintonkeun sadaya platform nu ngandung data di lokasi anu engké bisa disaring dumasar kana tujuan pangajaran nu. platform satelit anu bisa dipilih produk anu: Sentinel-2L1C + 2A, Landsat 8 OLI + TIRs, Landsat 7 ETM +, Landsat 4-5 TM, CBERS-4 MUX, CBERS .4 WFI CBERS-4 PAN5, CBERS 4 -PAN10 na NAIP.

Kauntungannana maké AOI, éta platform nu teu némbongkeun hasil nu teu pakait atawa henteu nutupan wewengkon target, sadaya parobahan kaca nu Linggarjati ka aréa dipikaresep eta tos rengse katutupan ku produk satelit sensor dipilih. Ieu pohara penting sabab dina platform descraga lianna salaku USGS, fasilitas Alaska SAR atawa ngameunangkeun nomeran titik hiji, tapi moal ngajamin yén titik ieu sagemblengna katutupan ku adegan. Ieu mantuan ngurangan belanja waktos di teang jeung Pilihan produk, sarta analis anu bisa méakkeun leuwih waktos ka pamandangan atawa prosés pos-processing.

Waktu digawe make AOI, anjeun moal masihan atanapi nunjukkeun sagala gambar acak nu teu cocog atawa nutupan husus wewengkon anu dipilih.

Anjeun tiasa make saringan lianna salaku sumber gambar, nyaéta boh nu sipatna sensor pasip, ari-wengi, sensor pasip low-resolusi, sensor aktip, data lapangan, data ti file EOS, sarta gambar-resolusi luhur . Salah sahiji kaca apdet paling istiméwa téh pikeun mantuan panalungtik pikeun ngaidentipikasi nu poé AOI anjeun ngamuat produk patali, baheulana mangrupakeun tanggal mimiti jeung tungtung nangtung tur sagala pamandangan pakait unfolded.

Lamun anjeun klik kalénder, anjeun tiasa ningali kaping disorot di biru, éta kajadian nalika aya pamandangan sadia, jeung anjeun kudu néangan poé lianna tapi, ku markings bulao, Anjeun bisa dipastikeun nu dinten ngandung pamandangan.

Salaku platform ngandung gambar optik sarta ieu leuwih sénsitip ka faktor atmosfir kayaning panutup awan, ogé mibanda filter nu mantuan Gambar aturan ngandung persentase luhur cloudiness. Tambahanana, Anjeun bisa ngalanggan nampi bewara ngeunaan adegan anyar patali ka AOI, atawa naon baé pilarian single séjénna ieu dipigawé, sistem bakal dikirim notices atanapi recalls sarta kasadiaan produk.

aplikasi nu ngaheéat sadayana AOI, geus dijieun, dumasar kana waktu, bisa diundeur kalawan parabot lianna nu geus ditambahkeun, nyoplokkeun AOI mun bentukna format atanapi dihapus sakumaha diperlukeun. Ngeunaan pamakéan indexes, saméméh ngaronjatkeun Anjeun bisa visualize nu adegan, jeung paling ilahar dipake salaku NDVI atanapi NDWI indéks, ayeuna maranéhna geus ditambahkeun loba beuki indexes, kayaning SAVI, ARVI, peupeujeuh, SIPI atanapi GCI Clorophile Index Grassland.

The pamaké, gumantung kana tujuan pangajaran nu bisa ngarubah indexes, ngagantelkeun nami mertimbangkeun, milih palette warna anu leuwih wawakil pikeun ulikan -atawa jieun hiji anyar- aranjeunna geus kahontal loba fasilitas, integral tina prosés pamaké dina cara basajan.

alat sejen metot nyaéta analisis nu ngidinan pikeun niténan perioda dimana aya pamandangan sateuacan, sarta anjeun bisa ningali kumaha AOI dipilih samemehna geus mekar. Pintonan bisa dipigawé antara pamandangan umum, atawa indexes nu nyadiakeun platform nu. Kala bisa dibasajankeun 1 mun 6 bulan atanapi taun 1 10 sataun lamun periode husus anu diperlukeun, anjeun tiasa oge ditempatkeun.

Dina fase anyar ieu Landviewer nyaéta dimungkinkeun pikeun visually ngaropéa gambar, saprak éta dipikanyaho yén hawa atawa faktor sejen bisa jadi teuing lampu atawa poék, jadi nu ditambahkeun pungsi constrast manjang, saimbang dina puncak histogram di maranéhanana poék atawa luhur cahaya nu boga adegan.

Aya 4 pilihan rusuh edit gambar:

  • histogram manteng lokal,
  • histogram manjang sakabéh dataset,
  • manteng lokal tina cut kumulatif,
  • kuliner motong manteng (standar).

Aranjeunna summing baheula, mémang:

  • Anjeun nambahkeun lapisan nempo ngaliwatan server WMS, anu pamandangan tiasa didownload kalayan motong AOI, jadi ayana kalawan kotak search (1) atawa ukuran aréa produk lengkep anu cukup basajan, Anjeun tiasa ngakses daptar lapisan nya éta dipaké dina prosés gabung platform (tina peta basa, daratan MDT liwat ka gambar panungtungan dipaké).
  • Ngenalkeun kamungkinan babagi sosial adegan, kayaning twitter, LinkedIn, Facebook, atawa ngaliwatan tumbu (2). Nya kitu, upami aya naon bantahan kana platform nu, anu dihubungan jeung tim rojongan housed di kénca handap (3) tombol layar.

Kadé ningali kumaha damang parabot ngabantu pikeun ngaronjatkeun tur mempermudah ngolah data, sarta pangwangunan analisis spasial. téhnologi ieu dumasar kana data awan bisa disimpen dina EOS awan loba produk na ngakses ieu tina komputer mana wae, sadaya anjeun boga mertimbangkeun téh nya éta geus euweuh platform haratis, éta patut Mayar kanggo ladenan nu ditawarkeun. Urang bakal ningali dina mangsa nu bakal datang lamun parabot ieu, sawaréh atawa sagemblengna ngaganti aplikasi GIS sarta PDI (Digital Gambar Processing), nu geus dipaké di kali panganyarna kayaning ERDAS Bayangkeun atanapi ENVI.

Pikeun ngasupkeun, ngadaptar sarta meunang sidang dinten 15, buka tumbu di handap ieu: Landviewer-EOS.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.