Ngahasilkeun contours kalawan ArcGIS

Naha surveying cadastral ku stasiun total, da ngabogaan akurasi millimetric malah bisa jadi mangpaat pikeun tujuan séjén, nunjukkeun yen boga élévasi unggal titik. Simkuring ningali dina hal ieu kumaha carana ngahasilkeun garis kontur nu geus nempo jeung AutoDesk 3D Sipiljeung Bentley Geopak y GIS manifoldJadi pikeun tujuan atikan dina hal ieu urang bakal ngalakukeun kalawan ArcGIS.

1. CAD data

Pikeun latihan ieu, kuring kudu file pemberontakan di DGN, hiji keur unggal dinten gawé. Impor nyaéta salaku basajan saperti:

  • ArcToolbox
  • data Interoperability
  • impor gancang

file DGN dipilih, sarta voila, dina sagala. Tematizados ningali nu katingal geulis, anjeun tiasa ningali guys anu digawé poé nalika aranjeunna Cut Nyak Dien sarta lamun guevonearon.

  • Contours di arcgis

Langkung metot, anjeun bisa perhatikeun dimana maranéhna nyokot titik, dina hal ieu ampir nyalira tangtu robah apel nyandak fronts jeung dana ku tape. Pikeun ngarojong padika praktis pikeun ngangkat patandingan lamun euweuh dokumenter atawa uprisings séjén ukuran. Anjeun oge bisa aya bewara dimana aranjeunna nyetél komputer pikeun néangan deui.

Contours di arcgis

2. Éntri titik mun geodatabase nu

Contours di arcgis Pikeun penanganan hadé, abdi gé asupkeun titik mun geodatabase a. Jang ngalampahkeun ieu, urang nganggap yen ieu geus dijieun kalawan ArcCatalog sarta diartikeun hiji kelas Feature.

  • ArcToolbox
  • parabot konversi
  • mun geodatabase
  • Fitur Kelas ka Geodatabase

3. Jieun modél digital

Contours di arcgis Sababaraha hambalan ieu bisa dipaliré, tapi pikeun tujuan tina pamahaman pamakéan 3D analis, bakal ningali aranjeunna dina urutan ieu.

  • ArcToolbox
  • parabot analis 3D
  • daerah
  • jieun rupa bumi

Kalayan ieu kami geus ngan diartikeun nami modél, hayu urang ngaku maneh titik:

  • Tambahkeun kelas fitur keur rupa bumi
  • ngawangun rupa bumi

Contours di arcgis Ayeuna hayu urang ngahasilkeun tin teh

  • kotak ArcTool
  • parabot analis 3D
  • nyiptakeun tin
  • jieun tin

Anjeun tiasa ningali éta di tungtungna aya teu cukup titik triangulation téh goréng, tapi mana anu konsistensi jalan dijaga.

Kuring ogé noticed nu Innocence di pemberontakan ieu budak erred ku gagal tetep kebangkitan di tukeran alat. salvageable kasalahan, titik interpolasi tapi observasi nutup bisa boga waktu pikeun ngalakukeun corrective. Ogé nyarankeun yén dina dua titik élévasi dipaké georeference munggaran koordinat disadiakeun ku GPS jeung cukup pikeun ngurangan kasalahan rotasi ku imprecision sahiji jarak GPS.

4. ngahasilkeun Contours

Contours di arcgisSalawasna aya dina 3D analis

  • tin Surface
  • tin kontur

Di dieu kami milih tin nembe dijieun, lapisan udagan jeung interval antara garis kontur (kaasup pirouettes Kuring ngahemat I alesan tina spasi).

Léngkah anu leuwih lengkep nalika dibandingkeun jeung GIS Manifold, tapi pilihan anu leuwih kuat.

5. Ngahasilkeun peta lamping.

  • permukaan tin
  • tin lamping

Contours di arcgis

Naon asalna nyaéta méré pamakéan ieu, alus nu bisa dilarapkeun mendesain sistem solokan, kusabab ieu geus euweuh ngan hiji pemberontakan parcelario, tapi survey ku nu tiasa dianggo jalan propil kalawan ngan sababaraha léngkah .

14 balesan pikeun "ngahasilkeun Contours kalawan ArcGIS"

  1. Jigana éta hébat, tapi abdi tiasa nunjukkeun yén Vérsi bisa nyieun garis kontur.

  2. Yen informasi alus, ngan hiji jéntré I nembe kaala arcgis 10 na I masih gaduh masalah sareng loba hal, bisa ngabejaan kuring kumaha carana ngamimitian sacara harfiah ti scratch sababaraha tirorial mun nyarankeun.

    Méméh gawé bareng ArcView 3.2 tur bener ngarasa bédana. Kuring miharep bisa nulungan kuring

  3. Hatur nuhun pisan kanggo inpo ti TINs tiasa ngalakukeun kitu loba hal, sarta di dieu ngajelaskeun kacida alusna kumaha sangkan garis kontur.

  4. Pariksa mémori internal, sarta Sigana di konfigurasi, upami ngarahkeun mémori internal.

    Ogé kasampak dina waktu newak, upami pondok teuing atawa lamun rutin a diatur nu ngajadikeun sababaraha usaha keur ngalakonan pos-processing sacara real waktu.

  5. Kuring hatur aranjeunna loba pitulung, abdi gaduh mobile mapper Magellan GPS 6 v2.1 tapi ulah ngarti naha kuring narima hiji item Abdi peryogi cukup mémori keur postprocessing tur praktis mémori éksternal kosong sakuduna

  6. Gentlemen bisa nyieun tuto di leuwih jéntré punten.

  7. Polilineas ngagabung sareng aranjeunna kalayan paréntah Pedit, dina pilihan gabung sababaraha. Anu kajadian nyaéta aranjeunna kedah janten polyline, upami anjeun ngagaduhan kurva pintar anjeun moal tiasa.

  8. Hai Kuring geus gangguan ngagabung sababaraha blok Contours tiasa batur nulungan abdi, abdi netelakeun Abdi peryogi miluankeun sareng polylines polylines lianna anu mangrupa salah sahiji sarana? hatur nuhun

  9. Alus, abdi hoyong terang upami abdi tiasa ayudar.Necesito nyaho kumaha carana sangkan anting na rodalizacion unmapa kalawan ArcGIS, upami pudiers ngirim PAOs mun jalfremar_59@yahoo.es anjeunna nyebutkeun:

    Ieu hébat uninga yen aya salawasna jalma nu boga pangaweruh jeung ulah ragu dina ngarojong prójimo.Esta unggulan nyieun garis kontur kalawan ArcGis.
    Pudes mantuan kuring sangkan kuring kumaha lengkah pikeun peta anting sarta bosque.Mi rodalización mail is jalfremar_59@yahoo.es jeung ngaran kuring Jose Alfredo Pramanik, Honduras.

  10. Hatur nuhun kontribusi logistik, informasi Anjeun tos seueur atuh dina jangka waktu nu alus

  11. UFF¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡ kaget kuring MORE Saban poé kalayan bantuan diterbitkeun online, utamina egeomates 2.0, hatur nuhun kanggo input MAN ...

  12. Ieu pisan ogé kieu bakal greatly ngahargaan eta diajar bahasa sunda ti mimiti cara ngahasilkeun garis kontur

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.