Contours ti polylines (Lengkah 2)

Di pos saméméhna Urang kungsi georeferenciado hiji gambar ngandung garis kontur, ayeuna Kami rek ngarobah eta Contours 3D sipil.

digitalisasi ngagambarkeun kurva

Keur kitu aya program anu ngajadikeun otomatis dina prosés ampir salaku AutoDesk Desain rastersarua Descartes Bentley atawa ArcScan ESRI. Dina hal ieu kuring gé nyieun leumpang, teken polylines.

Aranjeunna teu matak dipigawe SmartLinesTapi kalayan polylines normal.

Éta sasaena mun nyieun tingkat jeung ngaran tina ngagambarkeun kurva utama. Rojongan pikeun aspék visual.

Éta leuwih hade pikeun digawe sareng garis ketebalan 0.30 mun visualize kamajuan.

Pikeun ningali garis ketebalan kudu diaktipkeun tombol LWT.

plineautocadcontours

Soften sarta ngagambarkeun kurva beungkeut.

Ieu teu salawasna perlu, tapi keur kaperluan pendidikan, hayu urang tingali kumaha eta geus rengse. Ieu kajadian anu sabagian polylines teu bisa babarengan sabab paréntah ieu interrupted, atanapi tumaros sababaraha hucu hiji lomba saeutik nu teu kalakuanana jeung kurva.

  • Ieu ngaktifkeun paréntah pikeun ngédit polyline pedit
  • Sababaraha pilihan anu dipilih, ku hurup M lajeng asup
  • kabéh polylines mudahan ka alamat dipilih
  • Urang ngagunakeun J pikeun gabung
  • S dipaké pikeun soften

ngagambarkeun kurva civil1

Napelkeun polylines élévasi
Anjeun kedah noél juru, hiji-hiji, ku ngaktipkeun sipat sarta assigning élévasi alkana. Dina hal ieu, sakumaha anu unggal 25 sentimeter, kurva héjo bakal 322, sarta di handap pikeun ngagambarkeun kurva ciil2Biru bakal ngahontal 322.25, 322.50, 322.75

Dina kasus celestial, tempo yén kriteria uninga kumaha ieu paripolah aréa anu bersangkutan. Keur kitu, éta nu poko kudu ditempatkeun dina warna béda.

Anjeun tiasa ningali éta sakabéh élévasi anu ningali hiji tempoan isometric.

Témbongkeun> 3D Tampilan> NE, Daerah Tingkat Isometric.

ngagambarkeun kurva civil3

Ngarobah polylines garis kontur.

Jang ngalampahkeun ieu, urang buka jandela kénca, dina tab ka prospectorJeung jieun permukaan anyar, jenis timah.

Di dieu, sakali dijieun beungeut, anjeun tiasa ningali sipat, kaasup didaptarkeun Rupi, Watershedsjeung Deffinitions. Ieu tempat kriteria kaciri Contours (Contours).

Katuhu eta dijieun dina Contoursterus nambah.

Dina pedaran nu bakal discan ngagambarkeun kurva, lajeng urang ok. Teras we pilih sagala polylines yén kami geus digitized.

Tingali kawas ti dinya, triangulation dihasilkeun.

Saluyukeun sipat ngagambarkeun kurva.

Mangrupakeun jéntré nu nyababkeun desperation lamun dipigawé pikeun kahiji kalina. Tur éta yén garis kontur muncul anu teu katingali, tapi éta hitungan sipat tampilan.

Pikeun ngalakukeun ieu, klik katuhu jeung pilih Réngsé gaya permukaan Edit. Dina panel kieu, urang milih tab nu Contours. di interval konturUrang milih rentang sarua ngabogaan peta discan, lamun ningali sagalana indit ogé.

The ngagambarkeun kurva utama unggal 1.00 na 0.25 sekundér pikeun tiap.

Tur aya éta. Ieu jelas yén euweuh perlakuan ends ulah, sabab program nu nyoba nutup wates asumsina euweuh continuity kalawan lambar sejen. Ieu gé ningali lamun pos sejen dibandingkeun kalawan data ti Google Earth na urang ngamajukeun tujuan wisata di babaturan pipiles.

ngagambarkeun kurva civil4

3 balesan pikeun "Contours ti polylines (Lengkah 2)"

  1. Kami anyar pikeun civil3d ieu sareng ngalaman masalah lantaran kami meunang kontur dina format file DWG sejen atawa hiji format heubeul AutoCAD nu urang teu bisa dianggo dina 3d sipil Abdi hoyong terang léngkah pikeun ngarobah payil pamadegan versi tina civil3d supados urang tiasa dianggo sakumaha lamun éta garis kontur tanpa kudu ngagunakeun file converter nuhun sateuacanna autodesk beuki ayeuna.

  2. Lamun, nalika anjeun gaduh pisan kana digitize Raster Desain mangrupakeun pitulung hébat.

  3. EXELENTE pituduh pikeun nyeken Contours, tapi lamun kuring kungsi MY proyek ningkatkeun Raster DESING

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.