Contours kalawan GIS Manifold

Nguji naon anu dilakukeun ku Manifold GIS sareng modél digital, kuring mendakan yén cocooan langkung seueur tibatan anu parantos urang tingali sajauh pikeun manajemén tata ruang anu saderhana. Kuring badé nganggo conto modél anu urang ciptakeun dina latihan jalan sipil 3D.

Diimpor model digital

Dina Manifold ieu mangrupikeun keledai anu kuat, anjeun tiasa ngimpor tina format umum anu nyimpen data permukaan, sapertos ESRI, ENVI, IDRISI, ERDAS, jst. Ogé data anu aya dina format dasar sapertos dbf, csv, txt.

gis dtm manifoldDina hal ieu, abdi hoyong impor a .dem dihasilkeun kalayan AutoDesk 3D Sipil; Éta naon atuh:

File> impor> permukaan

Sareng voila, éta nyiptakeun komponén jinis koméntar sareng sipat file aslina, sapertos proyéksi, program anu didamelna, jst. Dina hal file koordinat, nyungkeun urutan tempatna diasupkeun sareng jinis bidang numerik.

Upami hoyong data gawé dina komponén hiji, pikeun ngarobah éta ka permukaan wungkul dilakukeun salin> témpél janten permukaan

 

jieun Contours

: Pikeun nyieun garis kontur dijieun

Permukaan> kontur

Sareng didieu anjeun tiasa milih kurva masing-masing, atanapi anu tambahan, anu kahiji ditempatkeun sareng unggal sababaraha ditambihan. Dina hal ieu, kuring mutuskeun 191 sareng nambahanana 1.

gis manifold dtm2

Anjeun tiasa ogé milih naha nempatkeun garis kontur atanapi ogé daérah diantawisna, sakaligus katingalina diwarnaan ku téma standar éléktronik. Ieu didamel salaku jinis komponén gambar.

Jieun Témbongkeun 3D

Jang ngalampahkeun ieu, beungeut geus dijieun ku subcomponent disebut rupa bumi, Ieu bisa ditempo salaku 3D tempoan, katuhu-klik milih upami Anjeun hoyong overlay tina lapisan sanésna, permukaan banjir, tékstur, wireframe sarta exaggerated naékna.

gis manifold dtm3

Pikeun nyelapkeun profil hiji ieu dijieun salaku lamun anjeun nyieun komponén hiji, milih luhurna. Éta nyungkeun permukaan kagumantungan teras garisna tiasa dirobih ku nambihan simpul.

gis manifold dtm2

kacindekan:

Lumayan, urang keur tempo yén ieu téh bagian tina extension nu Tamansari PakakasSapertos alat GIS naon waé, téma mangrupikeun méwah, saderhana pikeun nyiptakeun permukaan, tapi éta ragrag pondok tina segi kepraktisan sareng operasi anu sanés kalayan hasilna. Sahenteuna nyiptakeun pandangan isometrik kalayan kabébasan anu langkung ageung nyandak kuring lami, éta ogé mangaruhan yén objék anu dihasilkeun (kurva, baskom, daérah antara kurva) sanés atribut lapisan, janten nalika ngamutahirkeun modél anjeun kedah ngahasilkeunana deui.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.