Contours kalawan GIS Manifold

Kuring dites nu ngajadikeun GIS Manifold kalayan model digital, abdi mendakan yen kaulinan nu teu leuwih ti urang geus kungsi katempo keur manajemén spasial basajan. Kuring gé nganggo conto model urang dijieun dina latihan tina jalan sipil 3D.

Diimpor model digital

Dina Manifold ieu téh kalde kuat, anjeun tiasa diimpor ti format data umum nu nyimpen permukaan, kayaning ESRI, ENVI, IDRISI, ERDAS, jsb Data ogé dikandung dina format dasar kawas dbf, CSV, txt.

gis dtm manifoldDina hal ieu, abdi hoyong impor a .dem dihasilkeun kalayan AutoDesk 3D Sipil; Éta naon atuh:

File> Impor> permukaan

Sarta presto, abdi dijieun komponén tipe comment kalawan sipat tina file aslina, sabab program proyéksi anu dijieun, jsb Dina kasus file koordinat requests Urutan aranjeunna diasupkeun sarta tipe lapangan numerik.

Upami hoyong data gawé dina komponén hiji, pikeun ngarobah éta ka permukaan wungkul dilakukeun salinan> némpelkeun sakumaha permukaan

jieun Contours

: Pikeun nyieun garis kontur dijieun

Beungeut> Contours

Sarta di dieu anjeun bisa milih ngagambarkeun kurva individu, atawa Incremental, kahiji disimpen na unggal sababaraha gabung. Dina hal ieu, I milih 191 na 1 ngaronjat.

gis manifold dtm2

Anjeun oge bisa milih naha pikeun nyimpen kontur atanapi oge daerah antara ieu, sakali kaciri warna ku theming standar, pagunungan. Ieu dijieun salaku tipe komponén gambar.

Jieun Témbongkeun 3D

Jang ngalampahkeun ieu, beungeut geus dijieun ku subcomponent disebut rupa bumi, Ieu bisa ditempo salaku 3D tempoan, katuhu-klik milih upami Anjeun hoyong overlay lapisan sejen, banjir permukaan, tékstur, wireframe sarta exaggerated naékna.

gis manifold dtm3

Pikeun nyelapkeun profil hiji ieu dijieun salaku lamun anjeun nyieun komponén hiji, milih luhurna. Larapkeun Unit permukaan lajeng jalur bisa dirobah ku nambahkeun hucu.

gis manifold dtm2

kacindekan:

Lumayan, urang keur tempo yén ieu téh bagian tina extension nu Tamansari PakakasKawas naon alat theming GIS mangrupakeun méwah, basajan pikeun nyieun surfaces, tapi ragrag rada pondok dina watesan practicality JEUNG KOPERASI séjén kalawan hasil. Sahenteuna nyieun hiji tempoan isometric kalawan kabébasan gede hargana kuring waktu nu sae, éta ogé mangaruhan objék eta dibangkitkeun (robah warna ka warna, wewengkon DAS antara ngagambarkeun kurva) henteu hiji atribut ti lapisan, ku kituna pikeun ngapdet model kudu dihasilkeun deui.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.