Bandingkeun ukuran nagara

Simkuring geus nyokot katingal di situs pisan metot disebut thetruesizeof, Butuh sababaraha taun dina jaringan jeung eta - pisan interaktif tur cara gampang- pamaké bisa nyieun babandinganana wewengkon beungeut antara hiji atawa leuwih nagara.

Kami yakin yén sanggeus nyieun pamakéan alat interaktif ieu, mungkin boga konsepsi hadé tina spasi, jeung pariksa kumaha sababaraha nagara teu bener sakumaha badag sabab cet peta urang. Ogé, sakumaha ieu bisa jadi dina lintang béda. Bedana visual antara ukuran nagara di aplikasi ieu pakait sareng proyéksi ti Universal Transverse Mercator, Nagara anu leuwih jauh ti Ékuador, geus ditémbongkeun exaggerations dina ukuranana.

Simkuring salaku conto sabagian babandinganana, janten metot. Ngagunakeun aplikasi, Anjeun ngalebetkeun dina ramatloka tina browser, sarta tuluy deployed pintonan utama, perenahna dina kotak search lokasina di belah kénca juru luhur, nami nagara bisa dibandingkeun ngaran -the anu dina basa Any language-, Greenland (1) ieu dipilih.

Saatos nempatkeun dina ngaran muncul dina hasil pamariksaan, anu silhouette berwarna sahiji nagara dipénta (2). Engké, kalawan kursor Anjeun bisa nyéred bentukna ieu, ka tempat diperlukeun, dina hal ieu, ieu disimpen dina Brazil (3).

Hal ieu dicatet, sakumaha proyéksi geus nyata menyimpang ukuran Greenland, sahingga yakin yén anu leuwih badag ti Brazil, contona. Kalawan web alat ieu geus pinuh dibuktikeun disebutkeun, kaayaan sapertos hiji kajadian kalawan Kanada, Legana anak, nyaéta praktis sarua yen nagara kalér Amérika Kidul.

Salah sahiji kemungkinan ditawarkeun ku alat ieu puteran nagara silhouettes ngaliwatan acuk angin, ayana di belah kénca juru handap web. Ku kituna, silhouettes nu diperlukeun disimpen ku disposition hadé dina surfaces, pikeun nangtukeun lamun nyertakeun sakabéh panjang

Ayeuna, sanggeus ningali kumaha platform nu gawéna, kami geus dipilih sababaraha conto, ambéh maranéhanana visually bisa nangtukeun sabaraha sababaraha peta tiasa nyasabkeun, gumantung kana proyéksi peta Anjeun. sabab jarang lumangsung nepi kami ogé ngabandingkeun nagara di konteks béda; Salaku conto, nu SmartCity kawentar sabudeureun Singapura, anu ukuranana ngan wewengkon métropolitan of Madrid.

conto

Spanyol sarta Venezuela

Urang dimimitian kalawan perbandingan panasaran antara Spanyol sarta banten, di glance kahiji, Spanyol nembongan jadi leuwih badag batan Venezuela. Sanajan kitu, ningali gambar di handap, mangka dicatet salaku Spanyol (jeruk) fits ampir sagemblengna dina beungeut banten (konéng), iwal Kapuloan Canary, nu bakal jadi dina taneuh Peruvian. Lamun urang ngabandingkeun Legana duanana beda deet ngalakukeunana a 44%, nyéta, Venezuela anu leuwih badag ti Spanyol 1,5 kali.

Ékuador sarta Swiss

Ente Ékuador sarta Swiss bédana teuing lega, hayu urang nempo dua kasus. Dina kahiji (1) bisa ditempo salaku Ékuador (héjo) ngaleuwihan extension ka Swiss (konéng), sarta kapuloan kawas Galapagos bakal kapanggih lokasina di Samudra Atlantik Kalér. Dina kasus kadua (2), ku ngabandingkeun, sabalikna, urang bisa disebutkeun yen sahenteuna 5 kadang asupkeun Téritori Swiss wewengkon total di Ékuador.

Colombia jeung Britania Raya

conto sejen aya Kolombia jeung Britania Raya, nu dina tetempoan kahiji -such salaku leuwih saméméhna, anjeun bisa disebutkeun yen wewengkon beungeut UK éta loba nu leuwih luhur, hatur nuhun kana lokasina (NL) dina peta salawasna kami ningal ti sakola.

Dina kasus nu pertama, Anjeun tiasa ningali naon Kolombia (héjo), bisa nahan dina spasi anjeun, sakabéh wewengkon Inggris (Violet). Pikeun leuwih hadé ngartos, urang nyandak sababaraha silhouettes of UK, nempatkeun éta on Kolombia, sarta hasilna éta yén sahenteuna 4,2 bisa ngabentuk Républik Kolombia.

Iran jeung Mexico

Dina kasus Iran jeung Mexico aya dua nagara anu di lintang sarua, sarta aya deukeut Ékuador, wewengkon pabeungeutannana nyaeta visually pisan sarupa. Kituna, nalika nyieun babandinganana, taya bédana utama antara dua wewengkon ieu anu ditalungtik. Beda permukaan nyaeta 316.180 km2Teu wawakil, sakumaha dina kasus samemehna dikintunkeun tapi ngan nu legana bédana ampir tilu kali wewengkon Honduras.

Australia jeung India

Beda beungeut antara Australia sarta India geus km 4.525.6102, Nu nunjukkeun yén aya béda badag dina ukuran ti wewengkon di duanana nagara, lamun urang nempatkeun hiji jero sejenna, mangka observasi yen beungeut India (bulao) ngagambarkeun saeutik kirang ti 50% tina Australia Wewengkon (fuchsia) ( 1).

Sahenteuna 2,2 kali tiasa asupkeun India di permukaan Australia, sakumaha dibuktikeun dina Gambar (2).

Koréa Kalér sarta Amérika Serikat of America

Urang neruskeun nyieun babandinganana, dina hal ieu, protagonis nu Républik Démokratik Koréa (héjo), sarta bagian wétan Amérika Serikat ti América.Si nempatkeun silhouette di beulah AS, nya eta bukti yen sakur Korea beungeut sahanteuna tilu nagara na Propinsi Sulawesi Tenggara, Karolina Kidul jeung Virginia.

Ieu ampir imperceptible Républik Démokratik Koréa nu aya kaitannana ka wewengkon AS vast. Mun urang nyieun perbandingan ditangtoskeun, wewengkon AS nyertakeun wewengkon 9.526.468 km2Jeung Korea 100.210 km2, Nyaéta urang ukur bisa nutupan Amérika Serikat lamun urang nempatkeun 95 kali ukuran Koréa dina ieu.

Viétnam jeung Amérika Serikat of America

Viétnam, mangrupakeun saeutik lega ti Korea (luhur), nu ngabandingkeun dijieun jeung wétan Amérika Sarikat, dimana anjeun tiasa ningali yen, ku bentuk elongated anak, tiasa nyandak bagian dina sababaraha nagara bagian AS - ti Washington, diliwatan ku Oregon, Idaho na Nevada ngahontal California-.

Sedengkeun pikeun hubungan antara ekstensi maranéhanana, bisa disebutkeun yen wewengkon total ngeunaan Vietnam kudu terus-terusan sahenteuna 28 kali nutupan wewengkon Téritori Toral AS.

Singapura vs wewengkon metropolitan

Tungtungna, teu bisa sono salah sahiji nagara anu geus miboga hiji pertumbuhan abysmal taun anyar, keur ngaidentifikasi nepi ka ayeuna salaku ngadeukeutan pangalusna dunya pinter. Pikeun maranéhanana unaware sahiji lokasi sarta extension aya dina Asia, eta boga permukaan transverse 721 km2.

Gambar mintonkeun ngabandingkeun tina Singapura jeung wewengkon metropolitan di Mexico dF (1), Bogota (2) madrid (3) jeung Caracas (4).

Pondokna, thetruesizeof Ieu alat pisan mangpaat, gampang ngagunakeun na incredibly interaktif nu bisa jadi mangpaat pikeun tujuan pangajaran di subjék kayaning Géografi atanapi Studi Sosial; kitu ogé budaya umum pikeun sakabéh.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.