Bandingkeun parobahan anu lumangsung salaku file CAD

A kedah sering nyaeta apal kana parobahan anu kajadian ka peta atawa rencana, dibandingkeun saperti ieu sateuacan keur diédit atawa fungsi waktu, file CAD sakumaha DXF, DGN na DWG. The format file DGN mangrupakeun nu boga asli na ti Microstation. Sabalikna naon kajadian kalawan DWG reformatted unggal tilu taun, anu DGN aya dua format hijina: DGN V7 nu eksis pikeun vérsi 32 bit pikeun Microstation J sarta DGN V8 aya ti Microstation V8 sarta tetep dina gaya salila sababaraha taun .

Dina hal ieu urang bakal ningali kumaha atuh eta ngagunakeun Microstation.

1. Nyaho parobahan sajarah CAD File

fungsionalitas ieu diadopsi dina kasus Honduras Cadastre deui di 2004 nalika pilihan tina bade database spasial éta lain hal nutup. Jang ngalampahkeun ieu, urang milih nganggo versioning Microstation sajarah guna ngahemat unggal robah dijieun dina peta.

Ku kituna, saha nu keur taun file 10 CAD disimpen unggal urus pesenan robah, manéhna indit versionando sakumaha ditempo dina gambar di handap ieu. Sistim nu nyimpen nomer Vérsi, titimangsa, pamaké, sarta pedaran robah teh; ieu fungsionalitas normal murni tina MicroStation boga saprak Vérsi V8 2004. Hiji tambah ieu forcing ngaliwatan VBA forcing kreasi versioned ku muka pangropéa jeung finalize urus. file kadali dijieun maké ProjectWise pikeun nyegah pamaké dua baris ngagunakeun eta di waktu nu sami.

Sanajan primitif eta prosedur, anu file tanpa sajarah diaktipkeun diwenangkeun pikeun nempo parobahanana kalawan kelir; Peta on kénca nyaéta versi robah, tapi milih urus bisa ditempo dina kelir I dikaluarkeun (harta 2015), nu anyar (sipat 433,435,436) jeung héjo nu ieu dirobah tapi henteu pindah. Sedengkeun kelir anu configurable, hal penting nyaéta yén robah ieu pakait sareng urus di sajarah anu inclusivese jadi tibalik.

Tempo sabaraha parobahan anjeun gaduh peta ieu. Numutkeun catetan sajarah, dina kapanguruasan 127 ngalaman ku industri nyebutkeun sabaraha ogé appropriated sarta dituluykeun metodologi, utamana kuring bungah ningali jalma kalawan saha ieu pelesir indit ka hiji kaulinan tim nasional: Sandra Wilson, Yosua Rossy, anu Chamaco ... na bisa kuring narima cimata a. 😉

Bari masihan urang tawa nalika 2013 urang mutuskeun pikeun migrasi ka Oracle Ruang, sarta kami nempo salaku hiji fungsionalitas kolot; urang teu bisa ngadopsi eta, jadi kuring dipariksa di nagara dina konteks anu sarua nu eta ieu mutuskeun tetep misah pikeun tiap robah atawa ngan saukur teu disimpen payil sajarah. Tangtangan anyar éta mikir kumaha cageur ngan via VBA yén transaksi sajarah pakait sareng objek versioned sarta jadi spaceport nu.

2. Ngabandingkeun dua file CAD

Ayeuna tempo jumlah nu teu kontrol sajarah ieu disimpen, sarta naon rék ngabandingkeun pérsi heubeul ngeunaan rencana cadastral ngalawan hiji dirobah sababaraha taun engké. Atawa dua planes anu dirobah ku pamaké béda, nyalira.

Jang ngalampahkeun ieu, Limbangan babaturan sakuliah wates geus dibikeun atuh alat pisan mangpaat disebut dgnCompare geus ditinggalkeun kuring reuwas. Ngan dua file disebut, sarta executes perbandingan antara dua realities.

Teu ukur bisa ngabandingkeun file ngalawan karana, tapi ngalawan sababaraha; dibangkitkeun laporan sarta tampilan grafis tina objék anu anu ditambahkeun, dihapus, kaasup jalma anu miboga modifikasi minor salaku warna atawa ketebalan garis. Pasti ngabandingkeun ieu sacara manual bakal nyandak jam, lamun henteu poé gumantung kana jumlah parobahan. Gumantung kana rékayasa aplikasi nu urang dianggo na kumaha berharga waktu nu bisa disimpen, dgnCompare estu mangpaat pikeun ngalakukeun pakasaban di ngan sababaraha menit.

Mun saha anu museurkeun ningali hiji démo kumaha gawéna sarta cara ménta dgnCompare ninggalkeun formulir anjeun dina kontak teknis anjeun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.