Ngabandingkeun sarta béda antara QGIS na ArcGIS

babaturan GISGeography.com urang geus dijieun hiji item invaluable dina ngabandingkeun GQIS kalawan ArcGIS, nanaon kirang ti 27 jejer.

Ieu jelas yén nyawa duanana platform anu loba pisan, tempo yén asal QGIS Tanggal deui 2002, sagampil anjeunna ninggalkeun versi stabil panganyarna tina ArcView 3x ... nu geus kaasup cukup wisata.

qgis arcgis

Undoubtedly kami pernah nempo saméméh kematangan jeung obsesi Geospatial masalah salaku pamaké tina solusi ieu hirup. Di hiji sisi ESRI dirojong ku jalur swasta nu parusahaan jeung leuwih ti 40 taun di pasar, jeung istighfar keur sarana sumping ka popularize visi spasi tina perspektif pamasaran jeung non-spesialis; bari QGIS teh inisiatif paling samentara dina pendekatan GIS, anu junun mangpaatkeun pinuh poténsi modél OpenSource, orchestrating komunitas anu ngabogaan volunteer teu ukur nyetir tapi kacida profésional.

Gemblengna, ngabandingkeun méré kami lampu metot kana aspék kayaning:

  • 1. QGIS boga pendekatan ka buka jeung sagala jenis data.
  • 2. Duanana neangan keur simplify nu presentasi lapisan ka pamaké tungtung, najan QGIS teu jadi basajan lamun anggap we yen harta nu plugins.
  • 3. Ngalanglang data antara QGIS Browser na ArcCatalog anu metot, tapi tumiba pondok dina duanana gumantung kana ayana metadata. Éta salawasna hese neangan dina data.
  • gambaran4. Ngagabung tabel nu fuoncionales dina duanana, kalayan slight kaunggulan QGSIS.
  • 5. Reproject sarta ngarobah sistem koordinat. Duanana nyaéta ditarima di nanganan proyéksi asli na hiber, najan gain éta yén QGIS tungtungna junun baca tanpa kasalahan a proyéksi ti hiji file .PRJ.
  • 6. The Asép Sunandar Sunarya vast data online ArcGIS Online mangrupakeun masalah nu keur ditangguhkeun pikeun QGIS jeung OpenLayers plugin ngamungkinkeun loba lapisan tukang tapi teu leuwih.
  • 7. Geoprocess surpasses nu QGIS, tapi moal sabab ArcMap teu gaduh deui, tapi sabab gumantung kana jenis lisénsi sadia, jadi Anjeun bisa make rupa-rupa fitur. Tangtu, diantara alat sapertos bisa leungit méméh nyobian kabeh, tempo nu boga Kabiasaan geoprocess jukut jeung Saga, nu urang bakal geus boga alat tunggal sadayana.
      • Tangtu, ieu mangrupa hiji situasi anu henteu panjang geus ngalakonan kalawan kamampuhan software tapi kalawan modél bisnis. Mahluk QGIS of GPL, sagalana geus aya.
    • 8. dunya téh plugins lega dina duanana platform. Sanajan QGIS pisan lega di ieu tempat aya plugins for nyak sagalana, kumaha teuas téh naon ngajadikeun ArcGIS Marektplace gampang, sakumaha aya solusi keur unggal hal gampang manggihan pendekatan Spésialisasi. Tangtu, anjeun kudu mayar.
        • qgis arcgisSanajan AGIS mangrupakeun mesin geoprocessing mantap, teu boga rentang pinuh ku parabot husus ESRI.
    • 9. manajemén data Raster surpasses ArcGIS. Sanajan QGIS jukut + tawaran perangna, aya salawasna hal anu ngajadikeun eta ArcGIS gampang; lamun nilai teu ditambahkeun, kasusah tina kasaluyuan ngeunaan plugins versi panganyarna.
    • 10. parabot Geostatistical of ArcGIS teu bisa dibandingkeun. Éta henteu ukur fungsi, tapi pendidikan.
    • 11. data LiDAR, urang kudu mikir, sabab bari sababaraha nyarankeun yén ArcGIS geus Isro overboard, batur nyebutkeun aranjeunna tempo neguaan format ESRI sensing jauh sorangan.

Kuring nyarankeun nyokot katingal a terus ditambahkeun ka kempelan anjeun, saprak Pasal saluareun wanting pikeun membela alat (anu bakal jadi paling atra), dibandingkeun kamiripan 27 dina aspék kayaning:

  • Analisis Network
  • manajemén workflow (Modél Pangwangun)
  • produk pemetaan tungtung
  • symbology
  • Annotations jeung labél
  • Automation tina peta kontinyu
  • navigasi 3D
  • peta animasi
  • theming
  • édisi canggih
  • beberesih topological
  • Ngédit tabular Data
  • koordinat XY jeung Coding
  • jenis transformasi géométri
  • dokuméntasi ngarojong

Pamustunganana nyaéta gawé teuas éta geus ngarah ka artikel ieu. Dina loba ngahormat pasti merlukeun leuwih jero, nu ngan weruh anu geus dipaké sadayana pungsionalitas ArcGIS na nyali QGIS plugins. Najan kitu, hal anu nyugemakeun:

Simkuring pernah ningali hiji perang epik dina software GIS salaku urang ayeuna ningali.

Maca artikel pinuh, tingali link.

Saliwatan, kuring nyarankeun Anjeun turutan up on akun @GisGeography, Urang kudu ditambahkeun kana Top40 Geospatial Twitter.

Balesan keur 2 "Babandingan jeung béda antara QGIS na ArcGIS"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.